Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Bizim odememize alinmislar.

Ne alaka,aşırı saçma kusura bakmayın ama,bahane gibi geldi bana.Hadi o an alındın,bunu gidip babana niye anlatırsın ki ? En fazla ''niye ödedin,ben öderdim'' der o an ufak bir sitem edersin,binlerce lira harcamamışsınız sonuçta,altı üstü yemek.

başkasının evine oturmaya gidip dışarıdan yemek söylemek garip olmuş. ama sipariş ettiyseniz de ödemeniz normal. bu durumun başkalarına anlatılması vs saçma.
Kardesimin evi gibi gordugum icin soyledim. Uzaktan akraba, komsu falan olsa tabi ki yapmam.

Hamile olmasa ben de garipserdim ama dediğiniz gibi kadın hamile,ben olsam ben de hoş görürdüm,ne olacak yesin.

Akşam yemekten sonra misafirliğe gitmişsiniz sanırım. Hepi topu 2-3 saatlik süreden bahsediyoruz. İlk defa gittiğiniz evde size birşeyler hazırlamışlardır. Siz de gidip tantuni isteyince demek ki benim yaptıklarımı beğenmedi ya da yemek yapmamı beklemişler diye düşünmüştür. Çok doğal. İlk defa gittiğiniz bir evde dışardan sipariş vermek çok ayıp. Ya eve giderken alıp gidecektiniz ya da bekleyecektiniz. Ölmüyor insan iki dakikada... Ben de alınırdım.

Ben tutardm kendımı yemezdım. Gerekırse samımısınız evden bıseyler yerdım peynır zeytın hatta kalk kız ıkı yumurta kır derdım. Yanı ben gıttıgım eve yemek soylemek bılmıyorum bana bıraz garıp geldı. Yanı canın cekıpte yemeyınce olmezsın yanı. Ev sahıbının odeme yapmasıma musade etmemısse esın adamda belkı ısrar etmemıstır sız gıdınce de ıcıne dert olmustur bırde yenı evlıler boyle seylere cabuk alınırlar

Hadi onlar alınmış haklı olarak, hesabı ödemek isterlerdi ama alınacak bir durum da yok yani düşününce, olayı babaya kadar demeleri saçma
Senin buna alınman daha saçma :)
Yok yok ben alinmadim. Hic lafini bile acmam. Gercekten haklilar mi ona anlam veremedim.

Hamile olunca ne oluyor ki anlamadım ben, o an tantuni yemek zorunda mı? Daha sonra da yiyebilir tantuniyi, hamileliği çok abartıyoruz bazen..

Alinacak bisey yok cok yakin bi akrabanizin evinize gitmissiniz acikmis olmaniz cok normal kucuk cocugunuzda varmis kimseye zahmet vermeden siparisinizi vermissiniz hatta ev sahibinin nezaketen tok bile olsa size eslik edip onlarinda siparis vermeleri gerekiyodu buyutecek bisey degil bence

Ben sanirim kendim gibi gordum. Kuzen evime gelse, cani yapamayacagim birsey cekse, hadi siparis verelim dese asla alinmam. Bir de hamileyse hic lafini etmem.

Tamam baskasinin evine yemek soylemek sacma olabilir de
Bana daha sacma gelen seyler var bu durumda
Mesela yeni evli ciftin gelip sizde yatili kalmasi
1 saatlik mesafe diyorsunuz,arti sizde bir cocuk var bir de hamile kadin. Gereksiz olmus

Sonra sizin telefon edip caya gitmeniz. Alo ben gelecegim denmemeli. Onlar ne zaman dusunur de cagirirsa o zaman gidilirdi.

Yemek soylenmis tamam ama parasini esiniz odemis gayet normal. Odememesi ayip olurdu zaten

Bunun babalara anlatilmasiysa tam anlamiyla fiyasko. Ben olsam asla gitmem boyle alingan adamin evine.

Bence hata yaptin. Mecbur degildin disardan siparis ettirmeyi. Tantuniyi baska gün yiyebilirdin.
Hani madem o kadar samimiyet var, bir ekmek arasi, tost felan sorabilirdin.

