- Konu Sahibi kibritcikiz91
-
nasıl yapacaksın...dediğim gibi sağır kör ol söylenenlere ve yapılanlara karsı.... seni rahatsız eden ortamlardan uzak dur girme bırak eşim üzülmesin falan demeyi... madem bazı seyler değişsin istiyorsun baslamlısın bi yerden....maddi imkanlar el veriyorsa baska yere tasın ....buda iyi gelebilir...eşinle olan mutluluğunu hissettir onlara...sadece gözün kulagın onda olsun cok seviyorum dedğin için söylüyorum...onların derdi acıkca ortada istenmiyorsun ve hala gecmişi didikleyip seni mutluluğnu bozup aklını karıstırmak dertleri..neden onlara her defasında bu gücü veriyorsun ki...gitmeyin bi süre konus eşinle acık acık.... bu duygusal hayattan sıyrılıp kendine gelmen lazım...eşini seviyor düşünüyorsunda yavrunu hiç mi düşünmüyorsun...sen böyle oldugun sürece onun sağlığını tetikliyorsun asla unutma...yapamıyorum edemiyorum diye bişey yok.....sunu biliyorsun ki sen ne yapacagını iyi biliyorsun aslaında sadece tükenmiş bıkmıs yorulmus bedeninde ruhunda...hersey gelir gecer cok gereksiz seylere takılmısım demezsin inş canım...o yüzden artık toparlanma zamanı...bizlerin ne dediği önemli değil...ne desekde bosa....namaz kılıyormusun bilmiyorum ama namazlarını kıl gece özeliikle bol bol duat et ediyorsundur tabi ama....gelişim kitapları yerine ac kuranı kerim oku...inan faydasını görürsün....tasavvuf kitapları oku...zamanla bunla aklına bile gelmez...bu tür seylerle mesgul et beynini...
bence hiçte öyle ifade güçlüğü çekmiyorsunuz yazınızı okurken bir kitap okuyorum sandım ...yaşadıklarınızı çok iyi anlatmışsınız..
Gorumcem evli cocuklari var. Evet Allah bikiyor hic cvp vermedim yaptiklarina. Yuz goz olmak istemedim. Annem hep uyarirdi beni cvp verme sen bisver.bigun gelir kayinvaliden kayinbaban farkina varir uyarir der. Ama sabrim bu kadar sanirim.. artk katlanamiyorm.cvbini vericem dyrm. Ama yapamiyorm.
Hic bir zaman o kizin bulundugu ortamda suratimi asmadim.. aksine daha guler yuzlu ve mutlu oldum. Uzuldugumu hic hissettrmedm.tek bir defa o zaman soz verilmisti yuzuk falan takilmamis.nisan tarihi belli bile degildi. Annesi esimle konusmus sanirim.ama ben ne okdu ne bitti bilmiyorm.sonrasinda nisandan sonra hic uzuldugmu belki etmedm.ve umrumda degilms gibi rol yaptim.hala da yapiyorm ama artk canm yaniyor. Gorumcemn tavirlari bide esimin ozensiz davranmasi...
Yorumunuz icin cok tesekkur ederim...
Annen de öyle söylemis, sen daha yeni evlisin hem ondan hemde yasina göre olgun davranmissin ama görümcen demek ki hakikatten sorunlu ve sorunlari olan biri demek ki, seninle ugrastigina göre, herkes insan ve herkesin özgürlügü bir digerinin sinirina kadardir. Kimsenin kimseyi ezmeye hakki olmadigi gibi, sinirinin bittigi yerde karismaya da hakki yoktur yani haddinden fazla karisamaz ve laf söyleyemez elbette. Eger aranizin düzelemiyeceginden yani normal gelin görümce diyalogunun olmayacagindan eminsen , mesafe koymakdan baska yol kalmaz. Mecbur kalinca görüsmekten ötesi olmaz, bu da olmazsa olmaz esinin ablasi. Ama sana tek söyleyecegim sakin yüz göz olma, sana asil o vakit huzur vermez.
