- 16 Şubat 2016
- 1.298
- 1.218
- 133
- Konu Sahibi kediii1506
-
Hastalarınıza acıdım şimdi, çok sinirli birisiniz.Tıpta uzmanlık sınavına gireceğim arkadaşım anlatabildim mi şimdi derdimi?
Canım sen konunu kapattır bu örümceklerle daha fazla muhatap olma. Kendin zaten gergindin bunların örümceklikleri sinirini etkilemesin.Tıpta uzmanlık sınavına gireceğim arkadaşım anlatabildim mi şimdi derdimi?
Size kim acısın?Hastalarınıza acıdım şimdi, çok sinirli birisiniz.
Arkadaşım size göre bahane olabilir ama benim günde 3 saat değil haftaiçi en az 5-6 saat haftasonu ise en az 10 saat %100 verimle çalışmam gerekiyor sınava kadar hedeflediğim çalışmayı tamamlayabilmem için. Kpss de çalışmıyorum ayrıca çok daha zor bir sınava hazırlanıyorum. Ve benim çalışmam günde 2-3 saate düştüğünde ve bu süreç 1 ayı bulduğunda benim için çok ciddi bir gerileme yaşamış olacağım. Kayınvalide gelmek istediğinde beni aramadı kızım rahatsız olur musun biz gelmeyi düşünüyoruz istersen sınavdan sonra gelelim diye sormadı bile. Arkadaşınızın kaderine öyle birşey yaşamış ancak daha iyi koşullarda sınavı geçmiş olsaydı sizden çok daha iyi bir puan alırdı. Ya da siz daha iyi şartlarda çalışmış sınava hazırlanmış olsanız daha iyi puan alırdınız daha başarılı olurdunuz. Ben de iyi bir başarı istiyorum onu hedefliyorum ama bu gidişle maalesef istediğim başarıyı elde edememe ihtimalim var
Olaya çok sığ bakıyorsunuz. Her insanın bilişsel stratejisi başkadır. Ve dersi nasıl en iyi şekilde öğreneceğini belli denemelerden sonra keşfeder ve ondan sonraki tüm öğrenmelerini ona göre düzenler. Hangi mantıkla sessiz ortamda çalışabilen bir insanın bu durumuna lüks gözüyle bakıyorsunuz? Bir de utanmadan sınavdaki arkadaşınızın gürültü yüzünden başarısız olmasını kendinizin o sınavda başarılı oldugunu göğüs gere gere yazmışsınız. Kusura bakmayın ya da bakın umrumda değil burdaki bayan tamamen haklı 3 ay kalmış sınava o kadar emek vermiş işten gelip ders çalışmış evde eşi dışında kimseyi istememesi çok normal. Benim annem kardeşim sınavı kazansın diye televizyonu bile çok kısık açıp izliyordu hepimizi ses konusunda uyarıyordu çünkü anlamıştı ki kardeşim sessiz ortamda en iyi şekilde ders çalışıyordu. Bende tv karşısında bile ders çalışabilirim. Ben ders çalışırken de kendisine kısıtlama getirmezdi. Çünkü her insan farklı şekilde öğrenir.
Arkadaşım size göre bahane olabilir ama benim günde 3 saat değil haftaiçi en az 5-6 saat haftasonu ise en az 10 saat %100 verimle çalışmam gerekiyor sınava kadar hedeflediğim çalışmayı tamamlayabilmem için. Kpss de çalışmıyorum ayrıca çok daha zor bir sınava hazırlanıyorum. Ve benim çalışmam günde 2-3 saate düştüğünde ve bu süreç 1 ayı bulduğunda benim için çok ciddi bir gerileme yaşamış olacağım. Kayınvalide gelmek istediğinde beni aramadı kızım rahatsız olur musun biz gelmeyi düşünüyoruz istersen sınavdan sonra gelelim diye sormadı bile. Arkadaşınızın kaderine öyle birşey yaşamış ancak daha iyi koşullarda sınavı geçmiş olsaydı sizden çok daha iyi bir puan alırdı. Ya da siz daha iyi şartlarda çalışmış sınava hazırlanmış olsanız daha iyi puan alırdınız daha başarılı olurdunuz. Ben de iyi bir başarı istiyorum onu hedefliyorum ama bu gidişle maalesef istediğim başarıyı elde edememe ihtimalim var
Hastalarıma karşı nasıl olduğumu bilemezsiniz. Şu an kayınvalideme ve kayınpederime karşı sinirli olmam hastalarıma kötü davrandığım anlamına gelmez. Hatta emin olun normalde çok sabırlı ve sakin bir insanım. Sadece bu konuya karşı hassasım ve maalesef ki bu yapılanlara tahammülüm yok.Hastalarınıza acıdım şimdi, çok sinirli birisiniz.
