sıkıntımı çözecek yorumlar istiyorum, tartışma değil

Uzak duruyorum ama bi anda icinde buluyorum kendimi.. esimle olan mutlulugunu hissettir diyosunuz ama esim onlarin yannda benden uzakta durursa.ablasinn yaninda olabildigince az konusursa benmke ben bunu nasil yapabilirim ki.. evde sadece ikimizken yanimdan ayrilmayan adam.ailesinin yaninda ben yokmusum gibi davraniyor. Bir kere onlarn yannda ozel hissettirmedi bana..

Namaz kiliuorm. Suan beni teselli eden rahatkatan tek sey namaz..

Soylediklerinizi dikkate alicam.tesekkur ederim

Annen de öyle söylemis, sen daha yeni evlisin hem ondan hemde yasina göre olgun davranmissin ama görümcen demek ki hakikatten sorunlu ve sorunlari olan biri demek ki, seninle ugrastigina göre, herkes insan ve herkesin özgürlügü bir digerinin sinirina kadardir. Kimsenin kimseyi ezmeye hakki olmadigi gibi, sinirinin bittigi yerde karismaya da hakki yoktur yani haddinden fazla karisamaz ve laf söyleyemez elbette. Eger aranizin düzelemiyeceginden yani normal gelin görümce diyalogunun olmayacagindan eminsen , mesafe koymakdan baska yol kalmaz. Mecbur kalinca görüsmekten ötesi olmaz, bu da olmazsa olmaz esinin ablasi. Ama sana tek söyleyecegim sakin yüz göz olma, sana asil o vakit huzur vermez.
Zaman herseyin ilaci inan ilerde bunlari hatirlayacaksin, nasil geride kaldigini göreceksin. Kendi kendini yemekden vazgecip daha sakin düsünmeye basladigin zaman zihninde berraklasir. Bebegin dogduktan sonra düsünmeye zamanin bile olmaz, umarim bebekle ilgili kitap okumaya baslamisindir bile.
Herkes herkesi taniyor annen seni, sen esini, k.validen kizini, oglunu vs. sen icini ferah tut, yani herkes herkesin ne oldugunu bilir, senin kendini bosubosuna yemene gerek yok, millete firsat verme, bebegine odaklan seni hissediyor cünki senin yediklerinle ve hissettiklerinle besleniyor.
Esimin özensiz davranislari diyorsun ama adamin ablasi ve kocaman kadinmis baksana coluk cocuklu akli selim biri olsa zaten yapmaz dedim ya sorunlu demek ki, esin dese ne olur demese ne olur dedim ya demistir de zaten merak etme, görümcen kendiisi cektiklerini sana mi yapiyor acaba? Esinle de ugrasip durma artik, erkekleri fazla araya sokmayacaksin, bunaltmayacaksin.
Takma Kuzucum valla da takma billa da takma ne diyeyim ben sana artik.

Bu kızı sürekli gündemde tutup, hayatının ortasında yer edinebilecek kadar değerli bir insan yapma.Eşin için sıradan eski bir ilişki olabilecekken, unutulmaz önemli bir şahsiyet haline getiriyorsun onu. Eşinin gözüne sokuyorsun nerdeyse kızı , bu kızda gerçekten bir şeyler varmış neden o zaman görmedim diye düşünmeye başlarsa şaşma. Çünkü sen onun yüzünden kendini üzdükçe, kompleks yaptıkça, o değer kazanıyor.

Madem eşin senin içini rahatlatacak birşey şimdiye kadar yapmadı, bence takıntılı gibi sürekli ona dert anlatmak sana fayda sağlamayacak. Senin bu durumun eşinin egosunu okşuyor. (Hoşlanıyorlar başka kadınlarında dikkatini çektiklerini bilmekten.) Kendine güvenli ol. Onun senin mutluluğun için bir tehdit olmadığını umursamayarak göster.

