- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
ay okumak bile icimin yaglarini eritti
helede hastaliklar kol gezerken milletin ne isi varmis madem riskli bir gebelik senin evinde....
helal olsun ne diyimÖyle. Benzer sebepten "Yallah" çektim bizimkilere ben de. Eve gelen gelene, akın akın... İki anne bizde, ben yeni doğum yapmışım. Haklarını yiyemem çok yardımcı oldular, yemekten temizliğe, bebek bakımından misafir ağırlamasına dört döndüler ama affedersin şeyini çıkardılar sonra. Baktım kv "Öyle yapma şöyle yapma" bir iki karışır oldu ki zaten ona kalmadı benim annem başladı "Öyle üşüdü, şöyle şey oldu, böyle tut, emdi mi süt, yetmedi, mama, aç, ağladı, aç çocuk, süt aç, süt aç, aç, aç" ...Bir kovmuşum obarey, eşim de bakakaldı "Hadi siz bi gidin gezeleyin az ben sakinleşince size şey ederim" diyerekten yolladı. Ayy.. Delirttilerdi beni delirttilerdi iki hafta aralıksız başımda bik bik bik... Doğum yapmışım bk var affedersin eve akın akın geliyor cümbür cemaat. Herkesle bir muhabbetler oturmalar, beynimin içi aralıksız 3 gün rock konseri kaydı dinlemiş gibi..
Aklıma geldi gene dellendim kaşım gözüm oynadı sinirden.
helal olsun ne diyim
Keşke senin gibi olabilsem keşke ben anca salak gibi kırılmasın lar diyorumBen olsam kırk bin kere kvye demiştim, ağlayan ağlasın şikayet eden etsin, dövünen dövünsün:
"Seni buraya, bana yardım et, oğlunla vaktini geçir, torun beklerken hayrın olsun tatlı tatlı oturalım diye çağırdım; bana burun kıvır surat as, elalemi yerli yersiz evime doldur diye değil. Ben kendime zor katlanıyorum halim yok, bir de senin nazını niyazını çekemem. Ha iki lafa alınıp suratın sirke satacak, kendi borun ötecek diye tepeme çıkacaksan, kapı orada. Parasıyla bakıcı tuttururum en azından kafam rahat olur stres olmam. Otur önüne bir düşün; yeter artık başımın üstünde yeriniz var dedik diye başıma sçmanız gerekmiyor. Bunun şikayetini de oğluna mı yaparsın, bana dayak mı attırmaya çabalarsın şu halimle orası da senin vicdanına kalmış. Bir gram analığın varsa o suratını ya düzgün tutmayı beni de oğlunun hatırına eğlemeyi bil ya da git. Ben sizi kocam hatırına yeterince eğledim, artık yerim kalmadı bilesin!"
Tersim böyle, kusura bakan baksın, ayıplayan ayıplasın.
Vaktinde loğusalığımda iki anam (Kv ile kendi annem) bir oldular dengesiz dengesiz, ikisini de kovdum.
Ha ama bal şekeriz şimdi yine, herkes haddini bildi, ben de dahil. O an o gerekiyordu.
Benim içimi yaktı anam ben niye böyle konuşamıyorum diye kendimi alstrmam lazım da işte gelde vicdanıma anlatay okumak bile icimin yaglarini eritti
helede hastaliklar kol gezerken milletin ne isi varmis madem riskli bir gebelik senin evinde....
Eni sonu öyle yapcam sanrmen basiti topla cantani git annene, esine de onlar gidene kadar ben burdayim de. olsun bitsin
Aynen şükür düşük riskim yok ben eşime söz geciremedim o tuttrudu hamilesin evde yalnız kalma diyeDaha yeni hamilesiniz bakıma muhtaç olduğunuuzu sanmıyorum ki düşük tehlikesi de yok sanırım ..bebek doğunca gelsinler siz bakıma ihtiyacım yok falan demeliydiniz
Dediğiniz gibi ben çok büyük hata ettim bu saatten sonra nasıl düzeltilir bilmiyorumHa buarada bende hamileyim üstelik bebek assagida doktor bolbol yat denesine rağmen çocuğu okula götürüyorum evin işi herşey bende üstelik bu ay taşınmak zorundayım ve hiç yardımcım yok maddi olarak birini de tutamam ...yinede ona buna bana bakın yardım edin demiyorum Allah dedirtmesin tabi yine..ama siz ipleri ele vermişsiniz bukadar salmayin
Keşke senin gibi olabilsem keşke ben anca salak gibi kırılmasın lar diyorum
Benim içimi yaktı anam ben niye böyle konuşamıyorum diye kendimi alstrmam lazım da işte gelde vicdanıma anlat
Bu yazdığına göre sen istediğin için değil eşin istediği için kışları sizde kalıyor kv ve görümce.Öncelikle yazacağım konu uzun olabilir bu yüzden özür diliyorum fakat okumanızı rica ediyorum...
