- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
İnşallah canım transfer olacak kaliteli embriyom kalsında Allahın izniyle yarın güzel haberler alırım inşallah daha eşime söylemedim bile 7 kaliteli 2 orta kaliteli değişmemiş dedim o da üzülür diyeYarına toparlar o orta kaliteler üzülme günüyle uyumlu olması yeterli ayrıca bazen 6. Güne bekletiyorlar embriyo kendini toparlıyor merak etme
Her merkezin kendine göre ilaç protokolleri var hatta bazı merkezlerde bu doktordan doktora bilr değişiyor. Bir çok yer mesela herkese kan sulandırıcı kullandırıyor ihtiyacı var mı yok mu bakmadan ve bu bile kanamalara sebebiyet verebiliyor. Ayrıca progestan veya proluton depot kullandığı halde kanama problemi yaşayanlar var. Ve onlar zaten rutin kullandığı için yapılabilecek başka birşey de olmuyor.Kızlar yakın zamanda transfer olacak var mı bi hafta on güne kadar acaba arkadaşlar ben bu iğne olayını merak ediyorum ciddi ciddi neden verilmiyor diye hiç soran oldumu hastanede acaba
Kesinlikle doğru ben kanamamın sebebini kendime bağlıyorum hastaneye değil mesela tüm gün boyunca ayakta ütü yapmıştım akşam kanamam olmuştu çok yorulmuştum dikkat ediyorum bir daha olmadı mesela leke bile olmadı şimdi hastanenin hakkını yiyemem bana böyle güzel bir iyilik yaptılar benimde dikkat etmem lazımdı biraz da bizim elimizde gerçektenHer merkezin kendine göre ilaç protokolleri var hatta bazı merkezlerde bu doktordan doktora bilr değişiyor. Bir çok yer mesela herkese kan sulandırıcı kullandırıyor ihtiyacı var mı yok mu bakmadan ve bu bile kanamalara sebebiyet verebiliyor. Ayrıca progestan veya proluton depot kullandığı halde kanama problemi yaşayanlar var. Ve onlar zaten rutin kullandığı için yapılabilecek başka birşey de olmuyor.
Crinone jel progesteron için yeterli. Burda bi çok insanın gebeliği sorun olmadan devam ediyor. Ha bi kanama başlangıcı olduğunda da iğne daha garanti çözüm sağlamış oluyor.
Benim 2. Transferimde 6 hafta dolana kadar hiç bir kanamam şikayetim olmamıştı. Bir gün yürüyerek bi yere gittik geldik eşimle biraz mesafe vardı. İlişki oldu. Falan. Ertesi gün bi damla pembe lekem oldu önemsemedim. Ertesi gün kayınvalidemde misafir trafiği oldu baya. Çocuklar falan vardı dayanamadım onlarla oynarken biraz kendimi kaybettim sanırım yormuşum kendimi baya. O gün kanamam oldu acile gittik acildeki doktor keseyi bi türlü göremedi gitmiş mi diyorum yok o kadar düşecek kadar bi kanama yok düşmemiştir diyo. Neyse nokta gibi bişeyin fotoğrafını çıkardı uğraşa uğraşa bulup. İğneyi de proluton depot yazmış doktorum progestan dedi diyorum yok bu daha iyi diyo bi de onu tartıştık madem ona gitseydin diyo. Akşam saat 9 falan. Neyse 3gün o iğneye devam ettim zaten kanama ilkinde kesildi ama zaten giden gitmiş o günKesinlikle doğru ben kanamamın sebebini kendime bağlıyorum hastaneye değil mesela tüm gün boyunca ayakta ütü yapmıştım akşam kanamam olmuştu çok yorulmuştum dikkat ediyorum bir daha olmadı mesela leke bile olmadı şimdi hastanenin hakkını yiyemem bana böyle güzel bir iyilik yaptılar benimde dikkat etmem lazımdı biraz da bizim elimizde gerçekten
Benim 2. Transferimde 6 hafta dolana kadar hiç bir kanamam şikayetim olmamıştı. Bir gün yürüyerek bi yere gittik geldik eşimle biraz mesafe vardı. İlişki oldu. Falan. Ertesi gün bi damla pembe lekem oldu önemsemedim. Ertesi gün kayınvalidemde misafir trafiği oldu baya. Çocuklar falan vardı dayanamadım onlarla oynarken biraz kendimi kaybettim sanırım yormuşum kendimi baya. O gün kanamam oldu acile gittik acildeki doktor keseyi bi türlü göremedi gitmiş mi diyorum yok o kadar düşecek kadar bi kanama yok düşmemiştir diyo. Neyse nokta gibi bişeyin fotoğrafını çıkardı uğraşa uğraşa bulup. İğneyi de proluton depot yazmış doktorum progestan dedi diyorum yok bu daha iyi diyo bi de onu tartıştık madem ona gitseydin diyo. Akşam saat 9 falan. Neyse 3gün o iğneye devam ettim zaten kanama ilkinde kesildi ama zaten giden gitmiş o gün
Aylarca o 3 iğnenin yeri sızladı.
