- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Evet böyle birşeyin olacağını bilmediğim halde yine de transfer öncesi muayene olunur diye düşünmüştüm bence de çok önemli o kadar emek uğraş boşa gitmemeli tabi ki takdiri ilahi ama önlem alınmalıHerşey yolunda ise çatlama iğnesini bugün yap diyorlar. Ve 6 gün sonrasına transfer için gün veriyorlar. Yanı transferden 2-3gun önce muayene olmuyor. Ama demekki başıma gelen çatlatma iğnesi vurulduğum halde yumurtanın çatlamaması gibi bir ihtimal varmış. Bunu da transferden bir gün önce çağırıp kontrol edebilirler demek istedim. Yanı böyle bir durum olabiliyorsa kontrol olması çok çok gerekli bir durum
Naturel mıydı transfer babada naturel yapılacak da pek bılgı bulamadım
Natürel siklusda süreç bu şekilde canım. Bende diğerini bilmiyorum. Burada paylaştım özellikle başka biri benim yaşadığımı yaşamasın diye. Muhakkak kontrol isteyin.Mesajda düzeltmede yazdım cnm, dediğinden birşey anlamadım ilk defa böyle birşey duyuyorum dondurulmuş transferim oldu ama ozmn yumurta oluşmaması için zaten ilaç veriliyor, adetin belli bir gününde rahim kalınlığı da uygunsa ona göre 2 3 gün sonraya transfer oldum bunun için tekrar muayeneye gerek yok dedim.sizin durumunuz farklı
Sizlere bu natural transferde hic transfer oncesi progesteron degerine bakilmiyormu? Bence bakilmali sonucta zaten dogal gebelik olmusmadigi icin tuo bebek yaptiriyoruz ve transferi bu sekilde riske atiyoruz tamam dogal ilacsiz diyoruz ama progesteron gebelik icin cok önemli bir hormon bazi merkezler ilacli transferlerde bile progesteron bakip eger dusuk gelirse daha fazla takviye yapiyormus okudugum kadariyla. Transfer oncesi usgde muaymede yumurtanin catlayip catlamadigini anlamayabilirler aonucta o ay iki tane baskin varaa biri catlamis biri catlamamista olabilir ama basit bir progesteron testi ile catlamanin oluo olmadigi anlasilabilir hatta dusukse ekstra takviye yapilabilir bu benim düşüncem.Natürel siklusda süreç bu şekilde canım. Bende diğerini bilmiyorum. Burada paylaştım özellikle başka biri benim yaşadığımı yaşamasın diye. Muhakkak kontrol isteyin.
Bizim düşündüklerimizi doktorlar neden düşünmüyor acaba :)) bazen kafam karışıyor bazende diyorum doktordan daha mı iyi bileceksin rahat ol .. valla şuan yine kafam karıştı transfere çeyrek kala ooofffSizlere bu natural transferde hic transfer oncesi progesteron degerine bakilmiyormu? Bence bakilmali sonucta zaten dogal gebelik olmusmadigi icin tuo bebek yaptiriyoruz ve transferi bu sekilde riske atiyoruz tamam dogal ilacsiz diyoruz ama progesteron gebelik icin cok önemli bir hormon bazi merkezler ilacli transferlerde bile progesteron bakip eger dusuk gelirse daha fazla takviye yapiyormus okudugum kadariyla. Transfer oncesi usgde muaymede yumurtanin catlayip catlamadigini anlamayabilirler aonucta o ay iki tane baskin varaa biri catlamis biri catlamamista olabilir ama basit bir progesteron testi ile catlamanin oluo olmadigi anlasilabilir hatta dusukse ekstra takviye yapilabilir bu benim düşüncem.
Natural siklus olan arkadaşlar bu prednol ne için biliyor musunuz ?
Teşekkür ederim peki bu ilaç rulidle aynı anda mı içiliyor ben bugün ikisini peşpeşe tok karna içtim doğru mu yaptım bilemedimBağışıklık sistemini düşüren bir ilaç vücudun embrıyoyu kabul etmesi için.
Teşekkür ederim peki bu ilaç rulidle aynı anda mı içiliyor ben bugün ikisini peşpeşe tok karna içtim doğru mu yaptım bilemedim
Hmm tamam canım iyiki sordum prednol beni biraz kötü yaptı şişkinlik oldu sanırım ikisini peşpeşe içtim diye yarın öyle yapayım yarım saat arayla içeyim sağolasınCanım pardon yanlış söyledim prednol antibiyotik bağışıklık sistemi zayıf olduğu için korumak amaçlı. Prednol de bağışıklık düşürücü. Bana en az yarım saat arayla için demişti hemsireler
Hayır bakılmıyor canım. Valla ben ne dusunecegimi şaşırdım. En iyi merkezlerden birinde tedavi görüyoruz ama yoğunluktan bu tarz aksamalar olabiliyor demek ki. Ya da nadir olabilecek birsey olduğu için cok önemsenmiyor. Ama benim başıma geldi maalesef keşke olmasaydı negatifimde belki neden bu bile değil. Ama kafanın karışmasına sebep oldu ve artık bundan sonraki tedavilerimde nasıl güveneceğim bilmiyorum. Allah hepimizi halimizden anlayan doğru insanlarla karsilastirsin ve doğru tedavi yöntemleri uygulatsın.Sizlere bu natural transferde hic transfer oncesi progesteron degerine bakilmiyormu? Bence bakilmali sonucta zaten dogal gebelik olmusmadigi icin tuo bebek yaptiriyoruz ve transferi bu sekilde riske atiyoruz tamam dogal ilacsiz diyoruz ama progesteron gebelik icin cok önemli bir hormon bazi merkezler ilacli transferlerde bile progesteron bakip eger dusuk gelirse daha fazla takviye yapiyormus okudugum kadariyla. Transfer oncesi usgde muaymede yumurtanin catlayip catlamadigini anlamayabilirler aonucta o ay iki tane baskin varaa biri catlamis biri catlamamista olabilir ama basit bir progesteron testi ile catlamanin oluo olmadigi anlasilabilir hatta dusukse ekstra takviye yapilabilir bu benim düşüncem.
