Sinirlerim bozuk..

Evet çok tuhaf değil mi :) kızım sadece babasına vuruyor misal sabah uyanıyoruz eşim uyuyor oluyor diyorum biraz şekerleme yapalım kızımı babasının yanına koyuyorum ben de yatıyorum yanlarında bakıyor baba uyuyor tokadı basıyor suratına eşime çok aşırı düşkün 10 aylık ama boynuna sıkı sıkı sarılıyor gel kızım diyorum beni babamdan alacak diye eşime defalarca tokat atıyor inşaAllah düzelir bu durum görünce evet komik duruyor ama yerlesmesin bak gülüyorlar diye alışkanlık yapıp önüne gelene çat pat vurmasın diye belli etmiyorum güldüğümü hayır kızım babaya vurulmaz diyorum.

Evet çok tuhaf değil mi :) kızım sadece babasına vuruyor misal sabah uyanıyoruz eşim uyuyor oluyor diyorum biraz şekerleme yapalım kızımı babasının yanına koyuyorum ben de yatıyorum yanlarında bakıyor baba uyuyor tokadı basıyor suratına eşime çok aşırı düşkün 10 aylık ama boynuna sıkı sıkı sarılıyor gel kızım diyorum beni babamdan alacak diye eşime defalarca tokat atıyor inşaAllah düzelir bu durum görünce evet komik duruyor ama yerlesmesin bak gülüyorlar diye alışkanlık yapıp önüne gelene çat pat vurmasın diye belli etmiyorum güldüğümü hayır kızım babaya vurulmaz diyorum.

.
ve ustune kizim aglarken getirdi dediki al bebegi sev niye vuruyosun bak agliyor dedi yapistirdi kizima orda şaaak bir tokat daha.
annesi kusura bakmayin dedi,dedim hayret bisey bu nasil bi bebek kimden ogreniyor!!
.

Benim çocuklarım biri otizmli biri de sağlıklı .
Abısının ıtme davranış bozuklugu oluyo. Ama ızın vermıyorum. Sınyalını alınca ılgı dagıtıyorum yada otekını uzaklastırıyorum. Cocugun bunu unutması lazım. Normal bir çocuk da bazen ufak tefek takıntılar edınebılır . Mesela bu cocuk Hadı bebegı sev demeyı hadı yıne sev sonra vur olarak anlamıs olabılır.
Yanlız kusra bakmayın üçüncüde siz keske hayır sevemezsin sen vurdun ona deyip kucagına alsaydın. Tabi insanın basıreti baglanıyor.
Ben buyugun tepesınde beklıyorum anladıgım an kucagıma alıp ya gıdıklarım ya baska bır yere ilgisini cekerım çünkü yaptıkca bağımlılaşitor. Benim çocugumun baskasını ıtmesı baska cocuga zarar verdıgı kadar benım cocuguma da zarar verıyor. Benım cocugumun takıntısını kemıklestırıyor.
Unutturuyorum baska takıntısı cıkıyor onla mücadele edıyorum. Normal cocugun uc gun surecek davranış bozuklugu bızde aylar sürüyor.
Bu vesıleyle ben cok ıyı anneyım demek ıstemıyorum ama keske bahsedılen ozel cocukların annesı bıraz dıkkat etseler . Cunku tum ozel cocukları aynı kategorıye koyup cocuguma zarar verecek dıye cocuklarını kacırıyor aıleler ve bızımkıler sosyallesemıyor.
Cocugunu kacıran aıleye de kızamıyorum o da onun canı. Kısır bır döngu var.

Gençler hep böyle maalesef:/ Allah sonumuzu hayır etsin. Aileler okusun da kendini kurtarsın diye ne bir beceri, ne bir değer öğretiyorlar. Okullarını bari doğru dürüst okusalar, sürekli telde,nette beyinleri uyuşuyor, her anlattığınıza “aynen” diyip mal mal bakıyorlar afedersiniz. Geçen haftalarda liseden yeni mezun yeğenim bendeydi, annesi o kadar yokluk görmüş, kul hakkını gözeten birinin çocuğu nasıl bu kadar duyarsız, düşüncesiz, bencil..olabilir diye hayretler içinde kaldım. Kendim de max özen gösteriyorum ama Allah beni böyle evlat yetiştirmekten men etsin.Kendine, Vatana, millete, etrafına faydalı, hayırlı, aklı başında çocuklar yetiştirebiliriz umarım.

