- 21 Nisan 2018
- 8.221
- 30.276
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Kesinlikle. Bize geldiklerinde ben ayni samimiyeti gosterdigimi dusunuyorum.çok mu samimiydiniz?
Geberme emiO degil de canim tantuni cekti. :/
Biz oyle yaptigimiz icin onlar da kendilerini mecbur hissetmis olabilirler belki diye yazdim o ayrintiyi. Oyle bir beklentim yok, kimsenin hesabimi odemesine ihtiyacim yok.Hamilesiniz, canınız çekmiş, acıkmışsınız. Canınız çok tantuni çektiyse hep beraber dışarıda yemeyi teklif etseydiniz keşke. Eğer onlar gelmiyorsa erken kalksaydınız. Sadece açlığınızı bastırmaksa amacınız durumunuz nedeniyle çok yemek yediğinizi, acıktığınızı atıştırmalık bir şeylere(peynir zeytin ekmek) ihtiyacınızın olduğunu söyleseydiniz keşke. Misafirliğe gidip dışarıdan yemek söyleme kısmı yanlış olmuş.
Daha önce size geldiklerinde tüm hesapları sizin ödediğinizi söylemişsiniz. Bunu açıklamanıza gerek yoktu konuda. Bu açıklamadan sizin de aynı şeyi onlardan beklediğinizi anladım ben.
Arada resmiyet yok demişsiniz ama yaptığınız şey samimiyette değil.
Gercekten asiri pisman oldum. Yabanci bir ev olsa asla yapmam boyle birsey. Kendimi yakin gordum.Bende ilk ogluma gebeydim ve misafirlige gitmistik uzak bi yere. Cok gec geldik ve cok acikmistim cunku gittigimiz yerde ikramlik yiyebilecegim pek birsey yoktu. Oglum icerde davul caldi ama olmedim hala yasiyorum. Acelesi neydi tantuni yemenin gittigin yerde? Kaldiki evet hesabi ev sahibi odese iyiymis ana ne fark eder. Tantuniler coktan eridi bitti yok babasi duydu dayisi duydu bide laf oldu.. kisaca yediginiz sey burnunuzdan geldi.
Takilcak en son sey laf olmus bence. Lezzetli miydi tantuniler bariGercekten asiri pisman oldum. Yabanci bir ev olsa asla yapmam boyle birsey. Kendimi yakin gordum.
Geberme emi
Kesinlikle misafirliğe gittiğiniz yerden tantuni sipariş etmek çok ayıp.. Eve geçerken bi yere gidip yiyebilirdinizEsimin kuzeni yeni evlendi. Iki hafta sonra evime yemege davet ettim. Bir gece de bizde kaldilar. Arada disari falan ciktik, cay bahcesine gittik. Misafir olduklari icin, esim de kendini oz abisi gibi gordugu icin hesap falan odetmedik kesinlikle. Konunun devami icin bu ayrintiyi veriyorum. Daha sonra zaman gecince bir aksam caya gidelim dedim. Aradim, caya gelecegiz aksam musaitseniz dedim. Tabi abla buyrun gelin dedi. Neyse gittik, evden cikmadan atistirmistik ama ben hamile oldugum icin zirt pirt acikiyorum. Oraya gidince de canim tantuni istedi. Esime soyledim, disardan siparis ettiler. Onlar tokuz dediler, esim de yemegi cok sevdigi icin tok olmasina ragmen kendine de soyledi. Siparis geldiginde ben mutfakta oglumun yemegini yediriyordum. O esnada esim gelen siparisi kendisi odemis. Buna da kuzenin esi alinmis. Laf arasinda bu kuzenin babasina kadar gitmis. Kuzenin babasi esimin dayisi oluyor. Dayi dun bize geldi. Ben oglumu yatirdigim icin yanlarinda pek oturamadim. Bu esnada bu konuyu konusmuslar. Esime yaptiginin yanlis oldugunu falan soylemis. Belki haklilar bilmiyorum ama bana bu kadarcik ufak seylerin alinganligini yapmak, direk yuzune degil de arkadan lafini etmek cok sacma geliyor. Yani bir daha evine gitsem acaba alinir mi diye iki kez dusunmek zorunda kalirim. Kendimi hic rahat hissedemem. Ben bu tarz seyleri cok onemsemem. Ama sizlere de sorayim dedim. Eger gormedigim bir nokta varsa gorup ona gore hareket ederim.
