Sadece doktor onayi kaldiysa bayramdan sonra sonucu alirsiniz diye dusunuyorum o zamanTrombofiliyi yaptıralı 2 ay 10 gün olmuş. Bugün konuştum çıkmış ama doktor onaylamamış bilgi veremem dedi. Takip doktorum da perinatolog değil. Kan tahlilinde fibronijen ve aptt bakılmış onlar da normal dedi. Endişelenmeyin filan dedi ben de üsteleyemedim. Bu pıhtılaşmanın düşüğe neden olduğu kanıtlanmamış bir şey mi acaba? Çünkü doktorlar da hem fikir değil. Ya da düşük olmasını mı bekliyorlar anlamıyorum.
Ben en iyisi yarın lab.lara sorayım en kısa sürede çıkabilecek varsa yaptırayım. Sonra da bir perinatologla görüşmeliyim sanırım. Çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için.
Biyopsileri zaten Murat bey almiyor, Embriyoloji lab.inda aliniyor biyopsi, Yesim hanim veya Hakan bey alirKızlar genetikteki murat hoca izne ayrılmış. Biz de hastaneye gittiğimiz vakitlerde sadece muayene olup çıktık Murat hocayla detaylı pgt konusunda konuşamadık. Perşembe gününe kadar vaktimiz var. Yaptıracak mıyız elimizde kalanlardan kaç tanesi vs. Diye. Ama Murat hoca izindeyken biyopsi işlemini kim yapıyor kafama takıldıZaten emin olamadığımız çetrefilli bir işlem bir de İzinde olması moralimi bozdu
Hadi yaBiyopsileri zaten Murat bey almiyor, Embriyoloji lab.inda aliniyor biyopsi, Yesim hanim veya Hakan bey alirhic kafana takma, olmayan bir problem bu
Umarım geç kalınmamıştır. Şu anda elimden bir şey gelmediği için Memorial'daki doktorlara güvenmekten başka çarem yok. Ama eğer bir yan etkisi yoksa bu ilaçların, bence de sadece psikolojik olarak rahatlatacaksa bile verilmeli. Yine de Semra Hanımın böyle bir şeyi atlayacağına inanmadım açıkçası. O yüzden ben de üzerinde durmadım. Ama ağrı başlayınca tedirgin etti. Yarın soracağım laboratuvarlara bayram öncesi verecek olan varsa yaptırırım. Tekrar teşekkür ederim size.Sadece doktor onayi kaldiysa bayramdan sonra sonucu alirsiniz diye dusunuyorum o zaman
Doktorlar kesinlikle hemfikir degil, tekrarlayan dusukleri olmayan hastalara belli genlerdeki mutasyonlar disinda igne ve hap yazmiyor pek cogu zaten.. En onemli olan Faktor 5 ve Faktor 2de mutasyon cikarsa cogu doktor yazar ama...(bu genlere yazmayani da duydum gerci)
Ama kimi doktor icin de cok onemli... Acikcasi hasta icin de psikolojik bir rahatlama bazen. Benim icin oyle en azindan. Cok cok elzem degildi kullanmam ama bu kadar zor eldd edilmis bir gebelikte her turlu onlemi alip elimden geleni yapmak istedim
İgne yazanlar genelde perinatologlar oluyo, siz de bu konuda hassas olan bi tane bulup giderseniz bu sorun cozulur insallah
Ağızın bal yesin senin valla
Bahsedenlerden biri bendim daha doğrusu aynı şekilde muhabbeti olduğu için katıldım fakat şu bir gerçek ki kromozomsal bir problem olupta PGT yaptırmamak eksik bir karar diye düşünüyorum.Benim eşimin de genetik faktörü problemi olmasına rağmen hoca da bana aynı cümleleri söyleyerek “zarar veriyor” demesine rağmen mecburen yaptıracağız.Tüp Bebek’te zaten herşey risk içeriyor.Hadi yaiyi o zaman ben telefonda kadına diyorum Murat hocadan başka biriyle görüşebilir miyim telefonda ve ya gelelim hastaneye diyorum kendi doktorunuzla görüşün diyor. İyi de onlar embriyolog mu ben onunla görüşeyim aslında gönderme taraftarıydım ama burada bir kaç arkadaş embriyo zarar görebiliyor muhabbetinden bahsetti bunu da hoca söyleyince aklım bulandı. Bilemiyorum işte öyle karışıkımm..