Ben Kanada da yasiyorum en buyuk kizim dokuz yasina girecek ortalama dokuz senedir parka giderim yani,suana kadar parkta veya okulda akran zorbaligina denk gelmedik,bir cocugun bir cocuga siddet uyguladigini gormedim.Bu durum nedense bir tek turklerin cocugunda var,ciddiyim...Bir ay once ramazan icin dernekte etkinlikler falan olurdu giderdik,en kucuk kizimi dediginiz gibi minicik bebekler doverdi.Ayni kizim parktaki hic bir cocukla problem yasamadi suana kadar.aksine parka gelen birileri yaninda yiyecek seker vs.getirirlerse ailelerinden izin alip diger cocuklarla paylasirlar,agzinda memesi olan bebek bile oyun oynarken sirasini bekler.Hersey yetistirme de bitiyor yani.

Canınızı bu şekilde görmek tabi ki çok acıtıcı fakat annesini ikaz edin, sizin bir suçunuzun olmadığını da idrak edin kızınız bunu hatırlamayacaktır emin olun. Kızınıza vurmayı sizde öğretin ilk hamle dışardan geldiği sürece ezdirmesin kendini , çocuk diyoruz bebek diyoruz ama yavrum sakin kaldıkça öbür zilli coşmuş belli ki. Sıkmayın canınızı bebek bunlar Sağlıkla büyütün..

Acı ama çocuğunuz kendini korumayı bu tepkiler sonrası öğrenecek..

O dışarıda, parkta aşırı özgüvenli bizi bile çekindirecek çocuklar zorluklarla tek başına baş ederek öğreniyorlar..

Ben sokakta oynayan bir çocuktum. Belli bir arkadaş grubum vardı. Eğer hep annem tarafından korunup kollansaydım büyüyebilir miydim?

Benim oğlum da bizimle boğuşurken can yaksa da hiç bir çocuğa vurmaz. Sevecendir. Ama bu gerçekten bir handikap.
Parkta, oyun alanında, markette hırçın bir çocuk tarafından hırpalanabiliyor.

Kendisini korumayı öğrenmesi şart. Oynamak için yaklaştığı birinden sertlik görmesi çok kötü.
Ben artık 'vurma' demiyorum "sana vurana vur, seni iteni it, oyuncağını vermek istemiyorsan verme" diyorum..

Bunuda aslinda istemiyorum.
insanlardan uzaklasmasinida.
ama nasil savunmayi ogretecegiz.
ben kizima birine vur diyemem...
ben kızımı ne olursa olsun kimsenin canını yakmaması gerektiği konusunda büyütmeye çalıştım
vurmanın kötü birşey olduğunu anlattım
ta ki kendinden yaşça küçük bir oğlan bunu hırpalayana kadar o kadar üzüldüm o kadar kızdım ki kendime, çocuk savunmasız kalakaldı benim yüzümden diye
babasıl olayı duyunca o çocuk sana böyle davrandı sen niye itmedin dedi, olmaz babacım canı acır ağlar dedi bi kat daha üzüldüm onun bu merhametine karşılık canı yanıyor diye
şimdi artık, durup dururken sakın kimseye vurma kimsenin canını acıtma ama biri sana vurursa ya da canını acıtırsa da karşılığını ver diyorum
belki yanlış yapıyorum ama artık kızımı 7/24 takip edemiyorum okula gidiyor okulda kötü bi durumla karşılasırsa kendini savunsun istiyorum

Ayni yas gruplari birbirini kiskaniyor. Benim oglumu da kendinden 1-2 yas buyukler itmeye calisiyor. Ben kiziyorum valla o cocuklara

Aslında öyle de yapmamak lazım
Kankamın anası en küçük çocuğuna hep öyle vurana vur diye yetiştirdi
Lisede çocuk kendinden 20 kilo fazla oğlanı kaldırıp duvara vurdu
O oğlana biley olmadı ama kankamın kardeşinin bel kemiği mi ne çatlamıştı

