- 3 Ocak 2018
- 4.874
- 13.808
- 208
- Konu Sahibi Mervesevecen
-
Hak edenleri,diğer öğrencilere zorbalık yapanları,ders dinlemelerine engel olanları,Dersle hiç ilgilenmeyip uyuyanları kısacası saygısız ve tembelleri yazmışım değil mi ? Keyfimize göre bırakacak halimiz yok. Bunları sınıfta bırakamayacaksak okulun ne anlamı kaldı.Saygılıyı-saygısızdan, tembeli-çalışkandan ayıran fark nerede ? Bu arada Ben hiç sıra dayağı falan yemedim.Siz niye yediniz acaba ? Biz de Vuralım,kıralım demiyoruz.Sadece disiplinin aktif olduğu zamanları özlediğimizi söyledik.
Derste telefonun ne işi var? Yasak değil mi okulda kullanmak?Kahoot hocam birçok test var ve kendin de oluşturuyorsun sadece sen üye olsan yeterli onlar telefonlarından sen testi açınca bir şifre çıkıyor onu girecek ve oyun başlayacak hem eğlenir hem de öğrenirler
Sorunun köküne inin o Zaman ? İnebiliyormusunuz ? Veli'leri değiştirebiliyormusunuz ? Yapamıyorsanız boşa atıp tutmayın.Bu ülke bir sınav ülkesi.Tembeli,çalışkanı gayet ayırır.Fen lisesi,meslek lisesi ayrımı var en basitinden.Herkes üniversiteye gidiyor.Başka bir ülkede yaşasa değil üniversiteye,liseye kadar bile gelemeyecek çapta insanlar üniversite mezunu oluyor.Sonuç:7 milyon işsiz.Tembeller kac sene ust uste sinifta kalmali mesela? Saygisiz cocuk kac yil daha saygisizligina inadina sinifta kalarak devam etmeli? Sorun cocuklar degil. Once sorunun kokune inmek lazim. Sorumlu anne babadir. Ergenlige giren cocugunu basi bis birakan anne babadadir problem. Prensler prensesler yetistiren cocuguna asla saygiyi ogretmeyen anne babalar.
Otur 0 diyerek cocugu kazanamazsiniz. Disiplin bu demek degildir. Ben anasinifi ogretmeniyim. O yuzden pek bu tarz sorunlar yasamiyorum. Benimkiler genelde hep oyun olsuncular. Biz de oynuyoruz. Sadece yarim donem kiz meslek lisesinde calistim. Zorlardi kabul ama sevgiyle ve tahammulle yaklasinca kisa surede aştım. Eger problemli bir cocuk varsa o cocuga sifir vermeden once lutfen sorunlarini, ailesini falan bir arastirin. Bir de ekleyim; okul tembel ve caliskani ayirmaz. Okul bir egitim yuvasidir.
Ya bu nasıl yorumdur böyle ya bu kadar ne yaşadınız da öğretmenlere bunu diyorsunuz Çocuğunuz var mı bilmem ama eğer yoksa anlarsınız olunca biriyle bile baş etmek ne zor
ama öğretmenlere su yönden hak veriyorum ben. durup durup sistem değişiyo. yapabildikleri şeyler, yetkileri değişiyo. veliler cok fenalar. yonetici veliyle ugrasmamak için öğretmeni arada birakiyo. sahip cikmasi gereken durumda yüzüstü birakiyo.
Ben kolay demedim ki. Bunun için eğitim alan insandan krize girip ağlamamasını bekliyorum en azından. Keşke düzgün eğitim alsaydı öğretmen arkadaş ve sınıfa nasıl otorite kurarım diye bize sormasaydı. Üzücü geliyor bana bilmemesi. Ülkenin eğitim sistemine bak diyorum kendi kendime. Kötü bir tablo.
