- 25 Eylül 2011
- 7.567
- 11.484
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Kizina yapma dediKendinize kizmayin lutfen, nereden bilebilirdiniz ki. Dediginiz gibi onlar daha cocuk.. Beni en cok sasirtan bu olaylardaki ebeveynlerin tutumu.
Bunuda aslinda istemiyorum.Çok üzüldüm. Benim kızım da parklarda sürekli itiliyordu. Şimdi 2 yaşında kaydırak merdiveninde bir çocuk görse anne diye koşarak kaçıyor. Kendini böyle koruyor, çocuklara fazla yaklaşmamayı kendi kendine öğrendi. Öğreniyorlar merak etmeyin.
Benim küçük kızım henüz 10 aylık ve sevinince ağlayınca ve ya sinirlenince çok fena tokat atıyor nereden öğrendi hiç bilmiyorum ben de bu durumdan muzdaribimnasıl bir yol izlemeliyim çok küçük daha kızınıza çok üzüldüm karşısında ki de bebek kendi gibi bilinçsiz yaptığını düşündüm ama çocuk o aylar da hayırdan anlamalı anne de suç buldum çocuğu yanından ayırmaması lazımdı.
Benim çocuklarımda sessiz ve şiddet eğilimi yok. Maalesef ki okulda bizimkiler cok eziliyor. Hep karşıdan dayak yiyolarŞu saat oldu hala içimden atamıyorum..
Bir anne en çok kendine kızarmış ..
Akşam uzeri parka götürdum kizimi cok mutluydu.
Eve donuşte komşunun çocuklari vardi.
onlarlada oynamak istedi.
Bende komşuyla ayakta durmus kizimin kosturmasini seyrediyordum.
henuz 21 aylik.
komsumun kizida 19 aylik.
kizim cok mutluyken birden aglamaya başladi.
anlam veremedim.
yaninda 19 aylik kiz vardi.cok sevimliydi hani kotu bişey beklemiyosun.
neyse ordan bi cocuk abla kizini hirpaladi galiba dedi.
ihtimal vermedim.
sonra yine kizim onun yanina gitti.
oynamaya.
kizimin yanagina cici yapti sonra bir tokat atti.
gozlerime inanamadim.
kizim cok agladi yine.
19 aylik bir bebek nasil boyle tokat atabilir.
annesi kostu geldi ya kusura bakmayin,kizim sever kimse bakmayincada tokat atar dedi.
e madem biliyosun neden kizimi zorla tanistirip hadi bebegi sev diyosun zorla.
ve ustune kizim aglarken getirdi dediki al bebegi sev niye vuruyosun bak agliyor dedi yapistirdi kizima orda şaaak bir tokat daha.
annesi kusura bakmayin dedi,dedim hayret bisey bu nasil bi bebek kimden ogreniyor!!
kizimi zor sakinlestirdim eve cikardim.
kendime cok kiziyorum hemde cok.
kizim resmen bir bebekten 3 defa tokat yedi.
kizim çok sevecen,cana yakin..insanlari cok seviyor..cok uysal guleryuzlu.
yasadigi hayal kirikligi beni bitirdi.
İçim içimi yiyor.
elbette oda bebek.
ama şu yasimda ben boyle tokat atan bebek hic gormedim
kizimi o halde gormek
unuturmu unutmazmi..
kendime cok kiziyorum keske direk eve gelseydik.
cok mutluydu.
gunu aglayarak bitirdik.
ya deliricem.
ben kizimi yasitlarindan nasil koruyacagim..
kendini savunmasini nasil ogretecegim.
Benim kızımda (2 -3yaslarındaydı) parkta oynarken bes yaslarında bir cocuk bogazına yapıstı.ben koşup yetişene kadar kızım yere düştü,hala üzerinde o cocuk ve elleri kızımın bogazındaydı.malesef o da özel bi çocuktu.kızamıyoruzda tabiEn zor konu , yasitlarindan ve buyuk cocuklardan korumak
Bugun benimki de sporda , 5-6 yaslarindaki bir cocuk tarafindan fena hirpalandi , araya hocalar girdi kizimi aldilar ama eve geldigimizde hala basini gosterip aciyyy diye agliyordu , cocuga da kizamadim ozel bir cocuktu ve en kucuk cocuk benimkiydi , tum sinirini benimkinden cikardi maalesef
Ben de cok daralmistim valla konunuza denke gelince icimi doktum
Cok zor xoxuklari baska cocuklardan korumak
Yeri geldiğinde uzaklaşmayı da bilsin. Eylülde kreşe bırakacağım, şimdiden nasıl olacak diyorum. Ne tıp insanlarla karşılaşacak diye dusunuyorum. Elinden oyuncağı alinsa ağlamaya başlar. Hiç-bir zaman onun adına bir sey yapmadım. Gidip kendisinin istemesini gerekirse aynı şekilde almasını söylerim. Ister vermezse gücü yetiyorsa elinden alır gelir, yetmezse anne vermiyo der:) zamanla kendine zarar vereni vermeyeni ayırt edecektir.Bunuda aslinda istemiyorum.
insanlardan uzaklasmasinida.
ama nasil savunmayi ogretecegiz.
ben kizima birine vur diyemem...
Tamamen duygularimi anlatmissiniz.Çocuğunun huyunu bile bile sahip çıkmayan insanlar yüzünden bende hep tetikteyim parka gittiğimizde.
Çünkü evladımın canı yanınca vuran çocuk olsa bile hırsım dinmiyor. Mantığım kapanıyor resmen. Annesine fena çatıyorum.
Tamamen duygularimi anlatmissiniz.
hem kendimi sakinlestiryor hemde kizim duruyorum
Ben de keza büyük kızım çok uysal bir çocuk misal bu kışın oyun parkına gittik içeri de oyun oynarken geldi yanıma gözleri dolu dolu ne oldu kızım dedim anne bi kız kolumu ısırdı dedi çok ta ağlamadı devam etti oyununa orada ki görevli kadına söyledim çocuk özel bi çocuk annesi avm de alışveriş yapacağı için kızını oraya bırakmış bir şey demedim neyse dedim. Kizim oradan çıktı 5 dk sonra başka bir kız çocuğu kolu kanlar için de çıktı alandan yine aynı kız ısırmış ama çocuğun kolu kandan gözükmüyorzaten ofkem annesine.
huyunu biliyosun madem niye uyarmiyosun.
hatirladikca deli oluyorum.
insan hic beklemiyorki.
ben kizimdan hic boyle seyler gormedim cok uzgunum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?