Siz ne yapardınız?

bence sen öncelikle bu adamla gerçekten evlenmek istemediğine karar ver. eğer gerçekten seviyorsan maddiyatı bi şekilde çözersiniz ki 1300 tl ile geçinen binlerce aile var ülkemizde. ama öyle ama böyle geçinilir. ne biliyim daha ucuz bi ev daha az lüks ile...

Şu anda ailenizle birlikte yaşarken hayat standardınız daha mı yüksek? Ben bir kadının hayat standardını daha yukarıya taşımak istemesini takdir ederim ama bunu kendi idealleri, kendi kariyeri ile yapmasını beklerim. Eğer geleceğinden, çocuklarına sağlayacağın hayattan endişeliysen bu konuda sizin de bir şeyler yapmanız gerekiyor.

Calismadigimi farz edelim demissiniz bunun yerine calistiginizi farz etsek?zaten calisiyorsunuz Neden olumsuza bakıyorsunuz.. Çocuk olana kadar uç beş kenara koyarsiniz olunca biraz dişinizi sikarsiniz ücretsiz izinlerinizde... Sonra zaten yine calisma hayati...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yaş ileri olunca insan körkütük aşık olamıyor sanırım ama evlenilcek iyi bi innsan ama ilerisi için korkmuyor değilim çok lüx yaşayan çok para harcayan biri değilim ama normal standartta hayatını sürdüren bi insanım ben çok detaylı düşüüyorum kötü evdede oturamam okadarda alışık değilim bu duruma

Bayan olunca çalışılamıyor mu?

Yeni nesil de bir garip diyeceğim ama yaşınız malum, madem azımsıyorsunuz ayrılın da aza tamah eden biriyle evlensin cocuk.

Maaşı neye kime göre az ? Asgari ücretle çalışıp ev -çocuk geçindiren insanlar var tek maaşla..

Senin düşüncen şu sanırım ; bebeğim olunca zaten çalışamayacağım ama hayat da dört dörtlük olsun .Ne gezmemden kalayım ne de özel tüketimimden..
Para mı koca mecbur getircek!!!

Sevgilin 3000 alsaydı .. onun işi de garanti mi ? yarına ne olacağını nerden bilebilirsin :44:

Hayatta neyin garantisi var!

Bayan olunca çalışılamıyor mu?

Yeni nesil de bir garip diyeceğim ama yaşınız malum, madem azımsıyorsunuz ayrılın da aza tamah eden biriyle evlensin cocuk.

ben çalışıyorum zaten çalışılmıyor diye bişey demedim sadece gelecek adına endişelerim var her birey gibi lüx yat kat ev şu bu da istemiyorum normal standarrta geçinirmiyiz kirası malum geçim zor sadece çalışamayacağm durum olabilir bunu diyorum

Allah büyük bu kadar derin düşünme, alnımıza ne yazılmışsa onu yaşarız..
bende senin gibi düşünüyordum çok değil bi kaç ay önce ama sonra dedim ki sevdiğim insan bu, parayla ölçmeye değer mi hayat..

yani bu durumda evlenirdin

Huylarınız, hayata bakış açılarınız uyumlu mu? Siz ne maaş alıyorsunuz? Eğitim durumlarınız birbirine denk mi? Maaşının az olması dışında bir sıkıntı var mı? Ne biliyim çok kıskanç mı? Baskıcı mı? Aldatmaya meyili mi? Serseri mi? Yani tek sorun aldığı maaş ise bunun dışında iyi bir koca iyi bir baba olacak gibiyse evlenebilirdim.

Kusura bakmayın yaş 30 olunca bu saatten sonra ewlenirsem
rahat edeyim barii diye düşünüyorsunuz..
Hem kaybetmek istemiyorsunuz, hemde ewlendikten sonra az maaşla mutsuz
olmaktan korkuyorsunuz..
İyi düşünün..
Önce rahatlığınız mı yoksa sizi sewen we değer weren bir insanla ömrünüzü geçirmek mi?

harfleri böyle uzatınca dahamı etkili oluyor konu başlığı...

