Bu akşam yanına uzanıyım tv izleyelim dedim uzandım yanına yine tablet elinde saçma bir oyun oynuyor bi de of pof yapıyor aldım elinden lütfen sarıl biraz tv izleyelim dedim. 2 dakika geçti cüzdanında fatura varmış bahane edip kalktı onu aldı sanki o an yatırılması gerek. Konuşsam da çare bulamıyorum yoruldum yeminle. Sıkılıyorum artıkDemek ki aranızda iletişimsizlik var.
Fakat bazen yorgun oluyorlar. Mesela benim esim de isten geliyor yemek yiyoruz sonra direkt
uzanıyor bazen çok az konuşuyoruz. Kafası dolu oluyor, beyni ve vücudu yorulmuş oluyor. Anlayışlı olmak lazim. Dediginiz gibi arkadaslarla buluştuğumuzda bende daha önce duyamadığım şeylere tanık oluyorum. Bunu anormal karşılamıyorum. O an muhabbetin akiciligina ve konuya göre aklına geliyor ki anlatıyor. Ayrıca arkadaşlar buluştugumuzda yorgun ve durgun olmanın hiçbir mantığı yok değil mi?
Biraz eğlenmeye bakin. Bu konulara çok takılmayın.
Ama sürekli elinde telefon, tablet olayına karşıyım.
Telefonu sessize alıp bir kenara koysun. Tabletle de ilgilenmesin bir zahmet. Sizinle ilgilenmiyorsa bile bacaginizda yatsin tv izlesin. Ya da siz uzanın bacağına saçınızı okşasın, konuşmak yerine dokunsal temas halinde olun oda bir iletişim seklidir.
Son 2 aydır neler dednedim. Tatlı dil olmadı. Ortalıktan kaldırdım olmadı. Sert konuştum olmadı. Hiç konuşmayıp sustum olmadı. Şimdi de bunu deniyorum ama olmayacak farkındayım yine. Bu arada tabletteki kız fotosu fln değil bildiğin savaş oyunu. Onlar öpsün onu32 yaşınızdasınız ben 22 yaşında ve evliyim bu kadar tribi atmadım 1,5 senedir.javga etmek, tartışmak ayrı şeyler 15 yaşında kız tavırlarıyla trip atmak ayrı şeyler. Kabul edelim herşey konusarak cozulemeyebiliyor. Insaniz sabrimiz tasabiliyor ve tartismalar yasanabiliyor. Ancak bu yaptiginiz cidden itici. Surekli guzel guzel anlatmaya calisin yok anlamiyor ve yoruldunuz mu ozaman sert tavrinizi koyun ortaya gerekirse konusmayin yoksayin zor bisey degil. Kucuk kiz cocugu triplerinden daha etkili olur. Eger evliliginizde genel olarak birbirinizle iletisim kopuklugunuz, birbirinizi anlamama durumu varsa yardım alinmali.
Bu akşam yanına uzanıyım tv izleyelim dedim uzandım yanına yine tablet elinde saçma bir oyun oynuyor bi de of pof yapıyor aldım elinden lütfen sarıl biraz tv izleyelim dedim. 2 dakika geçti cüzdanında fatura varmış bahane edip kalktı onu aldı sanki o an yatırılması gerek. Konuşsam da çare bulamıyorum yoruldum yeminle. Sıkılıyorum artık
Tavsiye ettiklerinizi aynı sırayla yaptım insnırmısınız. İşe yaramadı bi tek son tavsiyeniz kaldı yapmadığım :)Bunları oturup ciddi şekilde konuştunuz mu?
Önemli olan bu. Hani her seferinde yakınlaşmak ve alttan almak ya da olay çıkarmak sorunu çözmez.
Oturun konusun ve kurallar koyun.
Ha baktınız yine olmuyor bu sefer hic ilgilenmeyin.