O zaman daha kotu yorum yapayim dermisimBizde kalmalarinin sebebi su. Onlar mersinde biz tarsusta oturuyoruz. Bizden sonra adanaya gideceklerdi. Tekrar mersine donup adanaya gelmek yerine ortada yani bizde kalmis oldular bir gece.
Benim aramam da davet beklememizden kaynaklaniyor aslinda. Sabahtan arayip aksamina gideriz birbirimize. Ama eniste ayni kafada degil demekki. Ona gore davranirim ben de
Her dk aserip simarik simarik canim sunu cekti kocacim diyen biri oldugumu dusundunuz sanirim :) insan kardesinin evinde boyle birsey yapmaya cekinir mi? Kardesim gibi gordugum icin yaptim. Yabanci bir ev olsa niye yapiyimİnsan gezmeye gittiği yere yemek ister mi ya. Madem çaya gidiyorsunuz tok gidilir çaya. Bence çok garip bir durum. Yani her yanı ayrı garip.
Aç gidilmez hadi aç gittin, e hiç mi orada yiyecek birşey yok. Madem samimisiniz dolapta peynir ekmek ne varsa onu yerdiniz hadi canınız illa ki tantuni çekti ay insan biraz sabreder. Herkes hamile oluyor illa her istediği her ortamda ayağına gelmiyor. Tek normal olan sizin istediğiniz yemeğin parasını sizin ödemeniz. Alinmada en son alınacak noktaya takılmışlar
Bes on kere evıne gıtmıs olsan ılk gıtdıyorsunuz yenı evlıler sen yesen anlarm hamılelık derım de esın sabretseydı barı canım esınde cıkınca yeseydı bence buyutmeyın sız adım atın yenı evlıler zaten. Yenı evlı olması onemlı cunku bende evıme mısafır gelse ılk evlendıgım de koydıgumu yemeyıp dısardn soylese alınırımKesinlikle. Bize geldiklerinde ben ayni samimiyeti gosterdigimi dusunuyorum.
Benimki tok ama farketmez yinede yerimSu an karnim cok ac ve konuya iliskin idrak edebildigim tek sey o guzelim tantuni. Offf ya!
Ben boyle seylere alinmam, kafama da takmam. Benim evime gelen insan kendini evinde gibi hissetsin, benim icin onemli olan bu. Ben asla boylr birseyin lafini yapmazdim. Boyle resmiyetler beni cok kasar, gorusesim gelmez asla. Her seyin bir kurali varmis gibi yasanmaz ki. Tesekkurler yorumunuz icinO zaman daha kotu yorum yapayim dermisim
Eniste bey cani istedigi zaman sizin evinizi otel olarak kullanabilsin,siz onun arkasindan tonla temizlik yapip camasir yikayin sorun yok,ama siz onun evindeyken yemek siparisi verip parasini odeyince sorun var hooop hemen babalar dayilar devreye girsin. Ne guzel samimiyet.
O dayi ne bicim dayiymis da kosa kosa gelip yetistirmis lafi. Ben olsam bana boyle sikayetle gelene hem guler dalga gecerim hem de kimseye soylemem yani.
Lutfen alinmayin, siz cok kibar bir uyesiniz,bebis de yoldaymis,kendinizi uzmeyin eften puften insanlar yuzunden
Olsa bende hayır demem şuan, hemde hamileyim, sipariş vereyim de kendi evimde rahat rahat yiyeyimSu an karnim cok ac ve konuya iliskin idrak edebildigim tek sey o guzelim tantuni. Offf ya!
Yok butun gece midem yandi ya :) keske yemeseydimTakilcak en son sey laf olmus bence. Lezzetli miydi tantuniler bariBu kadar lafa degmistir insallah:)
Hahah dur sana gelelim bize de söyleOlsa bende hayır demem şuan, hemde hamileyim, sipariş vereyim de kendi evimde rahat rahat yiyeyim
Kesinlikle. Bize geldiklerinde ben ayni samimiyeti gosterdigimi dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?