Siz olsanız ne yapardınız? Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Kendine bu baskıyı yapma bence; insan sağlıklı ve mutluysa her yaşı güzel.

Güzel yorumunuz ve iyi dileğiniz için çok teşekkür ederim onu bekleme modunda olmayacağım, 6 ay sonra konuşmaya devam etmek isterse konuşuruz duruma göre. Benim kendimle ilgilenmeye, kendimi iyileştirip büyütmeye çokça ihtiyacım var.

Hiç kimse kaldıramaz valla.Annem bile sen nasıl ayak uyduruyorsun diyor.İl dışında gözünden ufak bi operasyon geçirdi.Operasyondan sonra kalk seni gezdireyim dedi.Gözü bantlı bir şekilde gezdik.
Allah yardımcınız olsun, evliliğinizde mutluluklar dilerim. Böyle sürekli dışarı çıkıp gezmeli tozmalı tempo hiç bana göre değil mesela . Ama bu konuştuğum kişi evcimenmiş. Tabi görüşmeden, aynı masada karşılıklı oturup sohbet etmeden bazı şeyleri anlamak zor.

Böyle bir tempo bana göre de değildi.Kendimi sürekli yorgun hissediyorum.Çünkü hem gezip hem çalışıp (öğretmenim)hem evdeki işleri yapmak çok yordu.Sizin için de hayırlısı olsun inşallah

Bu kadar stres yapmaya gerek yok. Alakasız kişilerle görücü veya internetten çok daha iyidir arkadaşınızın kaynı gibi biriyle tanışmak. Kolayca gözlem yapabilir, arkadaşın anlatımından az çok çıkarırsınız adamın ailesini ve kişiliğini. Beğenirseniz olur, beğenmezseniz olmaz.
Kpss çalışıp hayatımı kuracağım derseniz, o ayrı mesela. Önce kariyerinizi yoluna koymak daha iyidir her zaman.

Amann yok ya kimse kimseyi silah zoruyla evlendirmiyor, dağ başında değiliz. Kendisi askere gideceği için işten çıktı. Ben de benden izinsiz kvsine fotoğraf atmasına sinirlendim ama insanları istemeden üzünce çok fazla üzülen, yıpranan biriyim. Başkasını üzeceğime kendimi üzerim daha iyi. Bilinçsizce saçma sapan konuşup üzdüğüm insanlar da oldu ne yazıkki . O yüzden artık konuşurken 50 kere düşünüp öyle konuşmam lazım. Dengesizce davranıp insanları üzmek hiç hoşuma gitmiyor. Sonra günlerce aylarca düşünen ben oluyorum, bedenime yansıyor hepsi.

Arkadaşınızla neden kötü olacaksınız anlamadım. Arkadaşınız sadece tanışmanıza vesile olur, onun dışında onu tanıyıp, birlikte olup olmamak sizin kararınız olacak. O kararın sonucunda da sorumluluk sana ait olacaktır. En başında da bu ilişki olur yada olmaz, şimdi tanışırız ilerde anlaşamayız bitiririz bu bizi asla etkilememeli diye en başında da arkadaşınızla konuşun. Ama arkadaşınızın bu kadar olsun olsun demesi sizi çabucak heveslendirmesi sağlıklı bir karar vermenize engel olabilir. Çünkü aa eşlerimiz kardeş olacak, arkadaşımla daha yakın olacağız düşüncesi bir hevesle sizi ilişkiye itebilir.
En mantıklısı zamana bırakıp, eğer hoşlandıysanız da tanımaya çalışmanızdır. Bunda kötü bir şey yok. Eğer arkadaşınızın sizi gerçekten sevip değer verdiğini de düşünüyorsanız sizi kötü biriyle tanıştırmaz herhalde.

