Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Güzelim öncelikle sana basarilar dilerim. Ablamda öyle bir sinava hazirlaniyor sunan ve biraz gergin senin gibi. Is güc yaninda insan tabi ki yorgun oluyor bide ders calismak zor oluyor tabi. Ama sen kendini böyle yiyip bitirsen zarari tek kendine. Taki mevzusunu kapat gitsin. Yapmadiysalar birseyler ayip olmus,ama bu onlarin ayibi. Lakin bu anda senin sinavin önemli ve bunun icin kv ve kp kafayi yorma. Aslinda tek stresini biraz bu konudan cikartiyorsun gibi geldi. Yoksa kötü niyetli gibi görmedim seni

Anlatmak istediğimi yanlış anlamışsınız...
Eğer hayatınız boyunca ideal ortamda yaşayacağınıza inanıyorsanız buyrun devam edin.
Ama gördüğünüz gibi bazen anneniz meyvenizi soyar ağzınıza koyar, bazen kayınvalideniz evinizde yatıya kalır.
Bugün sessiz ortan bulursunuz, yarın sınav anında bulamazsınız
Kimse ders çalışıyor yada sınavı var diye dünya durmaz. He siz durdurun, o sizin doğrunuz olsun.

KPSS çalıştığınızı düşünmedim. TUS olduğunu düşündüğüm işin otogarda yatan tıp fakültesi kazanan/okuyan örnegini verdim.

Burada da mesele zaten sınav vs değil. Aileye karşı tahammülsüzlük. Su durumda da önerim ailesine tahammül edemeyeceğiniz adamlarla evlenmeyin. Anlayışsız olduğunu düşünüyorsanız kendinize önce anlayışlı bir kayınvalide sonra seveceğiniz adam falan bulun. Cimri olduğunu düşünüyorsanız zengin ve eli açık bir kayınpeder bulun. Bugün bunlar mutsuzluk sebebi ise demekki sizin için önemli olan bunlar.

Allah kayınpeder ve kayınvalideye sabır versin. Sizin sınav çalışma niyetiniz yok belli ki. Sanki çalışacaksınız da tutan var... :)
Yarın girip geçemeyeceksiniz sınavı, orda burda kv, kp yüzünden oldu diye söylenirsiniz artık ömür boyu. Bu kadarına da pes.
Bir de şu evlilik konusu var. Paranız yoksa evlenmeyin, erteleyin. Evlilik kaçıyormuş gibi hazır olmadan evlenirsiniz, sonra da "o para vermedi, bu yardım etmedi". Adamlar kocaman oğul yetiştirmişler, yeter. Yetişkin işi evlilik. Gelmiş 5 yıl öncesinin olayının parasından bahsediyorsunuz yahu...
Sizin sınav çalışmaya niyetiniz yok. İnsanlar ne şartlarda hazırlanıp kazanıyor. Ancak oturduğunuz yerden kinleniyorsunuz millete.

Hastalarınıza acıdım şimdi, çok sinirli birisiniz.
Hastalarıma karşı nasıl olduğumu bilemezsiniz. Şu an kayınvalideme ve kayınpederime karşı sinirli olmam hastalarıma kötü davrandığım anlamına gelmez. Hatta emin olun normalde çok sabırlı ve sakin bir insanım. Sadece bu konuya karşı hassasım ve maalesef ki bu yapılanlara tahammülüm yok.

Niye sinirden calisamiyorsunuz?
Insanlar yemeginize kadar yapiyomus. Bir de farkinsaysaniz evlisiniz. Evliligin getirdigi sorumluluklar vardir, esinizi yetistiren anne babayi size geldiginde agirlamaniz de bunlardan biri.
O zaman sinavlariniz bitene kadar evliligin sorumlulugu almayacaktiniz o zaman dilediginiz gibi hazirlanirdiniz.

3nity eşinin ailesi de bu seferlik 2 posta yapıp 1 hafta şimdi 2 hafta da 3 ay sonra kalsa ölmez herhalde. Ayrıca siz hayatın hep boş tarafına bakıp kötüyü çağıranlardansınız sanırım. Sınav anında gürültülü bir olaya denk gelmek ender bir durum olur genelde çünkü.

Bu kadının açtığı konuları biriniz akıl edip okudu mu? Eşi bu kadının annesiyle görüşmüyormuş annesi evlerine kalmaya geldiğinde görmezden gelmiş kadını. Bu kadın eşinden rica ettiği halde evine gelen KARISININ ANNESİNİ gram önemsememiş. Tek anne baba adamda var değil mi?