Zaman herseyin ilaci inan ilerde bunlari hatirlayacaksin, nasil geride kaldigini göreceksin. Kendi kendini yemekden vazgecip daha sakin düsünmeye basladigin zaman zihninde berraklasir. Bebegin dogduktan sonra düsünmeye zamanin bile olmaz, umarim bebekle ilgili kitap okumaya baslamisindir bile.
Herkes herkesi taniyor annen seni, sen esini, k.validen kizini, oglunu vs. sen icini ferah tut, yani herkes herkesin ne oldugunu bilir, senin kendini bosubosuna yemene gerek yok, millete firsat verme, bebegine odaklan seni hissediyor cünki senin yediklerinle ve hissettiklerinle besleniyor.
Esimin özensiz davranislari diyorsun ama adamin ablasi ve kocaman kadinmis baksana coluk cocuklu akli selim biri olsa zaten yapmaz dedim ya sorunlu demek ki, esin dese ne olur demese ne olur dedim ya demistir de zaten merak etme, görümcen kendiisi cektiklerini sana mi yapiyor acaba? Esinle de ugrasip durma artik, erkekleri fazla araya sokmayacaksin, bunaltmayacaksin.
Takma Kuzucum valla da takma billa da takma ne diyeyim ben sana artik.
Bu kızı sürekli gündemde tutup, hayatının ortasında yer edinebilecek kadar değerli bir insan yapma.Eşin için sıradan eski bir ilişki olabilecekken, unutulmaz önemli bir şahsiyet haline getiriyorsun onu. Eşinin gözüne sokuyorsun nerdeyse kızı , bu kızda gerçekten bir şeyler varmış neden o zaman görmedim diye düşünmeye başlarsa şaşma. Çünkü sen onun yüzünden kendini üzdükçe, kompleks yaptıkça, o değer kazanıyor.
Madem eşin senin içini rahatlatacak birşey şimdiye kadar yapmadı, bence takıntılı gibi sürekli ona dert anlatmak sana fayda sağlamayacak. Senin bu durumun eşinin egosunu okşuyor. (Hoşlanıyorlar başka kadınlarında dikkatini çektiklerini bilmekten.) Kendine güvenli ol. Onun senin mutluluğun için bir tehdit olmadığını umursamayarak göster.
Ne kadar güçlü, umursamaz ve güvenli olursan; o kadar değerli, ulaşılmaz, erkeklerin gözünde sevilmeye değer olursun bence. ( Malesef biraz fazla önem verirsen kendilerini bişey zannediyorlar sevilmekten anlamıyor çünkü)
Biraz uzun oldu kusura bakma. Umarım bu hüznü atlatır mutlu olursun :)
Yazının ilk kısmını okurken benim erkek arkadaşımla olan sıkıntılarıma değinmişsin resmen, ben de erkek adamı ne kadar zorlayabilirler diye düşünüyorum üstelik sevdiği biri varsa :26: yine de çok karıştırmayacağım bu konuyu geçmiş gitmiş sonuçta sen de düşünme. zoruna giden taraf o kişileri görüyor olman ama bizim büyüklerimiz de hep böyle gelmediler mi bu günlere? eski dönemlerde daha beterdi bu durumlar abisine isteyip küçük kardeşe gelin gidenler, amca kızını isteyip olmayınca diğerini alanlar vs. vs... Bakıyorum şimdi aileme , büyüklerime hepsi unutulmuş evli evinde köylü köyünde.. büyüklerin hatasıı tabi ama bence çok takma bu durumu , o senin eşin ve seninle mutlu değil mi? sen korkularından dolayı evliliğinizin ilk dönemlerini kötüye yormuşsun gibi geliyor bana psikolojik olabilir . o insanlarla aynı ortamda bulunmanın verdiği sıkıntıdan dolayı. bence bunları çok düşünüp kendini sıkma , eşine yansıtabilirsin ister istemez.. mutlu olmaya bakın ya hu , üç günlük dünya.. güzel günler yanınıza kâr
Kendi korkularim yuzunden zehir ettim kendime her seyi.. cok dogru...
Evet erkek zorla evlwndirelemez diyenlerdendim ben de.. ama eaimin ona karsi bir sey hissetmeyecegine eminim..
