Sıgara konusu .... yardım.

7 aydır sigara yası tutuyor olamaz hem kendi kararı hemde elektronik sigaradan faydalanıyor
Depresyondaysa bilemicem

Söylüyorum zaten gel dişarı çıkalım diye. Ama yok moral yok diyor. Depresyona girmiş gibi bir şey. Ne yapacayımı şaşırtım. Bende tükendim bu arada.
Haklısın canım zor bir durum. Mesela ikna etsen devlet hastahanelerinde sigara bıraktırma üniteleri var. Dışarıda çok pahalıya satılan ilaçları devley ücretsiz karşılıyorr. Benim babam da çok agresifti , adeta sinir küpüydü , nereye saldırsam diye yer arıyordu sigarayı bırakırken ama o ilaç sayesinde rahat atlattı çok şükür. Darısı size inşallah...

Ben birakmayi denedim ama gercekten cok ama cok sinirliniyordum .Olmadik seylere sinir olayurdum ve uzatiyordum konulari bogaz agrisi ve oksurukte cabasi .Yine basladim.
Sinirlenmesini zaten anlıyorum. Babamda bıraktığında sinirliydi. Ama anlamadığım şey neden benle eskisi gibi ilgilenmiyor. Bu aralarda öok ıhtiyacım var .

Evet içmedim. Aslında itiraf ediyorum evlendikten sonra 1 -2 tane iştim. Ama alışamadım. İyi mi kötü mı bilemedim.

İnşallah bizimkide tez vakite atlatır. Zaten benim doğum yaklaşacaktır ve muhtemelen bende sinir küpü olurum.
Zaten gayrı tepkimi koyacayim. Ya doktora git ya da beni unut diye.

ay evet bi sinir stres öf hiç çekemedim verdim eline sigarayı bi tanede ben yaktım o gün bugündür bırak demiyorum baya baya azalttı ama işinden ve ortamından dolayı bırakması mümkün değil bende onu cekemem dedim :))

15 yil boyunca sigara ictim. Cocuk dusunmeye basladigimizda azalttim hamile kalinca da tiksindim biraktim.
Daha once de bircok birakma girisimim oldu. En uzun 1 hafta dayanabildim ve her birakma girisimimde sevgilisinden ayrilmis ergenler gibi hungur hungur agladim.
Simdi de ara ara canim ister ama sigarayi degil sigara icme eylemini ozluyorum

Esin biraz abartmis olabilir ama bunalima girmis olabilir. Bir de o bu durumdayken sen ilgileniyorsan o da isine geliyordur.
Ilgini azalt ya da tavrini koy bir an once. Erkekler boyle seyleri kullanmayi cok severler :)

Bence sorun sigara. Tıbbi destek alabilir. Aylar geçmiş başka bir problem yoktur. İki üç saat içmesem bile deliriyorum emin olun çok güçlü bir bağımlılık. Muhakkak yardım alsın.

Ben birakali 6 esim birakali 2 ay oldu. İlk 1 ay gercekten kabus gibiydi ikimizde asiri sinirli insanlariz ama esim yurt disinda oldugu icin en kotu zamaninda birlikte degildik cok kirmadik birbirimizi. Simdi burda ve gayet normaliz ne ilac ne elektronik sigara hicbisey icmiyoruz zamanla daha iyi oluyor ama tabi bunye meselesi insallah en kisa zamanda duzelirsiniz.

Merhaba arkadasim ben hamile kaldim tabiki sigarayi birakmaya calistim tam azatip biraktim kürtaj oldum.. tekrar baslamak istemedim iki ay daha mücadele ettim.. ama inanki yaşam sevincimi kaybettim mutsuzdum hicbirsey zevk vermiyordu dışarı dahi çıkmak istemiyordum arkadaslarimla görüşmek istemiyordum.. ayrica cok sinirliydim esime ogluma yansitiyordum baktim olacak gibi degil eskisi kadar cok olmasada gunde 2 yada 3 tane iciyorum hayata dönmeye basladim.. o yüzden esinizin boyle davranmasi bence normal kendimden biliyom

Sigarayı bırakt8ğımda azaltarak bırakmadım birden bıraktım artık icmeyeceğim diye
O kadar sessiz sakin bı insanım ki ama sigarayı bırakınca içimden canavar çıkmış:))
İş yerinde iş arkadaşlarım hiçbir müşteriyle iletişim kurmami istemedi
Bı ay falan herkes resmen kahrımı çekti:)
Hatta bı keresinde iş yerine tinerci hırsızlar geldiler ((markette çalışıyordum o zamanlar))
Herkesin gözü önünde değerli bı iki bişey aldılar kimse ses etmiyor korkusundan bense çocukların karşısında çemkirip ellerindeki çaldıklarını almıştım:)))
Ne cesaretse artık

Ama sizinki 7 ay olmuş artık alışmış olması lazım
Ama elektronik sigara içiyormuş oda bı bağımlılık onuda bırakması lazım

Birde sigara kullananlar genelde en ufak sıkıntı da sigaraya sarılır kendilerini bu şekilde sakinleştirirler
yani ben öyleydim

Eşiniz ya tekrar başlasın yada elektronik sigarayı da bıraksın
Böyle onun için daha zor tabi sizin için çekilecek değildir anlayabiliyorum
Ben şimdi hala arada içmek istiyorum ki 3 sene oldu bırakalı

Biz de severek ayrildik kendisiyle

Ben de 2 ay oldu bırakalı. Tek seferde bıraktım bir daha da elime almadım. Bırakmadan önce eş zamanlı diyet ve spora başlamaya karar verdim ve bırakır bırakmaz da başladım spora dediğim gibi. Sigara yerine bir nevi diyet, sporu koydum. Bol su içtim. O yüzden hiç öksürük krizi yaşamadım. Bu arada 7 kilo verdim. Ben zorla değil, çok isteyerek bıraktım sigarayı. O yüzden çok iyi hissediyorum. En küçük bir mutsuzluk hissi yok. Aksine başardım gururu var. Zaten iradesi güçlü biriyimdir. Hiç zorlamadı beni. Darısı isteyen herkese

ben bırakmadım hiç.
bırakmayı da düşünmüyorum.
o yüzden bişey diyemiyorum.
hakkınızda hayırlısı olsun...

Herkese çok teşekür ediyorum cevaplarınız için.
Yazdıklarınızda bunu çıkarıyorum: insandan insana değişiyor bu sıgara bırakmayı.
Hepinize ellerinize, yüreğinize sağlık.

Ben 3 ay kadar bıraktım şuan kullanıyorum eşinizin yaşadığı normal tadı tuzu olmaz sinirlidir durmadan en ufak şeylerden nem kapar eser gürler.Ben çok yaptım herkesi kırdım ama benm birde şekerim var onun siniriyle birleşmişti.

bende içiyordum sigara 1 sene oldu bırakalı ama zorlanmadım irade meselesi bu şimdi sigara içenlere yaklaşamıyorum bile.zamanla geçer diyeceğim ama 7 ay olmuş geçmesi lazımdı bugune kadar ilginç başka birşey olmasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…