Haklısın teşşekür ederim açıklayıcı olmuş,benim durum da bugün Yücel hoca gördü ,genetik için yaş olarak. Sınır dedi yapılsa iyi olur gibi konuştu ,biraz bana bıraktı gibi,bu kadar önemli birşeyin tercihini ben nasıl yaparım bilmiyorumSevgili arkadaşım. Bu tamamen kişinin durumuna göre gerçekten bu konuda profesyonel olan doktorun kararına bırakılması gereken bir durum. 2.gün embriyosu ile de hamile kalan insanlar var. Dondurulmuş embriyo evet son istatistiklere göre daha avantajlı görünüyor. Ama sadece dondurulmuş transfer yapacağız rahim dinlendirme uygulayacağız diye yeterli kaliteye gelmemiş dondurulmaya uygun olmayan embriyolar donduranlar da var ki bunun başarıya artı etkisinin olacağını düşünmek yanlış olur. 3.gün donduruyorlar mesela ama çözülünce belki hiç biri 5.güne gidemiyor.
Çok ilaç kullanmış veya ilaclardan aşırı etkilenmiş hormon düzeyi çok yükselmiş kişiler için dondurmak avantajlı oluyor tabiki. Ohss gibi durumlar zaten çok tehlikeli oluyor transferde. Yoksa o hormonları düzene koymak tekrar dengeyi sağlamak da ayrı bir klinik tecrübe gerektiriyor.
5.güne gelmiş blastosist aşamasına ulaşan embriyolarda dondurulmuş transfer, rahmin de ilaclardan arınmış daha doğala yakın bir zamanında transfer edildiğinde başarı artıyor. Ama bu dondurulmuş her zaman daha iyi demek olmuyor işte Yukardaki nedenlerden.
Çok mu karışık oldu anlatabildim mi bilmiyorum. Böyle özetlemiş olayım.
Ben şu an takipteyim ortalama büyüklükleri 16-20 arası olduğundaARkadaşlar yumurta toplama işlemi ortalama ne zaman oluyor
Yasin kaç ki canimHaklısın teşşekür ederim açıklayıcı olmuş,benim durum da bugün Yücel hoca gördü ,genetik için yaş olarak. Sınır dedi yapılsa iyi olur gibi konuştu ,biraz bana bıraktı gibi,bu kadar önemli birşeyin tercihini ben nasıl yaparım bilmiyorum
36 ((Yasin kaç ki canim
38 yaş üstü bayanlarda ilk deneme de olsa öneriliyor. Onun dışında tekrarlayan düşükleri olanlara, iyi kalite embriyolar transfer edildigi halde negatif veya düşükle sonuçlananlara, genetik bir sorunu olanlara öneriyorlar. Ama siz sınırda iseniz kararı size bırakması normal. Ben ilk tedavimde 37 idim. Hiç bahsi geçmedi. Ama negatif ve düşük olunca %80 emryolarda genetik sorun vardır dediler. Onun için ilk tedavide talep etmediğim için pişman oldum. İkisi de sağlıksız idiyse 2 embriyo pgt ücreti verirdim ama %20 tedavi ücretini geri alırdım 2.transfer ödemesi de bende kalırdı. 9ay zaman kaybetmezdim. İkisi de sağlıklı ise buna rağmen bu durum olmuş ise başka sebepler araştırmaya yönelirdik. Teki sağlıklı ise yine 2.transfer için ödedigim miktar 2 embriyo pgt fiyatından daha fazla idi. Geçen zamanı geri alacak hiç bir bedel yok.Haklısın teşşekür ederim açıklayıcı olmuş,benim durum da bugün Yücel hoca gördü ,genetik için yaş olarak. Sınır dedi yapılsa iyi olur gibi konuştu ,biraz bana bıraktı gibi,bu kadar önemli birşeyin tercihini ben nasıl yaparım bilmiyorum
Maddi olarak tekrar tekrar deneme imkanım Yok malesef ,kredi çektim bitmesi bir yıl ((negatif sonuçta başa dönmem bir koca yıl .bu durumda yaptırmamız daha iyi sanki ,ama embriyolar bir oluşsun Allah’ın izniyle,Semra hanımın fikrini alırım,hakkımızda hayırlısı38 yaş üstü bayanlarda ilk deneme de olsa öneriliyor. Onun dışında tekrarlayan düşükleri olanlara, iyi kalite embriyolar transfer edildigi halde negatif veya düşükle sonuçlananlara, genetik bir sorunu olanlara öneriyorlar. Ama siz sınırda iseniz kararı size bırakması normal. Ben ilk tedavimde 37 idim. Hiç bahsi geçmedi. Ama negatif ve düşük olunca %80 emryolarda genetik sorun vardır dediler. Onun için ilk tedavide talep etmediğim için pişman oldum. İkisi de sağlıksız idiyse 2 embriyo pgt ücreti verirdim ama %20 tedavi ücretini geri alırdım 2.transfer ödemesi de bende kalırdı. 9ay zaman kaybetmezdim. İkisi de sağlıklı ise buna rağmen bu durum olmuş ise başka sebepler araştırmaya yönelirdik. Teki sağlıklı ise yine 2.transfer için ödedigim miktar 2 embriyo pgt fiyatından daha fazla idi. Geçen zamanı geri alacak hiç bir bedel yok.
