Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Lütfen gitme :)

Siz buradaki komşu konularına denk gelmediniz hiç sanırım... 20 gün kalan kayınvalide yerine 24 saat rahatsızlık veren komşu da olabilirdi..
kötüyü çağırmakla alakası yok bunun.
Hayattaki her şeyi kontrol edemeyeceğimi öğrendim ve mümkün olduğu kadar esnek yaşamaya çalışıyorum.

Buradan bakınca da siz aşırı kontrolcü görünüyorsunuz mesela.. insanlar su zaman gelsin bu zaman gitsin, böyle akıl etsin...
Kayınvalide keşke düşünceli davransa, ama davranmıyor.
Nasıl yapalım? Bilmem kaç yıllık dugunun takı meselesinden girip, kinimizi büyütüp ders çalışmaya engeller mi koyalım?

O konuda da herkes adama aferin iyi yapıyor mu demiş?
Bu kadının kocası ile problemi. Ortada böyle bir durum varsa o da kocasını kırmamak için kayınaileyi evse ağırlamasın
Benim annemi istemeyen adam için kılımı kımıldatmam mesela. O da yapmasın.

Bu hayatta her sey istediğin şekilde olamayabilir. Tamam, çocukluğun bunu istiyorum dediğinde anında olmus bir sekilde geçmiş olabilir ama artık büyüdün çözüm uretebilirsin .
mesela yan odadaki kvnin kahkahasini duymamak için kulaklık takabilirsin onun davranışlarını kafana takmaktan daha yararlı bir durum olur bu

Arkadaşım gerçekten empati kurup beni anlayabildiğin için teşekkür ederim. Dediğin gibi herkesin çalışma stili farklıdır. Ben mesela 10-15 dakikalık ara verdiğimde salona gidip uzanıp televizyon izleyip kafamı dağıtıp tekrar odama dönüyordum. Şu an mesela mola verdiğimde aynı odanın içinde yan koltuğa geçip oturuyorum ve bu da beni rahatlatmıyor yeterince. Sonra tekrar ders çalışmaya başlıyorum. İnsanın kendi evinde bile rahat rahat dolaşamayıp uzanamaması çok büyük sıkıntı. Mutfağa gitsem salonun önünden geçiyorum mecbur selam veriyorsun iki konuşuyorsun. Her mutfağa gidişimde selam vermek zorunda hissetmek bile kötü hissettiriyor bana kendimi. Ben yalnızlığa alışkın ve evde yalnız kalmayı seven bir insanım. Bu durum beni çok sıkıyor bu yüzden. Anlayışınız için teşekkür ederim size. Eski konularımı da okumuşsunuz sağolun. Annemle eşim küstüler ama 2 sene önce barıştılar ve şimdi araları iyi çok şükür. Annem 5-6 ay önce bize geldi ve eşim gayet iyi davrandı. Zaten şu an katlanıyorsam sırf eşimin anneme iyi davranması sebebiyledir.

Haklısınız zaten çok stresliyim sınava az kaldı diye. Bir de kayınvalide kayınpeder çekemiyorum inanın ki. Önümde dağ gibi kitaplar var öteki odada da kayınvalide kayınpeder sinirden çatlıyorum.

Ben bir sinava hazirlanirken hep sinirlenirdim (agir matematik sinavi ☺). Ne zaman sinirlenmeye baslasam 5 dakika ara verir..en sevdigim ve beni motive eden sarliyi dinler öyle devam ederdim. O 5 dakika hep kurtardi. Sizde benzer teknikler ile deneyin. Kv ve kp su anda evinizde. Yapicak pek birsey yok gibi. Ama en azindan kendinizi motive etmeye devam edin. Kirginliklarinizi kendi hatiriniza bir kenara birakin ve derse odaklanin. Basarili olursunuz insallah

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bakalım başarabilirim inşallah. Söylediğiniz taktiği deneyeceğim inşallah çok sağolun

Bence derdiniz sınav değil, kocanızın ailesinın sizde kalması. Nasıl ya anlamıyorum bir insan nasıl kocasının aılesını 20 gün misafir edemez onu da buraya yazar? Şu evlenince kocasının aile bağlarını koparmasını bekleyenlere sinir oluyorum. Ben yedi yıllık evlıyım ve yedi senedir KK ile yaşıyorum üstelik okul bıtırdım sınava hazırlandım. Bu nasıl bahanedir? Sular kesik desen daha mantıklı :)

Sakin olmaya çalışın olan olmuş artık biletlerin alındığı gün belli su saatten sonra bunu değiştiremiceginize göre sakinleşip bu günleri n verimli şekilde geçirmeye çalışın madem bu sınav için çocuk yapmayı bile ertelediniz o zaman moral motivasyonunuzuda yüksek tutmak için çaba gostericeksiniz odanizda daha sık vakit geçirin çok bunaldiginizda çıkıp biraz muhabbet Edip tekrar odaniza dönün yani daha kötüsü de olabilirdi sizden yemek iş bekleyebilirlerdi sürekli sizi eleştirebilirlerdi en azından yemeğiniz yapılıyor eşinizde anlayışlı azıcık sıkın disinizi zaman azalınca biraz strese de girmişsiniz nede olsa olmaz artık diye boşlamayin çalışmayı o kadar emek vermişsiniz Allah emeginizi boşa cikarmasin siz elinizden geleni yapın takdir Allah'tan umarım gönlünüzce olur hersey

Sınava hazırlık sürecinde evde yalnız olmak istemeniz gayet normal,bu konuda anlayabiliyorum sizi.