Arkadaşlar evliyim ve bir yılımı doldurmak üzereyim. Normal şartlarda kayınvalidemle ayni evde yaşamıyoruz, bir de bekâr görümcem var. Onlar köyde oturuyorlar biz merkezde, aramız 30 dk sürüyor. Kışın köyleri çok soğuk olduğu için ve haliyle sobalı olduğu için ve de evde erkek olmadığı için; eşim kışın gelip bizde kalsınlar dedi, bende kabul ettim (Ki zaten eşimden başka erkek çocuk olmadığı için bir yandan mecbur kaldım yoksa aynı evde kalmak istemiyorum). Biz Ocak ayında evlendik , yeni evliyiz diye gelip bizde kalmadi, burda ablası var kv nin gidip orda kaldı, Mart ayında gelip bizde kalmaya başladı onlara yük olmasın diye, ramazandan bir hafta önce de köyüne döndü. Ama bu sene tam kalacaklar. Benim görümcem üniversite mezunu ama eşim çalışmasına izin vermiyor diye çalışmamis bu zamana kadar( benden büyük) ama yaklaşık bir ay önce kuzenlerinin okul servisi şirketleri var serviste ablalık yapmaya başladı (zaten akrabalar yanlış anlamasinlar diye eşim tamam dedi ama önce bana sordu çalışsinca bizde kalacak mecburen ne diyorsun diye, ben tamam deyince çalışmaya başladı) ve bizde kaliyor...
Benim sorunum şu; görümcem çok tembel ben soylemedikce bir tabak kaldırmaz ama eşim eve gelince fır döner sanki sabahtan beridir mutfaktaymis gibi(çok korkuyor eşimden), sürekli bahaneler bulur zaten her hafta hastaneye gider kolum ağrıyor boynum ağrıyor diyerek. Ama ben kesinlikle sessiz oturmam, eşim neyin ne olduğunu bilsin diye söylerim; sen eve girince mutfaktan çıkmıyor yoksa bir iş yaptığı yok diye. Ben sekiz ay boyunca onu nasıl cekicem bilmiyorum arkadaşlar yetmezmiş gibi kv de gelecek bu ay bide ona hizmet edicem( Allah var iyi kadın ama yıllardır dilden dile dolaşan Kaynanalar kötüdür imajından ötürü hep bir önyargı var bende). Eşime söyledim sen merak etme ters bişey yaptıkları an önlerini keserim dedi ama bir kaç defa annen şöyle yaptı kardeşin şöyle yaptı diyince de, sende kafanı onlarla mi bozdun diyor. Ne yapacağımi blmyorum.
Çok teşekkür ederim tavisyeni dikkate alicam o üzülür bu üzülür diye kendimi üzdüm hep üzülmek istemiyorum bendeHayatım bir Kemal Sunal filmi olabilirdi; mesela şu "Çay yok bk için" dediği film var ya; aha o olabilirdi mesela.
Bütün iş hanı da dahil, sevdiceği, patronu herkese iyi davranırken, enayi dümbeleği olup çalınıyor, yemediği kazık, dayak, suçlama kalmıyor; sonradan vicdanı kayıyor ya, mesela o filmdeki gibi olabilirdi bir miktar. :)
Kırılmasınlar diye, alttan al, kendinde suç bul, içine at, herkesi anlamaya hak vermeye çalış; 21 yaşında sağlam hastanelik oldum. Sonrasında değişmeye başladım. Vicdanına anlatamazsan, bir gün gelir vicdanın seni önüne çeker, anlatmaya başlar, kah romatizma olur döker, kah kanser, kah majör depresyon kah başka bir şey... Vicdanın "Herkese varken, bana niye yoktun?" diye sorar. Sormadan bilmeye çalış bence, iyi tart.
Sağlıkla kavuşursun bebeciklerine umarım.
Evet eşim teklif etti ama ben reddedince olmadı daha sonra biz onlara kalmaya gittik köye bir iki günlüğüne orda ona hak verdim çünkü ne sıcak suları var ne başka biseyleri yani yine ben istemeden olmadı o zaman fikrimi degistirmeseydim şuan bizde değillerdi. Sadece o konuda detay vermek istememiştimBu yazdığına göre sen istediğin için değil eşin istediği için kışları sizde kalıyor kv ve görümce.
Allah aşkına konuyu düzenleyin ikizlere hamile olduğunuzu ve riskli olduğunu yazın. Bana gına geldi aynı soruları okumaktan. Siz iyi cevap vermişsiniz.
Neyse konuya geliyim. Çok iyi niyetlisiniz sizden yüz buldukları için böyleler. Keşke hiç çağırmasaydınız kışın. Kendinizi iyi hissettiğinizde ben artık iyiyim size de yük olmayım evinize gidebilirsiniz deyin yollayın.
Bin defa söyledim eşime yok olurmu öyle şey orda evleri var dedi bende dedim kış boyu kalıyorlar hayatımız yok resmin senenin yarısında aynı evdeyiz dedim o da ben burda ev tutarsam başımın etini yerler dedi
Dediğim gibi yapabilirsiniz. Ya da bu misafir olayı bir daha yaşanırsa sert bi şekilde uyarın. Benden habersiz kimseyi çağırmayın deyin.Ben bı zaman sonra kopyala yapıştır yaptım. Bende çok pişmanım hemde çok
İnşallah tek isteğim o ne onların huzuru bozulsun ne benimTabi ki kabul etmez eşiniz , Siz kışları burada kalsınlar demişsiniz.
Iyilik yapmışsınız , dolduran boş yere şu an için kalbinizi.
Olan olmuş , bundan sonrası için düşünün.
Eşiniz de konusmus , daha dikkatli olacaklardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?