- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.823
- 798
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Ev hanimliginda ne var ayolSizin için çok üzüldüm . Muhtemelen ev hanımı ancak ev hanımlığı da size yetersiz geliyor . Çalışan hasta yorgun vs insanlara aşağılayıcı konuşma itemleri kullanmak , hayatından mutsuz olan genelde siz yapıda kadınlarda oluyor. Bunları da büyük bir sinirle reddedersiniz muhtemelen :) umarım sizin de hoşunuza gitmeyen bir şey olduğunda toplum size aynı hoş görüsüzlükle davranır
Yoo hiç de değil. Tam olarak tüm binaların bahçesinin olduğu bulunduğum bölgede biri küçük bir koru sayılacak kadar büyük bir parkın da dahil olduğı 3 ayrı parkı, sitelerin bahçesinde oyun alanları da olan bir bölgede oturuyorum.Bu arada burası yazanların yaşadıkları yerler gibi çocukların ordu halinde oynayıp tüm gün gürültüden evde durulmayan bir bölge değil. Her apartmanın kendi bahçesi, kamelyası, yeşil alanı vs var. Aralarda yeterli mesafe de var. Burada öyle azmış, sağa sola saldıran çocuk da görmedim. En fazla bahçelerinde birbirleriyle şakalaşıp, gülüp eğlenen çocuklar. Sanırım aşırı tepki verenler Bağcılarda Esenyurtta vs yaşayıp oradaki tiplere ses çıkartamayıp burada hıncını almaya çalışanlar ama konu onların tahayyül ettiğinden farklı.
Önceki evim giriş katındaydı. O zaman küçük bebeğim vardı ve emekliyordu. Yan tarafımda bir aile vardı. Ne zaman çocuğum emeklese adam kapıya güm güm vurup rahatsız oluyorum diye böğürürdü. Bu adam evde olmadığı saatlerde kızları evde parti verir, müziğin sesini sonuna kadar açar, tepine tepine dansederlerdi, üstelik gece 12, 1'e kadar misafirlerinin sesinden bebeğim uyuyamazdı. Kucağımda gezdire gezdire sakinleştirmeye çalışırdım. Asla kapılarına gitmedim çünkü bana bir bıçak savurmayacağına dair bir garanti yoktu. Anlatmak istediğim, çocuklardan aşırı rahatsızlık duyanlar, konuşmasın, yürümesin, gülmesin, dışarı çıkmasın diyenler hep hastalıklı tipler.bende özellikle parka ve okula bakan oralara yakın yerlerde oturdum çocuk cıvıltıları içinevde gümgümgüm ses yapılmadığı sürece sabah erken gece geç saatde gürültü yapılmadığı sürece apartmanın bahçesinde oynasınlar bir zahmet bir daha kimse çocuk olamayacak zaten haftaiçi okul var ... tatillerde ödevler var eve kapandık pandemi de çocuklar çocuklarla oynaya oynaya büyür o enerjilerini nereye boşaltsınlar yazık ama yani üzülüyorum şimdiki çocuklara
Aslında hiçbir şey yok ama bazısı bunu yetersiz görüp öyle bi hale getiriyor ki kendini agresif mutsuz . Saldıracak yer arıyor .Yoksa mis gibi insanın kendine vakit ayırdığı kendini tanıma şansı bulduğu, çocuklarını kendi görgüsüyle büyüttüğü dünyanın en büyük işiEv hanimliginda ne var ayol
Sen ayrısın bacım. Sen ve birkaç kişi daha trollük peşindesiniz. Olayın özüyle hiçbir ilginiz yok. Profil mesajlarınızı gördüm. İşiniz gücünüz milletin konusunu sabote edip "nası da lafı goydum, gördünüz mü nası da şunu şunu dedim ahaha" deyip birbirinizin minik egolarını tatmin ediyorsunuz. Konu birazdan kapanacak. Az daha oynayın
Sorun öğlen oynaması değil zaten. Hep konuyu eskiden sabahtan oynardık eskiden şöyleydik diye açıyoruz ama eskiden de böyle büyük daireler sitenin içinde 50 dairelik kalabalık bir ortam yoktu. Ben çocukken yaşadığım şehirde daire bile yoktu en fazla 3 katlıydı evler. Onda da çocuklar ne kadar gürültü yapabilir ki eski çocukların utanması da vardı. Şimdi şehirler büyüdükçe daire sayıları arttıkça parklar, piknik alanları, futbol sahaları, oyun alanları derken inanılmaz arttı doğal olarak gürültüde iki üç katına çıkıyor. Bu insanlar sadece 12 ye kadar çıkılmasın diyor aslında çok makul çok yerinde her iki tarafa da uyacak bir istek. 3 e kadar oynanmasın demiyorlar ki. Benimde çocukluğum sabahtan akşama sokaklarda hatta daha doğru antremanlarla okulda geçti. Bizim zamanımızda ilkokulda hemen hemen her öğrencinin bir spor dalı ilgi alanı vardı biri kursa gider diğer antremana giderdi şimdi onlarda yok çoğu çocukta. Yani eskilere gidersek farkını görebileceğimiz çok şey var önemli olan günümüz. Günümüzün kötü şartları. Kalabalık bir aile ile yaşıyormuşsun gibi ve istediğim dairede istediğin katı seçemiyorsun çünkü kata göre cepheye göre fiyat değişiyor eskiden bunlarda yoktu.arkadaşlar çocuk neden öğle saatinde bahçede oynayamasın ? sabahtan geceye kadar sokaklarda oynayan çocuklar değil miydik biz ? yakar toplarımızla kahkahalarımızla saklambaçlarımızda ip atlarken güm güm seslerimizle sokakta oynamadık mı ? şimdi bu zamanda zaten çocuklar oynayacak alan bulamıyor bir apartmanın ve sitenin bahçesi var bulabilirlerse bırakın çocuklar sabah çok erken ve gece geç saatde olmadığı sürece gönüllerince oynasınlar yahu...
