- 30 Ocak 2014
- 325
- 67
- 38
Herkes bunu soruyor. Olaylara duygusal değil de mantıkla yaklaştığım için heralde.. çocuğum yok.. ama olduğunda öğrendiğim bilgiler doğrultusunda yetiştiricem. Harika bir çocuk olacağına eminim.izninizle bir soru sormak istiyorum çocuğunuz var mı?
Herkes bunu soruyor. Olaylara duygusal değil de mantıkla yaklaştığım için heralde.. çocuğum yok.. ama olduğunda öğrendiğim bilgiler doğrultusunda yetiştiricem. Harika bir çocuk olacağına eminim.
anlamıştım, başka sorum yok teşekkür ederim
göreceğiz çocuk yetiştirmek hesapla kitapla oluyor muymuş,yetiştirsinler bakalım
ben size çok katılıyorum.. benim 3.5 yaşında çoookk hareketli bir oğlum var. bu sene kreşe başlıyor. doğduğundan beri bağımlı olmayalım diye uğraşıyorum kendi oyun grubu kendi arkadaşları kendine ait mekanları var.. yeri geliyor dipdibe koyun koyunayız yeri geliyor anne sen git ben oynıcam diyor.. çok sorun yaşıcağımı sanmıyorum inşallah..bunu çok yaşıyorum anneler yüzünden zaten uyum uzuyor.
süper valla çok beyendim yorumunu.. ben kendi oğluma daha zor katlanıyorum sizleri düşünemiyorum.. zaten herkes bu mesleği yapamaz içten gelmesi lazım bişeylerin.. anne baba annene dede vs.. bi yere kadar biyerden sonra istesende daha fazlasını veremiyorsun çocuğa.. hele çalışan anneler daha zor benim gibi.. biz size yavrularımızı emanet ediyoruz bilinçli olan her öğretmeni kendi ailemden ayırt etmiyorum. allah hepinize güç kuvvet sabır versin..Kusura bakmayın da biz sizler gibi evde 2-3 çocuğu değil onlarca çocuğu bir sınıf içerisinde zapdetmeye çalışıyoruz. Vay vuy yapmayın hiç.. Asıl sizin çocuğunuzun öğretmenine vay yazık.. Bir çocuğun annesi gelip sınıfta onunla durmak istese bu sefer diğer çocuklar da annelerini yanlarına istiyorlar. Çocuğunuzu kendinize yapışık yetiştirmeden önce düşünecektiniz bunları.. Ağzı olan eğitimi diline sakız yapmış sanki çok biliyormuş gibi konuşmuyor mu tepem atıyor resmen.. Çok biliyorsanız alın çocuğunuzu evde yetiştirin hanımefendiler..
Egem abla tamam hesapla kitapla olmuyor ama şunu da kabul etmek lazım, çocuk davranışları ile beraber doğmuyor.göreceğiz çocuk yetiştirmek hesapla kitapla oluyor muymuş,yetiştirsinler bakalım
ne güzel işte kaç aydır tatil yapıyorsunuz. neyin sıkıntısı basacak ki. nasıl olsa her sene rutinleri okula alışamayan öğrenciler. aslık sebep iş başlıyor diye mi yoksa?Kızlar okulöncesi öğretmeniyim uyum haftası yaklaşıyor diye sıkıntı basıyor beni.ağlayan öğrencilerim, orayı burayi karıştıran küçük kardeşleri, çocuklarının stresini arttıran, sınıftan çıkmak istemeyen anneler, onlarla ilgilenirken koca yaz beklemiş gelip biz çocuğumuzu kaydettiricez diyen veliler.... of oof işimin en zor tarafı ilk haftaları.
