• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ne yapmalı?

Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama erkek anneleri oğulları kız bulduğu zaman bunlar nasıl olsa birbirini seviyor biz ne diyorsak o olacak moduna giriyorlar. Bu durumda kız evi naz evi olmuyor kız evi sabır evi oluyor.

Son düzenleme:
Ben napardım diye düşündüm. Seviyorsam, ki evlenicem seviyorum tabi. Ilk ailevi hatada hemen ayrılmazdım. Aileme de bi bahane uydururdum. Kendimle ilgili bi işim çıktı fln 1-2 ay erteletecek. Sonra da o nişanlı uğraşsın benden gün alabilmek için.

O görümce ve kayınvaliddeyi de yazardım bi köşeye..

Evlenecek olan siz, buna kendini hazir hisseden siz, ama daha erken diyen gorumce. Bi hooooppp deyin. Dur bi hele. Anne babalar bile tamam demisken gorumceye ne oluyor. Arti annene kadar laf gidiyor hazirlik yapiliyor o zaman mi sevgilin sana boyle birsey diyor. Cok cok net soyluyorum bunu esim bana boyle yapmis olsa idi gorumcen isteyince gorumcenun istedigi kizla evlen deyip daha yolun basinda sozunu geciremeyen adama yol verirdim. Taviz tavizi getirir her zaman kendinizi ve fikirlerinizi net koyun ortaya sonra cok uzulursunuz. Gelin demekte olmaz zorla kiz verir gibi. Sakal biyik hesabi ne deyim Allah yardimcin olsun

Evlenecek olan siz, buna kendini hazir hisseden siz, ama daha erken diyen gorumce. Bi hooooppp deyin. Dur bi hele. Anne babalar bile tamam demisken gorumceye ne oluyor. Arti annene kadar laf gidiyor hazirlik yapiliyor o zaman mi sevgilin sana boyle birsey diyor. Cok cok net soyluyorum bunu esim bana boyle yapmis olsa idi gorumcen isteyince gorumcenun istedigi kizla evlen deyip daha yolun basinda sozunu geciremeyen adama yol verirdim. Taviz tavizi getirir her zaman kendinizi ve fikirlerinizi net koyun ortaya sonra cok uzulursunuz. Gelin demekte olmaz zorla kiz verir gibi. Sakal biyik hesabi ne deyim Allah yardimcin olsun
Ayy valla cok dgoru soylemissiniz.

Son gelişme: beyefendi aradi simdi. Yarin araticam annemi dedi. Biraz kizmistim bende sozunu geciremiyosun diye. Gurur yapti sanirim. 1 gun daha idare edicem durumu yani. O gorumceyi de yazmistim kenara iyice kafama kazidim artik. Gicik ya valla gicik

Bir aksilik çıkmış gelemiyorlar akrabaları ile mal mülk davası filanmış diye geçiştirsen olmaz mı? Vardır bir hayır hem bu sayede kendilerini görmeden gerçek yüzlerini görmüş oldun buna göre kafanda şekillendirip öyle karar verirsin.

Kusura bakmayın sizi istemiyor gibi gorunuyorlar
siz meslek sahibi çalışan bir kadınsınız sevgiliniz daha meslek sahibi bile değil asıl onlar sizin Peşinizde pervane olmalıyken sanki evliliğe siz acele ediyorsunuz siz onların peşinde pervanesiniz gibi
bence hiç durmayın direkt söyleyin ailenize
sevgilinize de biraz sert çıkın bence

Bir aksilik çıkmış gelemiyorlar akrabaları ile mal mülk davası filanmış diye geçiştirsen olmaz mı? Vardır bir hayır hem bu sayede kendilerini görmeden gerçek yüzlerini görmüş oldun buna göre kafanda şekillendirip öyle karar verirsin.

Kusura bakmayın sizi istemiyor gibi gorunuyorlar
siz meslek sahibi çalışan bir kadınsınız sevgiliniz daha meslek sahibi bile değil asıl onlar sizin Peşinizde pervane olmalıyken sanki evliliğe siz acele ediyorsunuz siz onların peşinde pervanesiniz gibi
bence hiç durmayın direkt söyleyin ailenize
sevgilinize de biraz sert çıkın bence

Sert çıkıyorum zaten. Sürekli tartışıyoruz artık. Bu yüzden acaba ayrılsam mı düşüncesine girdim. Yoksa seviyorum yani. Bende iki fikir arasında kararsızdım bahane mi uydursam aileme çat diye söylesem mi diye.. Yarın aratacağım annemi dedi ama bilemiyorum. Böyle bekleyince de can atan benmişim de naz evi onlarmış gibi hissediyorum. Sevgilimde beni zor duruma düşürdüğünün farkında bile değil.. :mad:

