Sinirim iyice zıpladı.

Ben olsam bu asalagi hayatimdan coktan cikarmistim.
Mesela bir yere götürmek istemediğimi anladı artık. Ama gün içinde 10 kere yanıma gelip avm ye gitmem lazım diyor mesela ben götüreyim diye. Ben de götürmüyorum artık hiçbir şey söylemiyorum. Dolmuşla nasıl gitcem diyor gene sessizim.
Direkt banane anlatma bana mı demeliyim

Ben zaten aşırı sinirleniyorum da çocuk değil engelli değil muhtaç değil kocaman insan yani. Niye dolmuşa binemiyorsun ayrıca ben yıllarca bindim hala binerim de. Cevap da yok sinirleniyormuş
Başlarlar öyle işe.
Yesinler onun sinirini. Boşversene sen.
Ne hali varsa görsün. Bir iki kez reddet baktın olmuyor araba arızalı de gene verme..

İyi geceler. Sinirim iyice bozuldu. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama fikrinizi almak istedim. Benim bir arkadaşım sıkça arabamı ödünç aldı kullandı. Bir gün de bana aniden arabanı bana ödünç vermekle kaza riskini kabullenmiş olursun. Arabanla kaza yaparsam hasarını falan ödemem isteyemezsin dedi. 1. Sorum bu normal mi? Bana çok saçma geldi.
Bu konuşmadan sonra arabamı ödünç vermedim. Ama sürekli olarak kendini acındırıyor. Ben markete nasıl gideyim arabam yok. Ben cep telefonumu nasıl yaptırayım arabam yok. Ayakkabım yırtıldı nasıl yaptırayım ayakkabıcıya gideyim arabam yok. Pazara nasıl gidecem arabam yok... sürekli böyle. Yaşadığımız yer merkezi bir yer ulaşım sorunu yok. Otobüs dolmuş taksi sürekli mevcut. Artık beni bıktırdı açıkçası. Sürekli kendini oraya buraya taşıttırıyor. Buluşacağımız zaman bile evinden arabayla alınacak gündüz de olsa. Yine arabayla bırakılacak. Dolmuşa binemiyormuş. Sinirleniyormuş. En son artık sen kendine araba falan kirala dedim. Dolmuşu falan çok problem ediyorsun dedim.
Şu an hiçbir şekilde arabama almak bindirmek istemiyorum. Sizce ben abartıyor muyum?
Az bile yapiyosunuz asla asla bindirmezdm ben olsam. Kimsenin ozel soforu degilsiniz sonucta

Arkadasiniz(?) sizin hakkinizda kimsenin bilmemesi gereken gizli bir bilgiye mi sahip?
Ya yok öyle değil sanırım şeyden de rahatsız oluyorum insanlar onca yaptığın iyiliği yok sayar unutur. Bir bana yardımcı olmadı arabanın lafını yaptı diye düşünsün istemedim heralde.
Ama artım düşünsün ne düşünğrse düşünsün yani

Başlarlar öyle işe.
Yesinler onun sinirini. Boşversene sen.
Ne hali varsa görsün. Bir iki kez reddet baktın olmuyor araba arızalı de gene verme..
İşe arabasız gitmeyi düşündüm geçen sonra da sen kendine niye zorluk çıkarıyorsun alma arabana küserse küssün diye fikrimi değiştirdim

Mesela bir yere götürmek istemediğimi anladı artık. Ama gün içinde 10 kere yanıma gelip avm ye gitmem lazım diyor mesela ben götüreyim diye. Ben de götürmüyorum artık hiçbir şey söylemiyorum. Dolmuşla nasıl gitcem diyor gene sessizim.
Senin bu gidip gelme muhabbetlerin canimi sikiyor artik. Arkadasligimiz bu sekilde surecekse bir sure gorusmeyelim lutfen demelisin. Ben senin ozel şoförün degilim. Kaldi ki kaza yaparsam hasari odemem seklindeki cumlen arkadasligimizin samimiyetini bana cok guzel gosterdi deyin. Net olun. Ama hepsinden öte en iyisi hayatinizdan cikarin. Sirtinizda yuk gibi hissettiginiz kisileri hayatinizda barindirmayin. Ben oyle yapiyorum.

Ya yok öyle değil sanırım şeyden de rahatsız oluyorum insanlar onca yaptığın iyiliği yok sayar unutur. Bir bana yardımcı olmadı arabanın lafını yaptı diye düşünsün istemedim heralde.
Ama artım düşünsün ne düşünğrse düşünsün yani
Bu karari vermekte gec bile kalmissiniz ama neyse, gec olsun, güç olmasin 🤷‍♀️

Arabayı teslim etmek nedir arkadaşım? Size çok kızdım. Hele arabayı teslim ettiğim kişi yüzüme arabayı bana vererek kaza riskini alıyorsun birşey olursa ödemem dese, içimden şeytan çıkabilir. Ki hayır demekte zorlanan biriyimdir ben de. Öncelikle arabanızı asla (sağlık hariç) birine teslim etmeyin.
Birlikte gerçekleştirdiğiniz rutinler varsa -öğle arası araçla çıkmak, iş çıkışı birlikte gitmek, alışverişe birlikte gitmek gibi- bunları kesin y da rutini kırın.