Fazladan 1 transfer yerine 3 embriyo genetiğine bakılır diye düşünüyorum. Sonradan benim gibi pişman olma. Dondurulduktan sonra da çözdürülüp incele yapılması riskli.
Benim düşüncem böyle ama yine karar tabiki senin.
Ortalama 8-10 gün iğne kullanıyorsun. 9 gün kullandın diyelim. 10.gün çatlatma iğnesi 36 saat sonra da yani 12.gün opu oluyor.ARkadaşlar yumurta toplama işlemi ortalama ne zaman oluyor
Bence embriyoların oluşmasını bekleme biran önce konuş düşün karar ver.Maddi olarak tekrar tekrar deneme imkanım Yok malesef ,kredi çektim bitmesi bir yıl ((negatif sonuçta başa dönmem bir koca yıl .bu durumda yaptırmamız daha iyi sanki ,ama embriyolar bir oluşsun Allah’ın izniyle,Semra hanımın fikrini alırım,hakkımızda hayırlısı
Kendisine ulaşmak konuşmak zor bir kere görebildimBence embriyoların oluşmasını bekleme biran önce konuş düşün karar ver.
Aslında yasin genç gereklimıdır bilemedim tabi doktorlar öyle dediyse boynumuz kıldan ince oluyor senin için hangisi iyi olucaksa hangi sonuçla bebeğine kavuşacaksan onu yaşarsın insallah
Hepimiz için inşallah tüm kalbimle diliyorum sağolasınAslında yasin genç gereklimıdır bilemedim tabi doktorlar öyle dediyse boynumuz kıldan ince oluyor senin için hangisi iyi olucaksa hangi sonuçla bebeğine kavuşacaksan onu yaşarsın insallah
Bizede söylemediler ama artık tecrübeli olunca 3 günlük bi perhiz uygulayıp öyle gittik opuyaArkadaşlar size yumurta toplama günü öncesi eşiniz için perhiz süresi hakkında bilgi verdilermi,bize hiç birşey söylenmedi ,
Bir kAslında yasin genç gereklimıdır bilemedim tabi doktorlar öyle dediyse boynumuz kıldan ince oluyor senin için hangisi iyi olucaksa hangi sonuçla bebeğine kavuşacaksan onu yaşarsın insallah
bende öyledir herhalde dedim ,spremiyogramda öyle demişlerdi ,Bizede söylemediler ama artık tecrübeli olunca 3 günlük bi perhiz uygulayıp öyle gittik opuya
Teşşekürler o süreci senin kadar stresli yaşayacağımdan şüphem Yok zaten , imkanlar dahilinde en iyisi yapılması sanırım ,Allah yardımcımız alsun Allah size ve bebeğinize sağlık versin ))ben de 36 yaşındayım. bana ilk emre bey aynı size söylediğini söyledi.
sonra semra hanım gerek yok ilk denemen, ailede sorun yok %3 bile ihtimal görmüyorum dedi. biz de yaptırmadık. çok şükür ve maşallah ki ilk denemede pozitif aldık. ama sonra gebelik sürecinde her gittiğimiz doktor yaştan dolayı riskli gebelik dedi ve yurtdışında yapılan dna testlerinden yapmamızı istedi. biz de yaptrıdık. inanın o sonucu beklemek çok zordu. 25 günlük bir süre azap gibi geçti. çok şükür ve maşallah ki semra hanım haklı çıktı ve test sonucu güzel geldi. ama şimdiki aklım olsa pgt yaptırırdım. gebelikte aşırı stres çok daha zor inanın.
3130 dan Feyza hemşireye ulaş cnm o geçte olsa Semra hanıma sorup arıyor beni perşembe aradı cuma Semra hnm a sordu 7:30 gibi görüş bildirdi.Kendisine ulaşmak konuşmak zor bir kere görebildim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?