- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Biraz fıtratla ilgili galiba buSon yorumunuza katılmıyorum yani en azından kendi kızım da, çünkü bu tür olaylar görmedi tv bile izletmiyorum büyük kızım kardeşine hiç bir şekil de vurma vs yaklaşmadı şiddet yok aile için de. Ben de tuhaf buluyorum neden tokat atıyor diye anlamıyorum yani bazı çocuklar bunu görerek öğrenmiyor.
Biraz fıtratla ilgili galiba bu
Benim kızım 6 yaşında hiç yaşamadık onda böyle vurma kırma zaten çok kibardır :)
Ama 13 aylık oğlum sinirlenince basıyor bana tekmeyi ablasını kıskansın hemen saçını çekip benden uzaklaştırmaya çalışıyor
Birinden görmesi öğrenmesi mümkün değil
He doğru birde ısırma huyu edindi bu ara :)hem fitrat hem de dis cikarma doneminde bazisi zorlu cikariyor. acisini oyle çıkarabiliyorlar.
Kiziniz cok kucuk suan ama emin olun buyudukce bu tur olaylar dahada bi baska hal alacak ogretmek demeyelim ama bu tur durumlarda kiziniza savunma yetkisini ogretin bi sekilde yoksa okul yada kres doneminde cok aglayarak gelr eve . Benim yengem ogretmen cocugu kresten hep dayak diyip gelirdi bi gun aldi karsisina kendisini bi sekilde savunmasini ogretti yontemide ya bagiracaksin yada sende karsilik vereceksin baska caresi yok diyeŞu saat oldu hala içimden atamıyorum..
Bir anne en çok kendine kızarmış ..
Akşam uzeri parka götürdum kizimi cok mutluydu.
Eve donuşte komşunun çocuklari vardi.
onlarlada oynamak istedi.
Bende komşuyla ayakta durmus kizimin kosturmasini seyrediyordum.
henuz 21 aylik.
komsumun kizida 19 aylik.
kizim cok mutluyken birden aglamaya başladi.
anlam veremedim.
yaninda 19 aylik kiz vardi.cok sevimliydi hani kotu bişey beklemiyosun.
neyse ordan bi cocuk abla kizini hirpaladi galiba dedi.
ihtimal vermedim.
sonra yine kizim onun yanina gitti.
oynamaya.
kizimin yanagina cici yapti sonra bir tokat atti.
gozlerime inanamadim.
kizim cok agladi yine.
19 aylik bir bebek nasil boyle tokat atabilir.
annesi kostu geldi ya kusura bakmayin,kizim sever kimse bakmayincada tokat atar dedi.
e madem biliyosun neden kizimi zorla tanistirip hadi bebegi sev diyosun zorla.
ve ustune kizim aglarken getirdi dediki al bebegi sev niye vuruyosun bak agliyor dedi yapistirdi kizima orda şaaak bir tokat daha.
annesi kusura bakmayin dedi,dedim hayret bisey bu nasil bi bebek kimden ogreniyor!!
kizimi zor sakinlestirdim eve cikardim.
kendime cok kiziyorum hemde cok.
kizim resmen bir bebekten 3 defa tokat yedi.
kizim çok sevecen,cana yakin..insanlari cok seviyor..cok uysal guleryuzlu.
yasadigi hayal kirikligi beni bitirdi.
İçim içimi yiyor.
elbette oda bebek.
ama şu yasimda ben boyle tokat atan bebek hic gormedim
kizimi o halde gormek
unuturmu unutmazmi..
kendime cok kiziyorum keske direk eve gelseydik.
cok mutluydu.
gunu aglayarak bitirdik.
ya deliricem.
ben kizimi yasitlarindan nasil koruyacagim..
kendini savunmasini nasil ogretecegim.
aile saplak atiyor belliki..
