- 25 Şubat 2016
- 5.895
- 8.675
- 198
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Yani madem sevmiyor cagirmam. Gitsin disarda yesin ne ben yorulayim ne o ac kalsin.merhaba hanımlar; Hemen konuya girmek istiyorum. Eşimin abisi, eşi burda olmadığı için gelsin bizimle yemek yesin dedim. Birgün çağırmasak, diğer gün mutlaka çağırıyoruz. Kendisi her fırsatta eşinin yemeklerini öven bir insan. Eşinin yemekleri konusunda bir şey demeyeceğim, onların damak tadı sonuçta ama bize pek hitap etmiyor diyelim. Bizde yemek yediğinden beri diken üstündeyim çünkü yemeklerimi yağlı ve salçalı buluyor, onlar yağ ve salçayı yok gibi kullanıyorlar. biz onlara gittiğimizde hiç şikayet etmedik, bu yemekler neden yağsız, bembeyaz diye, önümüze geleni yedık, güzel olmuş diyip kalktık. Dün akşam, yemeklerimden birini bu sebeple yemedi. Geri götür, çok yağlı falan dedi. Sofrada hiç belli etmedim ama sonradan çok bozuldum. Aramız zaten yeni yeni düzelir gibi oluyordu ama sanırım olmayacak. ben küçücük bebekle uğraşayım ama tabak geri gönderilsin. Eşime söyledim, eşim abartıyorsun dedi. Bir de size sorayom dedim, sizce de abartıyor muyum? Siz olsanız bugün de çağırır mısınız? Ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.
merhaba hanımlar; Hemen konuya girmek istiyorum. Eşimin abisi, eşi burda olmadığı için gelsin bizimle yemek yesin dedim. Birgün çağırmasak, diğer gün mutlaka çağırıyoruz. Kendisi her fırsatta eşinin yemeklerini öven bir insan. Eşinin yemekleri konusunda bir şey demeyeceğim, onların damak tadı sonuçta ama bize pek hitap etmiyor diyelim. Bizde yemek yediğinden beri diken üstündeyim çünkü yemeklerimi yağlı ve salçalı buluyor, onlar yağ ve salçayı yok gibi kullanıyorlar. biz onlara gittiğimizde hiç şikayet etmedik, bu yemekler neden yağsız, bembeyaz diye, önümüze geleni yedık, güzel olmuş diyip kalktık. Dün akşam, yemeklerimden birini bu sebeple yemedi. Geri götür, çok yağlı falan dedi. Sofrada hiç belli etmedim ama sonradan çok bozuldum. Aramız zaten yeni yeni düzelir gibi oluyordu ama sanırım olmayacak. ben küçücük bebekle uğraşayım ama tabak geri gönderilsin. Eşime söyledim, eşim abartıyorsun dedi. Bir de size sorayom dedim, sizce de abartıyor muyum? Siz olsanız bugün de çağırır mısınız? Ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.
Zoruma giden çok özenilmiş ve çok lezzetli bir yemeğe bunu yapması. İtalyanların çok meşhur, kıymalı sosla yapılan bir makarnası var. Ona o lezzeti verene kadar, uğraştım. Bebeğim de var. Ne gerek var diyedebilirdim ama yaranamadım maalesef. Eşime göre ben haksızım çok abartıyorum abisinin yaptığı normal.
şunu dediği an sen bana emredemezsin derim direkGeri götür, çok yağlı falan dedi.
Gelmesin o zamanBeğenmiyor sanırım, çünkü her fırsatta yağ salça derken belli ediyor. İnanır mısınız yemeklerim çok güzeldir. 12 yaşımdan beri yemek yaparım ve herkes bilir yemeklerimin güzelliğini. Çok özenirim. İlk defa böyle bir kişiyle karşılaşıyorum. Eşim çok takıntılısın, ne var yememişse diyip bir de beni suçluyor. Çağırmazsan ben de gelmem diyor. : ) Onun zoruna gitmiyor demek ki geri gönderilen tabak.
Hanımlar şimdi şöyle bir şey var; yemeklerim yağ ve salça içinde yüzmüyor. Hepinizin koydugu kadar, yemeğe renk ve parlaklık veren yağ ve salçadan bahsediyorum. Bunu böyle düşünün. Midesi hassas birine bile kolay kolay ağır geleceğini sanmiyorum.
Hanımlar, ben zaten bu abi ve eşiyle başından beri problemliyim. Evlenirken, onlara yapılmayan ama bana yapılan birkac şey yuzunden benden nefret ettiler. Benim bir suçum varmış gibi. Ben yinede, abisi dedim, aramış yumuşasin dedim ama olmuyor inanın. Sadece kendi ve eşini mükemmel gören, diğer insanlara havadan bakmaya çalışan tipler bunlar.
Yemek konusunda, verdiği tepkileri samimi bulmadığım için evet bir daha çağırmayacagim. İyi olmaya gerek yokmuş demek ki. Demek ki mesafe en güzeliymis.
İnsan olsaydı ben ona yağsız ve salçasız yemeklerde yapardım ama buna da bir kulp bulurdu inanın. Butun bunlara rağmen, Siz böyle bir insanı davet eder miydiniz?
Hanımlar şimdi şöyle bir şey var; yemeklerim yağ ve salça içinde yüzmüyor. Hepinizin koydugu kadar, yemeğe renk ve parlaklık veren yağ ve salçadan bahsediyorum. Bunu böyle düşünün. Midesi hassas birine bile kolay kolay ağır geleceğini sanmiyorum.
Hanımlar, ben zaten bu abi ve eşiyle başından beri problemliyim. Evlenirken, onlara yapılmayan ama bana yapılan birkac şey yuzunden benden nefret ettiler. Benim bir suçum varmış gibi. Ben yinede, abisi dedim, aramış yumuşasin dedim ama olmuyor inanın. Sadece kendi ve eşini mükemmel gören, diğer insanlara havadan bakmaya çalışan tipler bunlar.
Yemek konusunda, verdiği tepkileri samimi bulmadığım için evet bir daha çağırmayacagim. İyi olmaya gerek yokmuş demek ki. Demek ki mesafe en güzeliymis.
İnsan olsaydı ben ona yağsız ve salçasız yemeklerde yapardım ama buna da bir kulp bulurdu inanın. Butun bunlara rağmen, Siz böyle bir insanı davet eder miydiniz?
Etmem ya gerek yok. Ölmedi ya. Eşi bırakmasaydın. Cocuk değil hasta değil gitsin dısarıda yesin ya da kendi pişirin. Davet etmene gerek yokHanımlar şimdi şöyle bir şey var; yemeklerim yağ ve salça içinde yüzmüyor. Hepinizin koydugu kadar, yemeğe renk ve parlaklık veren yağ ve salçadan bahsediyorum. Bunu böyle düşünün. Midesi hassas birine bile kolay kolay ağır geleceğini sanmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?