Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cok sicak degil mi ya bence zaten o saatte cocuklarin disarida olmamasi lazim gunes cok etkiler.
Tam gölge olduğu saat olan 18'de de çıkış yasağı koymuşlar. Yani çocuklara tanınan saat tam güneşin tepede olduğu saat ve buna itiraz etmek suç oluyor. Şu delirmiş toplumdan bir an önce sıyrılıp kaçmak lazım.

18de yasak oldugunu okumamisim gozumden kacti demek. o sacma olmus. sabaha belki hak veririm de yani 18 ne alaka zaten hava anca 21 gibi karariyor, serinlikte oynayacaklari zaman tam. kimsenin de uyuyacagi vakit degil. ben sizin yerinizde olsam 11e degil 18e itiraz ederdim.

Çocuk bahçeye çıkmasa evde kosturacak bu seferde alt veya yan komşusu soylenecek ne yapsın bu çocuklar buhar olup havayami karışsın.

Zaten onların sıkıntısı çocuk. Mesela konu sahibi köpeğim sabah 11.30 da havlıyor site yönetimi uyardı gibi bir konu açsa idi su an site yönetimi taslaniyor olurdu. Burda konu sahibini eleştirenlerin bir ikisi hariç çoğunun çocuğu yok çocukta sevmiyorlar dertleri o.

Çok agresifsin konu sahibi. Tonla da şey saydırmışsın adama, gerek var mıydı bu kadarına?
Sitenin böyle bi kararı varsa uyacaksın, tartışıp uzatılacak tarafını anlayamadım ben.
Konu içinde olayı dramatikleştirip "çocuk cıvıltısı ayol, rahatsız olacak ne var" kafasıyla yorumlayanları da duyar kasmakla itham edeceğim valla, kimse kusura bakmasın. Sokakta oynayan çocukların gürültüsü, bağırtısı çekilecek gibi değil, kimse de hoşgörü göstermek zorunda değil, çünkü bu düpedüz rahatsızlık vermek ve saygısızlık. Olayı saptırıp insanları çocuk sevmemekle suçlayamazsınız, ha sevmek zorunda da değiller, herkesin çocuğu da kendine sevimli ayrıca. Edebiyle, terbiyesiyle normal şekilde oynayan çocuğa bi şey diyecek değiliz ama bazısı gerçekten çekilmiyor.
Toplum zaten yeterince yozlaştı, çalışma koşulları ve yoğunluk ayrı mesele, ayrı bi karmaşa içinde gidip gelip yaşamaya çalışıyoruz; bencillik yapmanın âlemi cidden yok.

***90lar çocuğuyum, sokakta oynayarak büyüdüm.

Son düzenleme:
Delirmiş bunlar gerçekten. Ben çıkabilirim bu saatler dışında bahçeye ama çocuklarım çıkamaz öyle mi. Orası site mi hapishane mi… bu kadarı da fazla yani. Artık hava geç kararıyor 18.00 ne ki? Sokak saati olabilecek sıradan bir zaman dilimi.18.00de uyuyan mı var. Bahçesinden faydalanmak için siteye taşınıyorsun çocuk faydalanamıyor olacak iş değil

Ağzına sağlık çok haklısın

apartman sakinleri o şikayet eden adamla sıkıntı yaşıyorlarmış konu sahibi bir yorumunda öyle demiş bu adam başımıza bela olmasın diye seslerini çıkarmıyorlar sanırım bilemedim ... dediğiniz gibi toplantı talep edilmeli ve genel olarak kurallar konmalı ki kural iyidir düzen sağlar en azından böyle sorunların önüne geçerdi

İdrak probleminiz var sanırım. Mesele çocuk değil mesele kurallara uymamak. Ayrıca sabah 6’da eve döndüğünüz bir işiniz olabilir ya da hasta olup sabahlayabilirsiniz, 30 dk. nın değeri olur inanın diyeceğim ama sizde emlatinin e’si yok ne yazık ki. Çocuk sesi değil mesele, mesele kurallara uyulması. Herhangi bir ses de olur, kimseyi çocuk düşmanı ilan etmeyin. Ayrıca keşke sizin kafadakiler üremese.

Şimdi 24 saatlik nöbetteyim, yarın eve geçince gece rahat uyumak icin uyumayıp sonraki öğle 2ye kadar uyuyacagım, hayret etmeye devam edin diye yazdım. Biraz daha hayretten zarar gelmez, dünya da tek siz varsınız ya, o yüzden degisik şeylere hayret etmek güzel oluyordur

Konuya gelince, ben cocuk sesinden cok abartılı olmadıkca rahatsız olmam, yani yanımda bagırmıyorlarsa komsu sesi ile uykum bölünmez ama pazar kahvaltılarını balkonda yaparız, cocuklar bir bagırıyor bir bagırıyor (6.katta oturuyorum) çığırıyorlar resmen, hani rahatsız olmayan ben bile anası babası sahip cıksın derim. Ses etmiyorlarsa da söylenmem tabii fark etmem bile kim napmış etmiş. Sizin durum site kuralıysa uymak zorundasınız ama sizin genel yorumlar biraz agresif. O yüzden cocugunuzun sessiz sakin durduguna inanmıyorum acıkcası. Ben cocukları zincire vuralım kafasında degilim ama baskalarının da yasam alanına saygı göstermek lazım.