Merhaba size tavsiyem taviz vermemeniz cocugunuzla evde konusun anlatin eger siz tedirgin olursaniz cocugunuz asla okula alisamaz cocugu sinifa birakin opun saat kacta alacaginizi soyleyin ve cocugun sizi goremeyecegi biyere gidin okul bahcesi olabilir eger siz surekli kapida beklerseniz cocuk okula alisamaz tacrubeyle sabittir :) varsa sorunuz cevaplayabilirim:)hahah ne kadar açık sözlüsünüz bayıldım
hocam siz panik olunca biz veliler de panik oluyoruz, aslında olay o.. mesela benim minik farem ilk gün kıyameti koparacak, çünkü evde bile 404 ile yapışmış gibi geziyoruzeyvah eyvah ben sizden çok gerildim şimdi
Kızlar bence takmayin ilk gün çok rahat olun aglayan aglasin hatta fotograflarini cekin okulun sonunda gosterirsiniz komik oluyo :) ve size tavsiyem velileri sadece ilk gün sinifa alin taviz vermeyin cocuklar yirtsalar bile taviz vermeyin annelere de söyleyin bu çocuk simarikligindan agliyo cani acidigindan değil annenin okulda Şevkat göstermesi gerekmez evine gidince göstersin sevgisini aglayanlarla değiluyumlu cçocuklarla ilgilenen zaten kapi kapandıktan beş dk sonra susuyolar diğer öğretmen lerden de yardim isteyebilirsiniz bosbos oturmasinlar oöğretmenler odasında :) balon sisirsinler sinifi suslesinler yapsinlar birşeyler :))
kesinlikle öyle.. hiç kitaplarda yazdığı gibi değil bu işler.göreceğiz çocuk yetiştirmek hesapla kitapla oluyor muymuş,yetiştirsinler bakalım
bu dediklerinizi yapmak keşke yazdıldığı kadar kolay olsaMerhaba size tavsiyem taviz vermemeniz cocugunuzla evde konusun anlatin eger siz tedirgin olursaniz cocugunuz asla okula alisamaz cocugu sinifa birakin opun saat kacta alacaginizi soyleyin ve cocugun sizi goremeyecegi biyere gidin okul bahcesi olabilir eger siz surekli kapida beklerseniz cocuk okula alisamaz tacrubeyle sabittir :) varsa sorunuz cevaplayabilirim:)
çocuğum olmadan ben de senin gibi düşünüyordum.olduktan sonra fikirlerim değişti. o mu seni işliyor, sen mi onu tartışılır.Egem abla tamam hesapla kitapla olmuyor ama şunu da kabul etmek lazım, çocuk davranışları ile beraber doğmuyor.
Ziyade tam olarak boş olmasa da, büyük çoğunluğu boş bir levha olarak geliyor sana. Sen de işliyorsun, şekil veriyorsun.
Çevre faktörü çok büyüktür, karakterinin oluşmasında, bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bazısı her şeyi genlere bağlıyor ama bence değil.
Her hatasını hoş görürsen, çevre ile ilişki kurmasını engelleyip, bütün dünyasının sen olmasını sağlarsan, çocuk bırak arkadaş olmayı, sıradan rutin soruları bile senin dışında kimseye soramaz hale gelir.
Bunun sonucunda da okul öcü gibi gelir, iletişim kurmayı bilmediği için de bocalar ya komple kendini kapatır, herkesin dalga geçtiği o sessiz çocuk olur, ya da kırıp döken, arkadaşlarına kötü davranan, öğretmenine dahi saygısız bir çocuk olur.
O yüzden çocuğa o benim BEBEĞİM, KUZUM tarzında yaklaşmamalı, en azından 1 yaşından sonra birey gibi davranılmalı. Senin kuzun ama okulda yüzlerce kuzu var. Ve şu da bir gerçek ki Okula gidene kadar birey olduğunun bilincine varmalı, benliğini yavaş yavaş kavramalı. Bu sayede o uyum zorluğu, iletişimsizlik, yaramazlık gibi şeyler hiç ortaya çıkmaz bile.
Nereden mi biliyorum? Ben o herkesin dalga geçtiği sessiz kızdım. Annem, babaannem, amcalarım aşırı ilgi gösterdiler, hep gözetim altındaydım, 5 yaşındaydım daha doğru dürüst çatal tutamıyordum. Anne bağımlısıydım, ve okula gidince aşırı korktum ve sindim. Sonuç olarak ilkokul dönemim berbat geçti. Lütfen bu kötülüğü çocuklara yapmayalım. Onları hazırlayalım HAYATA. Hayat evden, lunaparktan ibaret değil. İlk adımı okulla atar çocuk, ve bu her şeyi temellendirir. Bir şey ne zaman ters gitmeye başlarsa, arkasından gelenler de ondan etkilenir.
Şimdi ben de öğretmen adayıyım. Pek bir şey bilmiyorum, bu sene başlayacağım ama şu yazdıklarımın hepsi şahsi tecrübelerimden baz alınarak yazılmıştır.