Aslında bilindik (test sonuçlarına göre) Kromozom sorunumuz yok. Sadece geçmiş öykülerimden yordayarak tavsiye etti hocalar. Hayırlı bir karar olur inşallah diyelimBahsedenlerden biri bendim daha doğrusu aynı şekilde muhabbeti olduğu için katıldım fakat şu bir gerçek ki kromozomsal bir problem olupta PGT yaptırmamak eksik bir karar diye düşünüyorum.Benim eşimin de genetik faktörü problemi olmasına rağmen hoca da bana aynı cümleleri söyleyerek “zarar veriyor” demesine rağmen mecburen yaptıracağız.Tüp Bebek’te zaten herşey risk içeriyor.
Merhaba saf arı sütü ve bal polen propolis arı sütü karışımları erkek inde fayda gösteriyor mu bilginiz var mı?Yediklerinden de kaynaklanıyor olabilir beslenme düzenini değiştirip takviye kullanmayı dene istersen erkeklerde sperm kalitesi için var olan takviye yumurta içinde var ben kuru incir kestane balı arı sütü polen propolis kullandım( bizim arılarımız var katkısız kendimiz yapıyoruz eşimle kendimize yetecek kadar) benimde 8 oluyordu genelde 4 dölleniyordu bu sefer 11 tane toplandı 8 döllendi 3 tanesi devam etti ( eşimde morfoloji ve varikosel problemi var) bence beslenmene odaklan
Keçiboynuzu pekmezi , arı sütü, polen, bizim balımızdan kullandı eşim ama okuduğum kadarı ile erkekte kestane balı ve keçiboynuzu pekmezinin faydası daha fazla . bizde hareket ve morfoloji sorunu olduğundan 3 günden sonra devam etmiyordu o yüzden bunlara ek proxed 5 ay ve e vitamini 3 ay kullandı eşim birde haftada 2 3 gün nohut yemeği yedirdim nohut suyu içiremediğimden ,inşallah devam etmelerine onlar fayda sağlamıştır. Sigarayı ve alkol ü bıraktı 4 ay kullanmadı hiç.Merhaba saf arı sütü ve bal polen propolis arı sütü karışımları erkek inde fayda gösteriyor mu bilginiz var mı?
Anladım, inşallah faydası oluyordur bizimde. Keçiboynuzu kürü e ek keçiboynuzu özünü almayı düşündüm birde. E vitamini alayım birde olmazsa proxed hiç bilmiyorum. Size hangisinin faydası olduğu meçhul ama işe yaratmıştır eminim. Eşim sigara alkol hiç kullanmıyor şükür korona mahvettiKeçiboynuzu pekmezi , arı sütü, polen, bizim balımızdan kullandı eşim ama okuduğum kadarı ile erkekte kestane balı ve keçiboynuzu pekmezinin faydası daha fazla . bizde hareket ve morfoloji sorunu olduğundan 3 günden sonra devam etmiyordu o yüzden bunlara ek proxed 5 ay ve e vitamini 3 ay kullandı eşim inşallah devam etmelerine onlar fayda sağlamıştır. Sigarayı ve alkol ü bıraktı 4 ay kullanmadı hiç.
