- Konu Sahibi kibritcikiz91
-
Bak canım,herşeyi herkesi geride bırak.Kapının dışında.Sanırım hamilesin.Çocuğuna odaklan.Eşin de seni seviyorsa birlikte mutluysan bırak insanları kim ne düşünüyor ne yapıyor.Umursamadığın sürece kıymetin artar.Evlenirken çatışmalar sorunlar oluyor.Eğer sen bunları aşamaz,dertlenirsen,mutluluğunu da gölgelemiş olursun.Kim naparsa yapsın ne düşünürse düşünsün.Sonuçta sen kocanla evlisin.bırak elin kızını allah aşkına ya.sen evladına evliliğine odaklan.
Bunu yapmaya calisiyorum.ama artik olmuyor. Mutlaka birileri buna golge dusuruyor. Ben de biktim artk bu dusuncelerden. Surekli bunu konusmaktan..ama olmuyor cikamiyorm isin icinden.. belki o kizla evlencekti.. beni sevdigi gibi onu sevcekti.benm icin yaptiklarini ona yapicak..belki de inunla bebek beklicekti.. uyice takintili biri oldun ciktim.. kafayi siyirmak uzereyim
değilim bu ara hiz huzurlu ve mutlu değilim... eski olaylar hep aklımda.. beynimi kemiriyorrr.. daha 1 hafta önce anlattıı. beni yok sayamaya devam ediyor. sanki ben yokum gibi davranıyor.. sadece eşim var onun için.. hali tavrı hep bu.. nilanladıgımdn beri.. onca sıkıntı yaşadım ve üstüne ablasını çekiyorum... katlanamıyorum artıkk
Canim cok gencsin ve ne kadar güzel yakinda anne olacaksin. Basindan sonuna kadar okudum, hamilelik hormanlarindan diyecegim ama degil sanirim. Sende takinti halini almis bu durum.
Kiz istedigi kadar ben istemedim desin zaten ben biliyorum baskalari bilmiyor diyorsun. Bilmeleri de gerekmiyor nitekim o kiz öyle olmasi daha uygun yani belli ki esin seni sevdigini söyleyip ayrilmis ve sonradan ne söylenirse umursamaz zaten, sende umursamayacaksin. Cünki burada önemli olan esinin istedine yani sana kavusmasi.
Senden önce nasil diyaloglari varsa ailesi ve cevresi ile artik sende dahil olduguna göre aileye, sen artik esinin karisi olarak daha kendinden emin ve esini onure edecek davranislarda ve olgunlukta olmalisin. Cok gencsin canim, eminim cok güzel bir yüregin de vardir, Allahin izniyle Anne olacaksin.
Daha akli basinda davranman gerekir heleki lütfen esinin ailesini esine sikayet etme, esini de zor durumda birakiyorsun, ne yapsin adam istersin. Yani sen daha akilcil yollar denemelisin. Yuvanizi eger sen istersen istedigin duruma sen getirirsin inan buna.
Ben senin iki katin yasindayim canim, sen ve eminim esinde öyle, her ikiniz de cok güzel kalplisiniz, ltf hamileliginin tadini cikar ve ne kendine ne de esine kafandaki gereksiz kuruntulari, sIkInti haline getirme. Özür dilerim gereksiz dedim ama sahiden de öyle, sakin kafayla birkac gün üst üste düsün gerekli mi gereksiz mi zaman icinde kendin anlayacaksin zaten.
Allah yar ve yardimciniz olsun inan hersey senin elinde, Allahin izniyle hersey yoluna girer.
Görümcen kac yasinda? Görümcenle hic güzel zamanlariniz oldu mu?
Canim cok gencsin ve ne kadar güzel yakinda anne olacaksin. Basindan sonuna kadar okudum, hamilelik hormanlarindan diyecegim ama degil sanirim. Sende takinti halini almis bu durum.
Kiz istedigi kadar ben istemedim desin zaten ben biliyorum baskalari bilmiyor diyorsun. Bilmeleri de gerekmiyor nitekim o kiz öyle olmasi daha uygun yani belli ki esin seni sevdigini söyleyip ayrilmis ve sonradan ne söylenirse umursamaz zaten, sende umursamayacaksin. Cünki burada önemli olan esinin istedine yani sana kavusmasi.