Esim duygularin gizlemez.. ona karsi bise hissedip ardindan benle evlenip bana sevgisini gosteremez... bundan eminim.. en azindan sevgisinden eminim.. ama iste gel gelelim.. bu konuda ozenli davranamiyor.. tek sorun bu
Kadınlar için bazen sevilmek yeterli oluyor o yüzden kadınlarda; sevdiğimle değil beni sevip mutlu edecekle ömür geçireyim algısı yüksek. Fakat erkekler öyle değil , biraz hırslı ve sevdiğini almak isterler, ben de düşünmüyorum aklı başkasında iken senin için üzülüp çaba göstereceğini.. Kendini sıkma canım bu kadar, korkularından kurtulmalısın.. bebişinizle mutlu mesut geçinin işte Allah bozmasın
Kusura bakmayin ama bu kizdan ve ailesinden bu kadar sikinti duymaniz biraz sacma geldi. Evlenmeden once ailesi bir degil elli tane kiz gostermis olabilir. Ayni sekilde sizi de isteyen baskalari olabilir. Ne yani, her isteyenle evlendikten sonra dusman mi olmali, kafaya takip hayati zehir mi etmeli? bu kiz akraba olmayabilir,ama ailesi, babasi aile dostudur, niye olmadi diye aileler birbirine kussun ki? Insanlar gorusur anlasiyorlarsa belli bir sevgi ve saygi cercevesinde..
Gorumceye gelince.. Kizdan ne sekilde bahsettigini bilemem, ozellikle size anlatiyorsa baska, laf arasinda baska bir konu ile ilgili olarak adi geciyorsa baska.. Yani duruma gore tepki verilir. Eger istedik de olmadi, iyi kizdi seklinde konusuyorlarsa cevabim sert olurdu bu duruma, karsimdaki kim olursa olsun. Ancak hic alakasi olmayan seylerde bahsediliyorsa da hic bir tepkim olmazdi.
sanirim siz hala evlilige alisamamissiniz. Kendinizi hala esinizin sevgilisi filan zannediyorsunuz. Siz boyle hissederseniz karsinizdaki de boyle hisseder ve sizle baska kizlari kiyaslar, istedikleri gibi at oynatirlar. Eski mazide kaldi, artik evlendiniz, oyle ise esinizi sahiplenmeniz ve karisi gibi davranmaniz gerekir ki insanlar da artik onun bir karisi oldugunun farkina varsin ve ona gore davransin, konussun. Benim kocamla alakali birisi su kiz vardi, bu kiz soyle idi diye konusmaya baslarsa ben de dinler dinler sonra da: "Eee? Bana ne bu kizdan? Niye anlatiyorsun ki bana? Begenip kuma mi alayim onu?" filan gibi birseyler derdim herhalde. Ya da lafin ortasinda kalkar evime giderdim, ne demek bana elalemin kizini peskes cekecekler kocam icin? Oyle sey olmaz.
Size tavsiyem, yataktan kalkinca guzelce bir dus alin, gecin aynanin karsisina hafif bir makyaj yapin, saciniza hos bir sekil verin, hos bir kiyafet giyin, sonra da kendinize hoslanarak gipta ile bakip 5 dakika boyunca: "ben X'in karisiyim, biz evlendik, artik o sadece bana ait" diye telkin edin. Bunu hergun yapin. Ihtiyaciniz olan tek sey bu. Bir ay icinde cevrenizdekilerin degisimine sasiracaksiniz.
boşver gitsin ... ya da boyle zorla evlendirilen erkek olamaz gibi şeyler yazmanın şuan hiç bir anlamı yok... ben o adamla şuan evliyim ve bir bebelk bekliyorum.. kızı da çok iyi tanıyorum. ve eşimin o an ki durumuna vee bu iş olacak diye diretenleri de tanıyorum. eşim benden öncede kaç defa hayır demesine rağmen kabul etmesi için başka birilerini dahi araya sokmuşlardı.. eşimin o kıza karşı bir şey hissetmediğini çok iyi biliyorum. bundan endişem yok. o sıkıntılı dönem sonrası halini de gördüm..
sorun benm yaşadıklarımı unutamamam. ailesinden bazı kişilerin bu iş olsun diye ki öabalarını unutamamam.. ve halao kızı görmem, aynı ortamda bulunmak zorunda olduğum zamanlarla başa çıkamamam...
