sezaryan sonrası?

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.

Bence sezeryandan sonra dusunun derim tatili. Cunku her dogum bir degil her bebekte bir degil. Bende rahat bi insanim sizin gibi ama bu surec farkli isleyebiliyor. Erken dusunmeyin. Onun disinda dogumdan sonra hem cocukdoktoru hemde kadin doguma tekrar gider ona gore kesinlestirmeniz daha saglikli. Uygun derlerse ona gore gidersiniz diye dusunuyorum

Çok nadir yazdığım halde sırf bu konuya yorum yazmak için giriş yaptım.

Çok yüklenilmiş anne adayına, kıyamadım. Tahminim “benim hayatım değişmeyecek” idealizminde olan bir anne adayı sadece. Başına geleceği bilmiyor, sosyal medyada gördüğü anne modeline itirazı var, esnek olmaya çalışıyor, hepsi bu.

Hamileliğimde karnımın şişmesi dışında hiçbir değişiklik yoktu hayatımda. Ne mide bulantısı, ne yorgunluk hali, hiç.

Sezaryen doğum yaptım. Ertesi gün ayaktaydım. Eşim ve annem zorla yatağa götürüyordu. Bense gelen gidenle oturup çene çalmak istiyordum. Banyo wc her şey rahattı. Kanamam azdı.

Ben emziremedim hiç. Memeyi almadı. Sütümü sağarak verdim 13 ay. Sütün azalmaması için 3 saatte bir(gece de dahil) her iki memeyi de sağdım. Yarım saat sürüyordu. Bir de bebeği beslemesi. Yani günde 4 saatim süt sağarak, ortalama 2 saatim süt içirerek, 2 saatim de gaz çıkararak geçiyordu. Bu 3 ay böyle sürdü. Sonra 4 saatte bir, 6 saatte bir diyerek sağma işi biraz daha azalmıştı. Sağmanın tek avantajı bebeği bırakabilmek ve senden başkasının da doyurabilmesi. Ben yorulduğumda daha uzun uyurdum. Eşim kalkar doyurur, gazını, altını hallederdi. Birkaç saat dolaşabiliyordum(göğsüm dolduğu ve ağrı yaptığı için yine 3 saatten fazla değil). 2 aylıktı, çok yorulduğum için 1 gece annemde kaldı. 6 aylıkken İstanbul’a gittim, 3 gün annem baktı. Stokta bolca sütüm vardı zaten. Yani güvenilen biri olduğu sürece bebeği bırakmak benim için absürt değil. Oğlum şu an 4 yaşında. Gayet de birbirimize bağlıyız. İşin güzel tarafı babasına da öyle. Hatta anneannesine de. Sevgi dolu bir çocuk ve bağımlı da değil. En çok beni sevsin diye bir kaygım yok zaten. Bu hayatta her şey başımıza gelebilir. Hiç beklenmedik zamanda ölmek gibi. Böyle kötü şeylerden bahsetmek istemem ama ben tam da bu sebepten oğlumu böyle büyüttüm. Çünkü ben bu hayatta en çok onu seviyorum. Bir gün bensiz kalmak zorunda kalırsa en az hasarı yaşasın isterim. Bu vesileyle “nasıl bırakırsın” diyen annelere de ben şaşırdığımı söyleyebilirim.

Ha bu elbette yenidoğan için geçerli değil. Anne varken o kadar küçük bir bebek bırakılmamalı.

Sadece başıma gelen sağma sorunundan bahsettim. 20 günlük lohusaydım. Öyle bir hemoroid problemi yaşadım ki akıllara zarar. Değil tatile gitmek, arka odaya zor yürüyordum.

Bir diğeri kolik. 3 ay boyunca oğlumu eski usül battaniyede sallama yöntemi ve yeni usül aspiratör sesiyle uyutabildik. Henüz 20-30 günlüktü ve susmadan ağlıyordu. Aspiratör sesiyle sakinleştiğini çözdüğümüz ilk gece eşim 4 saat aspiratörün altında, kucağında bebekle ayakta dikildi. Oğlum 4 buçuk kilo doğdu. Valla o günlerden miras sanırım, eşimde şu an bel fıtığı var.

Kısacası bebek olmadan bebekle neler yapabileceğinizi planlamayın. Bu sadece size bağlı değil ve fedakarlık yapmak durumunda kalacağınız şeyler olacak elbette.