Ben çocuklarımı hiç ağlatmadım, o yüzdendir ki büyük oğlum ana sınıfı hariç hiç bir dönem zorlanmadı eğitim hayatında.. çünkü anasınıfı hariç diğer öğretmenleri çok tecrübeli ve dinlemeyi biliyorlardı..
anasınıfımız kabustu, oğlumun çekingen olmasını "şımarıklık" olarak adlandıran yeni mezun bir öğretmenimiz vardı.. derdini anlatamayınca ağlayan oğluma "ağlasın açılır" derdi..
mesela burada konu sahibi esprili cevap vermeme rağmen "evde 404 le yapışmış gibi geziyoruz" deyince nedenini sorgulama bile gereği görmeden "bağımlı" damgasını yapıştırdı.. işte bunlar hep tecrübesizlik ve tahammülsüzlük..
arkadaşlar fakülte hayatından bahsetmiyorsunuz, bunlar anasınıfı.. evinden kopup geliyor, tanımadığı onlarca çocuk arasına.. velilerin sürekli müdahale etme isteği normal, çünkü çocuğunu en iyi tanıyan o, size tanıtacak olan da o.. çocuk kalkıp da "selam" deyip size kendinden bahsetmeyecek.. ama herkes de durumundan şikayet etmiyor, özellikle ileri yaşta ki eğitimciler..
Ben kendimden pay biçtim canım. Sonra kardeşim doğdu, bana ilgi azaldı. Sonra kardeşim çok hasta oldu, annemden uzak kaldım. Bu da beni daha çok değiştirdi. İyi yönde mi dersen bilemem. Ama canım cicim, kuzum, bebeğim devirlerinin bittiğini anlamıştım.çocuğum olmadan ben de senin gibi düşünüyordum.olduktan sonra fikirlerim değişti. o mu seni işliyor, sen mi onu tartışılır.
Bir çok anne bilmediklerini ya da eksik yönlerini çocuğuna tamamlar.
En kral pedagog bile annesi kadar kesin çözümler bulamaz.
Mesela ben yeni doğum yaptıktan sonra Sabiha Paktuna'yı okudum. tek kitabından sonra bir daha almadım kitap. tamamen masal gibi geldi bana.
lütfen yanlış anlamayın hiç ağlatmadım dediğiniz şey ağlamasın diye her istediğini yaptım olmasın? benim oğlum gözümün nuru ama evdeki bir kuralı yıkmaya kalkarsa isterse 1 saat ağlasın gene taviz vermem.. korkmayın ağlasın bişey olamaz .. biyerini kırıp kanatmadığı sürece sökmez bana ağlama numaraları.. kendini düzgün ifade etmeyi siz yardım etmezseniz öğrenemezler..
haklısın arkadaşım ama bizim yetemediğimiz durumlarda kabul et; öfke nöbetleri tepinmeler gibi..falan genelde işinin ehli insanlar tarafından çözümleniyor.. yani pedagog anaokulu öğretmen gibi..kesinlikle öyle.. hiç kitaplarda yazdığı gibi değil bu işler.
önceden AVM de ağlayan tepinen çocukları kınardım, bekarken yani..
insan bazen gerçekten çaresiz kalıyor.
bu çok geniş bir konu ve kişinin "sevgi" anlayışına bağlı.Ben kendimden pay biçtim canım. Sonra kardeşim doğdu, bana ilgi azaldı. Sonra kardeşim çok hasta oldu, annemden uzak kaldım. Bu da beni daha çok değiştirdi. İyi yönde mi dersen bilemem. Ama canım cicim, kuzum, bebeğim devirlerinin bittiğini anlamıştım.
Ve başımın çaresine bakmam gerektiğinin farkına varmıştım, bunu farkettiğimde ilkokul 4. sınıftaydım. Sonra kardeşim iyileşti, her şey normale döndü ama ben değişmiştim bir kere. Tamam annemden uzak kalmam, benle ilgilenememesi iyi bir şey değildi. Ama bende soğuk duş etkisi yaptı. Pamuklardan gerçek dünyaya döndüm.
Şu anda ise annemi severim ama bağımlı değilim. Kardeşim ise tam tersi. Hatta annem arada kardeşime der ki o erkek sen kızsın sanki, ters bir şeyler var bunda.
Yani demem o ki, keşke en başında ben ben olabilseydim. Makasla el işi kağıdını düzgün kesebilseydim, birinden bir şey isterken, sorarken utanmasaydım, kısacası iletişim kurmaya bilseydim. Hayat babaannemin kucağı ve annemin korumacı tavrı değildi. Yüzme öğrenmek için atlamak gerekiyor. Sen sürekli uzaktan baktırırsan hayat boyu öğrenmez ki. Nasıl ki sınavlara çalışarak hazırlanıyor, sen de onu toplum ilişkilerine, hayata hazırlamalısın. Bunlar kitapla olmaz, sen bizzat öğreteceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?