Anladım cnm benim dr um sevinç hnmdı ayrılmış başka drlar hakkında da bilgim olsun istiyorum sonuçta hepsi işinin uzmanı ama yoğunluktan mı neden anlamadım özel hastanedeymişim ilgisini hissedemedim ben soru sormasam ekstra bi açıklama yapılmıyor hakkımızda hayırlısı olsun inşallahUmut bey di cnm transferi emre bey yapmştı
Cnm önce detaylı muayeneni yaparlar neden tutmadığını öğrenmek için rahim filmi isteyebilirler rutin kan tahlilleri istiyorlar özel bir rahatsızlığın varsa druna muayene olmanı istiyorlar benim böbrek rahatsızlığım var tüp bebek tedavisine engel olmadığına dair nefrologtan onay aldım eşinden orda sperm testi isteyecekler randevu öncesi perhize dikkat edin amh 120tl diye hatırlıyorm cnm tedavin hayırlı olsunKızlar tutmayan bir aşılamadan sonra kaç ay ara verdiriyorlar memorial da bilen var mı? Aşılama ayı dahil 3.adette tüpe okey derler mi? İlk görüşme olmadan bu konularda telefonda bilgi verirler mi? Tüp bebek için uçak bileti almam lazım. Bir de amh testi kaç tl orada?
Amh 210 tl ye yaptırdım memorialde canımKızlar tutmayan bir aşılamadan sonra kaç ay ara verdiriyorlar memorial da bilen var mı? Aşılama ayı dahil 3.adette tüpe okey derler mi? İlk görüşme olmadan bu konularda telefonda bilgi verirler mi? Tüp bebek için uçak bileti almam lazım. Bir de amh testi kaç tl orada?
Amh 210 tl ye yaptırdım memorialde canımKızlar tutmayan bir aşılamadan sonra kaç ay ara verdiriyorlar memorial da bilen var mı? Aşılama ayı dahil 3.adette tüpe okey derler mi? İlk görüşme olmadan bu konularda telefonda bilgi verirler mi? Tüp bebek için uçak bileti almam lazım. Bir de amh testi kaç tl orada?
cnm transfer esnasında hiç kimse muane olmadı sadece mesane kontrolü yapıyorlar o kadar... zaten son kontrolde herşey detaylıca incelenip muane kısmını kapatıyorlar senin durumun biraz talihsiz olmuş ama bence tutunmayı etkileyecek bir durum değil di... ilk transferde hersey normal de olsa tutma olasılıgı %50.... benım de ilk denemem negatif oldu ama bu ikinci deneme de umutluyum inş... sende üzülme artık , kendini toparla, ikinci deneme için enerji topla ...Demekki transfer öncesi kontrol yapılmıyor. Ama bence bu çok büyük bir ihmal. Kontrol edilip gerekirse transfer iptal edilebilirdi. En azından bundan sonraki arkadaşlar için fikir olsun. Transfer öncesi muhakkak kontrol isteyin. Nasip değilmiş olacağı varmış diyorum ama ihmal varsa ve bu yüzden tutmadıysa da hakkımı helal etmiyorum. Benim zaten ilk denemem tecrübesizim ve ne denilirse onu yapıyorum. Doktor değilim ki sebebini bileyim. Düşündükçe daha bir sürü sey geliyor aklıma ama olan oldu artık. Benim üzüntümü sadece yaşayan bilir.
Canım bence aynen böyle sor doktoruna aklını kemirecegine icin rahat etsinUmarım bundan dolayı olmamıştır. Doktorum sanmam engel olmaz falan dedi ama aklımda soru işareti kaldı. Ki bundan dolayı olsa bile biz ihmal etmişiz bundan dolayı tutunmamıştır demezler ki. Bunu nerden öğrenebilirim bilmiyorum ama kafam çok karıştı. Madem ki böyle bir durum olabiliyor transfer günü muayene edilmesi gerekmez mi ? Sadece mesane kontrolü yapıyorlar. Ayrıca engel olmazsa bu ay neden başlatmadı o zaman. Aklımda deli sorular ....
Tedavin hayırlı olsun alttan muayene olacaksın e2 ne bakarlar ilaçlar için idil eczanesini biliyorum 260 tl gonal f arkadaşlar burda yazdı okmeydanı hastanesinin orda deniz eczanesi varmış orda da 240 tl imişBirazdan gideceğim bende. Adetli 2. Günüm tedaviye başlıyorum. İlaçları bugün mü almam gerekiyor kızlar. Hangi eczaneyi öneriyorsunuz? Hastanenin orada mı? Önce dr muayene ediyormuş sonra iğne eğitimi sanırım. Ne muayenesi olacağımı anlamadım ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?