Ben hayatını çocuğa göre yaşayan annelerden olmayacağım, çocuğum da her yere uyum sağlayacak, rahat olacak vb hayalleri şimdilik bir kenara bırakın. Bunlar hayal olduğu için söylemiyorum. Olabilir. Ben de hamileliğim için hayal ettim, oldu ama olmayabilirdi. Hiç nazlı olmayan ama hamileliği boyunca her türlü zorluğu çeken arkadaşlarım var benim. Sizin de bebeğiniz çok uyumlu, sessiz, rahat bir bebek ve çocuk olabileceği gibi emdiğiniz sütü burnunuzdan da getirebilir. Ben gayet rahat bir hamile, gayet rahat bir anne olmama rağmen bir sürü sıkıntı yaşadım, hala yaşıyorum. Yine de evet, bence bir çok anne ve çocuktan daha özgürüz. Ama elbette kısıtlandığımız şeyler var. Ben oğlumu 9 buçukta yatırırım. Bu da en geç 9da evde olmamız demek. Ben de çocuğu her yerde uyuyabilen, sonra eve döndüklerinde de uykuya devam edebilen anne babalara imrenerek bakıyorum. Yemekte çok seçicidir. Domates görsün yemez, yeşil herhangi bir şey yemez. Kazık kadar oldu, hala blender kullanmak zorunda kalıyorum bazı yemekleri yedirirken. Muhtemelen de damak tadı yeterince gelişmediği için hep bir yeme problemi yaşayacağız. Ve çok büyük ihtimalle de bu benim suçum.

Yanıtımın özeti, ne çevreye göre en mükemmeli olmaya çalışın, ne de kendi standartlarınızda en mükemmeli. Öyle bir profil yok çünkü. Anneyseniz her şeyi, hep zamana bırakın. Yaşayın, görün, çocuğunuz, aileniz ve size göre en doğrusunu siz bulun. Duruma göre (ilk 3 aydan sonra) bebekle tatile de gidebilirsiniz, huzur içinde markete bile gidemeyebilirsiniz. Bekleyin ve görün.

Sevgiler...

Kilolu bebek, kolik, aspirator ve babada bel fitigi :))))))

Siz ben misiniz acaba :))))

Benim kastettiğim ve yerdiğim kısım kestirememesi değil. Bu ve bunun gibi şeyleri hiç merak edip araştırmamış olması.
Bunu daha çok hangi boy valiz alsam acaba düşüncesiyle sorması. Etrafındaki herkes yapıyor diye bebeğinin en çok ihtiyacı olacağı zamanda onu bırakıp tatile gitmeyi düşünebilmesi.

Eyleme geçirmeyi düşündüğü planlar bir mantığa dayanmıyor. Filanca kalmadı, ben de hiçbir şeyden kusur kalmayayım mantığı...

Bana öyle gelmedi. O hisi almadim daha doğrusu. Sadece tecrübesiz gibime geliyor. Ayirten bende bebeğe ne kadar bağlanacağimi bilmemiştim hamileyken. Hani işe gitmekte, bebeği annemlerde birakmakta bana kolay olur gibime geliyordu hamileyken

Hani bu 3 haftalikken tatile gitme olayi bende düşünüp vaz geçebilirdim gibime geliyor.

Cocuk bir doğsun, konu sahibi herşey çok daha iyi anlar.

Söylediğin herşey ayrica varsayim. "Sanirim istenmeyen bebek" gibi bir cümleyi meşrulaştirmiyor.

Ve lohusa depresyonun için geçmiş olsun diliyorum. Bende neredeyse aynisini yaşayacaktim. Ne kadar yipratici bir süreç olduğunu bilirim. Umarim şimdi çok daha iyisindir.

Keşke bir bebeğim olsa da 2 sene tatile gitmemeye razıyım..

Bu yorum size umarım herşeyi anlatmıştır
Neyi anlatması gerekiyor ya bu ne saçmalık. Sizin bebeginizin olmamasının suclusu bu kadın değil. Herkesin hayattaki önceliği sizinle aynı olmak zorunda da degil. Bayılıyorum şu bebeginiz henüz olmadığından kıymet bilmiyosunuz edebiyatı kasmanızdan.

