Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Midem çok kazındı deyip biraz ekmeğin arasında zeytin, peynir isteyebilirdiniz. Onların arkadan söylemeleri de olmamış. Ancak çok samimi olmadığınız birine de aniden böyle yapınca ufak bir şok yaşamışlar.

Olabilir, kuzen evi yani belli bir samimiyetiniz vardır; sipariş de edersiniz, ödersiniz de bunların niye lafı ediliyor ki? Ben abes bir durum göremedim, görgüsüzlükle bağdaştırılmasını da anlamadım, hele arkasından laf döndürülecek bir durum hiç değil, konuşulması bile salakça. Milletin işi gücü mü yok, dert olan şeye bak ya.

Canınız çekmiş söylemişsiniz, ne olacaksa. Kuzen bizde kardeş gibidir; el değil; ister tantuni söylerim ister ortaya pizza getirtirim. Bana çok tuhaf geldi bunun mesele edilmesi.

Ya iste siz o samimiyetin kapisini acmissiniz da karsidaki insan isine geldigi zaman kullanmis. Gelmedigi zaman da hemen kosa kosa ispiyonlamis babaya. Her seyin bir kurali var,lakin kurali cigneyen de onlar olmus. İlgi alakaniza saglik uzmeyin kendinizi

Bu arada yorumları okudukça yazasım geliyor ve okudukça açık arıyorum :)

MMesela siz sipariş verince kuzenler de verebilirdi.
Yani ne olacak sanki şöyle yarım ekmek olur, dürüm olur insan sipariş ediverir eşlik ederdi size münasip olurdu.

Ya da eşiniz sipariş vermemeliydi.
Karı koca bir tek siz yiyince tuhaf olmuş.

Ya hamileler ya hiç kimse

Her dk aserip simarik simarik canim sunu cekti kocacim diyen biri oldugumu dusundunuz sanirim :) insan kardesinin evinde boyle birsey yapmaya cekinir mi? Kardesim gibi gordugum icin yaptim. Yabanci bir ev olsa niye yapiyim
Vurgu yeni evli olmalarında. Tamam pembik gelinlere karşıyız ama sonuçta eve ilk kez gidiyorsunuz onlar da bir şekilde sizi memnun etmek istemiştir ellerinden geldiğince. Ki daha önce siz onlara evinizi açmışsınız. Memnun edemediklerini düşündükleri için alınmışlar bu da çok normal. Şu anki rahatlığımız ve pratikliğimizle yeni evli birininkini karşılaştırmamalıyız bence.

Sonunda biri anladi beni :) sanirim arkadaslar kuzen ayrintisini kaciriyorlar. Uzak bir insanin evine gitsem bunu neden yapayim? Kardestir benim icin de. Cani ceken ne isterse soyler. Bugun ben oderim yarin o oder. Bunlarinafi olmaz ki.

Hadi tantuni söyleyelim dediğinizde tokuz demeleri ayıp geldi bana. Benim misafirim böyle bişey istese tok bile olsam rahat ettirmek adına tamam derim. Az olsun yerim yani. eğer misafir olsam ev sahibi tokuz dese, başka zaman yiyelim o zaman derim.

Bir de alınmak yerine doyurucu bi yemek de yapabilirdi yani. Yeni mi evli acaba misafir ağırlamasını bilmiyo gibi geldi...

Esim zaten canim birsey cekse de salca olsa diye agzima bakiyor. Adam benimle beraber gobek buyuttu ya

Yeni evliler ama ben ozellikle caya gelecegiz dedim. Yemek yapmasin diye

Ben ablamın evinde olsam da dışarıdan bir şey söylemem, çünkü bunun samimiyetle alakası yok. O an ben ödersem onlar mahcup olur, kendim isteyip onlara ödetirsem ben mahcup olurum(kardeşim gibi samimi gördüm demişsiniz bir yerde ondan dedim.). Ama açsam yedi kat el olsa açım derim. Ev sahibinin bana sunduğuyla yetinirim.

Olan olmuş artık. Gidin yüz yüze konuşun.

Esim zaten canim birsey cekse de salca olsa diye agzima bakiyor. Adam benimle beraber gobek buyuttu ya
Aynı benim eşim, hamileliklerimde akşam belli bir saati geçti mi, sorar canın birşey istiyor mu diye, maksat bana şunu sipariş verelim dedirtirp kendi de bu vesileyle yemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…