Aslında hiçbir şey yok ama bazısı bunu yetersiz görüp öyle bi hale getiriyor ki kendini agresif mutsuz . Saldıracak yer arıyor .Yoksa mis gibi insanın kendine vakit ayırdığı kendini tanıma şansı bulduğu, çocuklarını kendi görgüsüyle büyüttüğü dünyanın en büyük işi
Paçalarından basitlik akıyor:) evet lojmana taşınacağım ama seni mutlu edecek şekilde değil ben ve çocuklarım tek olacağız ve çok mutlu olacağız. Sen de başkalarının mutsuz olma ihtimali üzerinden o zavallı egonu tatmin etmeye çalışmakla uğraş dur.Verdim şukunu bacım. Sana ex kocanla lojmanda mutluluklar, orada uyarsın belki kurallara.
Gece çalışan insanlar uyuyamazsa bence agresif olurlar bacımYok valla pamuk gibi insanim :)) bence asıl mutsuzlar ses takıntılı insanlar. Ses takıntısı olup mutlu olan insan görmedim hepsi sınırlı agresif. Ya bir insan çocuk civiltisindan nasıl rahatsiz olur aklım almıyor. Gündüz vakti hemde. Saldıracak yer arayan gündüz vakti kendi halinde oynayan çocuklara catanlar olmasın :)
Dedi yine konuyla ilgili kisiVerdim şukunu bacım. Sana ex kocanla lojmanda mutluluklar, orada uyarsın belki kurallara.
Yöneticilerin böyle bir hakkı var mı? Ben sitede apartmanda oturmuyorum. Yani oylama yapmadan kendisi şahsi olarak karar alabiliyor mu? Peki çocuklu ailelere çocukları burda oynatın deyip alternatif yer gösterdi mi? Size neden bilgi verilmemiş sizin çocuğunuz muhabbet kuşu mu?Oylama falan yok. Bunlar sürekli sorun çıkaran tipler. Yönetici de kendi başından atmak için böyle bir karar almış. Üstelik haber verme gereği bile duymadan.
Kurallar olduğu halde toplumda saygısızlık seviyesizlik gırla, olmasa neler olur acaba?Ne kötü olmuş yaşamak be. Biz çocukken istediğimiz saatte çıkar gece geç vakitlere kadar oynardık. Aileler balkonda oturur biz saat geç vakte kadar dışarıda olurduk. Şimdi herkes yok kural yok pazar yok bilmem ne kafes hayatı yaşıyor. Herşeyi böyle kurala dökmek çok zor değilmi ya.
... açılan konu öğlen çardakta oturup oynayan çocuktan şikayet edilmesi, öğlen çocuk apartmanda bahçeliyse çardakda varsa ve kural da konulmamışsa oynayabilir. konu bu ,yorumlarda bunun üzerine olmalıyken gece 2 ler sabah 7 ler örnek verilmiş şimdi sizde bizim zamanımızda kalabalık değildi diyorsunuz 86 doğumluyum 7 katlı çok daireli apartman çocuğuydum mahallemizde çok katlı ve çok daireliydi arkadaş grubum 30 kişiydi gerisini siz düşünün ...Sorun öğlen oynaması değil zaten. Hep konuyu eskiden sabahtan oynardık eskiden şöyleydik diye açıyoruz ama eskiden de böyle büyük daireler sitenin içinde 50 dairelik kalabalık bir ortam yoktu. Ben çocukken yaşadığım şehirde daire bile yoktu en fazla 3 katlıydı evler. Onda da çocuklar ne kadar gürültü yapabilir ki eski çocukların utanması da vardı. Şimdi şehirler büyüdükçe daire sayıları arttıkça parklar, piknik alanları, futbol sahaları, oyun alanları derken inanılmaz arttı doğal olarak gürültüde iki üç katına çıkıyor. Bu insanlar sadece 12 ye kadar çıkılmasın diyor aslında çok makul çok yerinde her iki tarafa da uyacak bir istek. 3 e kadar oynanmasın demiyorlar ki. Benimde çocukluğum sabahtan akşama sokaklarda hatta daha doğru antremanlarla okulda geçti. Bizim zamanımızda ilkokulda hemen hemen her öğrencinin bir spor dalı ilgi alanı vardı biri kursa gider diğer antremana giderdi şimdi onlarda yok çoğu çocukta. Yani eskilere gidersek farkını görebileceğimiz çok şey var önemli olan günümüz. Günümüzün kötü şartları. Kalabalık bir aile ile yaşıyormuşsun gibi ve istediğim dairede istediğin katı seçemiyorsun çünkü kata göre cepheye göre fiyat değişiyor eskiden bunlarda yoktu.
