Sinema Günleri 8. Hafta Anketi ( mayalıhamur)

aNKET SEÇENEKLERİMİZ

• Ankete Katılan
    17
  • Anket Kapalı .
kızlar film şimdi bitti.. bişey diim mi ben beğendim filmi yaa :1ninca: hatta bayaa beğendim.. uzun evet ve bazı yerleri de off dedirtiyor ama konunun işlenişi, görsellik, anlatım ve müzikler beni kendine çekti.. ilk cdden sonra bir arkadaşımla yarım saat konuşmak durumunda kaldım o yüzden filmi böldüm keşke bölünmeseydi belki daha fazla zevk alırdım. savaş filmleri beni hep çok etilemiştir, bu filmde de görsellik hat safhadaydı bence.. renkler ve mekanlar çok iyi vurgulanmıştı. anlatım çok yalındı, ağır olmasını bekliyordum şaşırdım. filmde aklıma kazınan bir kaç sahne oldu, yönetmen çok başarılıydı bence kimi yerde sıksa da imgeleri kullanmak adına doğru olanı yaptığını düşünüyorum. (trenin sürekli geçmesi, çarşafların uçuşması gibi) eleni'ye üzüldüm ben.. allegria nın da dediği gibi limandaki ayrılış sahnesi çok orjinaldi. çok saçma yerler de vardı itiraf etmeliyim, eleni'nin baygın halde uyurkenki monoloğu gereksiz uzundu, yorgis'in son sahnede nefes alış verişi bariz bi şekilde belli oluyordu, eleni'nin haykırışı tam beni etkilemişken gözüme takıldı ve çok rahatsız etti o göğüs hareketi. kahveye giren müzisyenin uzo ısmarladıktan sonra içmeden gitmesini de ayrıca garip buldum. ama yönetmen alttan alttan anlatmak istediği şeyi çok net anlatmış, o konu da çok beğendim. filme ismi de cuk diye oturmuş bence.. izlemeyenler izlesin sonra bi kaç şey daha söyliycem şimdilik bu kadar. maya'm çok teşekkür ederim sen olmasan bu filmi izlemezdim biliyorum. ama iyi ki de izlemişim, hatta 3lemenin devamını da izliycem sanırım :1ninca:

Son düzenleme:
mayacım hakıkaten saka bır yana elestrılere alınıp bozulmaman bır ıncelık..
takdır edıyorum canım senı.. bu kadar kısıyız herkesın kendı zevkı var elbette bu cok normal.. senın emegıne saglık..
bakalım ben daha ızleyemedım zaten, ındıremedım cunku ..

malicecim beğenmene çokkkkk sevindim. yorumunda çok güzel.ben sana teşekkür ederim tekrar özelikle anketi hazırlamandaki yardımlarından dolayı.ayrıntıları gece konuşuruz meraktan sabah bağlanıp bi bakınayım dedim...sinema seyrederkende sıkılmamıştım ama daha durağan dı diye kalmış aklımda belki yanımdakilerin fösür fösür uyumasındandır. ama dün gece hiçde öyle değilmiş dedim.çocuk olunca uzun filmleri mecbur bölünüp izliyorum bende. tadı kaçıyor az bencede.
bu arada bende star warsı sinemda seyrederken fösür fösür uyumuştum sonra hastası olduk tabi evde bir milyon kez seyredilince.

mayalım güzelim aman kırlma sakın..geröçekten olgunlıukla karşılamışsın gerçi:))
bende yorumlara başlayayım..bence fazlaca uzundu..yani bu kadar uzatılmasının bir anlamı yoktu..filmin anlatmak istedikleri çok güzeldi..duygular olsun yaşanılan dönem olsun bütün olarak bakınca güzel..çok yerde üzüldüm,içim cız etti..ama daha net ve kısa bir şekilde çekilebilirdi..oyunculukları hiç beğenmedim yaa..ne bileyim başarısız geldi bana...böyle bir durağanlık..yüzlerinde hep aynı mimikler aynı ifadeler..
filmin en güzel yanı müziklerdi..
ve oyunculuğu en iyi olan müzisyen amcaydı bence :)
dedim ya artık bu film benim sınrımın son haddine geldi..bu kadar durağan filmleri üstüste izlememiştim..buda çok etkili oldu sıkılmamada...
inşallah bundan sonraki ankette ya bi gerilim,aksiyon,komedi farklı bir tarz olur seçilirde biraz açılırım :))

mayalım canım ciğerim benim yapımdan kaynaklanan birşey ben çok fazla konuşma diyalog hareket olmayan film sevmem..size göre çok klasiğim belki sıradan ameriakn filmleri seviyor diyebilirsiniz ama özellikle sanat filmleri boğuyor..mahvoluyorum resmen..daha o seviyeye atlayamadım ben ytıllardır filmizlememe rağmen :))))

benim haftam geldiğinde seçtiğim filmelr aman çok kalsik dersiniz diye korkuyorum..daha benim haftamada çok var ama valla korkuyorum sizden izlemediğiniz film yok kızlar yaa..

