Sıgara konusu .... yardım.

Mgun

Ana kucağı gibisi yok.....
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
207
108
53
Selam KK üyeleri.
İnşallah iyi bir gün geçirdiniz.
Neyse sebebi yazmam yine eşim ve SIGARA. Eşim 7 aydır sıgarayı ağzına sürmedi. Günde 1,5 paket bitiren. Şimdi bir tane bile almadı ama tabi o elektronik sıgaraya başladı. O da olmazsa her halde benim kefenimi bulurdunuz. Şaka bir yana ama gerçekten bıktım. Çok sinirli, hiç morali yok. Benimle ilgilenmiyor. Bende hamıleyim ve ilgi bekliylrum.
Sizlere sorum: siz sıgara bırakanlar nasıldınız bıraktığınız zaman. Yanı depresiona mı girdiniz. Kendinizi eve mi kitlediniz. Moral nasıldı? Sinirli miydiniz. Eşimin hiç yüzü gülmiyor. Moral ise 0. Ona moral vermeye çalışıyorum ama olmuyor.
Başka bir soru daha: eşimin böyle olması normal mı? Yani sıgara yüzünden mi böyle?
Soruyorum bir şey mı var diye. Yok diyor. Oda sıgaranın etkisi diyor. Doğru mudur?
Tşk .

Ya ben bir ara sigarayi bırakmayı denedim de valla bana da bi sinir harbi geliyodu acikcasi ve basim agriyodu surekli

Ben de 7 aydir sigarayi biraktim, sinirli yapida bir insan olmadigim icin o konuda bir yorum yapamayacagim, sakindim yine sakinim ama...
7 kilo aldim, istahimi kontrol edemiyorum bu da beni mutsuz ediyor.
Bogazimda surekli bir yumruk hissi var gecmedi.
Uyku sorunu yasiyorum, ilac aldigim halde uyuyamiyorum, ilac kullanmadigimda hic uyuyamiyorum sabaha kadar deli gibi dönüyorum yatakta.
Nefes problemi yasiyorum.
Asiri kahve tuketiyorum (sigaranin yerine onu koydum gibi)
Yani sigara birakmak hic kolay degil, benim omrumden omur gitti cok zorlandim hala da zorlanıyorum.

Evet eşimde kill aldı. Kıloyu takmiyor kafaya. Sadece baya sinirli ve moral 0. İlgisiz.
Allah sizede sabır versin. Aynen sıgarayı bırakmak çok zor.

Ben bildiğin depresyona girdim. o kadar ki artık dışarı cikmama ne gerek var zaten sigara içmiyorum diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. en son emrizme olayım bitti. başladım geri mutluyum be

Bende daha önce çok bırakmayı denedim. Hamile kalınca tiksinip bıraktım. Hala bile rüyama girer canım çeker arada ama asla içmiyorum. Gerçekten içmeyen insan için konuşması çok kolay irade meselesi deyip kestirip atmak ama öyle değil. Eşiniz durumu abartmış sadece kolaya sığınmış 7 ay çok uzun bi süre çoktan atlatması lazımdı o psikolojiyi. Bunun arkasına sığınarak suratsız olma hakkı yok size karşı bence sert bi uslupla bunu ona anlatın yoksa daha çok nazını çekersiniz.

ben pek bırsey hıssetmedım ozellıkle hamıle oldugumu anlayınca ve sonrasında aklıma bıle getırmıyorum ama oncesınde en ufak bır sınırde aklıma gelıyordu ıcmek ıstıyordum.. depresyona falan gırmedım ama belkı hafıf sınırlı olmus olabılırım onun dısında arada aklıma gelıyor ama ıcmıyorum tabıkı ama bunda hamılelıgın cok buyuk payı var olmasaydım arada ıcıyor olurdum

Ben bildiğin depresyona girdim. o kadar ki artık dışarı cikmama ne gerek var zaten sigara içmiyorum diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. en son emrizme olayım bitti. başladım geri mutluyum be
Bilmiyorum, ama oda evden çikmak istemiyor. Uffff ne zor mişşşş

Haklısınız her halde. Bunuda düşünmedim değil. Çekip bir kenara iyice konuşmak.

Sigarayı "birşeylerden vazgeçmiş ve fedakarlık yapıyor" hissiyle bırakanlar o süreci atlatmakta zorlanıyor. Ben de bıraktım ve ohh özgürleştim dünya varmış diyorum. O yüzden de zorlanmadım. Yani fiziksel bağımlılıktan ziyade psikolojik bağımlılık kısmı insanları zorluyor. Çünkü artık hiçbir şey eski tadı vermeyecekmiş gibi hissediyor insanlar. Bu düşünceyi kırabilenler mutlu mesut hayatlarına devam ediyorlar.

Dediğiniz gibi fedakarlık yapıyor gibi.
Aslinda benimle oynuyor mı yoksa gerçektem mi öyle bilmiyorum.
Ve bu düşünce beni çok yoruyor. Haftaya doktoruma sorucam çünkü dayanacak gücüm kalmadı.

Dediğiniz gibi fedakarlık yapıyor gibi.
Aslinda benimle oynuyor mı yoksa gerçektem mi öyle bilmiyorum.
Ve bu düşünce beni çok yoruyor. Haftaya doktoruma sorucam çünkü dayanacak gücüm kalmadı.

Rol değildir, bağımlılık psikolojisi sadece. Kurtulduğuna sevinmediği sürece bu acıyı çekecek maalesef ve hep sigarayı özleyecek. Yani sigaraya dair bu algısını değiştirmesi gerekiyor.

Ben hamileyken sigarayı biraktim . Aylarca eşimle kaçma kale oynadık ..arada bir gırtlağını sıkasım da geliyordu :) adam yanıma gelirken soruyordu "geleyim mi" diye en sonunda "sen bi daha hamile kalma ,hatta sigarayı da birakma" dedi

Bende biara birakmistim. Aşırı sinirli ve gergindim. Herşeyden soyutlamıştım kendimi. Baktimki olmuyor tekrar basladım. Ilk 3 gün cok zordur. Esiniz bırakalı epey olmuş. Baska bi sıkıntısıda olabilir. Ayrica elektronik sigarada kullaniyormuş daha hafif atlatmasi lazim.

İşte bilmiyorum. Nedenini.
Bu hafta sonu yine nikotim dozunu düşüreceymiş 4 de indirecek yani daha az nikotin gidiyor beynine. Ne yapacamı bilemiyorum.

Rol değildir, bağımlılık psikolojisi sadece. Kurtulduğuna sevinmediği sürece bu acıyı çekecek maalesef ve hep sigarayı özleyecek. Yani sigaraya dair bu algısını değiştirmesi gerekiyor.
İnşallah öyle dir. Ama böyle gidişle önümüzü göremiyorum. Doktora gidip acıl bir çare verain yoksa ne olacak bilmiyorum.

İşte bilmiyorum. Nedenini.
Bu hafta sonu yine nikotim dozunu düşüreceymiş 4 de indirecek yani daha az nikotin gidiyor beynine. Ne yapacamı bilemiyorum.
Canım demekki dozunu azaltacak kadar atlatmış. Madem söylemiyor takipte kal. Yani işiylede olabilir nebileyim anne babasıylada olabilir. Ama var bişey

sizinki daha zor mış. Hem sıgara bırakma hemde hamile kalma. Allahtan hamile olamıyorda ordan yırtım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…