Senden önce nasil diyaloglari varsa ailesi ve cevresi ile artik sende dahil olduguna göre aileye, sen artik esinin karisi olarak daha kendinden emin ve esini onure edecek davranislarda ve olgunlukta olmalisin. Cok gencsin canim, eminim cok güzel bir yüregin de vardir, Allahin izniyle Anne olacaksin.
Daha akli basinda davranman gerekir heleki lütfen esinin ailesini esine sikayet etme, esini de zor durumda birakiyorsun, ne yapsin adam istersin. Yani sen daha akilcil yollar denemelisin. Yuvanizi eger sen istersen istedigin duruma sen getirirsin inan buna.
Ben senin iki katin yasindayim canim, sen ve eminim esinde öyle, her ikiniz de cok güzel kalplisiniz, ltf hamileliginin tadini cikar ve ne kendine ne de esine kafandaki gereksiz kuruntulari, sIkInti haline getirme. Özür dilerim gereksiz dedim ama sahiden de öyle, sakin kafayla birkac gün üst üste düsün gerekli mi gereksiz mi zaman icinde kendin anlayacaksin zaten.
Allah yar ve yardimciniz olsun inan hersey senin elinde, Allahin izniyle hersey yoluna girer.
Görümcen kac yasinda? Görümcenle hic güzel zamanlariniz oldu mu?
sanki beni tanıyan biri gibi konuştunuz.. ben aileme düşkünlüğümden hiç bahsetmedim.aileme düşkün olduğumu nerden biliyorsunuz? kendi ailemden hiç bahsettiğimi hatrlamıyorum da..
kalkıp kendim bi psikologa mı gitmeliyim.. ben bunu eşimin düiünmesi gerektiğini düşünüyorum.. en azından benm için bişey yaotıgını görürüm
Sozleriniz miral oldu gercekten tesekkur ederim... ama bazi takintilarimdan vazgecemiyorum.. aslunda bunun en buyuk sebebi gorumcem sonrasinda da esim.. gorumcem 30a yakin yaslarda.. hyr hic hatrlamiyorum.. ben onu abla gibi gordum ama o hic oyle yaklasmadi.. kardesin elinden almis biri gibi gordu beni hep.ve her defasinda can yakici laflar soyledi..
Hep kendini giZLEDI ve ikili iynadi. Sanirim etrafinda kimsesi olmayan biri. Cok insan onun sozlerinden rahatsiZ.
Esim varken farkli davrandi bana..o yokken farkli.. bazen amcalar halalar varken ezerek konustu... esim bana deger vermiyo inemsemiyo gibi konustu.. guldum gectm onemsemedim.. ama artk sabredemiyorum..
Ben ona karsi heo iyi olmaya calistm. Iyu niyetki dusundm.anneme karsi yanmda oyle saygisizca konustu ki . Oan anlamadm.. smdi bakiyorm da ne kdr safmisim. O an onun agzinn payini vermeliymisim...
senin ailene olan düşkünlüğünden bahsetmedim. Eşininkinden bahsettim.
Biraz insan ilişkileriyle araştırmalarım var ama bence burada yapılan yorumlardan çok bir uzmana ihtiyacın var. İnan bizim ve senin göremediğini onlar daha iyi gösteriyor. Ellerinde sihirli değnek yok tabi. Ama senin problemin daha baştayken hemen çözümlenir. Bebişinde güzel bir ortama gelmiş olur. 10 yıllık evliliğimden biliyorum. en başta sorunlar ufakken gitmek gerekiyor. bu arada sen git demedim beraber gidin. ama erkekler böyle bir şeyi akıllarına getirmez. onları bu konuda ittirmek lazım. hatta gitmemek için türlü bahanelere sıralar. bunu çoğu insan yapıyor ama bence iyi bir psikolog bütün sorununu çözer
sadece danışacaksın o kadar.
evet burada da güzel fikirler verilmiş ama senin bunları içselleştirmen imkansız. unut, şimdiye bak demek kolay. ama bu demekle olmuyor. bunun yöntemini öğretiyorlar. geçmişe takılı kalmamayı.
psikolog çok itici geldiyse bununla ilgili kitap önerebilirim. hem de bir kaç tane. hatta şu an hamile olduğun için çocukla da ilgili olduğu için PROF. DR. SABİHA PAKTUNA KESKİN'in kitaplarını öneririm. internette ücretsiz satılanları bile vardı. mutlaka oku. bebeğine ve sana çok iyi gelecek. internetten de bazı yazılarını okuyabilirsin ama bir kitabını mutlaka al.