O ilk pembe lekede gitsem kurtarır mıydım acaba yanlış bişey mi yaptım ondan mı bundan mı??? Bi sürü şey insanın beynini kemiriyor ama işte NASİP diyorsun Allah böyle diledi gerisi bahane. Dikkat edip kendimizi sağlama alıp öyle gerisini Allahın takdirine bırakmak lazım. Ben onca olumsuz durum yaşamama rağmen başka bir yere güvenemiyorum. Buranın profesyoneliği konusunda da şüphem yok.
Ben elimden geleni yaptım cnm o kadar çok dikkat ettim ki sadece lavabo için kalktım ayağımın altında hep yastık durdu hiç bişe yapmadım ama olmayınca olmuyo demekki insanın elinde diil yani düşündüğün gibi keşke olsa Rabbim ol demedi demek ki ayrıca hastaneyi kötülemek gibi bi gayem yok olsa zaten yine orda tedaviye başlamaz transferimi beklemezdim şu anda sadece o kadar badire atlattıktan o kadar testlerden ve ameliyatlardan kayıplardan sonra yeniden aynı şeyleri yaşamamak için sorguluyorum ve denizi geçip derede boğulmak istemiyorum herkes gibi o yüzden sordum hastaneye bu iğne olayını soran varmı diye ki gittiğimde danışıcam zaten.Kesinlikle doğru ben kanamamın sebebini kendime bağlıyorum hastaneye değil mesela tüm gün boyunca ayakta ütü yapmıştım akşam kanamam olmuştu çok yorulmuştum dikkat ediyorum bir daha olmadı mesela leke bile olmadı şimdi hastanenin hakkını yiyemem bana böyle güzel bir iyilik yaptılar benimde dikkat etmem lazımdı biraz da bizim elimizde gerçekten
Bazı yerlerde transferden bikaç gün sonra progesteron ve e2 bakıyorlarmış farklı sayfalarda karşılaşmıştım bu durumla. Kullanılan dozun yeterli gelip gelmediğini ölçmek için sanırım. Kaç olması gerek bilmiyorum ama istersen bunu da sor. İçinin rahat etmesi için iğne istediğini de söyleyebilirsin. Doktorun cevabını da bizimle paylaşırsan sevinirim.Ben elimden geleni yaptım cnm o kadar çok dikkat ettim ki sadece lavabo için kalktım ayağımın altında hep yastık durdu hiç bişe yapmadım ama olmayınca olmuyo demekki insanın elinde diil yani düşündüğün gibi keşke olsa Rabbim ol demedi demek ki ayrıca hastaneyi kötülemek gibi bi gayem yok olsa zaten yine orda tedaviye başlamaz transferimi beklemezdim şu anda sadece o kadar badire atlattıktan o kadar testlerden ve ameliyatlardan kayıplardan sonra yeniden aynı şeyleri yaşamamak için sorguluyorum ve denizi geçip derede boğulmak istemiyorum herkes gibi o yüzden sordum hastaneye bu iğne olayını soran varmı diye ki gittiğimde danışıcam zaten.