Son düzenleme:
ben şunu öğrenmek istiyorum sizler ne yapardınız bu durumda

valla canım herkes özel sektörde çalışıyor devlet zor yani.. öyle şaşalı yaşantılarda gözüm olmazdı ayağımı yorganıma göre uzatırdım kendi yağımla kavrulurdum...

tv lerde yaşantılar filan Türkiyede %1 yaşantısı. diğer geri kalan insanlar kendi yağlarında kavruluyorlar kısmet işi bunlar sabırla evinizde olur çok kazançlı bir işinizde. peki çok merak ettim sizin çok paranız olsa ne yapardınız?

valla el mecbursa çalışacaksın yapacak bişey yok, biz de çalışıyoruz bebek olursa da illa ki bi yoluna bakılır bu kadar çalışan bayan sokağa mı atıyo çocuğunu. olmadı bebek yapana kadar biriktir bi süre çalışmazsan idare edersin.

yoo dört dörtlük olsun die bişey yok ama herkesin bi yaşam ortalaması var bende doğal olarak bunları düşünüyorum neden mutsuz olcaksam sürekli yok die evde huzursuzluk olcaksa o dünyaya getirdiğim çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamıycaksam ne anlamı var ben sadece korkularımı dile getirdim bende düşünüyorum elbette nasıl olur çalışmam lazım nerden kısabiliriz die

o zaman sen yol yakınken boşver. çünkü aşık olsa bile insan maddiyat evlendikten sonra sorun oluyor. ben seni haksız da bulmam çünkü bu sebepten vazgeçtiğim biri olmuştu benimde. 2 hafta görüşmüştük yalnızca ve maddiyat yüzünden ben vazgeçtim. seni iyi anlıyorum. pişman da olmadım. sonra hem sevebileceğim hem de rahat yaşayabileceğim birini buldum. yani eşim iş adamı falan değil tabi ama memur. bende öğretmenim. gelirimiz giderimiz belli.ona rağmen maddiyat sorun oluyor ...

Bence kendinizi çokkk düşüncelere daldırmayın. Herşeyin en iyisini istemezseniz hayat daha kolay olur. Beklentinizi daha düşük tutun; her zaman daha mutlu olursunuz.

Zonguldak'ı bilmiyorum asma Türkiye'nin 4. büyük kenti Bursa'da yaşıyorum. Eşimle Bursa'ya geldiğimce cebimde annemden aldığım harçlıktan başka para yoktu; giysilerimden başka da eşya. Ama biz herşeyimizi ikimiz çalışıp aldık; büyük şehirde masraflar da fazla. İki vasıta ile işe gidiyorsun örneğin; iki kişi günlük 15-16 lira

Yeri geldi 5 lirayı bölüşüp işe gittik bu da var tabii. İsteyince her şey olur.

Buna ek oalrak bursa 1.500,00-TL'ye de ev kirası var; 300,00-TL'ye de... bu durumda ne yapacaksınız işinize mümkün olan yakınlıkta; ama çok da pahalı olmayan ev arayacaksınzı; hem yol parası olmasın hem de maaşların bir çoğu kiraya gitmesin diye...

Yazdıklarınızdan birikiminiz olamdığını anlıyorum; düğünde bir şeyler gelirse ya da aileler eşya vs. konusudna yardım ederse biraz daha rhat olursunuz.

Sıkı bir ekonomi ile de bebeğe kadar olan süreyi atlatır; sonra da birikim ile bebek sürecine girersiniz.
Ayrıca bebek çok masraflı açıklamalrı da bence yanıltıcı. Mesela eskiden derlerdi işte bebek bezi çokkkkk pahalı; ay para yetmiyor vs. vs. Bence o kadar da pahalı değil; en iyi markasının bile 40-50 tane çıkan paketleri çok pğahalı olmuyor. Onlar da nerde ise iki hafta gidiyor.

Farkındayım 1.300 ile hesap kitap zor ama en iyisinden ya da pahalısından değil; kaliteli ama gösterişe para harcamayanını saçerseniz hayat daha kolay olur...

Şans ve mutluluk sizinle olsun; sağlıklı olun işisiz kalınca da iş bulursunuz sıkmayın şimdiden canınızııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…