Sinirlerim bozuk..

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.567
11.484
498
Şu saat oldu hala içimden atamıyorum..
Bir anne en çok kendine kızarmış ..

Akşam uzeri parka götürdum kizimi cok mutluydu.
Eve donuşte komşunun çocuklari vardi.
onlarlada oynamak istedi.
Bende komşuyla ayakta durmus kizimin kosturmasini seyrediyordum.
henuz 21 aylik.
komsumun kizida 19 aylik.
kizim cok mutluyken birden aglamaya başladi.
anlam veremedim.
yaninda 19 aylik kiz vardi.cok sevimliydi hani kotu bişey beklemiyosun.
neyse ordan bi cocuk abla kizini hirpaladi galiba dedi.
ihtimal vermedim.
sonra yine kizim onun yanina gitti.
oynamaya.
kizimin yanagina cici yapti sonra bir tokat atti.
gozlerime inanamadim.
kizim cok agladi yine.
19 aylik bir bebek nasil boyle tokat atabilir.
annesi kostu geldi ya kusura bakmayin,kizim sever kimse bakmayincada tokat atar dedi.
e madem biliyosun neden kizimi zorla tanistirip hadi bebegi sev diyosun zorla.
ve ustune kizim aglarken getirdi dediki al bebegi sev niye vuruyosun bak agliyor dedi yapistirdi kizima orda şaaak bir tokat daha.
annesi kusura bakmayin dedi,dedim hayret bisey bu nasil bi bebek kimden ogreniyor!!

kizimi zor sakinlestirdim eve cikardim.
kendime cok kiziyorum hemde cok.
kizim resmen bir bebekten 3 defa tokat yedi.
kizim çok sevecen,cana yakin..insanlari cok seviyor..cok uysal guleryuzlu.
yasadigi hayal kirikligi beni bitirdi.
İçim içimi yiyor.
elbette oda bebek.
ama şu yasimda ben boyle tokat atan bebek hic gormedim
kizimi o halde gormek
unuturmu unutmazmi..
kendime cok kiziyorum keske direk eve gelseydik.
cok mutluydu.
gunu aglayarak bitirdik.
ya deliricem.

ben kizimi yasitlarindan nasil koruyacagim..
kendini savunmasini nasil ogretecegim.

En zor konu , yasitlarindan ve buyuk cocuklardan korumak
Bugun benimki de sporda , 5-6 yaslarindaki bir cocuk tarafindan fena hirpalandi , araya hocalar girdi kizimi aldilar ama eve geldigimizde hala basini gosterip aciyyy diye agliyordu , cocuga da kizamadim ozel bir cocuktu ve en kucuk cocuk benimkiydi , tum sinirini benimkinden cikardi maalesef
Ben de cok daralmistim valla konunuza denke gelince icimi doktum
Cok zor xoxuklari baska cocuklardan korumak

Çok üzüldüm. Benim kızım da parklarda sürekli itiliyordu. Şimdi 2 yaşında kaydırak merdiveninde bir çocuk görse anne diye koşarak kaçıyor. Kendini böyle koruyor, çocuklara fazla yaklaşmamayı kendi kendine öğrendi. Öğreniyorlar merak etmeyin.

konuyu takipteyim benim kızım da sizin kız gibi cok cana yakın uysal bi cocuk 19 aylık, ben de bu tür durumları yasiyorum ve nasıl tepki vermem gerektigini bilmiyorum.. o vuran cocuga karsı nasıl davranmaliyim, son7cta o da cocuk kizimi o ortamdan almali miyim? kafam da deli sorular

Benim küçük kızım henüz 10 aylık ve sevinince ağlayınca ve ya sinirlenince çok fena tokat atıyor nereden öğrendi hiç bilmiyorum ben de bu durumdan muzdaribim nasıl bir yol izlemeliyim çok küçük daha kızınıza çok üzüldüm karşısında ki de bebek kendi gibi bilinçsiz yaptığını düşündüm ama çocuk o aylar da hayırdan anlamalı anne de suç buldum çocuğu yanından ayırmaması lazımdı.

Bunuda aslinda istemiyorum.
insanlardan uzaklasmasinida.
ama nasil savunmayi ogretecegiz.
ben kizima birine vur diyemem...

zaten ofkem annesine.
huyunu biliyosun madem niye uyarmiyosun.
hatirladikca deli oluyorum.
insan hic beklemiyorki.
ben kizimdan hic boyle seyler gormedim cok uzgunum

Benim çocuklarımda sessiz ve şiddet eğilimi yok. Maalesef ki okulda bizimkiler cok eziliyor. Hep karşıdan dayak yiyolar

Benim kızımda (2 -3yaslarındaydı) parkta oynarken bes yaslarında bir cocuk bogazına yapıstı.ben koşup yetişene kadar kızım yere düştü,hala üzerinde o cocuk ve elleri kızımın bogazındaydı.malesef o da özel bi çocuktu.kızamıyoruzda tabi
Kızım anaokuluna baslayana kadar nerde erkek cocugu görse arkama saklanırdı

