Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Ben ilk denemeyi yaparken taze transfer oldu, pgt olmadı, yaşım 29du ve 9 haftalıkken kürtaj oldum, kromozom bozukluğu.. Deselerdi hiç düşünmeden kabul ederdim pgt yi, ama önermemişlerdi nasip böyleymiş dedik.. Sonrasında ikiz gebelik yaşadım ve yine devam etmedi. O yüzden kendi adıma önerim şu olabilir, sağlıksız embriyolar tutunmuyor zaten gibi düşünmemek lazım.
Sağlıksız bir hamilelik bittiğinde acısı kanda negatifi görmekten çok çok acı oluyor, burda yaşayan diğer arkadaşlar da var, onlar biliyordur. Etkilemek vs değil amacım ama yine de konusu açılınca yazmadan edemedim.
Bulup kaybetmek :( çok acı , zor günler geçirmişsin .. son durumun neydi canım seninle konuşmuştuk ama hatırlayamadım şimdi .. inşallah hayırla sağlıkla evlat nasip eder Rabbim sana bana herkese :(

Mozaik geldi canım %20 tutma olasılığı dedi ama ben kabul ettim daha farklı sorunlar olmasın inşallah negatife hazırım sorun değil olurda tutarsa..
Şimdi hatırladım seninle de konuşmuştuk mozaik embriyo dediğinde biraz araştırmıştım .. transferin ne zaman inşallah

Şimdi hatırladım seninle de konuşmuştuk mozaik embriyo dediğinde biraz araştırmıştım .. transferin ne zaman inşallah
Transferim ne zaman olacak hiç bir bilgim yok açıkçası haftaya perşembe kontrolüm var rahim kalınlığına bakılacak ilaçsız olduğu için rahmin kendiliğinden kalınlaşması beklenecek bu aşamada yumların 17 18 olması ve çatlamaması gerek yoksa adet olurum bu parçalar birleşirse transferim olacak.. ama bunlar ne zamana denk gelir bilmiyorum :bicak:

Transferim ne zaman olacak hiç bir bilgim yok açıkçası haftaya perşembe kontrolüm var rahim kalınlığına bakılacak ilaçsız olduğu için rahmin kendiliğinden kalınlaşması beklenecek bu aşamada yumların 17 18 olması ve çatlamaması gerek yoksa adet olurum bu parçalar birleşirse transferim olacak.. ama bunlar ne zamana denk gelir bilmiyorum :bicak:
Hmm yani ilaçlı olsa bunlar kontrollü şekilde olup tarihte belli olacak .. inşallah hayırlı zamanda olsun o zaman

Bulup kaybetmek :KK43: çok acı , zor günler geçirmişsin .. son durumun neydi canım seninle konuşmuştuk ama hatırlayamadım şimdi .. inşallah hayırla sağlıkla evlat nasip eder Rabbim sana bana herkese :KK43:
Bulup kaybetmek çok kötü gerçekten ben 3.denemede buldum ama sadece 8 hafta sürdü.negatif sonuç bir süre sonra alışılıyo yeniden başlıyorsun hemen ama kürtaj düşük çok acı rabbim bi daha yaşatmasın ne bana ne de ewlat isteyen hiç kimseye

Bulup kaybetmek çok kötü gerçekten ben 3.denemede buldum ama sadece 8 hafta sürdü.negatif sonuç bir süre sonra alışılıyo yeniden başlıyorsun hemen ama kürtaj düşük çok acı rabbim bi daha yaşatmasın ne bana ne de ewlat isteyen hiç kimseye
Amin inşallah canım Allahım yardımcımız olsun

Arkadaşlar negatif görüşme için çağırmayacaklar mı acaba? Aranacaksınız dendi ama hala aranmadım. Geçen cuma almıştım haberi. Daha önce bu durumu yaşayanlar cevap yazabilir mi?
Canım bende yakın zamanda negatif sonuç aldım sonrası için randevu aldım görüşme yaptım onların aramasını beklemedim

