Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Canim gozun aydin. Rabbim tamamina erdirsin insaAllah. Cgh ve pgt arasinda ne fark var acaba? Bize de pgt onerildide. Kararsiz kaldik yaptirip yaptirmamaya
Çok sağol canım. Darısı inşallah sizlere. Pgt ikiye ayrılıyor fish ve cgh diye. Fish te belli kromozomlara bakılıyor. Cgh de ise bütün kromozomlara bakılıyor. Sana direkt pgt dedilerse cgh yi kastetmislerdir diye düşünüyorum. Ne için istediler sizden pgt yi? Düşük falan mı oldu daha önce?

Transfer öncesi ve sonrası önerileriniz var mı:)
Canim her şeyden önce rahat olmaya çalış. Ben 6 tüp bebek denemesi yaptım. Son denemeye kadar her yolu denedim; bazisinda hiç yataktan çıkmadım, bazisinda nispeten daha aktif oldum. Ama hepsinde en azından ilk 3-4 gün rapor aldım işe gitmedim ve en hareketli olduğumda bile hareketlerimi çok sınırlamaya çalışıyordum. Daha yavaş adımlar vs. En son denememde ise transfer öncesi ve sonrası arasında tek fark uzanmadım yukarılara ve ağır kaldırmdim. Onun dışında hiçbir sekilden hareketlerimi kısıtlamadım. Ertesi gün hemen işe gittim. Hatta benim işim de bayağı yoğundur. Istanbul sartlarinda ise gidis gelis vs. Dosyalarımi falan bile çok agir olmamak kaydıyla kaldırdım falan.. yemin ederim hiç bu kadar rahat olmamıştım. Uykularım bile daha rahattı. Önceden uyuyamazdim bile oldu mu olmadı mı, yan mi yatsam, sırt üstü mu vs. :) Ve hep inandım inşallah bu kez olacak diye. Hamdolsun rabbim mahçup etmedi. Bu kadar detaylı niye anlattim; çok zorlu bir süreç bu tedavi süreci, hem maddi hem manevi çok fazla yıpranıyoruz. Mümkün oldukça sonuç odaklı pozitif düşünmeye çalışmanızı, hep olacagina inanmanizi ve kendinizi cok fazla kisitlamamanizi şiddetle tavsiye ederim. Her açıdan çok rahatlayacaksiniz. Bir de Son olarak tavsiyem dua ederken Allahın isimleri ile dua edin. El Vacid El Hayy El Halık El Musavvir. Rabbim dualarınızı geri çevirmez inşallah Benden naçizane tavsiyeler bunlar

Transfer öncesi ve sonrası önerileriniz var mı:)
Rahat ol kasma kendini.olacagi varsa olacak zaten.cok yormamaya calis kendini.calisiyorsan bikac gun dinlen.semra hoca gerek yok demisti ama ben gitmedim okula.ne agri oluyor ne sizi.oglen ararlar embryologlar.bazen aramiyorlar siz arayn mutlaka ogleden sonra.bide 6 orta kalite dedigi yine 5.gun embryosu mu? Oyle ise cok uzulme.benim de biri oyleydi ve o da tuttu cok.sukur.yeter ki 5.gune saglam gelsin iyi embryodr o.ama tutma isi iste kismet.bazen 5 aa tutmuyor bazen orta kaliteler tutuyor :) sansin bol olsun canim.pozitif enerjinle guzel sinyaller gonder rahmine :)

Ben 38 e girdim canim rezerv azligi var. Amh 0,88 di gecen yîl, bir ay oncede yaptirdim. 1,20 cîktı. Esimde de tese ile sperm bulundu. Canim daha once 3 kez denememiz oldu. Ilk ikisi baska merkezdeydi. Ilkinde 3.gun embriyosu transfer edildi. Tutunamadi ikinci de embriyo bolunmesi durdu transfer olmadi. 3.denememizi Memorialda yaptik. 5 yumurta oldu. 3 ü dollendi. 2 si 5.güne gitti, 1 i iyi digeri orta, 2 si de transferim oldu ve maalesef tutunamadılar Yaşa bagli ve erkek sebepli infertilite oldugu icin pgt istediler saniyorum. Gecen reglide de baslamak icin gittik. Muayene sonrasi Semra hoca yine gecen tedavimizdeki gibi önde giden bir yumurtam oldugunu, kist oldugunu bu sebepten 21 gunluk dogum kontrol hapı kullanmamı ongordu. Ilac bitince 1 hafta 10 gune regl olucagimi ve o zaman baslayacagimizi soyledi. Dogum kontrol hapi zaten tembel olan yumurtalari iyice tembellestirmez insaAllah bu gibi durumda olan var mi aranızda arkadaslar

