sinirli bi anneyim :((

konunun diğerlerini okudum da. şu son cümlene cevap yazmak istedim. bazı insanlar ki önceden alıştırılmamış, birazcık bencil olan insanlar malesef düşünemezler. bence eşine sen iş ver. şunu yapmamda yardımcı olur musun gibi... basit yapabileceği işleri ver... sen herşeyi kendi üstüne alırsan rahata alışırlar... eşin ve çocukların gibi...

Bu nasıl bir yorumdur böyle yaaa,konu sahibi sabırlı annelerden yorum bekliyorum yazmış fakat sizin yorumunuzla hiç bir alakası yok bunun.Öncelikle hepimiz insanız ve belli noktadan sonra sinirlerimiz yıpranıyor.Kadınağız çocuklarına tek başına bakmış,eşi bile yardım etmemiş ki herkes çocuğuna kızar.Kızmayan anne varmı diye sormak bile gereksiz.Çocuklarınıza acıyorum ne demek oluyor bu kadın işkencemi ediyor çocuklarına,aç susuzmu bırakıyor onları,şiddetmi uyguluyor ne yani,ben bu konuda acınılacak bir durum göremiyorum.Sırf yorum yapmak için yapanlarda bi alem yani.

Öyle zor bir şey ki çocuk büyütmek.Gerçekten anne olmayan asla anlamaz...Kızlarınız büyümüş bu bi şans.Siz kurallar koysanız ? Eğer ıslanırsa yerler siz sileceksiniz ben çok yoruldum giib.Tabi söylemişsinizdir muhakkak ama.

Bazen kendi kendime diyorum ki biz galiba herşey dört dörtlük olsun derken çocukların en güzel çağlarını yaşamalarına engel oluyoruz...Bazen de bu kadar yüz verdikçe tabi böyle olur diyorum :) Yani anneyiz ve ciddi söylüyorum ÇOK SABIRLIYIZ...Allah ksik etmesin başımızdan....

NOT: Ben bunları yazarken kızım daha demin temizlediğim odayı mahvetmekle meşgul...Yastıklar yerde...Şu an oyuncaklarına yöneldi :) Aman oynasın napıyım.Toplarım akşam yatarken.Ev düzenli olmayıversin nolcak....

ay bende şu düzenli oolma kalma annelerden hiç haz etmemişimdir mükemmelliyetliğie acaip nefret ederim , böyleler anne olmasın

müzede yaşasın

ay bende şu düzenli oolma kalma annelerden hiç haz etmemişimdir mükemmelliyetliğie acaip nefret ederim , böyleler anne olmasın

müzede yaşasın

canım sonucta kendı yasadıgımız yer evımız ınanınkı bana kalsa bende hıc yapmam temızlık ama olmuyo bu defa herseye yetıseyım derken yoruluyosun ve ıstıyosunkı bıraz duzen olsun yoksa ben mukemmelıyetci bı ınsan oldugumdan degıl

Bu yorumlar karşısındaki sabrınıza hayran kaldım gerçekten tebrik ederim sizi.İnsanlar nedense insan olmaktan çıkmış yorumlardan bunu çok net görebiliyorum.Biri acıyorum çocuklarınıza yazmış bir diğeri böyle düzenli mükemmelliyetçi annelerin çocuğu olmasın müzede yaşasınlar yazmış.Varmı böyle bir şey Allahım akıl fikir ver demek istiyorum.Tabiji insanlar düzenli ve temiz olacak sonuçta o evde yaşayan 2 çocuk var ne yani pislikten mikrop kapıp hastamı olsunlar.Her şey bi kenara insanlık hali başımıza bir şey gelse Allah korusun,müzede yaşasın diyenlerin arkasındanmı konuşacaklar ki buda önemli değil.Zaten ilk böyle diyenler konuşur insanın arkasından.Her neyse temizlik imandan gelir.Siz kendinizden ödün vermeyin kızlarınıza doğru olanı bıkmadan usanmadan anlatın elbet bir gün anlayacaklardır.