saplagi gormeyen cocuk bugun bu tokati atmazdi
Bence en doğrusunu yapıyorsun.Ben yetiskin kontrollü bir oyun grubu olmadığı sürece oyun parkında henüz "x aylık" diye yaşı belirtilen çocukların tamamen kontrolsüz bırakılmamaları gerektiğini ,sonucta karşıdakinin de çok küçük olduğunu ve pek çok tehlikeli durumun yaşanabileceğini düşünüyorum.Benim kızım da çok ürkek..ondan 4 ay küçük bir komşu kızı var, o kadar ürkütücü, kaba bir çocuk ki..o kız yanımıza gelirken “hööööö” şeklinde benim kızım koşarak resmen omzuma çıkıyor kuş gibi:/ o kadar korkuyor yavrum..ama sadece o çocuğa karşı böyle ve kendisine karşı kibar olmayanlara..
Ben kızımla oynayan çocukları tanıyıncaya kadar, kızımın yanından yarım metre dahi uzaklaşmıyorum ve çocuk yaklaşmadan ben müdahale ediyorum” hayır, o sevmiyor bu hareketi, uzak dur” gibi onlarca kez tekrar etmek zorunda kalıyorum..henüz çok küçükler zamanla kendini savunmasını öğrenirler diye umut ediyorum..bu arada bir ara ben kızımı tembihlemiştim, X sana yaklaştığında “git ya da hayır” diyerek elinde ittir diye, uyguluyordu..söz konusu çocuk resmen kızımın üstüne çullanmak suretiyle yaklaşıyordu çünkü:/
Sorun "nasıl koruyacağını m?"da.Şu saat oldu hala içimden atamıyorum..
Bir anne en çok kendine kızarmış ..
Akşam uzeri parka götürdum kizimi cok mutluydu.
Eve donuşte komşunun çocuklari vardi.
onlarlada oynamak istedi.
Bende komşuyla ayakta durmus kizimin kosturmasini seyrediyordum.
henuz 21 aylik.
komsumun kizida 19 aylik.
kizim cok mutluyken birden aglamaya başladi.
anlam veremedim.
yaninda 19 aylik kiz vardi.cok sevimliydi hani kotu bişey beklemiyosun.
neyse ordan bi cocuk abla kizini hirpaladi galiba dedi.
ihtimal vermedim.
sonra yine kizim onun yanina gitti.
oynamaya.
kizimin yanagina cici yapti sonra bir tokat atti.
gozlerime inanamadim.
kizim cok agladi yine.
19 aylik bir bebek nasil boyle tokat atabilir.
annesi kostu geldi ya kusura bakmayin,kizim sever kimse bakmayincada tokat atar dedi.
e madem biliyosun neden kizimi zorla tanistirip hadi bebegi sev diyosun zorla.
ve ustune kizim aglarken getirdi dediki al bebegi sev niye vuruyosun bak agliyor dedi yapistirdi kizima orda şaaak bir tokat daha.
annesi kusura bakmayin dedi,dedim hayret bisey bu nasil bi bebek kimden ogreniyor!!
kizimi zor sakinlestirdim eve cikardim.
kendime cok kiziyorum hemde cok.
kizim resmen bir bebekten 3 defa tokat yedi.
kizim çok sevecen,cana yakin..insanlari cok seviyor..cok uysal guleryuzlu.
yasadigi hayal kirikligi beni bitirdi.
İçim içimi yiyor.
elbette oda bebek.
ama şu yasimda ben boyle tokat atan bebek hic gormedim
kizimi o halde gormek
unuturmu unutmazmi..
kendime cok kiziyorum keske direk eve gelseydik.
cok mutluydu.
gunu aglayarak bitirdik.
ya deliricem.
ben kizimi yasitlarindan nasil koruyacagim..
kendini savunmasini nasil ogretecegim.
Sorun "nasıl koruyacağını m?"da.