Ne kadar fevri ve nahos bir tavriniz var.
Onceki konulari okuma zorunlulugumuz yok. Konu sahibi konusunda belirtebilirdi, ben de konusuna istinaden yorumumu belirttim.
Yorumum da gayet mantikli ancak muhakeme kurabilen insanlara hitap ediyor. Sizin anlamaniza gerek yok.
Siz burda insanlara boyle fevri anormal tavirlar icerisinde mesaj yazarken biseyleri akil etmekle pek bagdasmiyorsunuz.

Ben sınav öncesi son 5 ay ciddi bir çalışma planı yapıp ciddi bir şekilde çalışmaya başladım. Bu 5 ay içerisinde de 22 gün ciddi bir kayıptır takdir edersiniz ki. Ayrıca bizim paramız vardı düğün yapmak için ancak onların da takılarını yapmak bizim işimiz değildi aslında. Hem onların takması için 2 bilezik yapıp verdik, eşim de 5 bilezik takacaktı bana. O 5 bilezikten 1 tanesini daha alıp 3 tane bilezik takmış gibi bizim paramızla gösteriş yapmasını da bildi. Hadi yaptık tamam ama elindeki borcu bitince en azından 1 adet bilezik yapıp hatır gönül için hediye etmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Bir de insanlar ne şartlarda sınav kazanıyor diyorsunuz ya işte o insanlar istifa edip kendilerini 1 yıl eve kapatıp hiçbir aktivitede bulunmadan kazanıyorlar bu sınavı. Yani sınav herkese olduğu gibi bana da zor. Ama ben çalışmaya devam ederek daha kısa sürede kazanmak için elimden geleni yaparken bu tarz engellere tahammül edemiyorum

Haklısınız zaten çok stresliyim sınava az kaldı diye. Bir de kayınvalide kayınpeder çekemiyorum inanın ki. Önümde dağ gibi kitaplar var öteki odada da kayınvalide kayınpeder sinirden çatlıyorum.

Gece gece güldüm. Yazdığınızın komik olduğundan ziyade dinime küfreden müslüman olsa boyutunda bir yazı olmasından ötürü. Bir insan hakkında yorum yapabilmeniz için o kişinin tek bir gönderisini okumak yetmez. Neymiş efendim evlilik sorumluluğunu alamıcaksanız sınavı girip evlenseydinizmiş miş. Yorumunuz zaten kısa bilimsel bir yorum değil kendi iqnuz kadar yani. Herkesin anlayabileceği kadar basit bir yorum.

Sizin de iq'nuz uslubunuz ve tavrinizdan anlasiliyor benim pek bir sey dememe gerek yok.
Benim bir mesajim hakkimda bu kadar cirkin yorumlar yaparken bir gonderiyle yorum yapilmaz demek de nasil bir zekanin urunuyse:) Ben sizin uslubunuzla konusamiyorum, buyrun siz kendi seviyenizde yorumlarinizi yapin :) Iyi geceler.

Canım sen konunu kapattır bu örümceklerle daha fazla muhatap olma. Kendin zaten gergindin bunların örümceklikleri sinirini etkilemesin.
Kusura bakamayın karışmayayım dedim de dayanamadım. Kendi konunuz bile değilken, neden buraya seviyeli şekilde yorum yapan üyelere saldırıyorsunuz?
Üslubunuz, ukala tavrınız ve hakaretleriniz irite edici. Konu sahibinin gerekli cevapları verebilecek kapasitesi olduğuna inanmıyor musunuz? Zira velisi/ avukatı gibi davranıyorsunuz.

Arkadaşım evliliğin sorumluluklarını biliyorum ancak onlar da anlayış gösterip sınavdan sonra gelselerdi ölmezlerdi ama değil mi. Herşey kendi istedikleri gibi olsun istiyorlar. Ben sınava hazırlandığım için çocuk düşünmüyorum. Kayınvalide bir an önce çocuk istiyor benden. Allah nasip ederse çocuğum olursa 5 yaşına kadar çalışmayı düşünmüyorum çocuğumu kendim büyütmek istiyorum. Kayınvalide olur mu öyle şey ben bakarım çocuğa sen çalış tek maaşla ev mi döner demesini biliyor kendisi ev hanımı değilmiş gibi. Hem maddi durumumuz da gayet yerinde. Allahtan eşim bu kafada bir insan değil ki istediğini yap sen nasıl istersen diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…