Canım onlarınki misafırlıkten çıkmış artık.Ev sahibi olmuşlar.Ama senı uyandırdıgında siz solemelıydınız.Eşinizi katmamanız gerekıyor.Merhaba arkadaşlar şuan gebeyim bu nedenle kayın validem ve Görümcem bende kalıyor. İlk zamanlar sorun sıkıntı yoktu ama şu bir iki aydır bana sormadan milletten salatalık domates vs getiriyor, bana sormadan birilerini davet ediyor mesela bu sabah beni uyandırdı ' falancalar oturmaya geldi kalk' dedi ben çıldırdım. Bende şuan bana baktıkları için sesimi çıkarmak istemiyorum çünkü birşey dedikçe kendimi kötü hissediyorum bana baktıkları için. Ama böyle de olmuyor; eşime söyledim ' benim zaten hormonlarım dengesiz böyle de bir sıkıntı var, ters bir laf söyleyip onların kalplerini kırarım , sen oğlusun senden alınmaz sen konuş' dedim o da ne diyim dedi ' anne ben senin oglunum benden habersiz birşey yaparsan ben kızmam ama semra senin gelinin o alınır de ' dedim. Eşim akşam eve geldi yemekte kv sabah gelen kişilerin selamını söyledi. Eşimde hiç haberi yokmuş gibi ' onlar mı geldi ' dedi. Kv' evet oğlum sabah aradılar bende gelin dedim' dedi. Eşim de 'semra'ya da sorman lazımdı halin var mı gelsinler mi diye' dedi kv. De uyuyordu semra dedi eşimde kızdı 'uyuyabilir, niye misafir gelince uyandırmadn mi' dedi. Tabi görümcem hemen atladı lafa annem kötülüğe demedi falan diye kayın validem burnunu kaldırdı kızdı eşime trip attı, gorumcemde haklısın burası senin evin dedi kalktı mutfağa gitti. Ben şok oldum neye uğradığımı şaşırdım. İyide eşimin uyardığı konu zaten onların yapması gereken bir şeydi. Çok sinirlendim ya. Kalktılar bide kendilerini haklı cikardilar. Eşim kızdı uyumaya gitti benim asabim bozuk şuan sizce ne yapmam lazım?
Valla ne yapcam bilmiyorum ama bu saatten sonra yapacağım bişey de yok korktuğum tek şey naz yaparak kocamı kendi tarafına cekmesiKendi adınıza karar verdirmeseydiniz keşke.
Riskli gebeliğinizde Allah yardımcınız olsun da başka çocuk yoksa ne işiniz gücünüz olabilir ki yanınızda sürekli birinin kalmasının gerektiği?
İnan ki değerdi çünkü gün boyu dipdibeyim artık bunaldım kendime de yazık ediyorum bu sebepten iştahım kalmadı keyif alamıyorum gebeligimdenAyip etmissiniz kusura bakmayin.Fedakarlik edip aslinda hic de lûzum yokken gelip size bakiyorlar,elbetteki ufak tefek uyusmazliklar yasanicak kendi oz anneniz olsa bile boyle olurdu.Size karsi bir hadsizlikleri olmadigi surece yaptiklari iyiliklerin yuzu suyu hurmetine gormeden gel.Gelemiyorsan kimseyi araya katmadan tatlilikla kendin halletmeye calis.Ortam gerilmis,esiniz,kayinvalidenizin ve daha sizin moreliniz bozulmus degermiydi sence?
Hayır ben kışın kalmalarını istedim eşim pimpirikli dedim çünkü bir arkadaş neden hamilelikte sizde kalıyorlar dedi. Yani şuan kış bitti normalde eve gitmeleri gerekiyor ama daha bir sene hurdalar çünkü gebeyim ve eşim korkuyor yalnız kalınca bana bişey olur diye. Aciklaya bilmişsem ne mutlu bana.Konu Sahibi çelişkili konuşuyor.bir sobalı evde kaldıkları İçin acıyıp çağırdım diyor diğer taraftan da eşim pimpirikli o gelmelerini istedi diyor, ben anlamadım doğrusu ne ?
Ayrıca kv tarafından evde hizmetçi gibi bakım,ilgi alaka sağlanıyor .orası sanki kv’nin iş yeri ,sadece işini görüp, özelini bir kenara bıraktığı yer misali.kv bunca zaman orda kalıp sadece robot gibi mi yaşaması lazım?eğer yardımı geçiyorsa ve kalma süre de hayli hayli fazlaysa açıkçası çok abes gelmiyor bu yaptığı. Sosyalleşmek istemesini anlayışla karşılamak lazım.hem faydalanayım hem de yokmuş gibi olsun,olmaz!
Valla ablacım kafam o kadar yoğun ki ne dusunym bilmiyorum. Yani yardım ediyorlar diyorum nankörlük yapmak istemem ama bı tek yemek yapıyorlar yoksa evi en son iki hafta önce supurduler tuvaleti yikadiklari zamanı bile hatrlamyorum annem geçen hafta sonu bana geldi izinli olduğu için o yıkadı. Mutfak darma duman, yani ben yarım yamalak halimle bile daha iyi yaparım diyebilen ama anlatmaya gelince herkese aman biz bakıyoruz hamileliğinde bilmeme ne falan diyorlar övünüyorlarEnişte çok güzel cevap vermiş ama madem size yardım ediyorşar hiç ses etmeyin yok yardım istemiyorum derseniz yollayın aslın şimdi erken ya son bi ay kala gelseler çünkü son tek zamanlarınız keşke diyorum evlat sahibi olmadan daha çok kendime eşime vakit ayırsaydım
Offff kalmıyor zaten ağlamak istiyorum yemin ederimBen şok... Nasıl yapabiliyorsunuz ya? Eşinizle özeliniz falan kalmaz yani .. Ben kendi annemle iki hafta yapamıyorum
Bin defa söyledim eşime yok olurmu öyle şey orda evleri var dedi bende dedim kış boyu kalıyorlar hayatımız yok resmin senenin yarısında aynı evdeyiz dedim o da ben burda ev tutarsam başımın etini yerler dediEvlerini kiraya verin yakında ev tutun imkan varsa. En azından kafanız rahat olur.
