• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim siteye kamelya alındı fakat kurulmadan geri gönderildi ses olursa insanlar rahatsız olur diye. Parkımızda sığınak yanında, neden? Yine oturanlar sesten vs rahatsız olmasın diye. Bence çok yerinde bir karar, sitenizde böyle bir karar varsa buna uymalısınız. Ayrıca insanların saat kaça kadar uyuyacağina siz karar veremezsiniz.
 
Konu köylü-şehirli ayrımına kadar gelmiş..
Öncelikli olarak hepimiz insandik hani..
Otekilestirmek bir insanlık ayibiydi hani.
Yahu dışarıda yürüyüş yapip insan hakları için slogan atan kimseler,Türkiye'nin aydın kesimine tekabül ediyoruz diyen sozde entelektuel kitle en ufak bir anlasmazlikta bile köyünüze dönün diyor.
Demek ki her şey göstermelikmis.
Ayrıca benim babamda köyde doğup büyümüş,tatillerde de gider kalırız.
Köy hayatına balta girmemiş muson ormanlari gibi neden niteliyorsunuz ki :/
 
Az önce tanımadığım bir numara aradı saat 11:20 civarı. Çocuk dışarı çıkalı 15 dakika olmuş. Bana diyor ki, çocuğu eve alın. 12'den önce dışarıda oynamak yasak. 40 dairelik dairede böyle bir saçmalık yapılabilir mi? Ben de sinirlendim ve "saat 9 değil, 10 değil. 11 buçukta neden beni arayıp çocuğu eve alın diyebiliyorsunuz, çok şikayetçiyseniz müstakil ev tutun. 40 dairelik apartmanda oturup bahçede oynayan çocuk istemiyorum da ne demek, Nazi kampı mı burası" diye çıkıştım, ve telefonu kapattım. (sonradan numaralara bakınca adamın en iyi anlaştığım komşumun kocası olduğunu gördüm🥴)
Açıkçası komşumla durduk yere kötü olmak istemiyorum ama söylediklerimden de haksız değilim. Sabahın erken saatinde çocuğun kapının önüne çıkmasına izin vermem ama 12'ye kadar Apartmannın bahçesini çocuklara yasaklamak nedir yahu? Böyle bir kural daha önce duydunuz mu, çok mu sert çıkıştım, komşuma "senin eşin olduğunu bilmiyordum" diye mesaj atacağım ama aşırı saçma bir durum gibi geldi bana.

Not: çocuklar gürültü falan yapmıyordu, kendi hallerinde çardakta oturmuş konuşuyorlardı. Ayrıca 11:20 normal şartlarda öğle saatidir. O saate kadar uyuyan keyfinden uyuyordur. O zaman ben de 3'e kadar uyuyacağım deyip saat 3'e kadar çocuklarınızı dışarı çıkartmayın diyeyim.

Gayet yerinde bir kural ve son zamanlarda sitelerin çoğunda uygulanıyor, böyle bir karar alınmışsa size bildirilmemiş olması hata tabii. Ancak biraz düşünceli olmak için ille de yazılı kurallara ihtiyaç yok, hafta sonları insanlar dinlenmek istiyor, uyumakta şart değil, kafa dinlemek, sakince balkonunda bir kahvaltı etmek ya da çay içmek bunlar herkesin hakkı. O saatten önce çocuğun illa dışarı çıkıp oynaması gerekiyorsa parka götürün, parklar bunun için var ve artık her semtte mevcut. Site içi ortak kullanılan alanlarda inanılmaz gürültü oluyor ve bina araları olduğu için o ses olduğundan daha fazla sirayet ediyor evlere. İnsanlar sadece uykuyu baz alıyor ama gün içerisinde de fazlaca rahatsızlık veriyor. İlaveten insanlara müstakil eve çıkın demek son derece büyük bir saygısızlık, herkes o evlerde oturmak için emek sarf ediyor kimsenin yaşam kalitesini düşürme hakkınız yok önce bunun farkına varın, çok çok çirkin bir söylem ve küçük çocuklu annelerin bir çoğundan duyuyorum bunu, o zaman siz müstakil eve taşının istediğiniz saatte oynasın istediği kadar gürültü yapsın çocuğunuz. Çocuklar oynamasın demiyorum yanlış anlaşılmasın ama özellikle apartman ve sitelerde biraz düşünceli olmak lazım, yaşlısı var, hastası var, gece çalışanı var ve ayrıca insanlar keyfiyen de uyuyabilir kimseyi ilgilendirmez.
 