Ne kadar güçlü, umursamaz ve güvenli olursan; o kadar değerli, ulaşılmaz, erkeklerin gözünde sevilmeye değer olursun bence. ( Malesef biraz fazla önem verirsen kendilerini bişey zannediyorlar sevilmekten anlamıyor çünkü)

Biraz uzun oldu kusura bakma. Umarım bu hüznü atlatır mutlu olursun :)

Aynen desiginiz gibi.. esi gorumceme karsi cok ozensiz.. o da bemm esimin de bana karsi ozensiz oldugunu ispatlama cabasinda.her yerde.. kendi cektigini benden cikariyor kisaca.. soyledikleriniziN hepsinde haklisiniz..

Evet okumaya basladim tabi ki.. doguma az kaldi... her defasinda unutup boavericem diyorm.ama eakiye donuyorm.umarm b sefer ki kararimi uygular ve basaririm.. soylesiginiz her sey icin tesekkur ederim.. gercektwn gonlum ferahladi.. sagolun

Yazının ilk kısmını okurken benim erkek arkadaşımla olan sıkıntılarıma değinmişsin resmen, ben de erkek adamı ne kadar zorlayabilirler diye düşünüyorum üstelik sevdiği biri varsa :26: yine de çok karıştırmayacağım bu konuyu geçmiş gitmiş sonuçta sen de düşünme. zoruna giden taraf o kişileri görüyor olman ama bizim büyüklerimiz de hep böyle gelmediler mi bu günlere? eski dönemlerde daha beterdi bu durumlar abisine isteyip küçük kardeşe gelin gidenler, amca kızını isteyip olmayınca diğerini alanlar vs. vs... Bakıyorum şimdi aileme , büyüklerime hepsi unutulmuş evli evinde köylü köyünde.. büyüklerin hatasıı tabi ama bence çok takma bu durumu , o senin eşin ve seninle mutlu değil mi? sen korkularından dolayı evliliğinizin ilk dönemlerini kötüye yormuşsun gibi geliyor bana psikolojik olabilir . o insanlarla aynı ortamda bulunmanın verdiği sıkıntıdan dolayı. bence bunları çok düşünüp kendini sıkma , eşine yansıtabilirsin ister istemez.. mutlu olmaya bakın ya hu , üç günlük dünya.. güzel günler yanınıza kâr

Iyi temennin icin tesekkur ederim.. ins unutur ve huzurlu olurum.. ben esimle mutluyum.bu olaylar huzurumu kaciryor.

Kesinlikle ben o kdr buyuttum ki kizi.. kendim bile onemli biri haline getirdim.. ama bunda en buyuk pay gorumcemin sagolsun... kuzenm kibritcikiZ bu kizi mi takiyosun kfana.. her konuda sen ondan daha ozelsin.. oyle olmasa suan sennle evli olmazdi demiati..

Ama her sey ust uste gelince.. iyi seyler duaunemiyo insan.. esim bisey yapmadi..bunsan snra da yapmayacak.. ondan bisey beklemek yerine kendim silkelenip en azindan bu defa kendim icin biseyler yapmaliyim..

Kendi korkularim yuzunden zehir ettim kendime her seyi.. cok dogru...

Evet erkek zorla evlwndirelemez diyenlerdendim ben de.. ama eaimin ona karsi bir sey hissetmeyecegine eminim..

Esim duygularin gizlemez.. ona karsi bise hissedip ardindan benle evlenip bana sevgisini gosteremez... bundan eminim.. en azindan sevgisinden eminim.. ama iste gel gelelim.. bu konuda ozenli davranamiyor.. tek sorun bu

Kadınlar için bazen sevilmek yeterli oluyor o yüzden kadınlarda; sevdiğimle değil beni sevip mutlu edecekle ömür geçireyim algısı yüksek. Fakat erkekler öyle değil , biraz hırslı ve sevdiğini almak isterler, ben de düşünmüyorum aklı başkasında iken senin için üzülüp çaba göstereceğini.. Kendini sıkma canım bu kadar, korkularından kurtulmalısın.. bebişinizle mutlu mesut geçinin işte Allah bozmasın