Valla ben daha o aşamalara gelmedigimden iğne ile ilgili yazdıklarınızı cok anlamlandiramiyorum. Insan başına gelmeden anlamıyor derler ya o hesap. Yasadiklariniz cok zor gerçekten allah bir daha o günleri göstermesin tez zamanda kucağınıza alacağınız günleride göstersin inş. Kızlar bende seyi merak ediyorum dondurulmuş transfer olanlar adetin ikinci günü gittikten sonra süreç nasıl işliyor.kac günde bir kontrole gidiliyor kontrollerde ne yapılıyor. Ilacli yada ilaçsız transferde neler değişiyor. Hangi ilaclar kullanılıyor transfer ne zaman yapılıyor vs. Detaylari anlatabilir misinizBen elimden geleni yaptım cnm o kadar çok dikkat ettim ki sadece lavabo için kalktım ayağımın altında hep yastık durdu hiç bişe yapmadım ama olmayınca olmuyo demekki insanın elinde diil yani düşündüğün gibi keşke olsa Rabbim ol demedi demek ki ayrıca hastaneyi kötülemek gibi bi gayem yok olsa zaten yine orda tedaviye başlamaz transferimi beklemezdim şu anda sadece o kadar badire atlattıktan o kadar testlerden ve ameliyatlardan kayıplardan sonra yeniden aynı şeyleri yaşamamak için sorguluyorum ve denizi geçip derede boğulmak istemiyorum herkes gibi o yüzden sordum hastaneye bu iğne olayını soran varmı diye ki gittiğimde danışıcam zaten.
Çok saol cnm amin inşallah Allah bir daha göstermesin kucağımızda sewdırsin inşallah.senin soruna gelince bende ilk defa dondurulmuş transfer oluvam Allah izin verirse diğer 3 tedavim hep taze transferdi.Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın kalbimizdekini hakkımızda hayırlı eylesin inşallahValla ben daha o aşamalara gelmedigimden iğne ile ilgili yazdıklarınızı cok anlamlandiramiyorum. Insan başına gelmeden anlamıyor derler ya o hesap. Yasadiklariniz cok zor gerçekten allah bir daha o günleri göstermesin tez zamanda kucağınıza alacağınız günleride göstersin inş. Kızlar bende seyi merak ediyorum dondurulmuş transfer olanlar adetin ikinci günü gittikten sonra süreç nasıl işliyor.kac günde bir kontrole gidiliyor kontrollerde ne yapılıyor. Ilacli yada ilaçsız transferde neler değişiyor. Hangi ilaclar kullanılıyor transfer ne zaman yapılıyor vs. Detaylari anlatabilir misiniz
Ben transfer öncesi de sonrası da günde 3kere içtim estrofem rahim kalınlaştırıcıyı.bencede herkesin tedavi şekli farklıdırİyi de canım.transferden sonra estrofem kullanmıyoruz ki zaten.opu dan sonra rulid ,prednol ve crinone jel yazıyorlar. Prednol ve rulidi 4 gün kullanıp bırakıyorsun.sadece crinone jele devam ediyorsun.transferden sonra başka ilaç da yazmıyorlar.senin kafan karışmış,içini ferah tut.estrofem kullanılmıyor.istersen hastaneyi ara sor.eğer sana özel bir tedaviyse ve kullanacaksın derlerse ben burdan kaegolayayım sana.Ama boşuna stres yapıyorsun
Taze transferde estrofem kullanılmıyor. İğnelerin etkisi ile e2 yükseliyor rahim kalinlaşıyor. Donmuş ilaçlı transferde kullanılıyor estrofem veya climara bantBen transfer öncesi de sonrası da günde 3kere içtim estrofem rahim kalınlaştırıcıyı.bencede herkesin tedavi şekli farklıdır
Benim memorial de 3.denemem olacakHer merkezin kendine göre ilaç protokolleri var hatta bazı merkezlerde bu doktordan doktora bilr değişiyor. Bir çok yer mesela herkese kan sulandırıcı kullandırıyor ihtiyacı var mı yok mu bakmadan ve bu bile kanamalara sebebiyet verebiliyor. Ayrıca progestan veya proluton depot kullandığı halde kanama problemi yaşayanlar var. Ve onlar zaten rutin kullandığı için yapılabilecek başka birşey de olmuyor.
Crinone jel progesteron için yeterli. Burda bi çok insanın gebeliği sorun olmadan devam ediyor. Ha bi kanama başlangıcı olduğunda da iğne daha garanti çözüm sağlamış oluyor.