Bu kadının açtığı konuları biriniz akıl edip okudu mu? Eşi bu kadının annesiyle görüşmüyormuş annesi evlerine kalmaya geldiğinde görmezden gelmiş kadını. Bu kadın eşinden rica ettiği halde evine gelen KARISININ ANNESİNİ gram önemsememiş. Tek anne baba adamda var değil mi?Niye sinirden calisamiyorsunuz?
Insanlar yemeginize kadar yapiyomus. Bir de farkinsaysaniz evlisiniz. Evliligin getirdigi sorumluluklar vardir, esinizi yetistiren anne babayi size geldiginde agirlamaniz de bunlardan biri.
O zaman sinavlariniz bitene kadar evliligin sorumlulugu almayacaktiniz o zaman dilediginiz gibi hazirlanirdiniz.
Bu kadının açtığı konuları biriniz akıl edip okudu mu? Eşi bu kadının annesiyle görüşmüyormuş annesi evlerine kalmaya geldiğinde görmezden gelmiş kadını. Bu kadın eşinden rica ettiği halde evine gelen KARISININ ANNESİNİ gram önemsememiş. Tek anne baba adamda var değil mi?
Ben sınav öncesi son 5 ay ciddi bir çalışma planı yapıp ciddi bir şekilde çalışmaya başladım. Bu 5 ay içerisinde de 22 gün ciddi bir kayıptır takdir edersiniz ki. Ayrıca bizim paramız vardı düğün yapmak için ancak onların da takılarını yapmak bizim işimiz değildi aslında. Hem onların takması için 2 bilezik yapıp verdik, eşim de 5 bilezik takacaktı bana. O 5 bilezikten 1 tanesini daha alıp 3 tane bilezik takmış gibi bizim paramızla gösteriş yapmasını da bildi. Hadi yaptık tamam ama elindeki borcu bitince en azından 1 adet bilezik yapıp hatır gönül için hediye etmesi gerekirdi diye düşünüyorum.Allah kayınpeder ve kayınvalideye sabır versin. Sizin sınav çalışma niyetiniz yok belli ki. Sanki çalışacaksınız da tutan var... :)
Yarın girip geçemeyeceksiniz sınavı, orda burda kv, kp yüzünden oldu diye söylenirsiniz artık ömür boyu. Bu kadarına da pes.
Bir de şu evlilik konusu var. Paranız yoksa evlenmeyin, erteleyin. Evlilik kaçıyormuş gibi hazır olmadan evlenirsiniz, sonra da "o para vermedi, bu yardım etmedi". Adamlar kocaman oğul yetiştirmişler, yeter. Yetişkin işi evlilik. Gelmiş 5 yıl öncesinin olayının parasından bahsediyorsunuz yahu...
Sizin sınav çalışmaya niyetiniz yok. İnsanlar ne şartlarda hazırlanıp kazanıyor. Ancak oturduğunuz yerden kinleniyorsunuz millete.