mayalım canım ciğerim benim yapımdan kaynaklanan birşey ben çok fazla konuşma diyalog hareket olmayan film sevmem..size göre çok klasiğim belki sıradan ameriakn filmleri seviyor diyebilirsiniz ama özellikle sanat filmleri boğuyor..mahvoluyorum resmen..daha o seviyeye atlayamadım ben ytıllardır filmizlememe rağmen :))))

benim haftam geldiğinde seçtiğim filmelr aman çok kalsik dersiniz diye korkuyorum..daha benim haftamada çok var ama valla korkuyorum sizden izlemediğiniz film yok kızlar yaa..[/I][/B][/QUOTE]

olurmu öyle şey tatlım ya. insan film seyrede seyrede tarzını belirliyor.ben action sevmememe rağmen tarantinoya bayılıyorum bol kan bol vahşet olsun mümkünse diyorum.kill billi çok tutarım.
yorumun için ayrıca teşekkürler.müzikler süper evet. danslarda.
benden korkmana gerek yok ben son yılların oscar vs olmadıktan yada tvde denk gelmedikten sonra hiçbir holiwud filmi seyredemedim.zaten yeni oyuncularıda hiç takip edemiyorum. zevkle seyrederim seçilen filmi.

Filmin başında küçük kızın korkuyla diğer çocuğun elini araması
Eccük biraz içimi sızlattı :bbo:
Hani ekran karardı kızla oğlan şaaparken birden durup
Sanki biri bizi izliyor dediler ya
O an kendimi yakalanmış gibi hissettim sonuçta bende izliyor sayılırdım kaydirigubbakcemile3
Sonra Saksafonla çalınan bi parça vardı çok beğendim
Ama uyus bi adam yeter düşünüyorum diyerek susturdu klava:
Sahildeki dans çok romantikti izlerken eşimle böyle bi dans etsek diye geçti aklımdan
Kısa bi an filmden kopar gibi oldum :kedi:
Sürekli rüzgarda sallanan çarşaflar
Üstelik hepsi beyaz :uhm:
Acaba kimse bu çarşafları toplamıyor mu diye düşünmeme sebeb oldu :sm_confused:
Tren ve çarşaf sahneleri biraz sıktı
Kadın mektubu alıyor ve bayılıyor bu sahnenin üstüne gitmek yerine tren geçiyor
Konu aslında çok güzeldi ama daha dramatik çekilebilirdi
Durağanlık konuyu dağıtıyor mirmirmirmir
Eleni'nin tahta bankta sayıklaması
Gardiyan suyum yok sabunum yok çocuklarıma mektup yazmak için kağıdım yok
Diye sayıkladığı sahne içimi sızlattı
Bu arada Yorgi'ye nefes alan ölü rolünden dolayı Oskar veriyorum kaydirigubbakcemile3
Ayrıca sanırsam gözleri de kıpırdıyordu
Neyse sonuç itibariyle aklımda kalan sahneler bunlar
mayalihamur biraz sızlandık takıldık ama hoşgöründen dolayı teşekkürler

geyik yaptık maya'ya takıldık ettik ama Ağlayan Çayır gerçekten izlenesi bir film.
Bittiğinde etkisi altında kalmamak mümkün değil . Evet gerçekten çok zor bir film, durağan olması, uzun olmasının yanı sıra yoğun bi trajedisi var . bi çok arkadaşım gibi müzikleri benide mest etti. Maya ya teşekkür ediyorum daha önce bu filmi hiç farketmemiştim .bende malice gibi diğer filmleride izliyeceğim, böyle filmler herzaman ele geçmiyor.

Az önce Sonbahar'ı izledim
Benim için özel bi anlamı olan filmdi
İzleyince farkettim yerimseniben
Orda ki Yusuf aslında çok yakından tanıdığım biriydi ( karakter olarak Oyuncu deelkaydirigubbakcemile3 )
Ve filmin sonundaki ağıtla tüylerim diken diken oldu :gitme: :gitme: :gitme:

Sonbaharın son sahnesine şapka çıkartıyorum ben :1closedeyes:

ay evet daha kısa tutulsaymış iyi olurmuş, özellikle o ateşin başındaki dans sahnesinde benim içime daral geldi böyle menapoza erken girdim o sahne yüzünden.

ay evet daha kısa tutulsaymış iyi olurmuş, özellikle o ateşin başındaki dans sahnesinde benim içime daral geldi böyle menapoza erken girdim o sahne yüzünden.

canim benim ya koptumm :roflol::roflol: uzun uzadiya suren sahneler diyologsuz sahneler ...

canim benim guzelde hic sarmadi nedense gulum benim

prensesim senin gibi hoteli ,saw , işkence odasını izleyen artık aşmış bi bünyeyi bu film sarmaz tabi naniknanik şaka bi yana . evet herkese hitap edecek bir film değil ama bazı filmler vardır durağandır içi boştur , bu film şiirsel ve çok etkileyici bir hikayeye sahip. bence süresi bu kadar uzun tutulmasa herkes dahada çok severdi. CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…