Sinirlerim bozuk..

Kiyamam ya , bende cok kotu oldum bugun ama birsey diyemedim ne denir ki , ama hala agliyor mila arada basini tutup , bqya kotu dustu trambolinden

Bunuda aslinda istemiyorum.
insanlardan uzaklasmasinida.
ama nasil savunmayi ogretecegiz.
ben kizima birine vur diyemem...
Eltimin kızı benim kizimdan yedi ay büyük.Bir araya kırk yikin başı gelsek hemen itmeye,vurmaya çalışır.Cunku annesi den öyle görüyor.Cookkk hırçın ve asabi Bende sürekli bebeğimin arkasini kolluyorum mecbur.Ama net ve kararlı bir şekilde hayirrr bu yanlış dediğim zaman duruyor . Çocuga resmen hayirin ne demek olduğunu benden öğrendi.Cunku annesi en ufak şeyde pat tokatı çarpıyor.Cocukta başka çocuklar a yapıyor işte.Benim kizimda 17 aylık.Civciv gibi pesindeydim.Ha büyüyünce de elbet ogrenicekler kendilerini korumayı.Ben olsam bende kızarım ,keşke o ana deseydiniz madem böyle yapıyor keşke yaklastrmadaydiniz,bebeğimin canını yaktı kaç kere deseydiniz Baksın çocuğuna arkadaş Milletin bakmaya kiyamadigi bebeğine millet vurdun diyemi doguruyoruz

Ben çocuklarımın nerede nasıl davranacaklarini çok iyi biliyorum. Amiyane tabirle kullanım kılavuzu bende çünkü.

Bütün anneler biliyor , işlerine öyle geliyor.

Gözüm uzerlerinde oluyor , tüm dikkatimle kontrol ediyorum.

Her defasında biri size kötü söz söylediğinde , kötü davranıp vurmaya çalıştığında ondan uzaklaşın ve onunla konusmamakla cezalandirin diyorum.

Birileri elbette çıkıyor ve bunlarla baş etmeyi öğrenmek zorundalar.

Kreş , anaokul , ilkokul zamanlarında fena tepetaklak oluyorlar , çünkü üzgünüm böyle söylediğim için ama canavar gibi çocuk yetiştiriyorlar bazı aileler.

Küfür , şiddet, ve büyük aklı kadar uyanıklık yapan çocuklar var. Çocuk gibi değiller.

Öncelikle sizin hicbir sucunuz yok. Annesi kusura bakmayin kusura bakmayin diye zirvalarken acaba yetistirirken nerde hata ettik diye düsünmesi gerekir. Keske lafi söyleseydiniz yüzüne,neyse. Kiziniz kücük oldugu icin unutur gider ama siz muhakkak yanindan ayrilmayin ona kendisini savunmasini ögretebileceginizi sanmiyorum henüz cok kücük

biraz sakin olun onlar daha bebek bu kadar takılmayın.bu tokat huyu da dönemsel gelen bir şey.birisinden görüp öğrendiğinden değil.yarın öbür gün sizinkinde de çıkabilir.duymuşsunuzdur bazıları da kafalarını duvara tosluyor bu dönemlerde.tamam geçti cici yaptı cici yaptı diyip gülmeye başlarsanız kızınızı da sakinleştirmiş olursunuz.bıraksanız 3 dk sonra unutacak eline bebek alıp kızın yanına gidecek yine , bebek onlar daha.artık yavaş yavaş kendini savunmasını aşılamaya başlayın ama.kitaplar var bu konu hakkında ya da internette bir sürü makale var.

Gözumuz ustlerınde olacak Baska care yok. Karsı tarafta kücük annelerin dikkat etmesi lazım. Benimde bebegım on aylık dort dişi var acayip ısırıyor. Gecen bebek gormeye gittik küçük bebegi ısırmaya calıstı. Hemen aldım kucagıma. Yıne gecen aksam misafirlikte kendinden kucuk akrabamızın bebegını ısırmaya calıstı. Dikkat etmesem ısıracak bebekleri. O yuzden gözüm hep üzerinde.

Sormayin bu konudan cok dertliyim evimin önünde park var kizim dort yasinda komsunun kizi sekiz yasinda.komsunun kizi yokken cok guzel oynuyorlar nezaman gelse kiz aglamalari bitmiyor kizimin daha dun yanimda kizima bak seni gebertirim diye üstüne yuruyor kaydiragin tepesinde dusurmeye calisiyor.gecen gun perdenin arkasindan baktim kim bulasiyor diye benim kizimi tahrik ediyor bebeksin kucuksun diye nasil bagiriyor kizimda son hizla bisikletiyle eve kosmaya calisiyor korkmus resmen kizimi dussun diye dengesini bozmaya calisiyor bu arada annesi kizim yapma diyor baska birsey yok her gunum sinir stres geciyor bu halimle.ustelik annesinin yaninda ayni.ben komsumla kotu olmuyayim diyorum ama olan bana ve kizima oluyor.

Park evinizin yanında bile olsa 4 yaşındaki bir çocuğun orada yalnız kalmaması lazım. Tabi siz bilirsiniz , yazmadan duramadım.

Ben bu konudan epey çektim ama akıllandım.

Oglum aşırı insancıl,tanıdığı tanımadığı herkese sevgiyle yaklaşan,sarılmaya çalışan bir çocuk.

Tabii her çocuğun huyu,tabiatı ayni degil bazıları da hoşlanmıyor bu kadar sevgi kelebekliginden.

Birkac kez oğlumun itildigine hirpalandigina sahit oldum,gözum diger cocugun annesindeydi ve anne tepki vermiyordu,ben oğlumu alip uzaklastiriyordum.