Kesinlikle oyle.. tesekkur ederim.. aminn

Kusura bakmayin ama bu kizdan ve ailesinden bu kadar sikinti duymaniz biraz sacma geldi. Evlenmeden once ailesi bir degil elli tane kiz gostermis olabilir. Ayni sekilde sizi de isteyen baskalari olabilir. Ne yani, her isteyenle evlendikten sonra dusman mi olmali, kafaya takip hayati zehir mi etmeli? bu kiz akraba olmayabilir,ama ailesi, babasi aile dostudur, niye olmadi diye aileler birbirine kussun ki? Insanlar gorusur anlasiyorlarsa belli bir sevgi ve saygi cercevesinde..
Gorumceye gelince.. Kizdan ne sekilde bahsettigini bilemem, ozellikle size anlatiyorsa baska, laf arasinda baska bir konu ile ilgili olarak adi geciyorsa baska.. Yani duruma gore tepki verilir. Eger istedik de olmadi, iyi kizdi seklinde konusuyorlarsa cevabim sert olurdu bu duruma, karsimdaki kim olursa olsun. Ancak hic alakasi olmayan seylerde bahsediliyorsa da hic bir tepkim olmazdi.
sanirim siz hala evlilige alisamamissiniz. Kendinizi hala esinizin sevgilisi filan zannediyorsunuz. Siz boyle hissederseniz karsinizdaki de boyle hisseder ve sizle baska kizlari kiyaslar, istedikleri gibi at oynatirlar. Eski mazide kaldi, artik evlendiniz, oyle ise esinizi sahiplenmeniz ve karisi gibi davranmaniz gerekir ki insanlar da artik onun bir karisi oldugunun farkina varsin ve ona gore davransin, konussun. Benim kocamla alakali birisi su kiz vardi, bu kiz soyle idi diye konusmaya baslarsa ben de dinler dinler sonra da: "Eee? Bana ne bu kizdan? Niye anlatiyorsun ki bana? Begenip kuma mi alayim onu?" filan gibi birseyler derdim herhalde. Ya da lafin ortasinda kalkar evime giderdim, ne demek bana elalemin kizini peskes cekecekler kocam icin? Oyle sey olmaz.
Size tavsiyem, yataktan kalkinca guzelce bir dus alin, gecin aynanin karsisina hafif bir makyaj yapin, saciniza hos bir sekil verin, hos bir kiyafet giyin, sonra da kendinize hoslanarak gipta ile bakip 5 dakika boyunca: "ben X'in karisiyim, biz evlendik, artik o sadece bana ait" diye telkin edin. Bunu hergun yapin. Ihtiyaciniz olan tek sey bu. Bir ay icinde cevrenizdekilerin degisimine sasiracaksiniz.

Size gore sacma gekebilir.insanlarin yasamadigi seyler icin bu kdr rahat konusmasi nirmal.kaldi ki bir seyi burda anlatirken her ayribtiyi ankatmak da mumkun degil. Beni anlamaniz icin yasadigim her seyi bilmeni beni tanimaniz lazim..

Ben bu kiz konusunda gorumcemi hic muhatap almadim.almam da.. onlara karsi uzgunlugumu ve bu konudaki zaafimi da gostermedim..

Kizla benm hic bir ortak noktam yok.. kizi bana ankatmasinda hic bir sebeo de yok. Tepki vermem gayet normal.. bir gorumce gekinkerine bir kizi neden anlatir durur ki.. ayni orramda kizla sirf ben olsugum icin daha samimi olur.. iyi niyet yok ortada belli.

Sorun sac bas makyaj yapip duzekterek cozulebilecek bir sey degil.. bu kadar basit bir seyle cozulebilecek bir sey degil.hele de bahsedilen kisi benm esimse.. kaldi ki goruntu ve guzellik olarak o kizdan asagida kalan bir yanim da yok. Siz basit bie kiskanclik olarak algiladiniz sanirin sorunu.. ben kiI kiskanmadim.. kiskanilacak bie tarafi yok kizin.. evlenmis olmama ragmen yaptiklari.. gorumcemin tavirlari ve esimin ozensiz davranislari...

Şöyle düşün neticede kötü şeyler yaşamışsın ama geçmiş ya hala problemlerin devam etseydi ? Eşin umduğun gibi olmasaydı daha çok üzülmez miydin? Geçmiş adı üstünde sürekli hatırlamak sana hiçbir şey kazandırmaz sen yoluna bak mutlu olmaya çalış geçmişe saplanıp kalma yoksa hiçbir zaman mutlu olamazsın.

