Siz olsanız ne yapardınız? Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Lütfen ihmal etme. Önyargıya gerek yok, psikiyatrik ilaçlar gerekiyorsa kullanılacak yani, bu kadar. İntihar düşüncelerim de oldu demiştin daha önce, o yüzden hiç ihmal etmemelisin uzman desteğini.

Lütfen ihmal etme. Önyargıya gerek yok, psikiyatrik ilaçlar gerekiyorsa kullanılacak yani, bu kadar. İntihar düşüncelerim de oldu demiştin daha önce, o yüzden hiç ihmal etmemelisin uzman desteğini.
Ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum. En kısa sürede ilaçsız,sağlıklı bir bakış açısı, iyi bir mentalle hayatıma devam etmek isterim. Şimdilik ilaca devam. Teşekkür ederim canım yorumun için.

Ömür boyu kullan demedim ki (gerekirse kullanıla da bilir), şu an ihtiyacın var, hem terapi hem de ilaca.
Hep bunu söylüyorum; kendine çok yükleniyor ve çok acele ediyorsun iyi olmak için, bu da seni daha çok hırpalıyor.
Dilerim hem bedenen hem ruhen çok çok mutlu hissedersin

Güzel dileğin için çok teşekkür ederim iyi ki varsın bu sitede yorumlarını severek okuduğum üyelerden birisin. Evet hayatın kendisi zaten stres ve imtihanlarla dolu. Herkesin yaşadığı bazı zorluklar var ve bu dünyanın aslında mutluluk yeri olmadığını biliyorum. Allah'a hep dua ederdim "Allah'ım canımı erkenden al, bana güzel bir ölüm nasip et,benim uzun uzun yaşayacak takatim, hevesim yok"diye. Bazı insanlar mesela kendini sever kendine değer verir, özgüvenli, enerjik ve hayatı yaşamayı çok seviyor.

Benim de enerjimin zirve yaptığı zamanlar oluyor elbette. Gün boyu karamsarlık içinde değilim, kendime iyi gelecek şeyleri yapıyorum. O kadar ağır imtihanlar yaşayıp gıkı bile çıkmayan, sabreden insanlar da var. Keşke onlar gibi güçlü, dirayetli olsam. Ben de senin vesilenle fark ettim sürekli şunu yapmalıyım bunu yapmalıyım şeklinde gereklilik kipiyle konuşuyormuşum.

Psikoterapi için de psikiyatristim beni psikoloğa yönlendirdi 3-4 ay oldu galiba. Psikoloğa numaramı bilgilerimi verdim ama yoğunluktan dolayı dönüş olmadı. 153ü arayıp psikolojik destek alınabileceği de söylendi ama o da sanırım kısa süreli, birkaç seans. Bu olaydan sonra ben şunu anladım:

istediğim kadar psikolojik destek alayım, birilerine danışıp soru sorayım ama yolun sonunda yine kendimle baş başayım, kendimi koruyup kollamaz, içimdeki çocuğu sevmezsem, kimsenin bana bir faydası dokunmaz. O yüzden çözüm bende aslında. Umarım ben de senin gibi güçlenir ve kendime yeni bir hayat kurarım.

Bilmukabele, ben de senin yorumlarını, yaklaşımını seviyorum ve iyi ki varsın
İnsan elbette iyi olmak istiyor, elbette çabalıyor ama bizimki çırpınmak, debelenmek, ben de çok yaptım bunu zamanında. Olmadıkça da ümitsizlik oluyor, daha kötü hissediyorsun.
Her şeyin bir vakti var, bu bir süreç, hiç geçmeyecek gibi geliyor ama bu süreçte neler neler öğrendiğini, sana neler kattığını ve ilerde bu zorlukların hangi kapılar açacağını, "vay be iyi ki o zaman onu yaşamışım da şimdi buradayım" diyeceğini bilemiyoruz. Allah'a güven, plana ve akışa güven, kendini komple salıp çok relax hissedemesen de içten içe bunların bir şekilde geçeceğini bil. Kaygılar sıfırlanmıyor veya kimse sürekli hoplaya zıplaya mutlu hissetmiyor ama en azından uç seviyede karamsar olmamak, her gün kendine eziyet etmemek, kendini sevmek için de kendini zorlamamak çok önemli.
Herkesin kader çizgisi, imtihanları, nasibi farklı, bilemiyoruz, ilerisini görüyor gibi pembe ya da siyah tablolar çizmek mantıklı değil bu yüzden ama en azından şu anki sıkıntının giderilmesi için terapi, ilaç, bir dost desteği, KK yorumları vs ne gerekiyorsa makul ölçüde çaba göstermek önemli. Tabii ki "kendine yüklenmeden".