Size gore sacma gekebilir.insanlarin yasamadigi seyler icin bu kdr rahat konusmasi nirmal.kaldi ki bir seyi burda anlatirken her ayribtiyi ankatmak da mumkun degil. Beni anlamaniz icin yasadigim her seyi bilmeni beni tanimaniz lazim..
Ben bu kiz konusunda gorumcemi hic muhatap almadim.almam da.. onlara karsi uzgunlugumu ve bu konudaki zaafimi da gostermedim..
Kizla benm hic bir ortak noktam yok.. kizi bana ankatmasinda hic bir sebeo de yok. Tepki vermem gayet normal.. bir gorumce gekinkerine bir kizi neden anlatir durur ki.. ayni orramda kizla sirf ben olsugum icin daha samimi olur.. iyi niyet yok ortada belli.
Sorun sac bas makyaj yapip duzekterek cozulebilecek bir sey degil.. bu kadar basit bir seyle cozulebilecek bir sey degil.hele de bahsedilen kisi benm esimse.. kaldi ki goruntu ve guzellik olarak o kizdan asagida kalan bir yanim da yok. Siz basit bie kiskanclik olarak algiladiniz sanirin sorunu.. ben kiI kiskanmadim.. kiskanilacak bie tarafi yok kizin.. evlenmis olmama ragmen yaptiklari.. gorumcemin tavirlari ve esimin ozensiz davranislari...
tabi bir de diyorum ki.. ya ben zaten bir sürü sıkıntı yaşadım.. bir de üstüne hala o kızları görüp acım tazeleniyor... neden bir de ablasının ve ailesindne bazı kişilerin laflarını yiyip sessiz kalmak zorundayım. eşime diyorum. kendin neden böyle dedin diye sormuyosun diyo... soruyorumm ama cvp alamıyorum ki.. hepsi bir şeye takmış durumda.. en son annesi bana bir laf etti.. ama hiç söylenmicek bir şeyy.. sordum ama bi cvp vermedi.. eşime dedim hiç bişe demdi.. iyiliğini düşünmüştür diyo.. böyle iyilik mi olur yaa... ben bişe der sustururum ama saygısızlık olur.. onun gidip kibritcikiz a böyle demişssin nedne diye sorması gerekmez mi? ya da bu şekilde seyler söylemeyin kibritcikiz üzüluyo demesi gerekmez mi? çnkü eşim de çok iyi biliyor ki ben bişey dersem saygısızlık olacak.. demssem kendi kendimi yiyip bitiricem
Acik konusayim, kiskandiginiz aklima gelmemisti, ben onu ima etmedim, siz kendiniz yakistirmissiniz. Sac bas yapimindan niye bahsettigimi de soyleyeyim: sizin kendinize guveniniz olmadigini ve hala nikahlisi gibi davranmadiginizi dusunuyorum. Yani cevrenizdekilere evlendiginizi ve onun karisi oldugunuzu hissettirememissiniz ki insanlar gelip size rahat bir sekilde bu eski nisanli adayindan bahsedebiliyor. Once kendiniz kenidinizi onun karisi gibi gormezseniz kimse oyle gormez ve davranmaz diye kendinize telkin edin tavsiyesinde bulunmustum. Yoksa hangi es oturup eski adayi dinler gorumcesinden sizin gibi? Dinleyecek adam bulmus, anlatiyor. Sikiysa gelsin bana anlatsin mesela.. En basitinden, "bana ne elalemin kizindan, niye durmadan anlatiyorsun, beni hic ilgilendirmiyor bile" demeyi bile becerememissiniz ki.. Oturup dinliyor, sonra da "vay bana hep onu anlatiyor" deyip kiziyorsunuz. Dinlerseniz anlatirlar tabii..
Tüm yorumları okumadım ama ben olsam ne yapardım söyleyim.
Öncelikle görümcemi kesinlikle sustururdum.İster alınsın,ister darılsın.
Sonuçta söylemesem ben alınıp darılıyorum.Bana olacağına ona olsun.
