Siz ne yapardınız?

ben emekten gelsin isterim zaten beraber yapalım didinelim hazır beklentim yok sadce çok sıkıntı çekermiyiz çocuğma sıkıntılı bi hayat mı sunarım die böle düşünceler kemriyo hepsi bu yoksa ne marka giyinirim ne lüx yaşarım nede tatil falan umrumda gitmemde zaten ,

ama devir eski devir değil hayat şartları çok zorlaştı geçim zor marketten hiç bişey alamdım desen 200 300 tutuyo yalanmı

sen bu adamı sevmiyorsun, mahalle baskısı mı var üzerinde yaş 30 oldu tren mi kaçıyor paniği mi? sevsen ilerde çalışamayacağım durum vs düşünmezsin. evine 10bin lira para girip kıt kanaat geçinen insanlar var gelen para geldiği gibi borca gidiyor. kimiside 1500le paşa paşa geçinir. geçinmeye gönlün olsun yeterki.

nie tren kaçsın nie mahalle baskısı yok öle bi durum cnm nie paik durumu ole olsa çoktan evlenirdim

para yeter mi yetmez mi ona bir yorum yapamam.
çünkü o sizin yaşam standartınıza ve hayattan ne beklediğinize bağlı.

1.600-1.700 alsaydı demişsiniz.
o zaman biraz daha hayal kuralım ve 3000 tl almış olsun erkek arkadaşınız.
amir değil,memur değil.3000 alsa ne olur,5000 alsa ne olur.
hiç bir garantisi yok.

türkiye de tavuk sektörünün en önde gelen çok büyük bir firmasının bulunduğu şehir benim memleketim.evlenmeden önce orada yaşadım.
tüm türkiye nin tanıdığı bir firma.batma noktasına geldi.gazetelerde,tv lerde bile haberi çıktı.

eee bu firmanın sahipleride çok zengindi.ne oldu?

biraz uzattım ama diyeceğim şu; ne kadar düşünürseniz düşünün şunu unutmayın. özel sektörün asla ve asla garantisi yok.
maaşı ne olursa olsun.

Çalışıyorum,evimin yemeğini- temizliğini yapıyorum, bakıma ihtiyacı olan bir büyük annem var gün aşırı anneme gidip onunla ilgineniyorum. Bebek te olacak..Valla ne kadar çalısırsan o kadar parlıyorsun anamm. Çalışkanlıktan ölen olmadı henüz.Evde oturunca boğuluyorum ben resmen. Hem insanın begendiğini kafasına göre alması paha biçilemez

işide çok garanti değil 4 ay sonra çaılştğı iş yeri kapanabilirmiş buda canımı sıkıyo ben asgari ücret alıyorum ama aramızda 1 saatlik yol var evlenince aynı işimde çalışsam 500 tl yol parası yani bende hertürlü düşünüyorum olmuyoo işin içinden çıkamıyorum sorun bendemi acep :)

5000 TL Maaş ile geçinemeyenler var! 5000 TL maaş alıp huzuru olmayanlarda var..
1300 olur yarın 1600.. Zorluk çekmeden güzel günler yok.. Kolay gelsin..

ama devir eski devir değil hayat şartları çok zorlaştı geçim zor marketten hiç bişey alamdım desen 200 300 tutuyo yalanmı

haklısın ama suda var sen 1300 az diyon eger 2 olsaydı onada az derdin benim arkadasımm asırı derecede marka düşkünü yediği seyin ucuzunu giydiğinin ucuzunu almaz eşi 3 e yakın alıyo az dıyo bizde 2 bile olmasada olur diyoruzz senin nelerle gecinebllceğin neyi nerden kısarsam elimde para kalır diye olan düşüncende önemli karnım doysun yeter demek ki bugun de dısarda diyelim demek mi önemli ....

ne işi yapıyosun cnm memur falanmısın

Siz de çalışırsınız, asgari ücretle geçinen aileler var. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın ama hali hazırda baba evinde rahatsanız evlenince zorlanabilirsiniz. Burada sevginizin derecesi ve yapabileceğiniz fedakarlıklar önemli. Bunu da sadece siz bilebilirsiniz.

Biliyor musunuz, Rusya'da alkolik eşinden boşanıp kucağında henüz süt emen çocuğuyla kalakalan ne kadar genç bayan var? Gerekirse 2 işte çalışıp çocuğuna bakıyor, üstelik çoğu zaman kimseden destek görmeden. Türkiye'de doğum izni ne kadar bilmiyorum, sanırım 6 ay vardır. Rusya'yı boşverelim, karşı komşum eşi de öğretmen kendisi de. Çocuğuna yengem bakıcılık yapıyor, akşamları eve dönünce anne emziriyor filan. Yani siz yeter ki isteyin, her zaman bir çare bulunabilir. Ama eğer erkek arkadaşınızla aranızdaki bağ para sıkıntısı yüzünden kopacak kadar sağlam değilse ayrılın tabi, ben şahsen aşk evliliklerinin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduklarını düşünüyorum.

bacım belirleyemedim :)) körkütük aşık değilim ama değer veriyorum iyi biri evlenilcek biri kibar düzgün gel gelelim bu sorular kemiriyor işte

canım işte ben öğretmen değilim özel sektör sabah 8 akşam 7

Biz evlendiğimizde eşimin maaşı 1000 tl dı. Bir kere olsun aklımdan evlenmemek gibi bir çözüm geçmedi. Ben de çalışıyorum, çalıştık didindik kimseye muhtaç olmadan hem evlendik hem yuvamızı kurduk şükürler olsun. Rabbim tüm bu çabalarımızı neticesiz bırakmadı şuan çok daha iyi kazanıyor

benim babamda 800 maaş alır bizde ordu da yaşıyoruz fakat fındıgımız var köyden bir ek gelir saglıyoruz... erkek arkadsınız köyü yokmu mesela yiyecek sebze falan köyde gelse geçinirsiniz bide mutlaka aileside yardımcı olur... kaç kardeşler... ben nice aile gördüm muhtar maaşıyla geçinip köyde çalışıp 3 kat ogluna ev diken yani...

ben marka giymiyorum bişeye çok para da vermem 2 olsa az demem çünkü 1600 1700 alması kafiydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…