Ikisi ayni yaşta hemen hemen her çocuğun yapısı farkli, her donem farkli suanda uzulmenizi anlıyorum ama kizginliginiz biraz fazla geldi. Annede istememiştir diye düşünüyorum aklından kit değilse, birlikte oynamak istediğinde çocuklar yanlarından hic ayrılmayın. Bu davranis öğrenilmiş bir davranis değildir malesef olabiliyor dönemsel , geçmiş olsun kızınıza

Benim kızımı da oyun grubuna götürmüştük çocugun biri hatta kendinden küçüktür çocuk barbie bebekle vurmuş kafasına kızım yanımıza öyle bir aglayarak geldi ki o gün orda durmak istemedi hep agladı aylarca kendine güvenini kaybetti oyun parkında bizi saniye göremesin aglıyordu 3 yaşında şuan daha yeni yeni atlatıyor yavrum. Basit bi durum degil gerçekten biz çok sıkıntı çektik o günden sonra kızımı tembihledim biri sana vurmaya kalkarsa elinle işte dur yapması gerektigini sen bana vuramazsın demesini falan ama yaparmı şuan için bilmiyorum

Bunuda aslinda istemiyorum.
insanlardan uzaklasmasinida.
ama nasil savunmayi ogretecegiz.
ben kizima birine vur diyemem...
Yeri geldiğinde uzaklaşmayı da bilsin. Eylülde kreşe bırakacağım, şimdiden nasıl olacak diyorum. Ne tıp insanlarla karşılaşacak diye dusunuyorum. Elinden oyuncağı alinsa ağlamaya başlar. Hiç-bir zaman onun adına bir sey yapmadım. Gidip kendisinin istemesini gerekirse aynı şekilde almasını söylerim. Ister vermezse gücü yetiyorsa elinden alır gelir, yetmezse anne vermiyo der:) zamanla kendine zarar vereni vermeyeni ayırt edecektir.

Kızınız daha çok küçük ve bu durum ilk olduğu için bu hassasiyetiniz gayet normal ama dediğim gibi ilk ve sonrası mutlaka gelecek kendini savunmak şiddetle olmasın istiyoruz ama bazen mecbur kalınıyor benim kızım şuan sekiz yaşında ve doğduğundan beri çok pısırıktır benzer tokatı dört yaşlarında iken yemişti hem de kendimden sadece bir yaş büyük bir kz çocuğundan şaak sesini ben diğer odadan duydum annesi tamamen tepkisiz kaldı gel de şu çocuğa sana vuranlara karşı sende karşılık ver deme

Tamamen duygularimi anlatmissiniz.
hem kendimi sakinlestiryor hemde kizim duruyorum

Tamamen duygularimi anlatmissiniz.
hem kendimi sakinlestiryor hemde kizim duruyorum

Düşünmemeye çalışın. Kendinizi doldurmayın. Olan olmuş artık. Maalesef vuran büyükte değilki gidip hırsımızı alsak. O çocuktan uzak tutmaktan başka çareniz yok. Düşündükçe hırsınız, üzüntünüz artar.

zaten ofkem annesine.
huyunu biliyosun madem niye uyarmiyosun.
hatirladikca deli oluyorum.
insan hic beklemiyorki.
ben kizimdan hic boyle seyler gormedim cok uzgunum
Ben de keza büyük kızım çok uysal bir çocuk misal bu kışın oyun parkına gittik içeri de oyun oynarken geldi yanıma gözleri dolu dolu ne oldu kızım dedim anne bi kız kolumu ısırdı dedi çok ta ağlamadı devam etti oyununa orada ki görevli kadına söyledim çocuk özel bi çocuk annesi avm de alışveriş yapacağı için kızını oraya bırakmış bir şey demedim neyse dedim. Kizim oradan çıktı 5 dk sonra başka bir kız çocuğu kolu kanlar için de çıktı alandan yine aynı kız ısırmış ama çocuğun kolu kandan gözükmüyor

Neyse geldik eve çıkardım üstünü kızımın kolu mosmor olmuş şişmiş diş izleri şoka girdim anlamadığı için fazla önemsemedim. Yani burada asla o küçük kıza kızamıyorum sorun anne de bırakma çocuğu yanından ayırma bak ne hale geldi çocuklar. Hadi o yavrum masum aklı ermiyor gezmeye gelip çocuğu ayak bağı yapmasın diye parka bırakan kadına ağız dolusu sövdüm içimden.

Bir de küçük kızım tabi şu an sadece baya tokat atıyor onu bıraktırma lazım anlamıyor ama. Çok sıkıldıkları için parka götürdüm küçük kızımı kaydırakta kaydirirken 5 6 yaşlarda bir oğlan çocuğu burası benim al onu diye bağırdı dedim bebeğim kaysın sen de kay hepinizin burası bir çığlık attı kızım korkudan ağlamaya başladı neyse dedim çocuk kalınca kızımı koydum 2 3 defa kaydı o arada bu çocuk geldi elinde koca basketbol topu kızımın kafasına attı refleksle topa yumruk attım sinirden elim ayağım bosaldı çocuğa çok kızdım annesi geldi nolur kusura bakmayın oğlum böyle işte ev de de durmuyor parkta da durmuyor dedim başında durun o zaman benim çocuğumun canına kastetti siz orada lak lak yaparken dedim aldım kızlarımı çıktım parktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…