Arkadaşlar merhaba birşey danışmak istiyorum sizlere. Soracağım soruyu tuhaf karşılayabilirsiniz ama 7.deneme olacağı için bunu göz önünde bulundurmanızı istesem.Donmuş embriyolarınız var ve bu donmuş embriyodan transferiniz oldu ve Allah korusun ama negatif aldınız diyelim. Sizce bir sonrakine kalan donmuş emriyolarla tekrar bir transfer mi yapılmasını istersiniz yoksa tekrar bir tüp bebek tedavisi ile taze embriyo transferinimi istersiniz.

Durumunu çok iyi anlıyorum canım.senin durumunda olduğum da olmuştu.tabiki önce dondurulmuş embriyo ile denedim.sana da bunu çneririm.inşallah tutar da tekrar ilaç almak zorunda kalmazsın.negatif almanız dındurulmuş embriyoların tutmayacağı anlamına gelmez.

Arkadaşlar laparoskopi olanlar,kanamanız ne kadar sürdü?çok az oluyo tabi ama kesilmedi tam olarak.

Canim neden tuhaf olsun sorun gayet normal.ben olsam kesinlikle donmuslarimla devam ederim.donmus hem daha zahmetsiz hem daha masrafsiz.once donmuslari bitirir olmazsa sil bastan baslardim.bi kac kere donmus tutmadi diye donmusu suclama.onlarn tutmama sebebi donmus olmasi degildir belki.taze de olsa tutmayabilirdi.unutma ki donmusla hamile kalan cok bayan var ben dahil.ben donmuslari daha mantkli buluyrm.kalitesinden hiçbir sey kaybetmedikten sonra dinlenmis bir rahim , az ilac almis bir bunye ile donmus embryolarlarla denemek en mantklsi.

arkadaslar merhaba birsey sormak istiyorum. Geçen reglde baslamak için merkeze gittik. Muayene sonrası Semra hoca yine geçen tedavimizdeki gibi önde giden bir yumurtam olduğunu (önceki tedavide de aynı şeyleri yaşadım) ve kist olduğunu bu sebepten 21 günlük doğum kontrol hapı kullanmamı öngördü. Kullanıyorum. Ilac bitince 1 hafta 10 gune regl olacağımı ve o zaman başlayacağımızı söyledi. Doğum kontrol hapı zaten tembel olan yumurtaları iyice tembellestirmez insaAllah bu gibi durumda olan var mı aranızda arkadaşlar çok tedirginim. Ayrıca bayrama denk geliyor tedavimiz umarım dr.lar orada olur ayrıca bu durum için de tedirginim

Sorunun cevabini bilemiyorm bu durumu yasamadi.ama iki sey diyeceğim sana.1.semra hocaya guven o ne dediyse en dogrusunu söylemiştir.dogum kontrol hapinin oyle bir yan etkisinin olacağını sanmıyorum.ikincisi bayramda da orada gorevli dr lar var.her daim var cnku tarihler saatler tup bebekte cok onemli oldgu icn daima doktor var hastanede merak etme.ha ama cok secenek sansin olmayabilir o ayri mesele.hepsi iyi doktorlar ya cok da kasmamak lazim valla bunu anladm.semra hocayla gorustuysen gerisini takma kafana o yon verir

Canım benimde kalan dondurulmuslarim var denedik tutmadı ama kalanları denemek istemiyorum taze istiyorum
Ama benim dondurulmuslar orta kalite ydi

Arkadaslar sizde transferden sonraki 9 günde mi test yaptirdiniz..?! Benim bugün yedinci günüm birtane donmus transferi yapildi ve test tarihim 15.06.. Heryerde okuyorum 12 gün Yaziyor..

Arkadaslar sizde transferden sonraki 9 günde mi test yaptirdiniz..?! Benim bugün yedinci günüm birtane donmus transferi yapildi ve test tarihim 15.06.. Heryerde okuyorum 12 gün Yaziyor..
12 gun baska hastaneler.bizim hastane hep 9 gun veriyor.5.gun embryosu oldugu icin yeterli görüyorlar 9 gunu.zaten degerler yuksek cikinca sen de yeterli oldgnu goreceksin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…