önce biz değişmeliyiz, eşimizi anlamalıyız sonra ondan anlayış beklemeliyiz.
bu arada ben eşinin ablasıyla ilgili çoğu şeyi okumadım başlardekilere bakıp yorum yaptım. sen bir aile kurdun elbette onu karıştırma. ancak tatlı sert çıkışlar yaparak ve eşinin başının etini yemeyerek. söylenebilecek şeyleri hafif hafif sen de söylersin ama eşinden büyük bir tepki göstermesini bekleme bence. dedim ya erkekler evlenince nedense ailelerine pek düşkün olurlar.
Tabi ki Kuzusunuz bende Kizima Kuzum derim bazen.
Evet kari-koca duygusal ve bellik ki iyi kalplisiniz. Esin yazik arada kaliyor, ablasi ve büyügü senin yaninda esin ablasina bir sey söylemiyor olabilir, baska zaman yalnizken söylemis olabilir yada olmayabilir.
Ama bak sen ne güzel dedin görümcen yanliz, ikili oynuyor, herkes de huyunu biliyor demek ki, demek ki senin de bu sekilde ögrenmek gerekiyormus. Emin olabilirsin esin seni ezmez ve izin de vermez ama herkes huyunu ögrenmis ablasinin sende hatta bende. Ne yapilacak, neler yapilabilir, mutlaka ki birseyler var emin ol. Yigeni olacak, kendi de Hala olacak yakinda belki bir kismeti cikar, evlenir gider, Insallah kendine uygun huyu huyuna suyu suyuna bir es kismet olurda evlenir..
Yari saka yari ciddi. Sevgili anne adayi, cevap vermemekle o kadar iyi yapmissin ki, en kötüsü yüzgöz olmak inan canim. Her söylenene cevap verirsen senin kendi gözünde kendi kiymetin azalir, laf yaristirmanin da sonu olmadigi gibi daha cok sinirlenirsin hatta hakli oldugun yerde haksiz durumuna düsersin. En dogrusunu yapmissin.
Ama dedigim gibi ayni seyi söylüyorum, sen kendinden emin ol ve esinin yaninda ol her zaman ve gururla onun bebegini tasidigin icin Allaha sükret, sevdiginle evlenmissin hatta düslemedigin yada düslediginden de cok önce bunlara sevin ve tadini cikar.
Esini ltf zorlama neden dersen ondan gereksiz isteklerde bulunma lütfen belki kizicaksin bana ama akli selim düsün o adam herhangi biri bunlar hep ayni ortamda görüsmüsler simdi esini Sebepsiz üzüp gereksiz tavir yapmazsan en dogrusu budur.
Simdi düsünüyorumda asik bir yüzlesin onlarin arasinda, bir adama bir esine bir görümcene bakip durmussundur, eyvah eyvah cok fena. Yapma, yapma. Sevgi o kadar az bulunan bir deger oldu ki, senin ailen de Esini seviyormus ne güzel.
Emin ol istersen görümcenle abla kardes olursunuz sen istersen olur. Tatli dille hersey olur sen iste yeter ki bak Millet alismis kimse takmiyor anlasilan sende takmayacaksin onu, kafana takmiyacaksin dedim ama saygisizlik anlaminda degil zaten sana yakismaz saygisizlik, kendin icin esin icin ve bebeginiz icin.
kendimi okudugum roman sayfalarında hissttim.... allah yardımcın olsun öncelikle....canım bence mümkünse tabi o cevreden uzaklasman....hem kendi hemde onun ailesinden biraz olsun uzaga....kendinizden yuvanızdan daha kıymetlisi yok...ilişkini ailesiyle tamamen kes demiyorum ama çook muhattabda olma....senin yuvanı bozmak isteyen insanlar istemeyen kişiler sonucta
bence tek yapmanız gereken geçmişe bir sünger çekip eşinizle mutluluğunuzu artırmanın yoluna bakmak olacaktır ...geçmişte yaşanaları gündeminize alıp canınızı sıkıp bebeşinizide karnınızda strese sokmayın .... yoksa doğumdan sonra hep ağlar ve sizi üzer ....
Mecburen mesafe koyuyorm.kiza ve ailesine. Goeumceme de koyuyorum.ama esim uzuluyo ve arada kaliyor. Yine de iyi ve yakin davraniyorm.ama icimden gelmiyor.sadece esim icin...