Arkadaşıma bugün anlattım durumu. "Sana çok sinirlendim , o iyi birisi ,birbirinize de benziyor yakışıyorsunuz ama sen reddediyorsun , takıntılı davranıyorsun bu şekilde devam edersen evlenemezsin" dedi. Bazı sözleri beni üzdü.

"Ben karışmam etmem ne yapmak istiyorsan onu yap hayırlısı olsun, ayrıca sen kafanda bir sürü senaryo kurmuşsun ama durum düşündüğün gibi değil. Kayınvalidem sürekli senin ve oğlunun ilişki durumunu düşünüp size müdahale edecek birisi değil, onun da bir hayatı var, oğluna sizinle ilişkinizi sormazdı, istese bir başkasıyla da tanışabilir ama ben seni sevdiğim ve yakınım olduğun için onunla tanışmanı istedim, neyse ya ben ona askerlikten döndüğünde bir kız arkadaş bulurum. " Dedi. O an içimde tuhaf bir şey oldu. Ben ona sebeplerimi anlattım, bu senin hayatın ve senin kararın tabiki dedi.

Sonra ben "kendi hayatımı kurmak istiyorum, o beyfendi iyi birine benziyor hayvanları da çok seviyor, yeğenleriyle ilgileniyormuş , ablasına da sık sık ziyarete gidiyormuş, çocukları çok seven birisine benziyor Allah sahibine bağışlasın, sen ona nasıl olsa bulursun birini" dedim. Ben öyle diyince" ya ben onu sana sinirden dedim, kendisi zaten konuşkan biri,kendi sevdiği birini bulur ama benim hislerim kuvvetlidir. Siz ikiniz yeniden konuşacaksınız , ruh eşisiniz ve bir araya geleceğinizi düşünüyorum " dedi.

Hayırlısı olsun konuyu kapatalım dedim. Son durum bu şekilde.

Arkadaşın iğrenç biri.

Arkadaşın iğrenç biri.
Bu biraz ağır oldu bence. Arkadaşım öfkeyle öyle konuştu. Kötü niyetli birisi değil. Sonra bana " eşim onunla telefonda sizin hakkında konuşurken sesini , söylediği şeyleri ben de duydum senin hakkında olumlu düşünüyor seni beğenmiş dedi. Hatta belki ilerde evlenirseniz hatıra kalsın diye seninle ilgili söylediği şeyleri ses kaydına aldım dedi.

"Neyse olan oldu , ben ona konuşmasak daha iyi olur dedim ama nazikçe konuştum ,ki zaten sevgili değiliz bir şey değiliz ben kimseyi yarı yolda ortada bırakmadım, o da anlayışla karşıladı seni yanlış anlamam, sadece konuştuk diye cevap verdi " dedim arkadaşıma.

" şimdi o belki de senin ondan hoşlanmadığını beğenmediğini düşünür, kendini eksik hissedebilir" dedi. Ama ben birine bağlanıp kendi hayatımdan eksiltmek istemiyorum. Eğer onunla şimdi konuşmaya devam etseydik , askerlikte de konuşsak sürekli onu düşünürdüm, konuşmak ve ilgi görmek isterim, benim şuan yapmam gereken ilişki kurmak değil kendi hayatıma bakmak 2 yıl falan evlilik düşünmüyorum " dedim.

Üzerimde büyük bir baskı hissediyorum bu gidişle arkadaşlığımız da bozulacak gibi görünüyor...

Arkadaşın koca burnunu sokmamış gibi neyin tribinde ya, hem suçlu hem güçlü. Neden sinirlenmiş sana? Sinirlenmeye ne hakkı varmış. Vallahi bu arkadaş hiç iyi biri değil, konunun başında da demiştim. İkinizi zorla evlendirecekti hadsiz. Ya hu ona ne ya, aynı yatakta birlikte mi yatacaksınız? Ona ne senin ilişkinden , yapacağın evlilikten, ona ne!

Keşke sadece kırılmayıp ağzının payını verseydin! Burada ben sinirlendim.

O kaynında bir yamukluk var , ben sana diyeyim. Arkadaşın afedersin defolu ürün kakalamaya çalışan esnaf gibi.

Bir de manipülatüf ki! Elin işsiz, askerliğini yapmamış toy oğlanıyla görüşmek istemedin diye şu söylediklerine bak? Sence akıl mantık işi mi bu?

Ben olsam bu arkadaşa ağzının payını verip hayatımdan çıkarırdım, terbiyesiz , hadsiz biri.