Bizim site 120 daire çok fazla çocuk var. Sitede belli kurallar var mesela top oynamak yasakmış gibi gibi. Ben sabah oğlumla erken kalkıyorum ama eğer çocuk olmasa biraz uyumak isterdim kuralı mantıklı buldum . Bizim site de gece 12 ye kadar çocuklar dışarda mesela bağlık çığlık kıyamet anneleri bahçeye salıyor oh mis kafa dinliyorlar evde ama seslerini biz çekiyoruz . Birde üzerine kendileri balkonlardan sarkıp bağırıyorlar . Çocuğum çoktan uyumuş oluyor bende uyumak istiyorum ama seslerinden rahatsız oluyorum . Site yönetimi eğer kural koyduysa uyumak zorunda başka yolu yok malesef
Bizim site 120 daire çok fazla çocuk var. Sitede belli kurallar var mesela top oynamak yasakmış gibi gibi. Ben sabah oğlumla erken kalkıyorum ama eğer çocuk olmasa biraz uyumak isterdim kuralı mantıklı buldum . Bizim site de gece 12 ye kadar çocuklar dışarda mesela bağlık çığlık kıyamet anneleri bahçeye salıyor oh mis kafa dinliyorlar evde ama seslerini biz çekiyoruz . Birde üzerine kendileri balkonlardan sarkıp bağırıyorlar . Çocuğum çoktan uyumuş oluyor bende uyumak istiyorum ama seslerinden rahatsız oluyorum . Site yönetimi eğer kural koyduysa uyumak zorunda başka yolu yok malesef
Toplum olarak herseyin tezegini cikarmakta ustumuze yok.. saat 12 de ne isi var cocuklarin disarda😐 cidden bi taraf cocuklarin yasam hakkini alacak nerdeyse diger tarafta saldim cayira mevlam kayira.. sabah 11.30 erken degil cocuklar oynayacaksa ama gece 12 gec saat cocuk oynamasi icin.. bunu bilmek icin muneccim
Olmaya gerek yok.

Ha gece 12-1 neyse yuruyus yaparsin esinle yetiskin bunda bi sakinca yok, sokaga cikma yasagi yok ne de olsa
 
Adam müneccim değil ama sen müneccimsin ki adamın rahatsız olup aradığını bilebiliyorsun. Adam apartmanla davalık bir tip, daha önce çocuk dövdüğü için. Çardak kurulurken "buraya kuramazsınız orada oturup evimi gözetleyeceksiniz" diyen bir tip. Bununla kurduğun empati ve kendini bu kadar yorduğunu görse çok duygulandırdı.
Sanıyorum ki siz de müneccim değilsiniz ki mesajlarımı hissetmeye çalışasınız.
Adamın bu konu hakkında tek basına mı karar almış yoksa yönetim mi bu Kararı almış fikrimi zaten te en başından belirttim. 1. Sayfada duruyor, okuyabilirsiniz.
 
Pardon?
İstisnasız sabah 8 akşam 10, hatta beton dökme vb işlemler gece 1 e kadar sürüyor.
Nerede inşaat duruyor, anlık bu foto.
Valilik izniyle yapabilirler demistim, tam okumadimiz sanirim. Sehir icine belli saatlerde buyuk is makinesinin girmesi yasak bu yuzden bazi isleri valilik izniyle gece hallediyorlar. Bunun disinda izinleri yoksa pazar günü yapamazlar, zabitayi arayin.
 
Konu sahibi gece saatinden bahsetmemiş ki. 11. 30 çocuğum dışarı çıktı diye komşum aradı demiş. Herkes te hak vermiş. Bu kadar tahammülsüzlük iyi değil.
Anlatamıyorum galiba 😂
11:30 zaten bana göre de erken değil diye söyledim. Ama sitenin kuralı varsa uyacak bu kadar 🫡
 
Bana gayet mantıklı geldi insanların bir pazarı var onu da huzurla geçirmek istiyorlar işte😐

Aynısı tüm Almanyada geçer bir kural, Pazar günü tüm gün huzur-günü gürültülü aktivite yapamazsınız. Huzurgününü bozarsanız komşuların polisi arama hakkı var gayet.
Tamamda yavrum cocuklar parkta filan oynamiyor mu? Yasak mi var? Ha asiri katolik bolgelerde olabilir.. malum pazar dinlenme gunu
 
Gece 11'den mi bahsediyoruz arkadaş? Gündüz 11 hatta 11.30
Ay sizin idrak probleminiz var galiba. Benim gece 11 diye bahsetmemin sebebi tamamen mesajını alıntıladığım kişiyle olan konuşmamın gidişatıyla alakalı, sizinle değil. Neden üstünüze alınıyorsunuz veya Neden ısrarla anlamıyorsunuz?

