Siz olsanız çağırırmısınız?

Yani madem sevmiyor cagirmam. Gitsin disarda yesin ne ben yorulayim ne o ac kalsin.

Aslında bence sıkıntı sende değil. Kayınbiraderinin , kendi eşinin yemeklerini gereksiz yerlerde övmesinden rahatsız olmuşsun. Normalde bakıldığında, şahsen ben onun yerinde olsaydım yağlı bile olsa 1-2 kaşık yer, yorum yapmaz sadece "ellerine sağlık" derdim. Sonuçta kimse onu misafir etmek zorunda değil . E tabi bu hareketi ile eşinin yemeklerini gereksiz yerlerde övmesi birleşince sana ekstra sinir bozucu gelmiş. Ama ben senin yerinde olsaydım; yine de davet ederdim. Hayatımızın her yerinde böyle lafını tartmadan konuşan insanlardan bolca var. Her birini takacak olursak sıkıntı. Ha takacaksan da, bu daha uzağındaki bir kişi olsun. Eşinin kardeşini takıp boşuna kendi canını sıkma derim :)

Hayır çağırmam. Yada geldiklerinde lahmacun koyarım önlerine. Hem küçücük bebekle uğraş,hemde laf işit! Pes.
Eşin de abartıyorsun derken yumuşatmaya çalışıyor heralde,yoksa abarttığın birşey yok.

Yemek meselesi neden bu kadar gurur haline geliyor anlamadim. Yemek begenilmeyince resmen kiyamet sebebi oluyor evlerde. Bilmem kac yildir yemek yapiyorumlar filan boyle bir Big chef havalarina giriyorsunuz.

Onu yemediyse baska birseyden yer. Sizde hem cagirip hemde yemedigini bildiginiz seyler koyuyorsunuz adamin önüne bu cok mu hoş bisey ki yemegi geri cevirmesi ayip oluyor. Iyi yapmiş.

Ben soğanli yemek yaparim normalde ama annemi misafir alcaksam sogansiz yaparim cunku yemiyor biliyorum. Gelecek misafirimin ne yemegini biliyorsam eger kalkip inatla yemedigi herseyi yapipta önune koymam. Bu da ayri bir saygisizlik bana göre.

Misafir oldugum yerde de her önüme konulani yemek zorunda degilim. Agir yağlı yemekler bizde yemiyoruz ve midemi bulandiriyor. Niye zorla kendimi bozayim? Adam eşinin yemeklerini övüyor diye zorunuza gitmiş bence hüner sergilemeye kalkmişsiniz sonrada cocukla yemekle ugrastim diyorsunuz. Sık sık geldigi icin daha basit seylerde yapabilirdiniz. Yagsiz salcasiz...

Adamin salcali, yagli yemeklerini begenmedigini biliyorsun. Niye israr ile salcali yemekleri yapiyorsun?? Adam bunada inat görmüs olabilir "eh zorlami, sende inat varsa, bendede var" diyerek tabagi geri yollamis olabilir.

Ki bolonez sosu o kadar zor bir sos degil. Velev ki zor, niye bebek varken böyle birsey yapiyorsun? Ki adamin beklentisi bu degilken. Seninki artik bu saatten sonra tamamen ego tatmini. Yani o yemeklerini begenmedigin eltinin yemegini nasil daha cok seviliyor diye ego savasi. Adamda bikmis ve hakli buldum.

Hanımlar merhaba, dün eşimle bu konuyu hiç konuşmadan direkt başbaşa yemeğe geçtik. Son konuştuğumuz gibi kaldı konu yani çağırmayacagim artık. Büyük bir çoğunlukta çağırma dedi zaten. Cagirir diyenler iyi niyetinden söylüyor ama inanın gergin ve en iyisini ben bilirim diyen bir tip ve gerilmek istemiyorum açıkçası.

ego savasi diyen, iyi yapmış diyen bir iki kişi olmuş, onlara cevap bile verme gereği duymuyorum. Her yerde olur böyle tiz sesler. : )

Begenilmeyen yemek yenir de. Yagli yiyemeyen insanlar var. Alismamis olabilir bir de. Bence acik ve net olun. Istedigin zaman gel. Begenmiyprsan zorlamayayim seni gibi nazikce söyleyin. Gönlünüzü alir emin olun

açıklamış güzel ama bana ağır geliyor demiş gayet normal siz alıngan gibisiniz şöyle düşünün şekeri olanın yemeğine dikkat etmesi gibi birşey gerçekten mide ve bağırsak problemi yaşayanalar yiyemiyor bence alınmayın eşinizin abisi yabancı değil abi sevdiğin yemeklerden söyle yapayım bilmiyorum neler dokunuyor sana...

Hanımlar şimdi şöyle bir şey var; yemeklerim yağ ve salça içinde yüzmüyor. Hepinizin koydugu kadar, yemeğe renk ve parlaklık veren yağ ve salçadan bahsediyorum. Bunu böyle düşünün. Midesi hassas birine bile kolay kolay ağır geleceğini sanmiyorum.

Hanımlar, ben zaten bu abi ve eşiyle başından beri problemliyim. Evlenirken, onlara yapılmayan ama bana yapılan birkac şey yuzunden benden nefret ettiler. Benim bir suçum varmış gibi. Ben yinede, abisi dedim, aramış yumuşasin dedim ama olmuyor inanın. Sadece kendi ve eşini mükemmel gören, diğer insanlara havadan bakmaya çalışan tipler bunlar.

Yemek konusunda, verdiği tepkileri samimi bulmadığım için evet bir daha çağırmayacagim. İyi olmaya gerek yokmuş demek ki. Demek ki mesafe en güzeliymis.

İnsan olsaydı ben ona yağsız ve salçasız yemeklerde yapardım ama buna da bir kulp bulurdu inanın. Butun bunlara rağmen, Siz böyle bir insanı davet eder miydiniz?

Zıkkımın kökünü yesin. Çağırma eşin sorarsada yemeklerimi beğenmiyor zaten boşuna niye cagriyim de

Gelmesin o zaman

ben eşimin abisidir diye asgari olacak şekilde davet ederim.

tam anlamadım, sizin orada geçici bir süre için mi kalıyor, yoksa kalıcı mı?

geçici ise memlekete döneceği hafta hoşçakal mahiyetinde davet ederdim.

kalıcı ise de ayda bir falan.

ya tabi tanıyan bilen sensin havadan bakıyorlarsa sizde ona göre muamele edersiniz çağırmayın çok övünenden kaçacaksın zaten her tür rezillik onlardan çıkıyor

Etmem ya gerek yok. Ölmedi ya. Eşi bırakmasaydın. Cocuk değil hasta değil gitsin dısarıda yesin ya da kendi pişirin. Davet etmene gerek yok

Biz de kalmıyor hanımlar, evi çok yakın. Bugün eşimi arayıp akşama dışarıdan birşeyler alayım yeriz demiş. Eşim bana sordu, yemek yaptım dedim (gelmesin diye) Gelirim demiş.

Bugün yine söylenmesin diye iki kere yemek yaptım ve çöpe döktüm. : ( Alistigim şekilde yapmayınca, olmadı hanımlar. Şimdi baştan yapacağım. Bebeğimi de ihmal ettim. Ne kötü bir gün!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…