- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.351
- 598
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Kiyamam ya , bende cok kotu oldum bugun ama birsey diyemedim ne denir ki , ama hala agliyor mila arada basini tutup , bqya kotu dustu trambolindenBenim kızımda (2 -3yaslarındaydı) parkta oynarken bes yaslarında bir cocuk bogazına yapıstı.ben koşup yetişene kadar kızım yere düştü,hala üzerinde o cocuk ve elleri kızımın bogazındaydı.malesef o da özel bi çocuktu.kızamıyoruzda tabi
Kızım anaokuluna baslayana kadar nerde erkek cocugu görse arkama saklanırdı
Eltimin kızı benim kizimdan yedi ay büyük.Bir araya kırk yikin başı gelsek hemen itmeye,vurmaya çalışır.Cunku annesi den öyle görüyor.Cookkk hırçın ve asabi Bende sürekli bebeğimin arkasini kolluyorum mecbur.Ama net ve kararlı bir şekilde hayirrr bu yanlış dediğim zaman duruyor . Çocuga resmen hayirin ne demek olduğunu benden öğrendi.Cunku annesi en ufak şeyde pat tokatı çarpıyor.Cocukta başka çocuklar a yapıyor işte.Benim kizimda 17 aylık.Civciv gibi pesindeydim.Ha büyüyünce de elbet ogrenicekler kendilerini korumayı.Ben olsam bende kızarım ,keşke o ana deseydiniz madem böyle yapıyor keşke yaklastrmadaydiniz,bebeğimin canını yaktı kaç kere deseydiniz Baksın çocuğuna arkadaş Milletin bakmaya kiyamadigi bebeğine millet vurdun diyemi doguruyoruzBunuda aslinda istemiyorum.
insanlardan uzaklasmasinida.
ama nasil savunmayi ogretecegiz.
ben kizima birine vur diyemem...
biraz sakin olun onlar daha bebek bu kadar takılmayın.bu tokat huyu da dönemsel gelen bir şey.birisinden görüp öğrendiğinden değil.yarın öbür gün sizinkinde de çıkabilir.duymuşsunuzdur bazıları da kafalarını duvara tosluyor bu dönemlerde.tamam geçti cici yaptı cici yaptı diyip gülmeye başlarsanız kızınızı da sakinleştirmiş olursunuz.bıraksanız 3 dk sonra unutacak eline bebek alıp kızın yanına gidecek yine , bebek onlar daha.artık yavaş yavaş kendini savunmasını aşılamaya başlayın ama.kitaplar var bu konu hakkında ya da internette bir sürü makale var.Şu saat oldu hala içimden atamıyorum..
Bir anne en çok kendine kızarmış ..
Akşam uzeri parka götürdum kizimi cok mutluydu.
Eve donuşte komşunun çocuklari vardi.
onlarlada oynamak istedi.
Bende komşuyla ayakta durmus kizimin kosturmasini seyrediyordum.
henuz 21 aylik.
komsumun kizida 19 aylik.
kizim cok mutluyken birden aglamaya başladi.
anlam veremedim.
yaninda 19 aylik kiz vardi.cok sevimliydi hani kotu bişey beklemiyosun.
neyse ordan bi cocuk abla kizini hirpaladi galiba dedi.
ihtimal vermedim.
sonra yine kizim onun yanina gitti.
oynamaya.
kizimin yanagina cici yapti sonra bir tokat atti.
gozlerime inanamadim.
kizim cok agladi yine.
19 aylik bir bebek nasil boyle tokat atabilir.
annesi kostu geldi ya kusura bakmayin,kizim sever kimse bakmayincada tokat atar dedi.
e madem biliyosun neden kizimi zorla tanistirip hadi bebegi sev diyosun zorla.
ve ustune kizim aglarken getirdi dediki al bebegi sev niye vuruyosun bak agliyor dedi yapistirdi kizima orda şaaak bir tokat daha.
annesi kusura bakmayin dedi,dedim hayret bisey bu nasil bi bebek kimden ogreniyor!!
kizimi zor sakinlestirdim eve cikardim.
kendime cok kiziyorum hemde cok.
kizim resmen bir bebekten 3 defa tokat yedi.
kizim çok sevecen,cana yakin..insanlari cok seviyor..cok uysal guleryuzlu.
yasadigi hayal kirikligi beni bitirdi.
İçim içimi yiyor.
elbette oda bebek.
ama şu yasimda ben boyle tokat atan bebek hic gormedim
kizimi o halde gormek
unuturmu unutmazmi..
kendime cok kiziyorum keske direk eve gelseydik.
cok mutluydu.
gunu aglayarak bitirdik.
ya deliricem.
ben kizimi yasitlarindan nasil koruyacagim..
kendini savunmasini nasil ogretecegim.