sizin çocuğunuz yok sanırım,2 yaş arayla tek başına 2 çocuk büyüt gazları gece uykuları diş çıakrmaları 2 yaş sendromları kardeş kıskançlıkları okul stresleri bunları yaşayın sonra acıyın çocuklara.Sizce konu sahibi arkadaş çocuğunu sevmiyormu canını verir onlar için ama her annenin yaşadığı bir dönem geçiriyor,bu dönemdede kızması stresli olması çok normal,benmde 4 yaşında 1 oğlum var bende kızıyorum yeri gelince kalkıp onu dövmüyorum,evde çığlıklar atmıyorum ama sert konuşuyorum,bazen çocuk kızmayı annenin yorulduğunuda bilmeli,cani anne değiliz hiçbirimiz...

anne olmadım henüz, ama düşünüyorum da çocuktur yaramazlık yapar, annedir kızar...
ne yani herkes psikoloji okuyup mu anne oluyor? vayy anasını.. ne anneler varmış ta haberimiz yokmuş..
takmayın kafanıza, kızsanız da bağırsanız da siz çocuklarınızın gözünde bitanesiniz

Eldam Sabredin. Çok geçmez, yavrularınızın koca bir genç kız olduklarını görürsünüz. Bu günler, sıkıntılar hep unutulur. Onları karşınıza alır, bu günleri tatlı bir hatıra olarak konuşursunuz. Ama sabretmezseniz yine onlar yapacağını yapacak siz sadece küp çatlatan sinirinizle kalacaksınız.

Eldam çok fazla dini bilgim yok ama anneliğin her dakikası bir ibadettir bana göre.....

sadece şefkat ve sabırdan oluşuyorsa tüm anneler çocuklarının dilediğince davranmasına izin versin ve her yaptığı yanlış hareketten sonra güzel çocuğum diye pohpohlasın. ben de son 10 senedir iticilik derecesinde şımarık çocuklar nasıl yetişiyor diyordum..

Sanırım sizinle şefkat ve sabırın anlamlarını ayrı biliyoruz.
bence..
Her yaptığı yanlış hareketten sonra güzel çocuğum diye pohpolamak değil.
Çocuğuna yaptığı yanlışı sabırla anlatmak, değer vermek, seni çok seviyorum ama bunu yaparsan sonucu bu olur diye kızmadan bağırmadan doğruyu öğretmektir sabır.
Şefkat çocuğuna yanlışlarına rağmen ben yine de seni seviyorum, koruyorum, kolluyorum ve hep arkanda olacağım demek bence.
Neyse ki çocuklmarıma yanlışları için bağırmadığım, kızmadığım sabırla defalarca anlayabileceği cümlelerle yanlışlarını sonuçlarını anlatmaya çalışıp sonsuz sevgi şefkat gösterdiğim için şımarık olmadılar.
İnşallah bundan sonra da doğru davranabilirim bu değişmez.
Çocuklar anne babalarının aynasıdır bunu unutmayın.
Çocuğun şımarıklığı çocuğun kabahati değil ebeveyenlerin yanlış tutumundandır.
Suçlu çocuk değil ebeveyndir.

Son düzenleme:

hayır anlamlarını farklı bilmiyoruz. ayrıldığımız nokta anneliğin bunlardan ibaret olmadığı. hepimiz insanız hatalarımız yanlışlarımız olabilir. annemizin de hataları olmuştur eminim.
benim annem çok yoğun çalışan bir kadındı, bankacıydı. ben çok yaramaz bir çocuktum. benimle asla başedemezdi.
dayak yediğim de çok olmuştur. çünkü başedemiyordu benimle. şimdi dönüp bakınca beni çok üzüyor. ama yine de onu suçlamıyorum.