Bizim bir komsumuz var yeni tanisindi. Bir iki sefer o geldi bir iki sefer ben gittim oglu 4 yasindan buyuk benim oglum henuz 21 aylik. Baktim bir iki sefer hirpalamaya calisti annesi cok fena tepki gosterdi ama cocuk inadina yapiyor. Bende bir iki sefer normal bir sekilde uyardim ama cocugun anlayacagi yok. Mumkun mertebe gidip gelmiyorum artik. Cocuk ogluma her kotu davrandiginda o saskin ve masum bakislari aklima geliyor mesafe koyuyorum. Uzuntunuzu anliyorum ama bu durumda yapacaginiz cocugunuz disarda baska cocuklarla oynadiginda gozlemleyip ona zarar veren cocuklardan uzaklastirmaya calismaniz. Anneyede cok kizmayin oda kestirememistir belki oyle davranacagini daha bebek sonucta.

biliyorum, kesinlikle haklısınız ama çocuklar bazen çok acımasız oluyor
kızım işitme engelli benim, şimdi yarın öbür gün bununla ilgili bir şiddete (fiziksel, duygusal vs) aman öteki üzülmesin diye kızımın pısıp kalmasından çok korktum
çünkü ben vurmak yanlış diye öğrettikçe çocuk merhametli bişe oldu çıktı kendine vurana bile sırf öteki çocuğun canı acır diye karşılık vermedi kendi üzüldüğüyle canı yandığıyla kaldı

Benim kızım 11 aylık. Ciciyi öğretiyorum ona anne cici kızım cici diye. Başta yapıyo sonra şak diye tokat atıyo çok fena acıtıyo. Hani biz cici yapıp sonra tokat atmadığımıza göre elinin ayarını ayarlayamadığını düşünüyorum. Daha bebek onlar.

E vurana da bi dur demek lazım kum torbası değil kimse sonuçta. hep merhametli olan taraf eziliyo kucuk cocuklar cok acimasiz ya kendini savunmayı öğretmemiz lazım vur diyerek degil ama nasi bilmiyorum

Benim oğlum da 2 yaşında, çok uysal. Öyle itmeyi kakmayı bilmez, kavganın k’sını bilmez. Parka da sık gideriz, mahalleden de birkaç kişi ile tanıştık. Parka gelenler hep birbirlerini tanıyor ve her şey herkes tarafından kullanılıyor. Biz de bu düzene uyduk haliyle. Ama dün yabancı iki kadın ve 6-7 tane çocuk geldi. Kimisi 12-13 yaşında kimisi de 4-5. Daha küçüğü yok yani. Oğlum da onların yanına yanına gidiyor, birlikte oynamak istiyor. Oyuncaklarını merak ediyor vs. Çocuklar da bir garip, paylaşmayı bilmiyorlar, oyuncaklarını saklıyorlar vs. Küçüklerden biri oğlumun üzerine yürüdü, tam itecekken hey diye bir bağırdım, tüm park sustu o anda. Nasıl gerildim, tansiyonum nasıl yükseldi anlatamam. Oyuncaklarını paylaşmak istememesini anlayabilirim ki o esnada da ,bilmiyorum kaçıncı kez, oğlumu almaya gidiyordum zaten. Ama başka çocuğu iteklemeyi vs anlayamıyorum. Kimse kusura bakmasın...

Ama kendine de kızma, engelleyebileceğin bir durum değilmiş. Çabuk da unutur umarım. Bundan sonra dikkat edersin, yaklaştırmazsın, çocuğun da hemen unutur merak etme :)

siz niye olaya seyirci kaldınız onu anlayamadım.O an müdahale etmeniz gerekirdi.Çocuğunuz 3 kere tokat yerken eve gelip sinirlenmeniz yersiz.Çocuğunuzu önce o çocuktan uzak tutup sonra kadına güzel bir şekilde çocuktaki bu şiddet eğiliminin nereden kaynaklandığını öğrenmeniz gerekirdi.

E vurana da bi dur demek lazım kum torbası değil kimse sonuçta. hep merhametli olan taraf eziliyo kucuk cocuklar cok acimasiz ya kendini savunmayı öğretmemiz lazım vur diyerek degil ama nasi bilmiyorum
Ben şey diyorum mesela
Sana vurmaya çalışırsa ellerini tut ve “bana vuramazsın” diye bağır herkes duysun
Tutamıyorsan iterek kendinden uzaklaştır
Bana, babana ya da öğretmenine söyle
Bir daha onunla konuşma,oyun oynama
Benim kzımda bu sene ilkokula başlayacak çok korkuyorum çok hassas duygusal
En iyi okullardan birine yazdırdım ama gene de içim hiç rahat değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…