Haklısın canım benim demek istidğim olduktan sonra dikkat etmemiz lazım tüm gün ayakta ütü yaptım belim kırılıyo zannettim gece kanamam oldu ama yapmamam lazımmış yoksa tabi allah ol demesse olmaz kısmet sadece bizimde özen göstermemiz lazım o günden sonra doktor kalkmayı yasakladı mesela ütü yapmasaydım şimdi düşük riskim olmayacaktı belki böyle tüm gün yatmayacaktım inşallah allah yardımcınız olur emekleriniz boşa çıkmazBenim 2. Transferimde 6 hafta dolana kadar hiç bir kanamam şikayetim olmamıştı. Bir gün yürüyerek bi yere gittik geldik eşimle biraz mesafe vardı. İlişki oldu. Falan. Ertesi gün bi damla pembe lekem oldu önemsemedim. Ertesi gün kayınvalidemde misafir trafiği oldu baya. Çocuklar falan vardı dayanamadım onlarla oynarken biraz kendimi kaybettim sanırım yormuşum kendimi baya. O gün kanamam oldu acile gittik acildeki doktor keseyi bi türlü göremedi gitmiş mi diyorum yok o kadar düşecek kadar bi kanama yok düşmemiştir diyo. Neyse nokta gibi bişeyin fotoğrafını çıkardı uğraşa uğraşa bulup. İğneyi de proluton depot yazmış doktorum progestan dedi diyorum yok bu daha iyi diyo bi de onu tartıştık madem ona gitseydin diyo. Akşam saat 9 falan. Neyse 3gün o iğneye devam ettim zaten kanama ilkinde kesildi ama zaten giden gitmiş o gün
Aylarca o 3 iğnenin yeri sızladı.
O ilk pembe lekede gitsem kurtarır mıydım acaba yanlış bişey mi yaptım ondan mı bundan mı??? Bi sürü şey insanın beynini kemiriyor ama işte NASİP diyorsun Allah böyle diledi gerisi bahane. Dikkat edip kendimizi sağlama alıp öyle gerisini Allahın takdirine bırakmak lazım. Ben onca olumsuz durum yaşamama rağmen başka bir yere güvenemiyorum. Buranın profesyoneliği konusunda da şüphem yok.
Tedirgin bir şekilde tel beklerken bu haber mükemmel oldu valla :)) tebrik ederim canım Allahım hayırlı etsin çok sevindim yaKizlar transferimin 7. Gunu az once idrar testi yaptim hem erken gebelik hemde normal gebelik testiyle. Ikinci ciZgi solukta olsa cikti yaniltici degildr dimi sevineblrm
Cok sagol cnm ya tek embriyom vardi dondrulmusum flnda yok bu hbr bize ilac oldu ins saglikli sonuclar alirm saglikli dvm eder cnm. Darisi bekleyen herkese dualarimda hepiniz varsinizTedirgin bir şekilde tel beklerken bu haber mükemmel oldu valla :)) tebrik ederim canım Allahım hayırlı etsin çok sevindim ya
Canım senin anlıyorum ben sadece kendi hatamı paylaştım allah ol derse olur tabi ve herkesin sorunu farklı haklısın olduktan sonra kendi hatam olduğunu belirtim sadece inşallah seninde olur güzel haberler verirsin çok mutlu olursunBen elimden geleni yaptım cnm o kadar çok dikkat ettim ki sadece lavabo için kalktım ayağımın altında hep yastık durdu hiç bişe yapmadım ama olmayınca olmuyo demekki insanın elinde diil yani düşündüğün gibi keşke olsa Rabbim ol demedi demek ki ayrıca hastaneyi kötülemek gibi bi gayem yok olsa zaten yine orda tedaviye başlamaz transferimi beklemezdim şu anda sadece o kadar badire atlattıktan o kadar testlerden ve ameliyatlardan kayıplardan sonra yeniden aynı şeyleri yaşamamak için sorguluyorum ve denizi geçip derede boğulmak istemiyorum herkes gibi o yüzden sordum hastaneye bu iğne olayını soran varmı diye ki gittiğimde danışıcam zaten.
Canımmm ne kadar sevindim dün aklımdaydın haftasonu sonucu belli olur inşallah güzel sonuçlar verir dedim ayyyyy şimdi gördüm nasıl sevindim ya hayırlı olsun Allah kucağınıza almayı nasip etsinKizlar transferimin 7. Gunu az once idrar testi yaptim hem erken gebelik hemde normal gebelik testiyle. Ikinci ciZgi solukta olsa cikti yaniltici degildr dimi sevineblrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?