sakince konuşarak çocuğunuzla her sorununuzu halledebiliyorsanız, o sizin şanslı olmanızdan da kaynaklanıyor biraz. ya çocuklarınız sakin yapıdadır, yada siz çalışmayan bir anneyseniz gerçekten çok ilgilenebiliyorsunuzdur.
benim bahsettiğim ise biraz farklı. benim görmeye bile dayanamadığım çocuk modelleri oluştu etrafta. ya ben civciv öldüren 5 yaşında çocuk gördüm, annesi bir daha yapma dedi, tek tepkisi bu oldu. böyle bir durumda sakin kalabilir misiniz?
yada sınıf arkadaşının burnuyla, kaşıyla, gözüyle alay edip ailesine şikayet edilince aa çok ayıp diyen ebeveynler gördüm. orada dalga geçilen çocuğun geleceğini nasıl mahvettiğini biliyorsunuzdur.
benim lafım bunlara, yoksa terlik alıp çocuğun peşinden koşturun demiyorum ben de. disiplinden taviz verilmemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. yani çocuklara acımak için bir sebep bulamadım diyorum..

Hem çalışan bir anneyim. Hem yaşı biraz geçmiş bir anneyim. Hem boşanmış bir anneyim.
Çocuklarım sakin yapıda falan değil.
Mesela kızım 2 yaş ergenliğini yaşarken kardeş travması ve ana baba ayrılığı geldi üstüne.
O bir sene hep geçecek diye avuttum kendimi.
Boğazım şişiyordu yaptıklarına sabretmek için yutkunurken.
Vurmak çözüm değil.
Onunla inatlaşmak ona yapmayacaksın diye bağırmak o yaptığı yanllışı ona öğretmek ve dolayısıyla kalmasını sağlamaktan öteye götürmeyecekti onu biliyordum.
Bu bir süreçti her çocuk farklı şekillerde yaşıyordu ve ben sabırlı olursam geçecekti bunu biliyordum.
Şimdi herkes kızımın şu haline bayılıyor.
Öğretmeni geçen hafta çok güzel yetişmiş bir çocuk tebrik ederim dediğinde ağladım sevinçten. Hem kızımla hem kendimle gurur duydum.
İyi ki de sabretmişim.
Civcivi öldüren çocuk diyorsunuz.
Ben hep onlara hayvan sevgisini aşıladım. Onlar hiçir canlıya zarar vermemeleri gerektiğini gördüler.
Sineği dışarıya peçeteyle tutup attım onu gördüler.
Övünmek diyebileceksiniz belki ama evet sabrıma hayranım.
Ben içimde yaşadığım fırtınaları yansıtmamak için elimdeng eleni yaptım.
Bir evlilik bitirdim ben. Ne yaşandıysa yaşandı kolay değildi o kararı almak uygulamak.
Hangisinin doğru olduğuna karar vermek.
Kendim için değil önce çocuklarım için hangisinin doğru olduğunu, sonradan vicdan azası çekmeden halledebilmek.
Çok anlatılacak şey var.
Herşeye rağmen sabırla, sevgiyle, şefkatle yaklaşmanın çocuk için en doğru olduğunu düşündüm.
Uyguladım.
Ve sonuç gerçekten çok iyi..
Bu arada disiplinden hiç taviz vermedim.
Kurallarımkız var tabi ki. Ama o kurallara önce kendim uydum.
Çocuklarım da bocalamadılar, yadırgamadılar.
Çoğunlukla tutarlı olmaya çalıştım.

çok yadırgadım ve çok terbiyesızce buldum yorumu.

cahilce yorumlara aldanmayın sakın konu sahibi. kimse kimsenin hayatını bilemez, eşinden yardım almayan bir kadının yaşadığı zorlukları anlayamaz. herkesin çocuğu da sakin, uslu değil. insan yeri geliyor canından çok sevdiği annesine babasına bile tahammül edemeyebiliyor. insanız hepimiz.

bende çocuklarının her dediğine evet diyen ailelere sinir oluyorum. çocuk toplum içinde bağırıyor çağırıyor, ona buna sataşıyor rahatsızlık veriyor ama annede ses yok. ne bir sus diyor çocuğuna ne de uyarıyor. neymiş efendim, öz güveni yüksek çocuk yetiştiriyorlamış. katılmıyorum. tarbiyesiz ve bencil çocuk yetiştiriyorlar ve çok yanlış bence. cehalet.

annelerimiz de bizi yetiştirirken illa kızmışlardır, uyarmışlardır ama bu onları sevmemizi engellemedi. yada onların bizi sevmediğini göstermiyor değil mi.