Siz korumayacaksınız. O öğrenecek. Sosyal ortama girmek zorunda. Siz onu zorla uygun yaş grubundan oluşan bi ortama bırakmadınız. Kavga da edecek, haksızlığa da uğratacak... Böyle böyle prob çözmeyi öğrenecek. Sorun yok
[/QUOT
uygun yaş grubundan oluşmayan* olacaktı
Kesinlikle, kendilerini savunabilecek yaşta değiller. Sonra karşıdaki çocuğun annesine kızmanın bir anlamı da yok. Ben birçok anne/çocuk oyun grubuna katıldım, ilk kural daima:anne çocuğun yanından ayrılmayacak. Bir çocuk başka bir çocuğa yaklaşıp vurma/ittirme vs davranışı sergilediğinde de anne yüksek sesle hayırı yapıştırıyor, ben bu çocuğun annesiyle kötü olur muyum diye de düşünmüyor. Biz neden böyle konularda kendi çocuğumuzun savunmasını yapmıyoruz bilmiyorum. Küçücük bebeklerden yetişkin savunma mekanizması bekliyoruz(bunu ben de yapıp kahroluyorum bazen:dBence en doğrusunu yapıyorsun.Ben yetiskin kontrollü bir oyun grubu olmadığı sürece oyun parkında henüz "x aylık" diye yaşı belirtilen çocukların tamamen kontrolsüz bırakılmamaları gerektiğini ,sonucta karşıdakinin de çok küçük olduğunu ve pek çok tehlikeli durumun yaşanabileceğini düşünüyorum.
Aaa evet,komsumla konustuk,inskar ediyor asla yapmadim neden yapayim diyor.Komşu kizinin fotosunu cekmistiniz sonra silindi ya o
Niye sana biri vurduğunda sen vurma gel bize söyle diyorsunuz, tamam sizin çocuk da saldırganlaşmasın ama en azından ittirsin eliyle ya da hayır, uzak dur benden diye bağırsın karşıdakine..benim bahsettiğim komşumun kızı, benim kızımı ittirdiğinde komşum “ bırak alışsınlar” diyordu, süreklilik arzedince kızımı tembihledim “X sana yaklaştığında, hayır deyip ittireceksin” diye..sonra komşum koşa koşa gelip kendi müdahale etti..kızım 2 yaşında bu arada..lütfen kaç yaşında olursa olsun, ufak da olsa kendini savunmasını bilsin, siz yanında olun yine uzak kalmayın ama sen bişey yapma bize gel de demeyin bence.Bugun yigenim parkta bir cocuga vurmus. Cocuk aglayarak annesinin yanina gitti. Cagirdim yigenimi. Naptin dedim. O da bana vurdu dedi. Baktim boydan boya cizmis cocugun yuzunu. O da kendini savunmak icin vurmus. Yigenim 3.5 yasinda vuran cocuk 5. Ona yanlis yaptigini boyle bir durumda bize gelmesini soyledim. Soyleriz annesine uyarir onu dedim. Ama ne yalan soyleyim icimden iyi yapmissin kendini ezdirmemissin diye gecirdim. Zaten cocuk cok gecmeden annesinden okkali bir tokat yedi. Elindeki keki yere dusurdugu icin. Siddet egiliminin nerden geldigini anlamis oldum.
Ki benim yigenim cok sevecendir. Hemen bir cocuk gorse kosar sarilir tanisir. Oper falan. Oyle vurmayi da bilmez. Bugun de zaten yuzune falan degil eline vurmus. Bazi cocuklar cok siddet egilimli. Biz karsilik veremeyecegimize gore kendilerini savunmayi ogrenmeliler.
Niye sana biri vurduğunda sen vurma gel bize söyle diyorsunuz, tamam sizin çocuk da saldırganlaşmasın ama en azından ittirsin eliyle ya da hayır, uzak dur benden diye bağırsın karşıdakine..benim bahsettiğim komşumun kızı, benim kızımı ittirdiğinde komşum “ bırak alışsınlar” diyordu, süreklilik arzedince kızımı tembihledim “X sana yaklaştığında, hayır deyip ittireceksin” diye..sonra komşum koşa koşa gelip kendi müdahale etti..kızım 2 yaşında bu arada..lütfen kaç yaşında olursa olsun, ufak da olsa kendini savunmasını bilsin, siz yanında olun yine uzak kalmayın ama sen bişey yapma bize gel de demeyin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?