- 22 Kasım 2014
- 875
- 387
- 73
- 35
- Konu Sahibi ilyas hakanim ve yagmurum
-
- #121
Razı olsun bırı benı anldı cok sevındım valla sagolun.Konu sahibi eşinin çocuğuna uyguladığı şiddetten bahsetmiş, bazı arkadaşlar da kocanla neden kavga etmedin demiş, anne baba arasındaki gerginlik kavga gürültü o çocuğa psikolojik şiddet olacaktı bu sefer, ne farkı var? hanımefendi konuşarak çözme yoluna gitmiş, tekrarı olursa da eşine daha sert bir tepki koyabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.
onlardan biri bendim. ama ben çocuğun yanında kavga edin demedim. yanlış anlamışsınız. konu sahibi bir cevabında eşimle kötü olurduk demesi üzerine gerekirse kötü olursunuz ama çocuğunuzu savunursunuz ki çocuğunuz kendisini savunacak güçte değil. burda kavgadan kastım buydu. eğer çocuğunu savunmak eşiyle arasını açacaksa açsın demeye çalıştım. git çocuğunun yanında bağırış çağırış kavga et demedim.Konu sahibi eşinin çocuğuna uyguladığı şiddetten bahsetmiş, bazı arkadaşlar da kocanla neden kavga etmedin demiş, anne baba arasındaki gerginlik kavga gürültü o çocuğa psikolojik şiddet olacaktı bu sefer, ne farkı var? hanımefendi konuşarak çözme yoluna gitmiş, tekrarı olursa da eşine daha sert bir tepki koyabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.
Kişisel olarak direkt size bir şey demedim yanlış anlamanızı istemem öncelikle bunu belirteyim. Ama emin olun anne babalar ne kadar gizli saklı kavga ettiklerini zannetseler de çocukları hissediyor, gerginlik havası bile o küçük çocuğa zarar verebilir, kendi çocukluğumdan biliyorum. Şiddet vs görmedim asla ama evdeki anne-baba gerginliği ya da kardeşler arası gerginlik küçük yaşlarda çok etkilerdi beni. Konu sahibi de anladığım kadarıyla bu olayda sakince konuşarak çocuğunu savunmuş. Anne bu, minnacık çocuğu tek başına bırakmaz diye düşünüyorum şiddet durumunda. Zaten anladığım kadarıyla devamlı olan bir şey değil bu ve yine konu sahibini tanımam etmem ama tekrarı olursa eşine çocuğunun ondan önce geldiğini gösterir gibi geldi. sevgiler :)onlardan biri bendim. ama ben çocuğun yanında kavga edin demedim. yanlış anlamışsınız. konu sahibi bir cevabında eşimle kötü olurduk demesi üzerine gerekirse kötü olursunuz ama çocuğunuzu savunursunuz ki çocuğunuz kendisini savunacak güçte değil. burda kavgadan kastım buydu. eğer çocuğunu savunmak eşiyle arasını açacaksa açsın demeye çalıştım. git çocuğunun yanında bağırış çağırış kavga et demedim.
[/QUOTE]Senin esin normal degil ve sen bu olaylari boyle kabul ederek normal davrandigini mi soyluyorsun. Bence otur ve actigin konulara bir bak. Esinin bu haline şukrediyorsan burada konu acmaktan vazgec.
QUOTE="ilyas hakanim ve yagmurum, post: 38383339, member: 639516"]Benım esım pskopat degılve bende hasta degıllım cok sukur esım sureklı sıddet uygulayan bırı degıl
Benım orda kastettgım o an gtseydm kavga ederdık ve hıcbıseyı cozumleyemezdık anlmında soyledım ama herneyse yalnıs anlsıldımonlardan biri bendim. ama ben çocuğun yanında kavga edin demedim. yanlış anlamışsınız. konu sahibi bir cevabında eşimle kötü olurduk demesi üzerine gerekirse kötü olursunuz ama çocuğunuzu savunursunuz ki çocuğunuz kendisini savunacak güçte değil. burda kavgadan kastım buydu. eğer çocuğunu savunmak eşiyle arasını açacaksa açsın demeye çalıştım. git çocuğunun yanında bağırış çağırış kavga et demedim.