Benim eşimde korona geçirdi tedaviye 2 ay geç başladık , proxed biraz pahalı ama mecburen kullandık, keçiboynuzu özü yada keçiboynuzu kürü ikisinden birini kullanın isterseniz akşam içiyordu uyarma olmasın gündüz diye, bu arada ben d vitamini kullandım eşim pozitif ve ben negatif çıktım (d vitamini değerim düşük benim ) inşallah faydası olur yüzünüz gülerAnladım, inşallah faydası oluyordur bizimde. Keçiboynuzu kürü e ek keçiboynuzu özünü almayı düşündüm birde. E vitamini alayım birde olmazsa proxed hiç bilmiyorum. Size hangisinin faydası olduğu meçhul ama işe yaratmıştır eminim. Eşim sigara alkol hiç kullanmıyor şükür korona mahvetti
Benim de aynıydı gebe kalırsan hemen iğneye başlıycaz dedi. Şuan da coraspin e devamBen de Bulent Kars a gittim, pihtilasma icinEvet, Pai homozigotmus, Bulent bey icin yeterli bunu gormek zaten. Benim de Mthfr c677 ve pai heterozigot, Bulent bey igne ve coraspin yazdi. İcim rahat etsin diye kullaniyorum, aksi halde aklim cok takilacakti
Bize de aynısı söylendi. Kromozomsal bir problem var mı yok mu bilmiyoruz ama 17 yumurtadan 4 embriyo 5. güne ulaştı. 6aa, 6ab, 4cb, 3cb kalitedeler. Biz de ilk günden pgt istiyorduk ama gerek yok denildi. Bu tabloda sorun çıkma olasılığı binde üç denildi. Pgtde zarar görme olasılığı daha fazla denildi. O yüzden biz de pgtye göndermedik.Hadi yaiyi o zaman ben telefonda kadına diyorum Murat hocadan başka biriyle görüşebilir miyim telefonda ve ya gelelim hastaneye diyorum kendi doktorunuzla görüşün diyor. İyi de onlar embriyolog mu ben onunla görüşeyim aslında gönderme taraftarıydım ama burada bir kaç arkadaş embriyo zarar görebiliyor muhabbetinden bahsetti bunu da hoca söyleyince aklım bulandı. Bilemiyorum işte öyle karışıkımm..
Daha evvel kimde veya hangi merkezde tedavi oldunuz ?Merhabalar
İki başarısız deneyimim oldu, 4 adette dondurulmuş embriyom var ama transfer edilenler kadar iyi kalite değilmiş..
Doktorumuzun tecrübesine güvenerek gitmiştik ama gereken ilgi ve alakayı görmeyip, randevularda baya bekletilip aynı zamanda doktorun gözden birşeyler kaçırdığını da düşündüğümüz için değişiklik yapmaya karar verdik ve Şişli Memorial olsun istiyorum. Doğru bir karar mı onu da bilmiyorum. Sizin de fikirlerinize ihtiyacım var. Tecrübe ve deneyimleriniz konusunda Yardımcı olursanız çok sevinirim
Proxed hız için mi faydası var acaba?Benim eşimde korona geçirdi tedaviye 2 ay geç başladık , proxed biraz pahalı ama mecburen kullandık, keçiboynuzu özü yada keçiboynuzu kürü ikisinden birini kullanın isterseniz akşam içiyordu uyarma olmasın gündüz diye, bu arada ben d vitamini kullandım eşim pozitif ve ben negatif çıktım (d vitamini değerim düşük benim ) inşallah faydası olur yüzünüz güler
Ayyy evet ya yarın test günüm düşündükçe kalbim sıkışıyorR rededa
nolur sevinçten haber vermeyi unuttum de ...
Nameless Warrior
Yarın test günün mü ?
Erken gebelik testi falan ?
A aabirumut
Bugün sendeyiz Seda hadi sende beklediğimiz haberi ver ?
Olacak Allah’ın izniyle hep olumlu düşünAyyy evet ya yarın test günüm düşündükçe kalbim sıkışıyoryok kuzum cesaret edemedim evde test yapmaya
Allah in izniyle yarin güzel haber duyacağız sendenAyyy evet ya yarın test günüm düşündükçe kalbim sıkışıyoryok kuzum cesaret edemedim evde test yapmaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?