3 hafta bebek için hiç uygun değil sıcak olur arabada falan rahatsız olur haba değişikliği de iyi gelmez kaldı ki sizde daha toparlanmamış olursunuz şu anda tatilden çok bebeğinizi düşünmeniz gerekmez mi? bende hamileyim gidemedim tatile eylül başında doğum yapıcam ama 3 haftalıkken tatile gidemem öncelik bebeğim sürekli emecek uyuyacak düzeni olması lazım orada o şartları sağlamak zor bu senede gitmesem birşey olmaz

Hanımefendi hayatınızda tatil görmediniz mi? Tatil için yeni doğmuş bebek bırakılır mı şok oldum

Çok yanlış analiz etmişsin Arya...

Sezeryanla doğum yaptım.
1 sene lohusa depresyonundan çıkamadım.
Bebeğim 2 aya yaklaşırken yazlığa gittim.
Instagram annesi değilim.
Çok yönden eksik bir anne de sayılabilirim.

Ama 3 haftalık bebeğini bırakıp tatile gitmeyi planlayan, kaç kere kaka yapar diye soran birinin anneliğin çok da heveslisi olmadığını söyleyebilirim sanırım.

Anneliğin ne olduğunu bilmiyordur , heves değildir onun adı .
Neden bilsin kaç defa kaka yapacağını :)

Bu sizin bünyenize ve bebeğinize de bağlı. Ben olsam gidebilirdim, bebeğimi de götürürdüm. Çünkü ben hastaneden eve geldim, kendi işlerimi kendim gördüm, hiç bir yardım almadım, bir sıkıntıda olmadı. Bebeğimi de götürebilirdim diyorum çünkü kızımın herhangi bir problemi yoktu gaz vs gibi. Acıktığı zaman uyanıyordu sonra tekrar uyuyordu. Bir yere bırakmazdım ama, bebeğimi de götürürdüm.

Kanaman olur arti dikislerin tam iyilesmemis olur. Kendine guveniyorsun ama bebeginin nasil mizacli olacagini bilmiyorsun. Kimi bebek emer 3 saat uyur kimi surekli memede durmak ister. Bebek 1 yas civarinda olmadan tatil anneye zehir olur ne gerek var

Bana öyle gelmedi. O hisi almadim daha doğrusu. Sadece tecrübesiz gibime geliyor. Ayirten bende bebeğe ne kadar bağlanacağimi bilmemiştim hamileyken. Hani işe gitmekte, bebeği annemlerde birakmakta bana kolay olur gibime geliyordu hamileyken

Hani bu 3 haftalikken tatile gitme olayi bende düşünüp vaz geçebilirdim gibime geliyor.

Cocuk bir doğsun, konu sahibi herşey çok daha iyi anlar.

Söylediğin herşey ayrica varsayim. "Sanirim istenmeyen bebek" gibi bir cümleyi meşrulaştirmiyor.

Ve lohusa depresyonun için geçmiş olsun diliyorum. Bende neredeyse aynisini yaşayacaktim. Ne kadar yipratici bir süreç olduğunu bilirim. Umarim şimdi çok daha iyisindir.

Umarım hislerinde yanılan benimdir.
İyi dileklerin için teşekkürler.

20 gunluk bebek ne başkasina bırakılır ne onunla tatile gidilir ki ben 20 günde sezeryanla anca belimi dogrultmuştum ki bedava tatil verseler dünyaya yinede umrumda olmazdı.ayrıca sizin çevrenizde 20 gunluk bebeği bırakıp tatile gidilmesi çok modaysada doğru olduğunu göstermez ,o bebekler en çok anneye ihtiyaci olan dönemdir ,lütfen o tatile bebekli yada bebeksiz gitmeyin en azindan 40 i çıksın..