Ancak bu insanlar size cat kapimi geldi?
Gelmeden önce haber vermediler mi?

Size haber verdiler ise neden "anne sınavım geçsin;hem sizi istediğim gibi ağırlayamam hem ben istediğim gibi çalışamam.sinavdab sonra buyrun gelin" demediniz?

Eşinize haber verdiler ise eşiniz size neden danışmadı?

Burada yanlış kişilere sinirleniyorsunuz.
Oğlunun evine yılda 20 gün kalmaya gelen kv ve kp degil;
kkendinize ya da eşinize sinirlenmelisiniz,kendi hayatınızı,onceliklerinizi ve sınırlarınızı koruyamadığınız için.

Bu arada gireceğiniz sınav yüksek tempo gerektiriyor, yok kv altın parasını yedi yok böreğimi soğuk koyuyor vs bırakın bunları.

Sizin çalışmanızla ılgili problem yaratmayan ancak sinirinizi bozan her durumu göz ardı edip çalışmanız ile ilgilenin.

Hayat ekşi limonlar sunuyorsa limonata yapın ya da tekila ve tuz isteyin

Ben sizi haklı buldum sonuçta siz eşinizin ailesinin sizde kalmasına değil sınav zamanında sizde kalmasina sinirlenmişsiniz ve bu sinir devamlı onların size geçmişteki davranışlarını da hatırlatıp motivasyonunuzu bozuyor.Yani mesele eşin ailesi meselesi degil ki bu dönemde misafir istemiyorum meselesi ve bu isteginiz de oldukça normal.Fakat olan olmuş gelmişler artik ve gidecekleri tarihte belli yani daha zaman var gitmelerine yapacak da birsey yok.En azından şöyle düşünün sınava çalıştığım için ayrı odada takılıyorum ve fazla muhabbet etmiyorum,günde onlarla en fazla yarım saat geçiriyorum ve bu yarım saati aşarsam sinirlenmeyilim gibi.Onlar da oğullarına doysunlar sohbet etsinler ve zamanı gelince gitsinler benden bişeyler beklemesinler gibi.Bakış açınızı bu şekilde değiştirmeye calısirsanız belki işe yarar yoksa hergün aynı seyi yaşarsinız gittiklerinde bile etkisi devam eder.

Evdeki herkes ders çalışman konusunda anlayışlı.Odana girip koca gece ders çalışsan kimse birşey demeyecek.Boşver gel iki laf edelim diyen yok.Yemek hizmet bekleyen yok.Sen niye böyle kendini yiyip bitiriyosunki.Kimse dört dörtlük değil.Bu kadar kinci olma.Sen otur dersine çalış.12 gün sonra gidecekler sonra sen ders çalışmadığın için dövünüp duracaksın.

E iyi de yemek yapmiyorsunuz bir sey yapmiyorsunuz. Gelin isten yarim saat hosbes, gecin dersinizi calisin. Ogullari ilgilensin.

Isten gelip calismak zor, ama bunu misafire baglamayin.
Yatili misafir ben de sevmem. Ama yilda 1 geliyorlarsa dert etmezdim.

Ilk mesajdan TUSa girecegini anlamistim, bence burda kimseye derdini anlatmaya kalkma cunku TUSa giren anlar ancak halinden, son gunlerin aylarin onemini, sana tek tavsiyem kazanmadan asla cocuk yapma cocukla olmuyor cunku hatta kazaninca bolume git seveceginden emin olursan dusun cunku cok insan bolumu, klinigi sevmeyip tekrar giriyor sinava.

Calismanda ve sinavda basarilar diliyorum, kimseye kulak asma, aksamlari calisabilecegin kutuphane falan yok mu yakinlarda?

Ortada hiç de sınava hazirlanamayacak bir durum yok. Kendinizi sartlandiriyorsunuz ve kazanamamaniz durumunda da bak buyuzden kazanamadım demek için harika bir yol. Belki kendiniz bile farkında değilsiniz. Ne zor şartlar altında çalışanlar var. Sizin ki de dert mi yani. Üstelik üç aydan bahsediyoruz. Odanızda kendi kendinizi kurmak yerine iki satır ders çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…