Dusunmuyor da degilim.. hep esim icin katlanip kendimi yipratmam ne kdr dogru... ve acaba benm gosterdgm hassasiyeti hakedecek ne yapti esim.. cvp yok ben de.. ama yine de onu dusunerek hareket etmeden edemiyorm
senin ailene olan düşkünlüğünden bahsetmedim. Eşininkinden bahsettim.
Biraz insan ilişkileriyle araştırmalarım var ama bence burada yapılan yorumlardan çok bir uzmana ihtiyacın var. İnan bizim ve senin göremediğini onlar daha iyi gösteriyor. Ellerinde sihirli değnek yok tabi. Ama senin problemin daha baştayken hemen çözümlenir. Bebişinde güzel bir ortama gelmiş olur. 10 yıllık evliliğimden biliyorum. en başta sorunlar ufakken gitmek gerekiyor. bu arada sen git demedim beraber gidin. ama erkekler böyle bir şeyi akıllarına getirmez. onları bu konuda ittirmek lazım. hatta gitmemek için türlü bahanelere sıralar. bunu çoğu insan yapıyor ama bence iyi bir psikolog bütün sorununu çözer
sadece danışacaksın o kadar.
evet burada da güzel fikirler verilmiş ama senin bunları içselleştirmen imkansız. unut, şimdiye bak demek kolay. ama bu demekle olmuyor. bunun yöntemini öğretiyorlar. geçmişe takılı kalmamayı.
psikolog çok itici geldiyse bununla ilgili kitap önerebilirim. hem de bir kaç tane. hatta şu an hamile olduğun için çocukla da ilgili olduğu için PROF. DR. SABİHA PAKTUNA KESKİN'in kitaplarını öneririm. internette ücretsiz satılanları bile vardı. mutlaka oku. bebeğine ve sana çok iyi gelecek. internetten de bazı yazılarını okuyabilirsin ama bir kitabını mutlaka al.
önce biz değişmeliyiz, eşimizi anlamalıyız sonra ondan anlayış beklemeliyiz.
ama canım bi yerden baslamalısın artık....sen bütün yükü kendi üzerine almıssın...eşinin üzülecegini pek sanmıyorum tsbi sen daha iyi bilirsin ama sonucta bişeyler yapılmalı ki o kişide bu tavrı anlamlı artık...madem dilde söylenmiyo daha cok üstüne gelir diye bu sekilde yap....sonucta ikiniz için yuvanız iiçin bunlar....gerektiği yerde eşini bile düşünmeyeceksin...sen uzun süre zaten yeterince harab etmişsin kendini...ne gerek varki bunlara söylemesi kolay gibi belki ama inan yaparsın...sadece biraz olsun kendi mutluluğunu düşün kimseyi takma...su anı yasa...gecmişi düşünme kaygılarını süphelerini at aklından artık...değişecek bişey olmayacak yine istediğin cevabı alamayacaksın ama yapacak bişey var mı yok....böyle yapmazsan sen daha cok yıpranırsın ....sen kendin bazı seyleri kafandan atki mutlu olasın mutlu olki eşinde cevrendeki o şahıslarda zaten bunu anlar.. gül geç canım duyma düşünme gerektiği yere sagır kör ol...çünkü diğer türlü her defasında daha kötü olur...ve bunun sonu iyi olmaz...
Butun yuku ustune almissin dediniz ya bu dogru.. ama bu yuku en azindan bir kismini nasil aticam ustumden? Evet biseyler yapilmali o kisi de bazi seyleri anlamali dediniz. Benm istedigimde bu.. o kiz da gorumcem de anlamali ve farkina varmali biseylerin..ama nasil.. nasik yapicam ben bunu
Evet gecmise cekecegim bir sunger butun sikintima son verecek.. ama nasil? Inu bilmuyorm.nasil ustunu kapaticam.. unutucam.Yepyeni bir sayfa acicam.. psikolog benm icin uzak bir ihtimal.. maddi olarak da tabi.. ben kendimi ufade edebilen biri de degikim..hatta suan bu kadar seyi nasil yazdim anlattim ona bile sasiriyorum... kendimi astim diyebilirim.
Kisisel gelisim kitabi okumak.. ne bilim ona benzer bisey bi faydasi olur mu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?