Allah yardımcınız olsun.

ben anne değilim henüz, evli bile değilim. ama yaptıklarınızı takdir ile karşıladım. gerçekten iyi bir anne olmuşsunuz. emek vermişsiniz. benim dediğim gibi tüm tepkim bu şımarık çocuklara. sebebini bilmiyorum, yetiştirilme hatası, belki anne babanın çocuğu yaptıktan sonra ilgilenmemesiyle ilgilidir. ben şiddet gördüm diyorum fakat dünyanın en ilgili ebeveynlerine sahip olduğumu da inkar edemem. bizim sınav senelerimizde evin kapısından kimseyi almadı annem. televizyonun 1 kere dahi açıldığını görmedik. çok doğru insanlar olarak yetiştik, hem kişilik olarak hem de hayat başarısı olarak. kardeşim de ben de türkiye derecesi yaptık üniversiteye giriş sınavında hatta kardeşimin gazetelerde fotoğrafları vardı. ama annem bu kadar sert olmasaydı şimdi nerede ne yapıyor olacağımızı tahmin bile edemiyorum. özellikle ben kayıp gitmeye çok meyilliydim hep. bu aradaki ayrımı da büyük ihtimalle anne olmadığım için anlayamıyorum.

Annenizi kutluyorum.
Öncelikleri çok iyi bilen bir anne.
Hayata iyi hazırlanmışsınız. Kendinden fedakar, önce evlatlarını ve geleceklerini düşünen bir anne.
Disiplin sevgi şefkat birbirine karıştırılmamalı.
Disiplin mutlaka olmalı.
Onda hemfikirim.
Ama sevgi ve şefkat de şart.

sizi çok iyi anlıyorum benim de 9 yaşında ve 7 yaşında iki oğlum var martta da kızım olacak.. oğullarım aynen sizin kızlar gibi herşeyi oyuna çeviriyor tam bir ev dağıtma kirletme makinesi gibi çalışıyorlar. misal oyuncak alırken hep yapboz tarzı çok parçalı oyuncaklar alır onları toplamazlar. satraç oynarlar herbir taşı bir yerlerde atılır, dedğinşz gibi banyoda dişlerini fırçalarken ellerini yıkarken herşeyi oyuna çeviriyorlar..sıksık kıyafet değiştirip odalarında yerlere atıyorlar.. dağınıklık benim tansiyorumu yükseltiyor. ev derli toplu olunca huzurlu oluyorum..salonda oturup kalkıyoruz oturma odasını çocuklara bıraktım istedikleri gbi oynuyolar dağıtıyorlar.salona oyuncak getirmelerine müsade etmiyorum getirseler bile oyunları bitince kendilerine toplatıyorum.birde yardımcı kadınım var günlük yarım gün geliyor evi topluyor temizliyor. çözümü böyle buldum yoksa baş edemiyorum zaten çalışan bayanım. tamam çocuklara seslenmiyelim ama bizimde huzurlu olmaya hakkımız var. Kendinize de zaman ayırın mutlu kadın mutlu aile demektir sizin mutlu olmanız çocuklarınızın faydasınadır..

aynı benı ve bızım evı anlatmıssın arkadasım bellı bı sure zaten hosgorulu olunuyo ama sureklı sureklı sureklı aynı seyler olmaya baslayınca artık ınsanın sınırları zorlanıyo bu defa ufak seyler bıle goznune batmaya baslıyo neden cunkı artık bırıkım olmus oluyo yanı oncesınden kaynaklanıyo ama bıraz daha relax olmaya calısıyorum burdakı fıkırler aklımda ucusuyo oyuzden hepınıze cok teskkur edıyorum tabı yanlızca ve yanlızca benı anlayan yardımcı olmaya calısanlara )

konu neden tartışmaya gitmiş anlamadım konunun dışına çıkıp ikili tartışmalara girmeye gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…