Sormayin bu konudan cok dertliyim evimin önünde park var kizim dort yasinda komsunun kizi sekiz yasinda.komsunun kizi yokken cok guzel oynuyorlar nezaman gelse kiz aglamalari bitmiyor kizimin daha dun yanimda kizima bak seni gebertirim diye üstüne yuruyor kaydiragin tepesinde dusurmeye calisiyor.gecen gun perdenin arkasindan baktim kim bulasiyor diye benim kizimi tahrik ediyor bebeksin kucuksun diye nasil bagiriyor kizimda son hizla bisikletiyle eve kosmaya calisiyor korkmus resmen kizimi dussun diye dengesini bozmaya calisiyor bu arada annesi kizim yapma diyor baska birsey yok her gunum sinir stres geciyor bu halimle.ustelik annesinin yaninda ayni.ben komsumla kotu olmuyayim diyorum ama olan bana ve kizima oluyor.
İlk defa basima gelince sarsildim resmen.Ben çocuklarımın nerede nasıl davranacaklarini çok iyi biliyorum. Amiyane tabirle kullanım kılavuzu bende çünkü.
Bütün anneler biliyor , işlerine öyle geliyor.
Gözüm uzerlerinde oluyor , tüm dikkatimle kontrol ediyorum.
Her defasında biri size kötü söz söylediğinde , kötü davranıp vurmaya çalıştığında ondan uzaklaşın ve onunla konusmamakla cezalandirin diyorum.
Birileri elbette çıkıyor ve bunlarla baş etmeyi öğrenmek zorundalar.
Kreş , anaokul , ilkokul zamanlarında fena tepetaklak oluyorlar , çünkü üzgünüm böyle söylediğim için ama canavar gibi çocuk yetiştiriyorlar bazı aileler.
Küfür , şiddet, ve büyük aklı kadar uyanıklık yapan çocuklar var. Çocuk gibi değiller.
Zaten ayni tepiyi verdim.biraz sakin olun onlar daha bebek bu kadar takılmayın.bu tokat huyu da dönemsel gelen bir şey.birisinden görüp öğrendiğinden değil.yarın öbür gün sizinkinde de çıkabilir.duymuşsunuzdur bazıları da kafalarını duvara tosluyor bu dönemlerde.tamam geçti cici yaptı cici yaptı diyip gülmeye başlarsanız kızınızı da sakinleştirmiş olursunuz.bıraksanız 3 dk sonra unutacak eline bebek alıp kızın yanına gidecek yine , bebek onlar daha.artık yavaş yavaş kendini savunmasını aşılamaya başlayın ama.kitaplar var bu konu hakkında ya da internette bir sürü makale var.
aynen bende bidaha gorusmeyi dusunmuyorumBence hatırlamaz.
Aile saplak atıyor heralde ya da o tarz filmler izliyor katılıyorum. Bir daha oynamasinlar sizinkinin vur eli var dersiniz.
Fotoğraf işini çözdünuz mu
Son yorumunuza katılmıyorum yani en azından kendi kızım da, çünkü bu tür olaylar görmedi tv bile izletmiyorum büyük kızım kardeşine hiç bir şekil de vurma vs yaklaşmadı şiddet yok aile için de. Ben de tuhaf buluyorum neden tokat atıyor diye anlamıyorum yani bazı çocuklar bunu görerek öğrenmiyor.Zaten ayni tepiyi verdim.
hos bebegime onsana vurdu ah vah yapmadim.
annecim seni sevmek istedi saka yapti sadece dedim ama cani aciyan bir bebek agliyor nitekim.
bebek diyip kucumsuyoruz ama duygulari var,herseyi anliyor suan.
biraz yuzum asilsa hemen gelip tepki veriyor bana.
bu olayi geciştirmeden aciklama yaptim.
kizima sert vurdu zaten saskinligimin sebebi o oldu.
valla 7 yegen buyuttum,birde kizimi..
hicbirinde tokat atma donemi gormedim duymadim.
aile saplak atiyor belliki..
saplagi gormeyen cocuk bugun bu tokati atmazdi
elbet istisnalar vardirSon yorumunuza katılmıyorum yani en azından kendi kızım da, çünkü bu tür olaylar görmedi tv bile izletmiyorum büyük kızım kardeşine hiç bir şekil de vurma vs yaklaşmadı şiddet yok aile için de. Ben de tuhaf buluyorum neden tokat atıyor diye anlamıyorum yani bazı çocuklar bunu görerek öğrenmiyor.
Komşu kizinin fotosunu cekmistiniz sonra silindi ya oaynen bende bidaha gorusmeyi dusunmuyorum
hangi fotograf anladim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?