Bir müddet sonra yanında olmadigim/görmediğim zamanlarda da aynı şeyleri yaşayabileceğini düşünerek bu konuda eğitmeye başladım. Kimsenin onun elindeki oyuncağı,yiyeceği ondan izinsiz alamayacağını (ben dahil),biri ona vurmaya kalkarsa eliyle dur işareti yapması gerektiğini, eger parkta,salıncakta tehlikeye maruz kalırsa avazı çıktığı kadar bağırması gerektiğini anlattım.

Şu an pek hakkını yedirmiyor,kendisi zaten kimseye saldırmaz, bu şekilde hallettik gibi. Illaki aksi durumlar oluşacaktır ama ben daima tetiketyim,hem kendi evladım için hem karşı taraf için. Neticede bunlar cocuk istemeden zarar verebiliyorlar. Allah korusun evlatlarimizi

İlk defa basima gelince sarsildim resmen.
anne ozurde diledi ama icimi ferahlatmadi.
bile bile 3 kez tokat yedi kizim kizindan.
huyunu biliyosun neden surekli yaklastiriyosun sev sev diye.
aramizda bi husumette yok.
merhaba merhamamiz vardi sadece.
zaten oteyede gitmez artik.
insallah kizim.bu olayi unutur.
etkisi altinda kalip cocuklardan korkmaz.
zaman icerisinde elbet ogrenecekler kendilerinj korumayi.
aciz bi sekilde aglamasi beni daha cok kahretti.
kuzum ya gozyaslari dindi tekrar gitti bebege tekrar tokat yedi.
19 aylik bir bebek bunu yapan.ilerisini dusunemiyorum..

Benim kızım da çok ürkek..ondan 4 ay küçük bir komşu kızı var, o kadar ürkütücü, kaba bir çocuk ki..o kız yanımıza gelirken “hööööö” şeklinde benim kızım koşarak resmen omzuma çıkıyor kuş gibi:/ o kadar korkuyor yavrum..ama sadece o çocuğa karşı böyle ve kendisine karşı kibar olmayanlara..
Ben kızımla oynayan çocukları tanıyıncaya kadar, kızımın yanından yarım metre dahi uzaklaşmıyorum ve çocuk yaklaşmadan ben müdahale ediyorum” hayır, o sevmiyor bu hareketi, uzak dur” gibi onlarca kez tekrar etmek zorunda kalıyorum..henüz çok küçükler zamanla kendini savunmasını öğrenirler diye umut ediyorum..bu arada bir ara ben kızımı tembihlemiştim, X sana yaklaştığında “git ya da hayır” diyerek elinde ittir diye, uyguluyordu..söz konusu çocuk resmen kızımın üstüne çullanmak suretiyle yaklaşıyordu çünkü:/

Zaten ayni tepiyi verdim.
hos bebegime o sana vurdu ah vah yapmadim.
annecim seni sevmek istedi saka yapti sadece dedim ama cani aciyan bir bebek agliyor nitekim.
bebek diyip kucumsuyoruz ama duygulari var,herseyi anliyor suan.
biraz yuzum asilsa hemen gelip tepki veriyor bana.
bu olayi geciştirmeden aciklama yaptim.
kizima sert vurdu zaten saskinligimin sebebi o oldu.
valla 7 yegen buyuttum,birde kizimi..
hicbirinde tokat atma donemi gormedim duymadim.
aile saplak atiyor belliki..
saplagi gormeyen cocuk bugun bu tokati atmazdi

Son düzenleme:
Son yorumunuza katılmıyorum yani en azından kendi kızım da, çünkü bu tür olaylar görmedi tv bile izletmiyorum büyük kızım kardeşine hiç bir şekil de vurma vs yaklaşmadı şiddet yok aile için de. Ben de tuhaf buluyorum neden tokat atıyor diye anlamıyorum yani bazı çocuklar bunu görerek öğrenmiyor.

elbet istisnalar vardir
ben 31 yasindayim.bir bebegin tokat atabilecegini ilk defa gordum kotu bintecrube ile.
cidden yasadim hic
ins kizinizinkide gecer bi surectir.
skmayn caninizi .

Offf offf bu sorunları ben de çok yaşıyorum sizi çok iyi anlıyorum. Her ne kadar çocuk da olsalar insanın içi gidiyor çok üzülüyor. Benimkiler de şimdilik küçükler ama biraz büyüyünce savunma sporlarına yollayacağım en azından kendilerini koruyabilsinler.

Çocukların böyle olmasındaki sebep aileleri.
Bugün dr kapısında sıra beklerken anne baba ve çocukları da ordaydı.
Çocuk öyle bir tokat atıyor ki babasına, adam da tepki vermeyi uyarmayı birak gülüyor size yemin ederim bu olaydan hoşlanıyor. Anne almış eline telefonu çocuğa bakmıyor bile gülüp duruyor karı koca ....
Aşırı şımarık laubali yetişen nesilin sebepleri.
Hiç çocuklara kızmayın.
Bir anne baba şiddetin ne kadar kötü ve zarar verici bisey olduğunu o çocuğa anlatabilselerdi o çocuk hastanede çevrenin rahatsız olabilecegi bir ortamda o hareketleri yapmazdı.
Oyun parkı değil orası. Ebeveynler iyi yetistiremeyince çocuklar tokadı normal bisey gibi görüp arkadaşlarına saldırır işte...
Üstelik Bu kişiler iyi giyimli düzgün ve eğitimli kişilere benziyordu, ne acı ki...
Ben hayırı öğretiyorum 1bucuk yaşındaki kızıma. Iyi bir birey yetistirmek istiyorsak değişime once kendimizden baslamaliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…