Arkadaşın kötü niyetli birisi, o yüzden üzerinde baskı hissetmen saçma. Sen böyle arkadaş ayağına koca burnunu senin özreline sokan hadsizlere haddini bildirmezsen kafan daha çoook ağrır.

"Hatta belki ilerde evlenirseniz hatıra kalsın diye seninle ilgili söylediği şeyleri ses kaydına aldım dedi. "

Arkadaşının kafasında var, tahtası eksik.

Telefonda 2 saate yakın konuştuk. Tabi sadece bu meseleyi değil. Arkadaşımın ailesiyle ilgili durumlardan da konuşuyorduk. Bu konuşma sonrasında bana mesaj da attı ve tartıştık.

Telefonda 2 saate yakın konuştuk. Tabi sadece bu meseleyi değil. Arkadaşımın ailesiyle ilgili durumlardan da konuşuyorduk. Bu konuşma sonrasında bana mesaj da attı ve tartıştık.
Kaynı her yönüyle dört dörtlük biri olsa bile bir ilişkiye hazır olmadığın için reddebilirsin, bu geçerli bir sebep. Kaldı ki kaynının ne işi var, ne askerliğini yapmış, muhtemelen birikimi de yoktur. Ee bunların üstüne kusursuz karakteri de yoktur, çünkü insan neticede.

Tüm bunlara rağmen reddetmenin pişmanlığını yaşıyorsan veya arkadaşının tavrı karşısında içten içe üzülüp büzülüyorsan sen bilirsin. Ee o zaman vazgeçtim deyip adamla görüş, sonra da evlenin.

Hayır kesinlikle o. Çünkü herkes birilerinin tanışmasına vesile olabilir ama ısrar edemez. Bence bu arkadaşınla samimiyetini kes. Belli ki çok sinsi biri.
Kendimi pek iyi hissetmiyorum çok üzgünüm sadece. Konu nasıl buralara geldi anlamadım. Telefon konuşması sonrasında mesaj da yazdı ve tartışma ilerledi. Ben tartışmayı,kavga etmeyi sevmeyen biriyim. 7 yılın hatrı var kalbimde.

Kendimi pek iyi hissetmiyorum çok üzgünüm sadece. Konu nasıl buralara geldi anlamadım. Mesajda yazdı ve tartışma ilerledi. Ben tartışmayı,kavga etmeyi sevmeyen biriyim. 7 yılın hatrı var kalbimde.
Onun için hatır falan yokmuş, kararına saygısı da yokmuş.

Afedersin tek derdi g.tü b.klu faydasız kaynını senin gibi saftiriğe kakalamak. Sen bunu göremiyorsun ama hele şu son tavrından sonra dışarıdan aynen böyle görünüyor.

Ya biz arkadaşımla bazen hayaller kuruyorduk geleceğe dair. Onun da hayalinde hep bizim çift halinde gezmemiz vardı. Birbirimize o kadar şey anlattık paylaştık, zor zamanlarda birbirimize destek olduk. Benim sevgi eksikliği yaşadığımı,2 yıl sonra evlilik düşünebileceğimi, aynı zamanda evlilik korkum olduğunu bilmesine rağmen neden bu kadar ısrar ediyor kaynıyla ilişkim olsun, elti olalım diye anlam veremiyorum kafam durdu.

Benim dediğim şeyden dolayı bence, başka açıklaması olamaz. Sen konduramıyorsundur ama öyle.

Bundan 50-100 yıl önce bile işsiz , askerliğini yapmamış erkeğe kız yoktu. Neden acaba? Vallahi eski devirde en sevdiğim şeylerden biri de bu. Yani arkadaşın 100 yıl önce bile hoş görülmeyen bir şeyi neden senin kabul etmeni bekliyor?

Adam askerden gelecek, iş bulacak, birikim yapacak derken en az 3 yıl geçer. Arkadaşın seni o kadar düşünmüyor , kararına saygı duymuyor. Sen kaç yaşına gelmişsin, elin oğlunu neden en az 3 sene bekleyeceksin? Tabii bu sürede illa ki nişan olur, çünkü aileler ısrar eder. Ee? Adamın durumu yetmezmiş gibi daha evlenmeden aylarca adamın ailesiyle sürekli yüz göz mü olacaksın? Arkadaşının isteği tam olarak bu.

Ayrıca o dörtlü buluşmalar çoğu zaman olmuyor, hayaller hayatlar misali.

Ben seni de arkadaşını da zihnen çok toy buldum, kusura bakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…