Sezeryan olalı bugün 20. Günüm Hale’n kanamam devam ediyor gögüs uçlarım yara bebeğim sürekli emmek istiyor Hale’n dikiş yerim sızlıyor şuan değil tatil sağlık ocağına bile gitmek bana zor geliyor bebeğim uykudan uyanınca hemen ağlamaya başlıyor ve ben olmayınca sakinleşmiyor doktorum bana dikiş yerimi sürekli kuru tutmamı söyledi temiz ve kuru ayrıca ayakta duş almamı söyledi denize girip tatil yapmayı siz şuan düşünüyorsunuz ama emin olun sezeryandan sonra bu düşünce aklınızdan uçup gidecek ztn ilk 5 gün yataktan kalkmak bile işkence

dediğim gibi benim etrafımdakiler o kadar rahat bırakıyorlar ki o yüzden bende de bu düşünce oluştu. tabi birde doğmadıpı için bazı şeyleri tam hissedemiyor da olabilirim. sarılın olayını hiç düşünmemiştim. bu konuyu açmamım kesinlikle cok faydası oldu bakamadığım yerleri gördüm. teşekkürler
Ya yanlış anlamayın ama burdan bölük pörçük yeni doğan bilgisi edinmeniz yetersiz. Kitaplar var bir sürü bu konuda ya da nette bilgiler. Biraz araştırsanız çok iyi olur

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
Açıkçası bebegin ihtiyaçlarını karsiladiktan sonra küçük bebekle tatil avantaj gibi geliyor bana. Bütün gün uyuyor nerdeyse tabi istisnalar hariç. Ama sizin açinizfan zor olur. Bi kere enfeksiyon riski var .mesel benim kanamam 35 gun sürmüştü o şekilde havuz deniz nasıl olacak? Ve gideceğiniz yer uzaksa hem siz bebek zorlanirsiniz. Erteleme şansınız varsa degerlendirin

Benim bildigim ilk aylar, insan uykusuzluga alisma sürecine girer. Yamulur falan, üstü basi ter, bebek kusarsa da kusmuk olur. Cok normal bir sürectir. Bünyeden bünyeye fark eder ama agir da gecebiliyor ameliyat sonrasi sürec, benim gibi.
Hersey iyi kabul etsek bile, siz de tas gibi sapasaglammissiniz diye düsünüyorum. Bebekle annenin alisma süresidir o zamanlar, tatile yine cikin ama agladigi zaman, saat basi bez degistirdigin zaman zaten tatili kalmiyor ki olayin.
Ki uykusuz bir geceden sonra insan ertesi güne bitik basliyor ama mutlu. Nasil enerji bulacaksiniz.
Rahat anne olun ama bu kadar da olmayin, o bebecik yatak ister anne koynu ister, sakinlik ister. Ne bileyim cok üzüldüm su an bebege, hic dayanamiyorum.

Birşey söylemek istemiyorum fakat 3.5 yaşindaki bir çocugun bu kadar size bağli olmasi iyi birşey değil. Sizin otoriteniz olmadanda durabilmeli. Yani mesela anneannesinde yada teyzesinde.

Hatta bu şekilde daha özgüvenli olurdu. Elbette herkes kendi istediği şekilde büyütür çocuklarini ama size nacizane tavsiyem arada çocugu anneannelerde birakmak olsun ve bunu kendiniz gerilmeden yapin. Hem siz, hem oğlunuz için iyi gelecektir.
Çalışıyorum hergün babaannesine bırakırım hiç ağlamaz bensiz herkesle her yere gider, benim gitmemide normal karşılar. Yani akşamları spora gittiğimde anne nereye der? Spora gidiyorum derim tamam anne der kapıdan uğurlardı . Ama bu iki günlük yokluğumdan sonra değişti. Yokluğumu farkettiğinde ağlıyor. Yani muhakkak her çocuk aynı olacak diye birşey yok ama oğlum bu durumdan olumsuz etkilendi

Hele bi dogur bi çocuğuna alış. Dertleri başlıyor mu bi bak. Nedir bu tatil istegi yahu?? Annelik fedakarlıktır. Artık ona göre şekilleneceksin. Cocugu bırakmak? Pes

Ben 1aylik bebegimi sadece 1 saatligine birakip yan komsuya gitmistim evde annem vardi. 1 saat oldu yada olmadi tam hatirlamiyorum eve geldim annem oglumu salliyomus uyusun diye. Uyudumu dedim yok dedi. Yanina gittim ogluuuum dedim cocuk 1 saat boyuncaaa hickira hickira kedintisiz agladi. Emziriyorum susmuyor kucagima agliyorum katila katila agliyor. O kadar ozlemis ve sadece 1 saatte. Sen 3 haftalik bebegi birakip tatile gitmeyi gercekten dusunmusun ya pes diyorum

Back
X