Siz kimin karşısına çıkabildiniz de insanları hınç almakla itham ediyorsunuz ? En azından karısına gidin laf anlatın, kocasına sahip çıksın, yoksa bi tane tersoya denk gelip başına iş alacak yakında. Gayet de kalabalık bir mahallede oturuyorum, göçmen de çok burda bir sürü milletten insan var , bi tane ses duymadım geldim geleli 4 yıl oluyor. Bi çocuk sizlerde yok.Bu arada burası yazanların yaşadıkları yerler gibi çocukların ordu halinde oynayıp tüm gün gürültüden evde durulmayan bir bölge değil. Her apartmanın kendi bahçesi, kamelyası, yeşil alanı vs var. Aralarda yeterli mesafe de var. Burada öyle azmış, sağa sola saldıran çocuk da görmedim. En fazla bahçelerinde birbirleriyle şakalaşıp, gülüp eğlenen çocuklar. Sanırım aşırı tepki verenler Bağcılarda Esenyurtta vs yaşayıp oradaki tiplere ses çıkartamayıp burada hıncını almaya çalışanlar ama konu onların tahayyül ettiğinden farklı.
Çocuk CIVILTISI mı ahahahahahhaahhah böğürmesi, kükremesi diyoruz biz ona siz cıvıltısı ile uyanıyorsanız ne mutlu size :)Yok valla pamuk gibi insanim :)) bence asıl mutsuzlar ses takıntılı insanlar. Ses takıntısı olup mutlu olan insan görmedim hepsi sınırlı agresif. Ya bir insan çocuk civiltisindan nasıl rahatsiz olur aklım almıyor. Gündüz vakti hemde. Saldıracak yer arayan gündüz vakti kendi halinde oynayan çocuklara catanlar olmasın :)
Tabi şimdi olayı net görüp bilmediğimiz için bu konuda sadece fikrimi beyan edebiliyorum. Yasak kuralı koyulmamış dediği dairede sadece kendisinin tepki gösteriyor olması normal değil bence eğer böyle bir konuşma toplantı yoksa neden başka çocuklu aileler buna uyum sağlıyor? Mutlaka karşı çıkan olurdu hemen hemen herkesin çocuğu var tek bir sorun çıkaran kişinin lafına daire ayak uydurmaz bence. Kendisinin haberi olmadan ya da dikkatinden kaçmışta olabilir toplantı yapılmış karar verilmiştir bana göre. Ben kirada kalırken gruptan yazıyorlar ilkte gruba dahil değildim haberim olmamıştı toplantıdan whatsapp a dahil oldum bu seferde kapıya mı ne asmışlar toplantı var diye onu da okumadım hiç gelip geçerken ama çoktan konuşmuşlar bile. Böyle de olabilir ama o kadar insanın yöneticiye değilde dairede kalan birinin lafına bakarak kabulleneceği bir durum olması söz konusu olamaz bence. Ya öyle ihtimal varsa o zaman gruba yazıp toplantı yapılmasını talep etmeleri gerekir.... açılan konu öğlen çardakta oturup oynayan çocuktan şikayet edilmesi, öğlen çocuk apartmanda bahçeliyse çardakda varsa ve kural da konulmamışsa oynayabilir. konu bu ,yorumlarda bunun üzerine olmalıyken gece 2 ler sabah 7 ler örnek verilmiş şimdi sizde bizim zamanımızda kalabalık değildi diyorsunuz 86 doğumluyum 7 katlı çok daireli apartman çocuğuydum mahallemizde çok katlı ve çok daireliydi arkadaş grubum 30 kişiydi gerisini siz düşünün ...
bu konuda en önemli detay site öğlen 12 ye kadar bahçe yasak kuralı koymamış ... ayrıca komşuların yüz göz olması da yanlış ben birini şikayet edeceksem site yönetimini-apartman yöneticisini ararım durum bu diye, komşuyu aramam üstelik kural yok kendi keyfime göre arayıp çocuğunu çıkarma diyemem .
toplantı olur ve oylama yapılır bir saat belirtilir kural konulur, kurallar iyidir herkes ona uyar rahatlık olur 11 den önce kimse bahçede gürültü yapmasın 22:00 dan sonra da kimse çıkmasın gürültü yapmasın denebilir ama herkesin oyu ve toplantı ile belirlenmesi gerekir komşu tek başına hüküm süremez ne münasebetOylama falan yok. Bunlar sürekli sorun çıkaran tipler. Yönetici de kendi başından atmak için böyle bir karar almış. Üstelik haber verme gereği bile duymadan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?