Yalnız konunun başında bundan bahsetmemiş konu sahibi. Sadece öğlen 12 ye kadar çıkılmamasından bahsetmiş her yorumunda farklı eklentilerde bulunuyor bana pek inandırıcı gelmedi. Ayrıca 18 e kadar diye bi kural koyamazlar zaten ki bunu 40 kişilik daire kabul etmez neredeyse hepsinin çocuğu var sadece kendisi mi itiraz etmiş konu gittikçe ilginçleşiyor

Valla kim tecavüz eden kocasıyla lojmana çıkıp evlatlarını riske atıyor kim basit kim değil bilemiyorum. Senin paçalarından da basiretsizlik akıyor.

Ağzına sağlık çok haklısın

İnsan sevmeyen çocuklardan nefret eden bir nesil geldi çok üzücü. Birde yeni nesle bencil derler.

E gece çalışıp gündüz uyuyanlar var ne yapalim hiç nefes almayalım mi. İnşallah siz uremezsiniz ne diyim azalarak bitersiniz

Normalde çocuklar 8:30da okula gittiği ve sonrasında da ödevle meşgul olduğu için bu iş dikkat çekmiyordu ama yazın çocuklar evdeyken kim çocuğunu 12/18 arası çıkartıp en güzel saatlerde eve sokacak bakalım. Neyse sabah beni yarım saat için arayıp çocuğunu eve al diye çıkışmasına sinirlenip cevap vermiş ve buraya yazma gafletinde bulunmuş oldum ama artık benlik bir durum yok. bu ay içinde lojmana geçicem ve orada hep aynı meslek erbabı insanlar olduğu için vardiyalı çalışan yok ve de böyle garip çıkışlar yapacak insanlar olmayacağını düşünüyorum.

Konuyu açarken akşam 18.00 i yazsaydın keşke bilmiyorum 18 dememişlerdir dediyse de ne manağ Zaten Ya yemek hazırlama ya işten dönme hareketli saatler . Buna tüm site karşı çıkar.

Haksız çıktıkça yeni şeyler ekliyor, bi de milleti suçluyor "senin şundan haberin var mı, bak bi de bi bu var bilmeden konuşma" tavırlarıyla

Sizin aldığınız nefes ziyan gördüğüm kadarıyla almayın valla yürüyen bencil şehzade anaları

ben ailemden ayri yasamaya ilk basladigimda normal bir sitedeydim boyle cocuklar falan parkta oynuyordu. onun oncesinde de hep kendi evimizde oturduk kalabalik degildi yani. hic uyum saglayamamistim hem komsulara hem bu cocuk sesine. 1 yil dayanamadan tasindim. simdi turkiyedeki evim neredeyse 200 daireli bir site kimse kimseyi tanimaz cocuk falan yok. kafam da rahat. ben olsam ben de 11de cocuk sesi istemem zaten hafta sonu yani yatiyorum. ama bunun icin sitede toplu karar alinmasi gerekir, kafasina gore birinin koydugu kurala insanlarin uymasini beklemek mantiksiz. ha imkanim varsa da rezidansta otururum sifir gurultu belki sadece parti yapan ergen sesi gelir onu da hallederiz cocuk kadar hassas bi konu degil.

konunun nereden kopege baglandigini da hic anlamadim. her yere kopegim de kopegim yazan insana gicik oldugum kadar alakasiz yerde bunlar kopekleri insandan daha cok sever yazani da sevmiyorum. cok alakasiz. baglami genisletmeye gerek yok bu kadar.

konu sahibi adam size 12 den önce yasak demiş ya... sizin şöyle konuşmanız daha uygun olurdu
ne zamandan beri yasak ? benim haberim yok toplantıyla mı kesinleşti ?
nazi kampımı burası demeniz anlamsız olmuş yani... yönetimi arayıp komşu aradı yasak dedi böyle bir yasak var mı benim neden haberim yok diye sorabilirdiniz yönetim dairelerin hepsine haber vermek zorunda kuralları...

birde samimi olduğunuz komşunuzun kocası neden aramış onu anlamadım samimiymişsiniz komşu sizi arayıp canım haberin yok sanırım çocuğunu gördüm yasak ya şikayet ederler diye haber verebilirdi o yüzden adamın sizi araması da yakışıksız olmuş al veledini otur der gibi... sizin çıkışınız da yanlış olmuş gerçekten

ben de gorememistim o detayi ama hepsini okumadim konunun atladim baya. bilemiyorum mantikli da degil yani saat 18de oynamayacaksa ne zaman oynayacak cocuk zaten okuldan 16da geliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…