Bu durum öğrencilere de zor maalesef. Eğitim sistemimiz alakasız insanların 2 dudağı arasında. Yazık çocuklara da öğretmenlere de. Veliler de maddiyatla çözmeye çalışıyor çoğu zaman. Olmayınca fatura kesecek yer arıyorlar. Ne diyelim ki. Bu yıl tekrar üni. okuyacaktım. Vazgeçtim bu kaos ortamı yüzünden. İnsan emeğine acıyor.
hocam yeni başladım
Devamsızlıktan da bırakıyor musunuz?Sinifta kalma yok diye bir durum yok bu arada.Gayette patir putur cocuk biraktik şök'le.Nasil mum olmuslar bir sonraki sene cocuklar tam seyretmelik olmustu :) Biraz dirayetli ol lutfen.
Devamsızlıktan da bırakıyor musunuz?
Biz öğretmenler olarak bıraktığımız öğrencileri bile(idarecilerin geçsin oyuyla) akşam whatsapp toplantısıyla lanet olsun seviyesine gelerek geçiriyoruz.
Devamsızlığı zaten oylamaya bile sunmuyorlar sağolsunlar, direkt geçiyor sınava girdiyse.
12-13 yaşındaki çocuklardan bahsediyorsunuz. Her öğrenci kurtarılabilir. Yeterki isteyin. Size tavsiye edilen filmi bende tavsiye ediyorum. Özlemeyin o saçma zamanları diyorum veHak edenleri,diğer öğrencilere zorbalık yapanları,ders dinlemelerine engel olanları,Dersle hiç ilgilenmeyip uyuyanları kısacası saygısız ve tembelleri yazmışım değil mi ? Keyfimize göre bırakacak halimiz yok. Bunları sınıfta bırakamayacaksak okulun ne anlamı kaldı.Saygılıyı-saygısızdan, tembeli-çalışkandan ayıran fark nerede ? Bu arada Ben hiç sıra dayağı falan yemedim.Siz niye yediniz acaba ? Biz de Vuralım,kıralım demiyoruz.Sadece disiplinin aktif olduğu zamanları özlediğimizi söyledik.
Gerçek Hayat Hint filmlerine benzemiyor.Çevremdeki herkes nerede o eski öğretmenler,öğrenciler diyor.Saçma değil gerçek eğitimin verildiği yıllardı.Geçmişimize saçma demek bize yakışmaz.O film bana tavsiye edilmedi.Başka bir üyeye tavsiye edildi.Keşke düzgün okusaydınız mesajları12-13 yaşındaki çocuklardan bahsediyorsunuz. Her öğrenci kurtarılabilir. Yeterki isteyin. Size tavsiye edilen filmi bende tavsiye ediyorum. Özlemeyin o saçma zamanları diyorum ve3nity ya bayrağı teslim ediyorum.
Öğretmen misiniz bilmiyorum ama ne yapabilirim diye bize sorması gayet normal, konu sahibi fikir almak istemiş meslektaşlarından. Veliyseniz de siz çocuklarınızı saygılı, adil ve edepli yetiştirin yeter , gerisini öğretmenler halleder rahat olun. Burda sırf danışmak için konu açan birisine keşke düzgün eğitim alsaydı diyerek aldığı eğitimi eleştirmek pek bizim haddimize değil bence.
42 yaşındayım. Gerçek hayatı biliyorum. Uzun uzun anlatırım ama anlamaya niyetiniz yok gibi. Ben o dönemde öğrenci idim. Saygı falan yoktu korku vardı. Neyse siz kendinize ben kendime. KK nın azizliğine uğradım yoksa sizi alıntılamazdım. Şu kadar söyleyeyim yeterli. Geçeyim yeter diyen öğrencim ben nasıl 80 alırım diye benden özür diledi. Önce beni sonra dersi sevdi ki ders hiç ona lazım değildi. Muhasebe dersi. Bu sadece bir örnek. Eski cezalar ve yöntemler saçma. Eski bence her zaman geliştirilmeli. İlerlemek güzel sey tavsiye ederim.Gerçek Hayat Hint filmlerine benzemiyor.Çevremdeki herkes nerede o eski öğretmenler,öğrenciler diyor.Saçma değil gerçek eğitimin verildiği yıllardı.Geçmişimize saçma demek bize yakışmaz.O film bana tavsiye edilmedi.Başka bir üyeye tavsiye edildi.Keşke düzgün okusaydınız mesajları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?