Haklısınız zaten çok stresliyim sınava az kaldı diye. Bir de kayınvalide kayınpeder çekemiyorum inanın ki. Önümde dağ gibi kitaplar var öteki odada da kayınvalide kayınpeder sinirden çatlıyorum.Güzelim öncelikle sana basarilar dilerim. Ablamda öyle bir sinava hazirlaniyor sunan ve biraz gergin senin gibi. Is güc yaninda insan tabi ki yorgun oluyor bide ders calismak zor oluyor tabi. Ama sen kendini böyle yiyip bitirsen zarari tek kendine. Taki mevzusunu kapat gitsin. Yapmadiysalar birseyler ayip olmus,ama bu onlarin ayibi. Lakin bu anda senin sinavin önemli ve bunun icin kv ve kp kafayi yorma. Aslinda tek stresini biraz bu konudan cikartiyorsun gibi geldi. Yoksa kötü niyetli gibi görmedim seni
Gece gece güldüm. Yazdığınızın komik olduğundan ziyade dinime küfreden müslüman olsa boyutunda bir yazı olmasından ötürü. Bir insan hakkında yorum yapabilmeniz için o kişinin tek bir gönderisini okumak yetmez. Neymiş efendim evlilik sorumluluğunu alamıcaksanız sınavı girip evlenseydinizmiş miş. Yorumunuz zaten kısa bilimsel bir yorum değil kendi iqnuz kadar yani. Herkesin anlayabileceği kadar basit bir yorum.Ne kadar fevri ve nahos bir tavriniz var.
Onceki konulari okuma zorunlulugumuz yok. Konu sahibi konusunda belirtebilirdi, ben de konusuna istinaden yorumumu belirttim.
Yorumum da gayet mantikli ancak muhakeme kurabilen insanlara hitap ediyor. Sizin anlamaniza gerek yok.
Siz burda insanlara boyle fevri anormal tavirlar icerisinde mesaj yazarken biseyleri akil etmekle pek bagdasmiyorsunuz.
Gece gece güldüm. Yazdığınızın komik olduğundan ziyade dinime küfreden müslüman olsa boyutunda bir yazı olmasından ötürü. Bir insan hakkında yorum yapabilmeniz için o kişinin tek bir gönderisini okumak yetmez. Neymiş efendim evlilik sorumluluğunu alamıcaksanız sınavı girip evlenseydinizmiş miş. Yorumunuz zaten kısa bilimsel bir yorum değil kendi iqnuz kadar yani. Herkesin anlayabileceği kadar basit bir yorum.
Kusura bakamayın karışmayayım dedim de dayanamadım. Kendi konunuz bile değilken, neden buraya seviyeli şekilde yorum yapan üyelere saldırıyorsunuz?Canım sen konunu kapattır bu örümceklerle daha fazla muhatap olma. Kendin zaten gergindin bunların örümceklikleri sinirini etkilemesin.
Arkadaşım evliliğin sorumluluklarını biliyorum ancak onlar da anlayış gösterip sınavdan sonra gelselerdi ölmezlerdi ama değil mi. Herşey kendi istedikleri gibi olsun istiyorlar. Ben sınava hazırlandığım için çocuk düşünmüyorum. Kayınvalide bir an önce çocuk istiyor benden. Allah nasip ederse çocuğum olursa 5 yaşına kadar çalışmayı düşünmüyorum çocuğumu kendim büyütmek istiyorum. Kayınvalide olur mu öyle şey ben bakarım çocuğa sen çalış tek maaşla ev mi döner demesini biliyor kendisi ev hanımı değilmiş gibi. Hem maddi durumumuz da gayet yerinde. Allahtan eşim bu kafada bir insan değil ki istediğini yap sen nasıl istersen diyor.Niye sinirden calisamiyorsunuz?
Insanlar yemeginize kadar yapiyomus. Bir de farkinsaysaniz evlisiniz. Evliligin getirdigi sorumluluklar vardir, esinizi yetistiren anne babayi size geldiginde agirlamaniz de bunlardan biri.
O zaman sinavlariniz bitene kadar evliligin sorumlulugu almayacaktiniz o zaman dilediginiz gibi hazirlanirdiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?