Ben bu kızın konusunun açılmasından hoşlanmıyorum derdim.
Hatta eklerdim : Sen olsan,eşinin eski defterleri sürekli açılınca hoşuna gider miydi ?
2. basamakta kızı hallederdim.Madem sürekli biraraya geliniyor,çekerdim kızı bir kenara :
Bana bak,ben herşeyi biliyorum ve bu durumdan rahatsız oluyorum.Sen rahatsız olmuyorsan sende bir tuhaflık var çünkü ben senin yerinde olsam önce kendim rahatsız olurdum.Kendini bilen bir kız olsan ısrarla aynı ortama girmezsin.
Herkes dediginiz.. gorumcem.. sadece o gelip anlatti.. fala kisiyle soyle yaptik boyle yaptik diyor.. ben niyetini bikiyorum.ama ona ne anlatio duruyosun diye tepki verirsem olayi abartip anlaticak.. kisacasi ekmegine yag surmus okucam. Yorumlarimda ona neden cvp vermedigimi anlattim.. ben ne anlatiyosun bana dersem.. ayy ne var ki yaptiklarimizi anlattim diyecek.. tam istedigi olacak.uzuldugumu..incindigimi bilecek ve bunu baskalarina da anlatacak.. neden kendimi bu duruma dusureyim ki
Onun nikahli esi okdugunuzu hissetirememissiniz demissiniz de.. benm bunu onlara gosterme gibi bicabam yok ki.. dugun olmus herkese ilan edilmis ben neyin yarisini yapicam gorumcemle ya da kizla..
Burda tek hata benm mi.. evlenmis cocugu olacak kisiye sikinti vermek icin ankatan gereksiz samimiyet kuran gorumcem de hic auc yok mu? Ya da evlilik yoluna girmis bir eekek hakkinda baska yeelwrde konusup beni istemislerdi ama ben kabul etmedm diyen kizin hic sucu yok mu?
Senin gorumcen terbiyesiz, kusura bakma. Nasil tepki verecegin onun ne anlattigina bagli. Sana onunla yaptiklarini anlatiyor, sen de dinliyorsun, bu da seni rahatsiz ediyorsa, ben de dinleme diyorum iste.. Seni baglamiyor sandalyeye degil mi? "Off sikildim" de kalk git.. Ayrica ona soyleyebilecegin bir suru sey var, o ne derse desin. "Aferin, iyi etmissiniz, bu kiz seni bayagi eglendiriyor anlasilan, Allah muhabbetinizi arttirsin" de, canin isterse gulerek laf sok, "keske benimki benim yerime onu alsa idi madem bu kadar iyi anlasiyorsun onla, yazik olmus ikinize de" de.. Laf sokmayi beceremeyen ve acik konusmaktan hoslanan biri isen o zaman da "Bu kiz X'e benim yerime almak istediginiz kiz degil mi? Senin maksadin nedir? Sen niye durmadan onu anlatiyorsun bana? Birlikte ne yaptiginiz beni hic ilgilendirmiyor ama senin durmadan bana onu anlatman cok ilginc.. Ne dememi bekliyorsun? Gorumcem onla daha iyi anlasiyor, bosanayim da onu alsin mi?" diyebilirsin. ay yok, filan, bidi bidi etmeye baslayacaktir hemen. Iste o zaman daha da sert bir sekilde: "Ben bu kizin sizin adayiniz oldugunu biliyorum, artik X evli, ben de hosuna gitsin gitmesin onun nikali karisiyim, ikide bir kalkip bana bu kizdan bahsetmen hic hos degil, hatta saygisizlik ve artniyet olarak goruyorum, bana bir daha bu kizdan bahsetme, hoslanmiyorum" diyeceksin. Ozellikle de ikiniz yalnizken yap bunu, etrafta lafin bitmeden mudahele edecek kimse olmasin. Olmadi cek kenara, soyle. Hic ayip olmaz, merak etme. Herkese anlayacagi dilden konusmak lazim. O da haddini bilecek. Ayrica ne halt ettigini ve senin tepkini isterse baskalarina anlatsin, hic kimse onu bu konuda desteklemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?