eee bu bahane mi?
Aynı iş yerinde olunca kendinizi kullandırmaniz mi lazım?
Ben bana bağırdı diye yan masamdaki kızla konuşmayı bırakmıştım, bir seneyi geçkin kıza bir cümle bile kurmadım. Sadece iş ile ilgili bir şey söyleyecekse 'tabii yaparım, skypedan yazar misin' dedim, ne diyeceksem yazılı olarak hallettim. Gün geldi aynı arşive gittik beraber saatlerce dosya aradık, bir cümle bile kurmadım,sadece işimi yaptım.
Yani bana bahane gibi geliyor böyle şeyler. Ya da aile apartmanında yaşayıp yıllardır selam alıp vermek dışında muhatap olmadığım yakın akrabalarım falan var... Bir insanın kendisine saygısı olmayan biriyle sınır cizmemesi için neden olabilecegine ben inanmıyorum.
İşe başlarken patronun 'biz aile gibiyiz,tüm herkes iyi gecinmeli' demediyse kimse için sorun olmaz kuslugunuz
Gerçi küsmeye bile gerek yok. 'kaza yaparsan odeyemeyecegini söylemiştin, bu sebeple risk alamam' diyebilirsin, 'hemen hemen maaşı aliyoruz kredi çekip sen de al fiyatlar daha çok artmadan' diyebilirsin, ne bileyim 'yağmur var, beni bırak' derse 'o güzergahtan gecmicem,kuaför randevum var' diye geçiştir. Ertesi gün 'her yerin aynı,ne yaptırdın kuaförde' derse ağda dersin 😂😂

Senin bu gidip gelme muhabbetlerin canimi sikiyor artik. Arkadasligimiz bu sekilde surecekse bir sure gorusmeyelim lutfen demelisin. Ben senin ozel şoförün degilim. Kaldi ki kaza yaparsam hasari odemem seklindeki cumlen arkadasligimizin samimiyetini bana cok guzel gosterdi deyin. Net olun. Ama hepsinden öte en iyisi hayatinizdan cikarin. Sirtinizda yuk gibi hissettiginiz kisileri hayatinizda barindirmayin. Ben oyle yapiyorum.
Sizce benim arabamla derdi ne

Bu kisi arkadas degil ki, resmen sizi kullaniyor. Benzin parasini oduyor mu mesela?
Ben olsam beni kullanan bir insan benim arkadasim olamaz der bir daha gorusmezdim.
Hayır tabiki zaten benzin parası da değil derdim benden arabamdan uzaklaşması

Arabanizla bir kaza yapsa mesela ve kacip gitse, plakadan sizi bulsalar, suc uzerinuze kalsa, o da inkar etse arabanin onda o gun olmadigini.. bu tip seyleri de dusunun. Bir daha arabanizi vermeyin. Bir yere de kimseyi biraknak zorunda degilsiniz. Bu kadar luksune duskunse o onun sorunu. Siz kimsenin soforu degilsiniz. Sizden once ulasim sorununu nasil cozuyorsa simdi de cozebilir.

Ben olsam derim ki avmye gidecem dediginde 'aaa ne alacaksin? Ben de o mağazadan beyaz gömlek alacaktım, beyaz gömleklerin fotosunu çekip atar misin,beğendiğim bir şey varsa al, yarın parasını veririm canım '
Ama bunu hep yapardım, hep bir angarya cikartir,iş kitlerdim. Bir süre sonra vazgecerdi heralde

İyi geceler. Sinirim iyice bozuldu. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama fikrinizi almak istedim. Benim bir arkadaşım sıkça arabamı ödünç aldı kullandı. Bir gün de bana aniden arabanı bana ödünç vermekle kaza riskini kabullenmiş olursun. Arabanla kaza yaparsam hasarını falan ödemem isteyemezsin dedi. 1. Sorum bu normal mi? Bana çok saçma geldi.
Bu konuşmadan sonra arabamı ödünç vermedim. Ama sürekli olarak kendini acındırıyor. Ben markete nasıl gideyim arabam yok. Ben cep telefonumu nasıl yaptırayım arabam yok. Ayakkabım yırtıldı nasıl yaptırayım ayakkabıcıya gideyim arabam yok. Pazara nasıl gidecem arabam yok... sürekli böyle. Yaşadığımız yer merkezi bir yer ulaşım sorunu yok. Otobüs dolmuş taksi sürekli mevcut. Artık beni bıktırdı açıkçası. Sürekli kendini oraya buraya taşıttırıyor. Buluşacağımız zaman bile evinden arabayla alınacak gündüz de olsa. Yine arabayla bırakılacak. Dolmuşa binemiyormuş. Sinirleniyormuş. En son artık sen kendine araba falan kirala dedim. Dolmuşu falan çok problem ediyorsun dedim.
Şu an hiçbir şekilde arabama almak bindirmek istemiyorum. Sizce ben abartıyor muyum?
Bu mantıkta ki insan o arabadayken kaza yaparsanız ve başına bişey gelirse başınıza bela olur

Sizce benim arabamla derdi ne
Arabanızla derdi yok, hatta hiç derdi yok:) hayır demeyen ya da kolayca arabamı alabilirsin diyen bir arabalı arkadaş bulmuş çok mutlu:)
Ben hatta size arabaya birşey olursa ödemem dediği gün kaza atlattığını, tamponun herhangi çizik olmadan başka bir arabaya dayandığını falan düşünüyorum. Benzin mazot olmuş kaç lira. Millet kendi arabasını kullanamıyor. Arada sizin depoya benzin atıyor muydu bari?

Back
X