Sert çıkıyorum zaten. Sürekli tartışıyoruz artık. Bu yüzden acaba ayrılsam mı düşüncesine girdim. Yoksa seviyorum yani. Bende iki fikir arasında kararsızdım bahane mi uydursam aileme çat diye söylesem mi diye.. Yarın aratacağım annemi dedi ama bilemiyorum. Böyle bekleyince de can atan benmişim de naz evi onlarmış gibi hissediyorum. Sevgilimde beni zor duruma düşürdüğünün farkında bile değil.. :mad:
Oncelikle allah sabir versin gorumce 4 tane ha ..:110: Canm aynisini bende yasadm yani soyle bizim iki taraf anlasamadi gtti.. bizimkiker he diyo onlat toplanp konusamio onlar he dio ben bizmkikerle ugras:KK12: Yetmiyoms gbi esimle (ozman sevgilm ) onla kavga et.. yok efendm ben abartiyomusum diodm ona vallahi yakinda biz seni istemey gelicez. Hayir yani millet kizi istmek icin kapilarda dolaniyo aracilari araya sokuyo haber yoluio ben ayarlama pesindeydm kv falan hep uyuyodu ama bzm kaynpedr degiskendi. Dusun tanismaya gelindi adam dicek hayrli is icin gelmek istyoruz dcek demesilazm demedi yahu:63: Oturdu tek kelime etmdi:KK14: Canim ama benm gorumcem yok :KK49: Suandada tek gelinim:KK45: Yani sana kolay gelsin diyorum ama brnm esim cok arkamda durdu ben ondan sbrediyodum:KK14: Yani dusun sozlendim aileler soz atmaya kalkyi benm adamda tuttu kacirdi:KK53::-):-) Canm bence ayrilmadan once bi dusun yani nebilm ben ayrilsaydm uzulrdum ya:KK61: Ama tabi hep tas koyarlarsa onune oda baska bi mesele insan zaten o asamalarda cok stres skinti vs.:KK66: Hakkinda hayrlisi olsun deyim bari ya iki ucu b.. deynek olan size oluyo iste:cry:

İlk tanışma da, söz de ve diğerlerinde hep ben ve nişanlım önce kendimiz tarih belirleyip, sonra ailelerimizle uygunluğunu konuşurduk. Eğer o günlere denk gelen bişey varsa değiştirirdik.
Görümce olaya neden parmak sokuyor ?
K.valide neden çark edip kızının ağzına bakıyor?
En önemlisi sevgiliniz neden onların ağzının payını veremiyor :(
Kız evi uzatır böyle şeyleri. Bunlar rolleri karıştırmışlar anlaşılan.

Allah yardımcınız olsun. Zor insanlara benziyorlar.

İlk tanışma da, söz de ve diğerlerinde hep ben ve nişanlım önce kendimiz tarih belirleyip, sonra ailelerimizle uygunluğunu konuşurduk. Eğer o günlere denk gelen bişey varsa değiştirirdik.
Görümce olaya neden parmak sokuyor ?
K.valide neden çark edip kızının ağzına bakıyor?
En önemlisi sevgiliniz neden onların ağzının payını veremiyor :KK43:
Kız evi uzatır böyle şeyleri. Bunlar rolleri karıştırmışlar anlaşılan.

Allah yardımcınız olsun. Zor insanlara benziyorlar.
Aynen yaa evi görümcemler yönetiyor resmen. Evde olacak herşeye kendileri evli oldukları halde karışıyolar kendilerince sürekli akıl veriyolar. Aynısı kardeşleri için de olacak zannediyolar. Bu süreçte arkamda durmazsa, ailesine söz geçiremezse ilişkimi bitirmeyi bile düşünüyorum. Ama ailesine bu bizim hayatımız diyebilirse yürür zaten...

Aramadı. Ama gelicez dedi. Ailem hazırlık yaptı. Annem bugün kaç kişi gelceklermiş kızım dedi. Bilmiyorum dedim geçiştirdim. Ne diyim şimdi? Ne desem sorun olcak o yüzden en münasip biçimde konuşmak istiyorum annemle...
Annene herseyi acik acik soyle ki seni de onlarin yaptigi kabaligi savunuyor sanmasin, aramadilar anne haberim yok de , kuskusuz annen senin icin en iyisi olsun istiyor
Ne kadar odunlar arkadas insan kac kisi gelecegini saat kacta gelecegini bildirir, herkes bi tuhaf

Canım insanını yap istediğin gibi bende aynı durumdan dolayi nisan yapamadım nişanlısı muhattap al başka kimsenin dedigine takılma

Aramadı. Ama gelicez dedi. Ailem hazırlık yaptı. Annem bugün kaç kişi gelceklermiş kızım dedi. Bilmiyorum dedim geçiştirdim. Ne diyim şimdi? Ne desem sorun olcak o yüzden en münasip biçimde konuşmak istiyorum annemle...

Annen den birseyi gizleme. Otur açık açık söyle. Annen onun annesini arasin bu cumartesi sizi bekliyoruz desin. Gerçi bugün cuma :)

Yani aslında ara nisanlini soyle, ben anneme soyleyemedim. Eğer gelmeyeceklerse annen annemi arasin söylesin de. Çünkü en son o şekilde konuştukları icin biz de ona göre hazırlık yapıyoruz dersin.

Bak canım ben evli arkadaşlara kolay kolay boşan demem. Ama senin durumunda olan kızlara derhal ayrıl diyorum. Siz erkek tarafı olmuşsunuz onlar kız tarafı olmuşlar. Böyle olmaz. Daha şimdiden böyle oluyorsa gelecekte neler olur. Görümce kim? Neden otorite kurmaya çalışıyorlar bu şekilde? Saygısızlık başka bir şey değil.

Back
X