Yemek yapınca onu beklemeden yiyin. Salona gidip eline tableti alan siz olun. Kendinize bir tane oyun indirin siz oynayın. Tableti istediğinde oyun oynuyorum şuan veremem deyin. Çok ısrar ederse telefonda devam edin. Ya da bir kitap alıp okuyun. Hiçbir şekilde de ilgi göstermeyin. Bakalım bu sefer ne olacak.
Olmadı tableti bozun yani ne diyim
Kiz meselesini misal verdim ben genelde öyle yaparlar diye. Her yolu itinayla denediğine eminsen yardım alsanız iyi olur ama bilmem eşin ister mi? Bircok eş istemez ama bilmiyorum önersemde bende iki kişi problemlerini çozemiyorsa terapist boş iş gibi geliyor ama deneyenler var tabi. Insallah atlatirsinizSon 2 aydır neler dednedim. Tatlı dil olmadı. Ortalıktan kaldırdım olmadı. Sert konuştum olmadı. Hiç konuşmayıp sustum olmadı. Şimdi de bunu deniyorum ama olmayacak farkındayım yine. Bu arada tabletteki kız fotosu fln değil bildiğin savaş oyunu. Onlar öpsün onu
Tavsiye ettiklerinizi aynı sırayla yaptım insnırmısınız. İşe yaramadı bi tek son tavsiyeniz kaldı yapmadığım :)
Önerinizi dikkate alacağım teşekkürler :) benimle tavla oynamayı sevmez ama başka oyunlar bulabiliriz doğru :)aslında evliliklerin genelinde bu var. ben tv açmıyorum evde zaten küçük bir oğlum var ona vakit ayırmamız lazım. saat 9 da oğlum uyuyana kadar tv açmıyorum eşim bazen haber dinleyelim diye açar haber bitince hemen kapatırım. tablet telefon veya bilgisayar zaten oğlum ayaktayken minimumda kullanılıyor. telefonu hemen fortmantoda bırakırız odalara taşımayız üstelik geneldede sessizdedir. tableti oğlumuza almıştık o da kullanmıyor bizimle oynamak hoşuna gittiğinden. bilgisayarda mutfak masasında öylece duruyor. oğlumuz saat 9 da uyuduktan sonra ya kağıt oynarız ya tavla oynarız ya da film izleriz tv de eğlenceli bişiler varsa ona bakarız yada ayrı takılırız ben pcde dolanırken oda tablette oyun filan oynar. yani neden kendimden örnek verdim çocuğa göre geçicide olsa bir düzen kurulabilir. çocuk bizi örnek alıyor ben sürekli tv izlesem oğlumda izler pc takılsam o da takılır sonra oğlum bağımlı bir çocuk bense psikolog psikolog gezen anne olurum. çocuğunuz varsa böyle bir düzen kurabilirsiniz.yoksa eşiniz geldiğide yemeği beraber yemek konusunda ısrarlı davranın sonrasındada beraber yapabileceğiniz bir oyun bulun ki ev oyunları çocuk yokken daha keyifli oluyor. tabi hergün değil ama daha sık :) nacizane önerim budur. sıkmadan sıkılmadan...
Allah yardımcımız olsun ne diyelim valla bi çaresini bulamadım ben son iki aydır uğraşıyorum.Benim esimde farkli bi versiyonu
Eve gelir yer icer tv telefonla ugrasir ve 10 dk kadar sonra uyur oturarak bile tamam yorucu isi var ama. Bu kadar da olmamali yorucu isten dolayi uykudan cinselligide hatirlamaz
Yattik az once sirtimi kasi dedi hem ilgisiz hem bole diyor dondum yattim ayni sekilde 5 dk gecmeden uyudu ben ise uyuyamiyorum
Denediğim yöntemlerden biri aslında ama bundan da horlama yanıtı aldım yani işe yaramamıştı. Öneriniz için teşekkür ederim bu aradaİnternetten film indirin, beraber seçin ortak zevklerinize gore hergun bitane izleyin. İzlerken telefonla oynamak yasak olsun, bunu saglamak icinde dublaj degil altyazili film indirebilirsiniz ki takip etmek zorunda kalsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?