- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Evet çok tuhaf değil mi :) kızım sadece babasına vuruyor misal sabah uyanıyoruz eşim uyuyor oluyor diyorum biraz şekerleme yapalım kızımı babasının yanına koyuyorum ben de yatıyorum yanlarında bakıyor baba uyuyor tokadı basıyor suratınaBiraz fıtratla ilgili galiba bu
Benim kızım 6 yaşında hiç yaşamadık onda böyle vurma kırma zaten çok kibardır :)
Ama 13 aylık oğlum sinirlenince basıyor bana tekmeyi ablasını kıskansın hemen saçını çekip benden uzaklaştırmaya çalışıyor
Birinden görmesi öğrenmesi mümkün değil
Evet çok tuhaf değil mi :) kızım sadece babasına vuruyor misal sabah uyanıyoruz eşim uyuyor oluyor diyorum biraz şekerleme yapalım kızımı babasının yanına koyuyorum ben de yatıyorum yanlarında bakıyor baba uyuyor tokadı basıyor suratınaBiraz fıtratla ilgili galiba bu
Benim kızım 6 yaşında hiç yaşamadık onda böyle vurma kırma zaten çok kibardır :)
Ama 13 aylık oğlum sinirlenince basıyor bana tekmeyi ablasını kıskansın hemen saçını çekip benden uzaklaştırmaya çalışıyor
Birinden görmesi öğrenmesi mümkün değil
.
ve ustune kizim aglarken getirdi dediki al bebegi sev niye vuruyosun bak agliyor dedi yapistirdi kizima orda şaaak bir tokat daha.
annesi kusura bakmayin dedi,dedim hayret bisey bu nasil bi bebek kimden ogreniyor!!
.
Gençler hep böyle maalesef:/ Allah sonumuzu hayır etsin. Aileler okusun da kendini kurtarsın diye ne bir beceri, ne bir değer öğretiyorlar. Okullarını bari doğru dürüst okusalar, sürekli telde,nette beyinleri uyuşuyor, her anlattığınıza “aynen” diyip mal mal bakıyorlar afedersiniz. Geçen haftalarda liseden yeni mezun yeğenim bendeydi, annesi o kadar yokluk görmüş, kul hakkını gözeten birinin çocuğu nasıl bu kadar duyarsız, düşüncesiz, bencil..olabilir diye hayretler içinde kaldım. Kendim de max özen gösteriyorum ama Allah beni böyle evlat yetiştirmekten men etsin.Kendine, Vatana, millete, etrafına faydalı, hayırlı, aklı başında çocuklar yetiştirebiliriz umarım.Maalesef bu gibi cocuklarla tum hayatlari boyunca muhatap olacaklar
Lisede ogretmenim ve siniflarda felaket derecesinde akran zorbaligi var.
Sebebi de cocugunu "ozguven" adi altinda saygisiz, terbiyesiz baskasinin hakkini gasp eden bireyler olarak yetistiren ebeveynler.
Her hafta belki 1 ders boyunca bu cocuklara saygidan, sevgiden, kul hakkindan bahsediyorum ama havadaki molekullere daha cok isliyor konusmam. Veli geliyor, "hocam size emanet, ben basedemiyorum evde" diyor ama benim o saatten sonra yapabilecegim birsey yok ki. Agac kurumus artik, egmeye kalksam kirilacak. Cocuklariniza hakkini aramayi, fakat bunu yaparken bir baskasini ezmemeyi, kavgayi baslatan olmamayi, saygili olmayi, empati kurmayi ogretin lutfen.
ben kızımı ne olursa olsun kimsenin canını yakmaması gerektiği konusunda büyütmeye çalıştımBunuda aslinda istemiyorum.
insanlardan uzaklasmasinida.
ama nasil savunmayi ogretecegiz.
ben kizima birine vur diyemem...
Aslında öyle de yapmamak lazımben kızımı ne olursa olsun kimsenin canını yakmaması gerektiği konusunda büyütmeye çalıştım
vurmanın kötü birşey olduğunu anlattım
ta ki kendinden yaşça küçük bir oğlan bunu hırpalayana kadar o kadar üzüldüm o kadar kızdım ki kendime, çocuk savunmasız kalakaldı benim yüzümden diye
babasıl olayı duyunca o çocuk sana böyle davrandı sen niye itmedin dedi, olmaz babacım canı acır ağlar dedi bi kat daha üzüldüm onun bu merhametine karşılık canı yanıyor diye
şimdi artık, durup dururken sakın kimseye vurma kimsenin canını acıtma ama biri sana vurursa ya da canını acıtırsa da karşılığını ver diyorum
belki yanlış yapıyorum ama artık kızımı 7/24 takip edemiyorum okula gidiyor okulda kötü bi durumla karşılasırsa kendini savunsun istiyorum
biliyorum, kesinlikle haklısınız ama çocuklar bazen çok acımasız oluyorAslında öyle de yapmamak lazım
Kankamın anası en küçük çocuğuna hep öyle vurana vur diye yetiştirdi
Lisede çocuk kendinden 20 kilo fazla oğlanı kaldırıp duvara vurdu
O oğlana biley olmadı ama kankamın kardeşinin bel kemiği mi ne çatlamıştı
Benim kızım 11 aylık. Ciciyi öğretiyorum ona anne cici kızım cici diye. Başta yapıyo sonra şak diye tokat atıyo çok fena acıtıyo. Hani biz cici yapıp sonra tokat atmadığımıza göre elinin ayarını ayarlayamadığını düşünüyorum. Daha bebek onlar.Benim küçük kızım henüz 10 aylık ve sevinince ağlayınca ve ya sinirlenince çok fena tokat atıyor nereden öğrendi hiç bilmiyorum ben de bu durumdan muzdaribimnasıl bir yol izlemeliyim çok küçük daha kızınıza çok üzüldüm karşısında ki de bebek kendi gibi bilinçsiz yaptığını düşündüm ama çocuk o aylar da hayırdan anlamalı anne de suç buldum çocuğu yanından ayırmaması lazımdı.
madem ilkinde vurdu siz neden tekrar izin verdiniz annenin sev sev diyerek yanına yaklaştır azına ben asla müsaade etmezdimKizina yapma dedi
Ama madem huyunu biliyosun niye ikinci kez sibine yapistiriyosun zorla sev sev diyosun
delircem ya dusundukce...
E vurana da bi dur demek lazım kum torbası değil kimse sonuçta.Aslında öyle de yapmamak lazım
Kankamın anası en küçük çocuğuna hep öyle vurana vur diye yetiştirdi
Lisede çocuk kendinden 20 kilo fazla oğlanı kaldırıp duvara vurdu
O oğlana biley olmadı ama kankamın kardeşinin bel kemiği mi ne çatlamıştı
Ben şey diyorum meselaE vurana da bi dur demek lazım kum torbası değil kimse sonuçta.hep merhametli olan taraf eziliyo kucuk cocuklar cok acimasiz ya kendini savunmayı öğretmemiz lazım vur diyerek degil ama nasi bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?