Acik konusayim, kiskandiginiz aklima gelmemisti, ben onu ima etmedim, siz kendiniz yakistirmissiniz. Sac bas yapimindan niye bahsettigimi de soyleyeyim: sizin kendinize guveniniz olmadigini ve hala nikahlisi gibi davranmadiginizi dusunuyorum. Yani cevrenizdekilere evlendiginizi ve onun karisi oldugunuzu hissettirememissiniz ki insanlar gelip size rahat bir sekilde bu eski nisanli adayindan bahsedebiliyor. Once kendiniz kenidinizi onun karisi gibi gormezseniz kimse oyle gormez ve davranmaz diye kendinize telkin edin tavsiyesinde bulunmustum. Yoksa hangi es oturup eski adayi dinler gorumcesinden sizin gibi? Dinleyecek adam bulmus, anlatiyor. Sikiysa gelsin bana anlatsin mesela.. En basitinden, "bana ne elalemin kizindan, niye durmadan anlatiyorsun, beni hic ilgilendirmiyor bile" demeyi bile becerememissiniz ki.. Oturup dinliyor, sonra da "vay bana hep onu anlatiyor" deyip kiziyorsunuz. Dinlerseniz anlatirlar tabii..

Tüm yorumları okumadım ama ben olsam ne yapardım söyleyim.
Öncelikle görümcemi kesinlikle sustururdum.İster alınsın,ister darılsın.
Sonuçta söylemesem ben alınıp darılıyorum.Bana olacağına ona olsun.
Ben bu kızın konusunun açılmasından hoşlanmıyorum derdim.
Hatta eklerdim : Sen olsan,eşinin eski defterleri sürekli açılınca hoşuna gider miydi ?

2. basamakta kızı hallederdim.Madem sürekli biraraya geliniyor,çekerdim kızı bir kenara :
Bana bak,ben herşeyi biliyorum ve bu durumdan rahatsız oluyorum.Sen rahatsız olmuyorsan sende bir tuhaflık var çünkü ben senin yerinde olsam önce kendim rahatsız olurdum.Kendini bilen bir kız olsan ısrarla aynı ortama girmezsin.

Herkes dediginiz.. gorumcem.. sadece o gelip anlatti.. fala kisiyle soyle yaptik boyle yaptik diyor.. ben niyetini bikiyorum.ama ona ne anlatio duruyosun diye tepki verirsem olayi abartip anlaticak.. kisacasi ekmegine yag surmus okucam. Yorumlarimda ona neden cvp vermedigimi anlattim.. ben ne anlatiyosun bana dersem.. ayy ne var ki yaptiklarimizi anlattim diyecek.. tam istedigi olacak.uzuldugumu..incindigimi bilecek ve bunu baskalarina da anlatacak.. neden kendimi bu duruma dusureyim ki

Onun nikahli esi okdugunuzu hissetirememissiniz demissiniz de.. benm bunu onlara gosterme gibi bicabam yok ki.. dugun olmus herkese ilan edilmis ben neyin yarisini yapicam gorumcemle ya da kizla..

Burda tek hata benm mi.. evlenmis cocugu olacak kisiye sikinti vermek icin ankatan gereksiz samimiyet kuran gorumcem de hic auc yok mu? Ya da evlilik yoluna girmis bir eekek hakkinda baska yeelwrde konusup beni istemislerdi ama ben kabul etmedm diyen kizin hic sucu yok mu?

Ben soyle dusunuyorum.biz evlwndik bebegimiz olacak hala da sacma sapan tavirlar icinde olan bir kiza gidip bunlari soylersem daha da cirkeflesir.kiz zaten sinirini bilmiyor ki...