Merhaba,
Öncelikle bu soruların cevaplarını bulmak için dün doktorumla yüz yüze görüştüm.. kendisine şunu sordum.. embriyonun farklı bi yerinden alınsaydı bu parça ve pozitif olsaydı sonuç bu Sefer tutma olasılığının %60 %70 olduğunu söyleyecektiniz ama benim için söylediğiniz olasılıklar göz önünde bulundurularak %20 idi dedim :) gülümsedi ve kesinlikle savunma gibi değil açıklama yapmak için konuştu, kendisi zaten çok naif çok tatlı bir bey. Öncelikle embriyodan kesinlikle parça alınmadığını, alınamadığını bunun gizli bir kutu olduğunu bilinmeyen olduğundan bahsetti.. alınan parça embriyonun dış Çeperinden alınıyormuş ve bu sayede embriyo kalitesiyle alakalı bir sorun bozulma yaşanmayacağını belirtti.. tamam ama bu işlem beni tatmin etmedi dedim mozaik olsun pozitif olsun diğer yerler taranmıyor bu Yüzden de bu bilinmeyen beni huzursuz ediyor ben bu işlemi niye yaptırdım dedim.. yanlış anlamayın gerçekten amacı anlayamadım diyerek belirttim. Bu İşlem aslında negatif sonuçlanacak olan gebelikte senin daha fazla hormon almaman daha sonra dan bebeğini kaybetmemen için dedi.
Orda kestim kendisini ngs den kaliteli dönüp düşük yapan var diye belirttim.. sonuçta ciddi kromozom bozukluğu olan embriyonun tutunma olasılığı zaten zor.. ihtimal yok değil ama zor vücut genelde zaten eliyor diye biliyorum dedim. Ben negatife razıyım bundan sonra ngs istemiyorum ve bunun tutma olasılığı düşük olduğu için bir sonra ki tedavide çift embriyo (ki oluşursa) koymassanız ben gelmem dedim..
Tamam dedi. Ama iki tane 5aa bile olsa istiyorum dedim.. söz verdi çok zorladım kendisini.. şimdi burdan nereye varıyoruz aslında gerçekten kromozom bozukluğu olan bir embriyomuz varsa biz bunu bilemediğimizden transfere kadar geçen süreçte ciddi hormonlar alıp bir de üstüne negatif sonuç alıyoruz bu bizi yıpratıyor..bunları engellemek için yapılıyor.. ailede 21. Kromozom ya da farklı ciddi bir kromozom bozukluğu olan kişiler taşıyıcı olanlar bunu kesinlikle yaptırmalı.. ama böyle bir probleminiz yoksa ve negatifi ben kanda göreyim benim için sorun yok derseniz yaptırmamak daha mantıklı.. yani kişinin kendine kalmış arkadaşlar çok konuştum ben yine.. inşallah her şey güzel olur öyle ya da böyle sonumuz güzel olsun karar sizin.. bu arada transferim ilaçsız olacak bu kadar konuştuktan sonra buna karar verdi sanırım :))

İlaçsız transfer hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Sevgiler arkadaşlar
Benimde 19kasımda negatif sonucu aldım ve sonra Semra hocayla görüştüm tek dondurulmuş embriyom kaldı ve transferi aralık ayı için ilaçsız transferi uygun gördü Semra hanım.kısmetse aralık ayında transferim yapılacak fakat yumurta takibi olacağını söyledi doktorun eğer yumurta oluşursa çatlatma iğnesi yapılarak transferin gerçekleşeceğini söyledi Semra hocam :KK64:bakalım hayırlısı inşallah.negatif sonucu aldıktan kısa bir süre sonra transfer olması beni biraz tedirgin yaptı ama Semra hocam en iyisini bilir güvenin sonsuz :KK66:

Ben hiç gebelik yaşamadım genetik test sonucumuzda çıkmadı daha pgt yi kabul ettim ailede düşükler çoktu bu yüzden istediler zaten kafam çok karışıktı şuan iyice karıştı ayrıca ilaçlı transfer ne oluyor embriyolarımın 3.günü vazmıgeçmeliyim pgt den :işsiz:
ilaçlı transfer de rahim kalınlaşması, ve yumurta baskılaması için estrofem ve jel veriyorlar bazı kişiler bant kullanıyor... ilaçsız ise vücut tamamen doğal haline bırakılıyor ilaç kullanılmıyor ... ilaçsız transferde adetlerin düzenli olması şart... tutunmada iki yöntemde de fark yok tamemn senin özel durumun belirleyecek ilaçlı mı yada ilaçsız olacagını

ilaçlı transfer de rahim kalınlaşması, ve yumurta baskılaması için estrofem ve jel veriyorlar bazı kişiler bant kullanıyor... ilaçsız ise vücut tamamen doğal haline bırakılıyor ilaç kullanılmıyor ... ilaçsız transferde adetlerin düzenli olması şart... tutunmada iki yöntemde de fark yok tamemn senin özel durumun belirleyecek ilaçlı mı yada ilaçsız olacagını
Hmm adetlerim normalde çok düzenli opudan sonra bakalım ne olacak .. inşallah ilaçsız olur ..

Bana şimdiden verdiler reçeteyi gerçi :))

Evet canım dondurulmuş .. hemşire opudan sonra verdi reçeteyi ilaçları almadım daha embriyolar takipte 5.güne sağlıkla çıkıp testten sağlıkla gelsinde :)
anladım cnm benımde ilk denemem ilaçlıydı ve negatifti
2. denemeyi semra hanım ilaçsız deneyelim dedı bakalım ne olacak

Hayır oluşan embriyoya hiç zararı yok çünkü az önce de belirttiğim gibi embriyo çevresindeki çepherden parça alınıyor embriyodan parça alma gibi bir durum söz konusu değil.. ben de 6aa embriyo mu gönderdim şimdi kalitesi bozuldu boşu boşuna dedim doktora sonra açıklayınca rahatladım. Fakat embriyo sonuçta 5. Gün donduruluyor ve transfere kadar bekliyor ya işte çözüldüğünde kalitesi düşen embriyolar olabiliyor (istisna).. burada ki arkadaşlardan biliyorum. Ngs ile alakalı bir durum değil için rahat olsun.

ben bir kaç hastaneye görüşmeye gittiğimde pgt bakılan embriyolarda az da olsa bozulma ihtimalinin olduğunu söylediler. kimi %1 kimi %10 bozulma dedi.

anladım cnm benımde ilk denemem ilaçlıydı ve negatifti
2. denemeyi semra hanım ilaçsız deneyelim dedı bakalım ne olacak
Bana da öyle dedi ama ilaçsız transferde adetlerin düzenli olması gerekiyor benim adetlerim düzensiz.çikılata kistim de var bilmiyorum kafam çok karışık:KK64:

Back
X