Ya işte bı defa söyledim sürat salladı gün boyu da yüz yüze bakyoruz. Hamile hamile deliye döndüm o günCanım onlarınki misafırlıkten çıkmış artık.Ev sahibi olmuşlar.Ama senı uyandırdıgında siz solemelıydınız.Eşinizi katmamanız gerekıyor.
Tamam da o büyük diye dur ben geline sorayım dese millet laf yapar büyükler öyle alışmış çünküArkadaşım karıştırdın sanırım ben kv nin evinde kalsam arkadaşlarım gelecek olsa ona sorarım anne arkadaşım gelecek musaitmisin diye. Olması gereken de bu çünkü orasi benim evim değil. Ki zaten bana sorduğu zaman rahatsız olmadığım müddetçe yok diyen biri değilim.
Bunalmissiniz anliyorum da madem esinize sozunuzu gecirebiliyorsunuz ,soyleyin gondersin.Anladigim kadariyla gebelikle ilgili saptanan bir sikinti yok,ikiz gebelik sadece.Ozel bir bakima luzum yok,ikiz de olsa tekli riskli gebelikden daha saglisiniz,risk yoksa eger.İnan ki değerdi çünkü gün boyu dipdibeyim artık bunaldım kendime de yazık ediyorum bu sebepten iştahım kalmadı keyif alamıyorum gebeligimden
İki çocuk bakımı yok bu ilk gebeligim. Ayrıca bence normal değil ne kadar burda kalsa bile yaptığı çok yanlış bana sormadan benim evime kimse misafir çağırmaz bu kişi annem dahi olsa yapamaz.İkiz gebeliği var sonra iki çocuk bakımı var.eğer böyle giderse kadının size misafir alması cok normal değil mi ?
İyide sırf öyle yapıyor diye millet semranin evi demek yerine Zeynebin evi ( kv bin adı) diyor en azından gelinime bı sorym işi varmı size dönerim dese millet Zeynebin evi demezTamam da o büyük diye dur ben geline sorayım dese millet laf yapar büyükler öyle alışmış çünkü
Bence kendınız kenfınıze bakın.Ayrıca eşinizin ne ılgısı var bu konuyla.Ya işte bı defa söyledim sürat salladı gün boyu da yüz yüze bakyoruz. Hamile hamile deliye döndüm o gün
Düşük tehlikem falan yok çok şükür ama kürtajım olduğu için doktor tedbir amaçlı dördüncü aya girene kadar sürekli uzan ayaklarının altına yastık koy ki yüksekte kalsın dedi bu da zaten herkese söylenen bişey. Eşim abartyor işte bu konuda laf söz dinlemiyor bir defa kaybettik ikinciyi de kaybedemeyiz diyorBunalmissiniz anliyorum da madem esinize sozunuzu gecirebiliyorsunuz ,soyleyin gondersin.Anladigim kadariyla gebelikle ilgili saptanan bir sikinti yok,ikiz gebelik sadece.Ozel bir bakima luzum yok,ikiz de olsa tekli riskli gebelikden daha saglisiniz,risk yoksa eger.
Yok ikizler olunca demek istedim.o zaman yapacağınız şey benim yardıma ihtiyacım yok diyerek evlerine gitmesini söylemek.bu sekilde onlar da haklı geliyor bana çünkü süre cok uzun.hani bir hafta iki hafta kayınvalide dayansın da aylarca birlikte yasıcaksınız onun da istekleri olucakİki çocuk bakımı yok bu ilk gebeligim. Ayrıca bence normal değil ne kadar burda kalsa bile yaptığı çok yanlış bana sormadan benim evime kimse misafir çağırmaz bu kişi annem dahi olsa yapamaz.
Eşimin sözünü hiç ikiletmiyor korkuyor eşimden bende çözüm olarak onu gördümBence kendınız kenfınıze bakın.Ayrıca eşinizin ne ılgısı var bu konuyla.
İsteklerini çok aştı inan şuan inadima yapıyor bişey yaoma diyince tatlı geliyor onaYok ikizler olunca demek istedim.o zaman yapacağınız şey benim yardıma ihtiyacım yok diyerek evlerine gitmesini söylemek.bu sekilde onlar da haklı geliyor bana çünkü süre cok uzun.hani bir hafta iki hafta kayınvalide dayansın da aylarca birlikte yasıcaksınız onun da istekleri olucak
İnsan gelininin evinde kendi kafasına göre cagramaz milletten toplayıp dolaba koyamaz çünkü bu evin bir kadını var bunun farkına varır ama ben sinirlendikçe hoşuna gidiyorBeraber Yaşıyorsanz birbirinize uyum göstermeniz lazm. Siz yorumlayıp iş yapmıyorsanız takmayın fazla Cannz istesğnde misafirler oturun Cannz istemezse halsizm deyip uzann. Yani kv siz de yaşıyor diye kimse gidip gekmemezlk olamaz sonuçta. Gelene de bağlı atyrm kardeşi de gelebilir abisi de kadının. 2 günlüğüne gelmemiş ki. Bir yıl kalacaksa kimse gelmesin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?