Gorumceme gelince o da ayni... o zaten surekli benm degersiz oldugumu ispatlamaya calisiyor. Ben onu bu konuda muhatap alirsam bunu daha rahat yapacak.. istedigi o zaten.. ben tepki vereyim de o istedigini alsin... ben onu dinkeyerek hic bise yokmua onemsemiyomus ve kizi hic umursamiyo gibi davraniyorm.aksini yaparsam ona istedigini vermis okucam

Senin gorumcen terbiyesiz, kusura bakma. Nasil tepki verecegin onun ne anlattigina bagli. Sana onunla yaptiklarini anlatiyor, sen de dinliyorsun, bu da seni rahatsiz ediyorsa, ben de dinleme diyorum iste.. Seni baglamiyor sandalyeye degil mi? "Off sikildim" de kalk git.. Ayrica ona soyleyebilecegin bir suru sey var, o ne derse desin. "Aferin, iyi etmissiniz, bu kiz seni bayagi eglendiriyor anlasilan, Allah muhabbetinizi arttirsin" de, canin isterse gulerek laf sok, "keske benimki benim yerime onu alsa idi madem bu kadar iyi anlasiyorsun onla, yazik olmus ikinize de" de.. Laf sokmayi beceremeyen ve acik konusmaktan hoslanan biri isen o zaman da "Bu kiz X'e benim yerime almak istediginiz kiz degil mi? Senin maksadin nedir? Sen niye durmadan onu anlatiyorsun bana? Birlikte ne yaptiginiz beni hic ilgilendirmiyor ama senin durmadan bana onu anlatman cok ilginc.. Ne dememi bekliyorsun? Gorumcem onla daha iyi anlasiyor, bosanayim da onu alsin mi?" diyebilirsin. ay yok, filan, bidi bidi etmeye baslayacaktir hemen. Iste o zaman daha da sert bir sekilde: "Ben bu kizin sizin adayiniz oldugunu biliyorum, artik X evli, ben de hosuna gitsin gitmesin onun nikali karisiyim, ikide bir kalkip bana bu kizdan bahsetmen hic hos degil, hatta saygisizlik ve artniyet olarak goruyorum, bana bir daha bu kizdan bahsetme, hoslanmiyorum" diyeceksin. Ozellikle de ikiniz yalnizken yap bunu, etrafta lafin bitmeden mudahele edecek kimse olmasin. Olmadi cek kenara, soyle. Hic ayip olmaz, merak etme. Herkese anlayacagi dilden konusmak lazim. O da haddini bilecek. Ayrica ne halt ettigini ve senin tepkini isterse baskalarina anlatsin, hic kimse onu bu konuda desteklemez.

Ben bu sekilde konusamam.. oyle biri degilim.. kaldi ki bunlari soylersem daha cok zarar gorurum.benm goruncem esim varken bana cok yakin dabranan yokken beni tanimayan..aslinda ikimiz tekken yapmadiklarini esim varken yapiyomua gibi gorunen biri.. soylediklerinizden hangisini soylersem soyliyim zararli cikacak benm.. esim kibritcikiz sabretto sonunda bu laflari dedi diyecek biri degil ki. Sen suscaktin.. saygisiLik etmicektin diyevek biri.. esimle aram bozulur benm.. simdi bana bosver diyen biri o laflari soyledigimde ben sana bosver demedim mi der... dediiz ya anlatsa bile kimse onu desteklemez.. beni de kimse desteklemez.. gorumcem kendine gore anlatir ve konusur..

Dediginizi yapmak hata okur.. ben sakin ve akilkica halletmek istyrm.. gecenin saat kaci olmus.. esimi arayip muhabbet edip kapatiyo tlfnu.. tek amac beni sikintiya sokmak..

O nasik beni cikdirtiyosa aynisini yapmk iatyrm ben de.. boyle laflar soyleyerek bise yapamam aksine daha beter olur diye dusunuyorm

Valla yapamayacagini ben de biliyorum, her insan bir degil. Sen de ben degilsin. Ama bu demek degildir ki her anlatmaya basladiginda kibar kibar oturup onu dinlemek zorundasin; kalk git. Mutfaga git, tuvalete git, evine git, isine bak, karsisinda oturma, ilgiliymissin gibi dinleme. Ancak bu sekilde tepkini koyabilirsin. Esek degil ya, anlar o zaman hoslanmadigini, hatta dislandigini. Bir-iki konusur, keser sesini o da. Hic bir sey yapmadan tepki koyamazsin, o da aynen devam eder, sen de sinirinden catlarsin. Sana yazik degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…