- 1 Haziran 2012
- 7.357
- 25.816
- 798
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Bizim odememize alinmislar.
Kardesimin evi gibi gordugum icin soyledim. Uzaktan akraba, komsu falan olsa tabi ki yapmam.başkasının evine oturmaya gidip dışarıdan yemek söylemek garip olmuş. ama sipariş ettiyseniz de ödemeniz normal. bu durumun başkalarına anlatılması vs saçma.
Sadece akrabanıza değil konuya gelen yorumlara da sasırdım.Tantuni istemis,kadın hamile tabiki yiyecek.Tantuni hazırlayacak hali yok :) Gerçekten anlayamıyorum biri benim evimde isterse dışardan sofra kursun ilgilenmem,rahatsız olanlar neden rahatsız oluyor ki
Yok yok ben alinmadim. Hic lafini bile acmam. Gercekten haklilar mi ona anlam veremedim.Hadi onlar alınmış haklı olarak, hesabı ödemek isterlerdi ama alınacak bir durum da yok yani düşününce, olayı babaya kadar demeleri saçma
Senin buna alınman daha saçma :)
Burada da haklılar. Misafir sizsiniz sonuçta. Hem doyuramamışlar hem de ev sahibi gibi davranmalarına fırsat verilmemiş.Bizim odememize alinmislar.
Hamile olunca ne oluyor ki anlamadım ben, o an tantuni yemek zorunda mı? Daha sonra da yiyebilir tantuniyi, hamileliği çok abartıyoruz bazen..Sadece akrabanıza değil konuya gelen yorumlara da sasırdım.Tantuni istemis,kadın hamile tabiki yiyecek.Tantuni hazırlayacak hali yok :) Gerçekten anlayamıyorum biri benim evimdehamile isterse dışardan sofra kursun ilgilenmem,rahatsız olanlar neden rahatsız oluyor ki
Ben sanirim kendim gibi gordum. Kuzen evime gelse, cani yapamayacagim birsey cekse, hadi siparis verelim dese asla alinmam. Bir de hamileyse hic lafini etmem.Akşam yemekten sonra misafirliğe gitmişsiniz sanırım. Hepi topu 2-3 saatlik süreden bahsediyoruz. İlk defa gittiğiniz evde size birşeyler hazırlamışlardır. Siz de gidip tantuni isteyince demek ki benim yaptıklarımı beğenmedi ya da yemek yapmamı beklemişler diye düşünmüştür. Çok doğal. İlk defa gittiğiniz bir evde dışardan sipariş vermek çok ayıp. Ya eve giderken alıp gidecektiniz ya da bekleyecektiniz. Ölmüyor insan iki dakikada... Ben de alınırdım.
Ben acikmamin sebebini anlatmak icin yazdim onu aslinda. Yoksa her an aseren bir insan degilim.Hamile olunca ne oluyor ki anlamadım ben, o an tantuni yemek zorunda mı? Daha sonra da yiyebilir tantuniyi, hamileliği çok abartıyoruz bazen..
Bizde kalmalarinin sebebi su. Onlar mersinde biz tarsusta oturuyoruz. Bizden sonra adanaya gideceklerdi. Tekrar mersine donup adanaya gelmek yerine ortada yani bizde kalmis oldular bir gece.Tamam baskasinin evine yemek soylemek sacma olabilir de
Bana daha sacma gelen seyler var bu durumda
Mesela yeni evli ciftin gelip sizde yatili kalmasi
1 saatlik mesafe diyorsunuz,arti sizde bir cocuk var bir de hamile kadin. Gereksiz olmus
Sonra sizin telefon edip caya gitmeniz. Alo ben gelecegim denmemeli. Onlar ne zaman dusunur de cagirirsa o zaman gidilirdi.
Yemek soylenmis tamam ama parasini esiniz odemis gayet normal. Odememesi ayip olurdu zaten
Bunun babalara anlatilmasiysa tam anlamiyla fiyasko. Ben olsam asla gitmem boyle alingan adamin evine.
çok mu samimiydiniz?Kardesimin evi gibi gordugum icin soyledim. Uzaktan akraba, komsu falan olsa tabi ki yapmam.
Biri benim evimde dısardan yemek soyleyıp yese Amma da gorgusuzmus derdim.Esimin kuzeni yeni evlendi. Iki hafta sonra evime yemege davet ettim. Bir gece de bizde kaldilar. Arada disari falan ciktik, cay bahcesine gittik. Misafir olduklari icin, esim de kendini oz abisi gibi gordugu icin hesap falan odetmedik kesinlikle. Konunun devami icin bu ayrintiyi veriyorum. Daha sonra zaman gecince bir aksam caya gidelim dedim. Aradim, caya gelecegiz aksam musaitseniz dedim. Tabi abla buyrun gelin dedi. Neyse gittik, evden cikmadan atistirmistik ama ben hamile oldugum icin zirt pirt acikiyorum. Oraya gidince de canim tantuni istedi. Esime soyledim, disardan siparis ettiler. Onlar tokuz dediler, esim de yemegi cok sevdigi icin tok olmasina ragmen kendine de soyledi. Siparis geldiginde ben mutfakta oglumun yemegini yediriyordum. O esnada esim gelen siparisi kendisi odemis. Buna da kuzenin esi alinmis. Laf arasinda bu kuzenin babasina kadar gitmis. Kuzenin babasi esimin dayisi oluyor. Dayi dun bize geldi. Ben oglumu yatirdigim icin yanlarinda pek oturamadim. Bu esnada bu konuyu konusmuslar. Esime yaptiginin yanlis oldugunu falan soylemis. Belki haklilar bilmiyorum ama bana bu kadarcik ufak seylerin alinganligini yapmak, direk yuzune degil de arkadan lafini etmek cok sacma geliyor. Yani bir daha evine gitsem acaba alinir mi diye iki kez dusunmek zorunda kalirim. Kendimi hic rahat hissedemem. Ben bu tarz seyleri cok onemsemem. Ama sizlere de sorayim dedim. Eger gormedigim bir nokta varsa gorup ona gore hareket ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?