selamlar,
Şimdi gelen telefonla ben de benzer durumda olan kimse var mı diye bakınırken rastladım yazına, öncelikle hakkında hayırlısını dilerim.
Beni de az önce aradılar 2 embriyodan birinin sağlıklı olduğu haberi dün gelmişti, bugün genetikten arayıp diğer embriyonun da sağlıklı kabul edilebileceğini ancak çok hafif bir mozaikliğin söz konusu olduğunu, patolojik olarak değerlendirilmese de bir risk unsuru olduğunu söylediler.
Sağlıklı olan ilk embriyo ile ilk denemenin yapılacağını ancak ikincinin de mutlaka korunmasını önerdiklerini söylediler. Seninkine benzer risklerden bahsetti %20'lerde tutunma şansı olduğundan bahsetti. Normal seyreden bir gebelik durumunda dahi 16. haftada amniosentez önerileceğini ilettiler. Geçmiş deneyimlerine dayanarak ne önerdiklerini sorduğumda ise mutlaka koruyalım bu embriyoyu da dediler.
Pgt'nin ne kadar doğru veriler sağladığına ilişkin kaygılarına ilişkin ben de hem fikirim, günün sonunda normal gebeliklerde bu kontrollerin hangisi yapılıyor. Yoktan vareden Allah ol derse, nasılsa olmayacak mı? Olmayacaksa da zaten birşeyler bahane olacak.
O yüzden benim içim çok rahat, biz elimizden geleni yaptık. Bilimin açtığı kapıdan girdik, gerisi ilahi takdir. Tüm embriyolarımızın şansı aynı, hepimizin şansı aynı:)