yok yok yanlış anlamadım direkt üztüme de alınmadım ama dediğiniz tarzda yorum yapanlardan biri olduğum için açıklama ihtiyacı hissettim çünkü konu sahibi tarafından da yanlış anlaşıldım. :) tabii ki şiddetin her türlüsüne karşıyım hele çocukların yanında. çocuklara yansıyacak en ufacık problem beni üzer. ben ki kızım doğduğundan beri eşime sesini yükselttirmiyorum onun yanında bebek de olsa hisseder o diye. ben sadece konu sahibinin bazı yorumlarından eşini savunmaya geçtiğini hissettim. çünkü mesela bir yorumunda eşimin eğitim şekli dayak hatta beni de tembihliyor bu konuda gibi birşey yazmıştı başka bir yorumunda ise ilk defa böyle birşey yaşadık yazınca açıkcası sinirlendim kocasını savunmak onunla kötü olmamak adına oğlunu harcıyor gibi bir hisse kapıldım.Kişisel olarak direkt size bir şey demedim yanlış anlamanızı istemem öncelikle bunu belirteyim. Ama emin olun anne babalar ne kadar gizli saklı kavga ettiklerini zannetseler de çocukları hissediyor, gerginlik havası bile o küçük çocuğa zarar verebilir, kendi çocukluğumdan biliyorum. Şiddet vs görmedim asla ama evdeki anne-baba gerginliği ya da kardeşler arası gerginlik küçük yaşlarda çok etkilerdi beni. Konu sahibi de anladığım kadarıyla bu olayda sakince konuşarak çocuğunu savunmuş. Anne bu, minnacık çocuğu tek başına bırakmaz diye düşünüyorum şiddet durumunda. Zaten anladığım kadarıyla devamlı olan bir şey değil bu ve yine konu sahibini tanımam etmem ama tekrarı olursa eşine çocuğunun ondan önce geldiğini gösterir gibi geldi. sevgiler :)
[/QUOTE]Senin esin normal degil ve sen bu olaylari boyle kabul ederek normal davrandigini mi soyluyorsun. Bence otur ve actigin konulara bir bak. Esinin bu haline şukrediyorsan burada konu acmaktan vazgec.
QUOTE="ilyas hakanim ve yagmurum, post: 38383339, member: 639516"]Benım esım pskopat degılve bende hasta degıllım cok sukur esım sureklı sıddet uygulayan bırı degıl
yok yok yanlış anlamadım direkt üztüme de alınmadım ama dediğiniz tarzda yorum yapanlardan biri olduğum için açıklama ihtiyacı hissettim çünkü konu sahibi tarafından da yanlış anlaşıldım. :) tabii ki şiddetin her türlüsüne karşıyım hele çocukların yanında. çocuklara yansıyacak en ufacık problem beni üzer. ben ki kızım doğduğundan beri eşime sesini yükselttirmiyorum onun yanında bebek de olsa hisseder o diye. ben sadece konu sahibinin bazı yorumlarından eşini savunmaya geçtiğini hissettim. çünkü mesela bir yorumunda eşimin eğitim şekli dayak hatta beni de tembihliyor bu konuda gibi birşey yazmıştı başka bir yorumunda ise ilk defa böyle birşey yaşadık yazınca açıkcası sinirlendim kocasını savunmak onunla kötü olmamak adına oğlunu harcıyor gibi bir hiskapıldım.
umarım sizin dediğiniz gibi olur tabi. Emın olun bende en z sızın kadar duusunuyorum evlatlarımı ve bendr bı anneyım
size katılıyorum boşanmak için sebep olamaz asla ama eşiyle konuşmalı konu sahibi eşinin davranışının yanlış olduğunu ve asla tekrarlamamasını....zaten normal şartlarda bir baba da evladına kıyamaz bir anlık bile olsa tekrarı asla olmamalıBen 5 yılık evlıyım esım cok zor sartlarda byumus oglum 4 ysdına sındıy3 kadar boyle bı olay yasanmadı ve o dun bı anlıj sınırle korkyyla yaptı bu bosarm dıyenlern cocukları varmı bılnıyorum da boyle bı sebepten ayrulma olmaz ha surekkı olsa tamam ben de anneyın ve evlatların ıcın dunyayı yakarm ama eım de okadar duskub coxujlarına kzızm dogdıgundan berı cok hastalk gecrıdı ve bızden cok ayrı kaldı o anda ıste o korkuyka yaptı ha dogrumu asla degık bwn konusınca agladı cok korktum kafasına falan geldı dıye kı allah korıusun gelseydı cok kotu seyler olurdu ben esımı tanıyorum ve samınıyetıne ınandım kı oglumda babsına cok duskun boyke bıseyden dolayı kı tekar edyorum surekkı yasanan bıseyasla degıl bunyçun ıcınde bı yuva yıklmaz dayak nasıl kotu bı etkıyse dagılnıs aılde buyuyen cocuklrsda pek saglıklı buyymuyo.
aynı düşünceleri paylaşıyoruz, bir saattir anlatmaya çalıştığım şey bu, önemli olan MANTIK, biri ikisi yok bunun adamın terbiye şekli dayaksa bugün olmazsa yarın öbür gün olacak.. ama anlatamadım kendimi, eşler arası şiddeti savunuyor konumuna bile düştüm..peki bırak ağlasın diyen kocanız,"yazıklar olsun" diyince mi anladı hatasını??
sonradan pişman olmuş ağlamış falan ya..?