Ev sahibine ayip oldu, sanki onlar sizden yemek sakiniyormus gibi, iyi agirlamiyormus gibi.

Olan oldu tabi, herkes hata yapabilir, ama bir daha bence hiç kimsenin yaninda böyle birsey yapma.

Yani olay baslı basına tuhaf
Bi saatlik yolda hemen acıkmıssınız hadi acıktınız size bişey ikram etmedilermi de tantuni yediniz hemde aile boyu birde giderken caya demişsiniz sanki yemek bekliyosunuz gibi olmus baya tuhaf bi durum yolda bi yerde durup yiyip gitseydiniz keske
Üstüne birde kendi kendinize yemek söyleyip kendiniz ödemişsiniz sanki onlar sizin önünüze bi tas yemek koyamayacak gibi belki parayı ödemenize değil ama yaptıgınız bu davranıslara alınmıslardır
Babasına söyleyebilir ok dertleşebilir sonucta bende bozulurdum madem acsın bana cay dedin ve cayın yanındakilerle doymuyosan yumurta kırar genede doyururdum dısardan kendi kendinize yemek söyletmek cok cok ayıp bişey ama babasının müdahele etmek istemeside bi tuhaf
Değişik hayatlar gercekten

Bizde kalmalarinin sebebi su. Onlar mersinde biz tarsusta oturuyoruz. Bizden sonra adanaya gideceklerdi. Tekrar mersine donup adanaya gelmek yerine ortada yani bizde kalmis oldular bir gece.
Benim aramam da davet beklememizden kaynaklaniyor aslinda. Sabahtan arayip aksamina gideriz birbirimize. Ama eniste ayni kafada degil demekki. Ona gore davranirim ben de

Biri benim evimde dısardan yemek soyleyıp yese Amma da gorgusuzmus derdim.

İnsan gezmeye gittiği yere yemek ister mi ya. Madem çaya gidiyorsunuz tok gidilir çaya. Bence çok garip bir durum. Yani her yanı ayrı garip.
Aç gidilmez hadi aç gittin, e hiç mi orada yiyecek birşey yok. Madem samimisiniz dolapta peynir ekmek ne varsa onu yerdiniz hadi canınız illa ki tantuni çekti ay insan biraz sabreder. Herkes hamile oluyor illa her istediği her ortamda ayağına gelmiyor. Tek normal olan sizin istediğiniz yemeğin parasını sizin ödemeniz. Alinmada en son alınacak noktaya takılmışlar

Hamilesiniz, canınız çekmiş, acıkmışsınız. Canınız çok tantuni çektiyse hep beraber dışarıda yemeyi teklif etseydiniz keşke. Eğer onlar gelmiyorsa erken kalksaydınız. Sadece açlığınızı bastırmaksa amacınız durumunuz nedeniyle çok yemek yediğinizi, acıktığınızı atıştırmalık bir şeylere(peynir zeytin ekmek) ihtiyacınızın olduğunu söyleseydiniz keşke. Misafirliğe gidip dışarıdan yemek söyleme kısmı yanlış olmuş.

Daha önce size geldiklerinde tüm hesapları sizin ödediğinizi söylemişsiniz. Bunu açıklamanıza gerek yoktu konuda. Bu açıklamadan sizin de aynı şeyi onlardan beklediğinizi anladım ben.

Arada resmiyet yok demişsiniz ama yaptığınız şey samimiyette değil.

Ben olsam sizin yaptığınıza alınırdım.
Karı koca eve tantuni sipariş etmek nedir, ev sahipleri istememiş sadece siz.

Ben de hamileyim çok sık acıkıyorum. Her gittiğim yerde yemek de yesek 1 saat sonra açım.
Zaten şu süreçte samimi insanlara gidiyorum pek evden çıktığım yok.
Gittiğim yerlerde de ekmek arası bişeyler hazırlıyorum veya hazırlıyorlar.
Açıkcası sizin yaptığınızı ayıp karşıladım.

Canınız ille de tantuni istediyse yolda giderken yiyebilirdiniz,arabada bile yiyebilirdiniz.

Onların da arkadan konuşmaları hoş olmamış ama alınmışlar belli ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…