Rica ederim beni daha fazla alıntılamayın, zira size söylediklerimi değil başkalarıyla olan konusmamdan cımbızla kelimeler çıkarıp alıyorsunuz. Sebebi neyse.


Size son yorumumumdur, cevap vermeyeceğim daha fazla
En başta da söylediğim gibi adam kendi uydurduysa haksız. Sitenin yönetimi böyle bir karar aldıysa UYACAKSINIZ. Üzgünüm.
 
3 yıl köyde yaşadım, gayet sessiz ve sakindi. Üstelik sadece 11'e kadar değil 24 saat o şekildeydi
Sizin köylerin nüfusu 10 bin herhalde?

Köyde cocuk gruplari varsa ses olur. Cocuklar disarida oynar, kopekler sabahlari çok havlar özellikle ve köyde kopek olur, hayvan olur mutlaka. İnsanlar pazar gunu diye öglene kadar yatmaz, benim bildiğim köy böyle bir şey. 😁
Herkes sizin köyünüze gelirse kalabalik olur yine ses cikar olmaz ki. 🙄
 
Köyde cocuk gruplari varsa ses olur. Cocuklar disarida oynar, kopekler sabahlari çok havlar özellikle ve köyde kopek olur, hayvan olur mutlaka. İnsanlar pazar gunu diye öglene kadar yatmaz, benim bildiğim köy böyle bir şey. 😁
Herkes sizin köyünüze gelirse kalabalik olur yine ses cikar olmaz ki. 🙄
Bir de köyde bu sıcakta çoluk çocuk dışarıda olmaz , hayvanlar bile kümesinde, kulübesinde olur. 🤦‍♀️
 
Böyle bir kural yoktur tabiki ama olmaması çocukları pazar pazar sitenin ortak alanlarına salmamiz anlamına gelmemeli ya. 11 Pazar günü için geç bir saat değil bence. Bir pazarı var çoğu insanın bırakında uyusunlar. Bizim siteninde ortak alanında bazen çocuklar duruyor, bazen abartıp biseyler suruyolar olmaması gereken saatlerde ve gayet sinir bozucu. Uyariyorsun böyle komşunuz gibi ama karşıda anlayan olmuyor tıpkı siz gibi.
 
Ben şu an sitede oturmuyorum . Benim bebegim kolikti sabah aksam uyumuyordu sese karsi hassasti disardan apartmandan o kadar cok ses geliyordu ki ee birde disari cikma yasagi vardi . Esimde surekli siteye tasininca rahat edecez diyordu . Sitede gidio oturursak ve sabahin körü ses gelirse acikcasi bende sinir olurum . Site demek bence bir duzen kuralli oturmaya uyan insanlar toplulugu demek gibi bir sey . Ben kimse rahatsiz olmasin diye oturma odasinda bebegimi susturmaya calisiyordum her gece yan binadan kadin her gece ama her gece bagirark telefonda konusuyordu . Ben en sonunda cildirdim yaa sen rahat uyu yataginda diye oturma odasina geciyorum sen gelip gecenin 2sinde bagirarak telefonda dedikodu yapiyorsun demistim . Yani her seyi uç olarak dusunmezsek ideal olan yapilmali her zaman .
Siteye geçince böyle düşüncesizler olmayacak sanmayın 😤
 
Neden ki ağaçlar varsa birde havuz su falan çocuklar bayıla bayıla duru.
Yok valla benim bir cok akrabam köyde asla sıcakta öyle keyfi dışarı cocuk çıkarmazlar .
(Bağ bahçe işi varsa o ayrı )
Biz de yıllarca yazları köye gittik asla anneannem , babaannem sıcakta dışarı çıkarmazlardı , ancak akşamüstü hava serinleyince çıkardık.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X