üstelik çocuğu döverek terbiye etmeyi savunan bir adam değil mi eşiniz?hatta size de böyle yapmanızı tavsiye eden??? bi,z uydurmadık siz yazdınız bunları...
önceden poposuna vurmuş,siz müdahale etmediğiniz için dozu artmış ve suratına vurmuş çocuğun hem de parmk izi geçierecek kadar..doğru mu değil mi??
ilk defa yaptı diyosunuz,,lk defa tokat attı demek..önemli olan mantalite..bu mantıkta olduğu sürece,vurduktan sonra bile bırak ağlasın diyen adam ,bir lafınızla pişma olmaz,gelin kendinizi kandırmayın siz de..
Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 4 yaşındakiii çocukkk dövülürmüüü aa....mıçtığımınnn hayvanııııı ben çıldırdım burdaa yaaaa boşannn boşannnn boşannnnnnnnnnnnnnnnn4 yasınsa odaya gecmstm kızı emzırmeye
ben de aynen sizin gibi düşünüyorum önceki yazdıklarınızı okudum..size de devamlı,kocamı mı döveyim ,çocuğumn yanında kavga mı edeyim,boşanayım mı gibi sözler serfedilmiş..bence anlyıor ama bu şekilde yorumlamayı seçiyor sadece.aynı düşünceleri paylaşıyoruz, bir saattir anlatmaya çalıştığım şey bu, önemli olan MANTIK, biri ikisi yok bunun adamın terbiye şekli dayaksa bugün olmazsa yarın öbür gün olacak.. ama anlatamadım kendimi, eşler arası şiddeti savunuyor konumuna bile düştüm..ama ohhhh beeeee benimle birebir aynı düşünen biri varmış ağzınıza sağlık.
evet, baktı kocasının üzerine çok gidiyoruz bi de sakinleşti pişman oldu konuyu açtığına ama dediğiniz gibi keşke sadece ikisi arasında bir mevzu olsaydı da üstünü kapatmaya çalışsaydı umrumda olmazdı ama işin içine çocuk girince aklım çıkıyor o yüzden bu tarz şeylerde önceliğinin çocuk olması gerektiğini anlatmaya çalıştım çünkü o savunmasız.. ama ya anlamıyor ya işine gelmiyor. o yavrum da inşallah bir daha böyle birşeye maruz kalmaz başka da birşey diyemiyorum..ben de aynen sizin gibi düşünüyorum önceki yazdıklarınızı okudum..size de devamlı,kocamı mı döveyim ,çocuğumn yanında kavga mı edeyim,boşanayım mı gibi sözler serfedilmiş..bence anlyıor ama bu şekilde yorumlamayı seçiyor sadece.
bir sinirle konu açılıyor,sakinleşince de pişman olnuyor sanırım..ama bu üstü örtülebielcek bir olay değil.karı koca kavgası olsa amenna ama çocuk var işin içinde..
yapılması geren bu. komşular keşke yapsaKarakola gidip Şikayet ederdim kesin ve net gerekirse boşanırım işin içinde şiddet var çünkü ne ben nede kardeşim ailemden dayak yemedik çocuk dayakla terbiye edilmez hem yeni birşey değilmiş bir kaç kere yaptı diyorsunuz.
Çocuğunu düşünüyorsa boşanması lazım bence derhalbir daha bu çocuğa bir fiske vurursan ne beni nede çocuklarını göreceksin de. tehdit et. ama bunu yaparsada dediğini uygula. çocuklarının bilhassa o minicik oğlanon psikolojisi için yap
oky ne tehditi..konu sahibi kocamla kavga etmeyiz ağız dalaşına gerek yok diyor..yazıklar olsun diyip çocuğu alıp gitmiş içeri..sonra da kocası ağlamış pişma olmuş..kocam sorunlu değil diyor..bir daha bu çocuğa bir fiske vurursan ne beni nede çocuklarını göreceksin de. tehdit et. ama bunu yaparsada dediğini uygula. çocuklarının bilhassa o minicik oğlanon psikolojisi için yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?