Arkadaşım beni seven ve değer veren birisi. Beni kesinlikle kötü olduğunu düşündüğü biriyle tanıştırmak istemez evet. Ona güveniyorum. Kadınlara hemen güvenen biriyim zaten genel olarak. Kız arkadaşlarıma güven açısından %100 ilerlerim. Karşı cins ilişkilerinde ise %0 ile başlar ve zamanla güven elde ederim. Güvendikçe de daha çok paylaşım yaparım kendi içimi açarım. Hani eltiler genelde birbirini sevmez ya ondan kafamda soru işaretleri oldu. Adamla tanışmaya devam etsek görüşsek iş ciddiye binse, ileriki zamanda bir sorun olduğunda, arkadaşımın kayınvalidesi
" senin yüzünden oldu, sen tanıştırdın çocuğum mutsuz oldu" diye düşünme ihtimali de olabilir. Bana anlattığı kadarıyla kvsi ona iyi davranıyor, kendi kızı gibi görüyor. O da kvsini seviyor. Tabi bunları şimdiden düşünmek için çok erken. Anksiyete bana türlü senaryolar kurduruyor sadece.

Bu sevgililik, evlilik işini ne kadar kovalarsan o kadar kaçıyor:) akışına bırakmazsan zorla oldurursun kafanda bir şeyleri.
Aslında saldım, akışa bıraktım karşı cins ilişkilerinde zorlamayla, aceleyle güzel, sağlıklı bir ilişki olacağını sanmıyorum. Ama bu sefer aracı olan 7 yıllık yakın arkadaşım olduğu için tanışmayı kabul ettim. Bu aşamada kendimi geri çekeceğim, kendimle meşgul olacağım.

Askerlikten önce olması gereksiz. Bir aidiyetim olmadığı sürece ben kimseyi beklemem. Bence senin çalışmaya ihtiyacın var bak bazı insanların zihinleri rahat durmaz. Ben bir sene evde oturdum ne buhranlarım ne eski travmaları düşünmelerim bitti. İşe başladım başka şeylerle meşgul olunca kafa dağıldı. Ben seni o yüzden çok iyi anlıyorum bizim gibi zihinler sporla onla bunla oyalanmıyor, tempo durduğu anda kafamız kuruyor maalesef :/

Evet aitlik hissi olmadan birini beklemek saçma olur zaten. Askerliğe gitsin ne yapıyorsa yapsın. Eğer ikimiz de yaşıyor olursak o zaman duruma bakarız. Kesinlikle çalışmam gerekiyor birkaç yere başvurdum geri dönüş olmadı, ailemle de bu mevzuyu konuştum, onlar da kpss çalışmamı istiyorlar. Senelerdir kpss çalışıp saçı beyazlayan ama sonunda atanıp evlenen öğretmen bir dayım var. İnsanlar gecesini gündüzüne katıp çok güzel puanla kazanıyor, üstelik evli çocuklu, hem işte çalışan hem ders çalışan kadınlar var, öylesine çok hayran kalıyorum. Yetenekli , güçlü ve zekiler, hedeflerinde istikrarlılar.

Sonra bir dönüp aynaya kendime bakıyorum 30 yaşına kadar bir halt becerememiş yeteneksiz , vasıfsız birisiyim. 1-2 hafta önce psikolojik olarak çok iyiydim, her şey yolundaydı. Ruh halim çok değişken. Bunu itiraf etmek benim için kolay olmadı ama geceleri hıçkıra hıçkıra yastığıma sarılıp kafamı gömüp ağlarken, gündüzleri dans ediyorum, bisiklet sürüyorum, film izliyorum, zumba yaparken çok eğleniyorum aynaya bakıp gülerken buluyorum kendimi. :) O an çünkü andayım , geçmişte ya da gelecekte değilim. Zihnim başka bir zamana uçtuğunda içimde kıyametler kopuyor. Daldan dala atlıyor zihnim.

Daha önce birkaç kez intihar girişiminde bulundum. Google'dan intihar etme yöntemlerini araştırdım hep. Arada bir yokluyor beni ölüm düşüncesi. Allah'a inanıp da intiharı düşünmek de zoruma gidiyor aslında. Ben ne biçim insanım anlam veremiyorum kendime. İnsanlar ağzıma s.çsa kötü sözler etse donup kalırım, hiç tepki vermem çünkü kendimi sevmiyorum ve kendime değer vermeyi bilmiyorum.

Annemin bana söylediği iğrenç sözler yankılanıyor zihnimde. Onun söylediklerini onaylıyorum ve kendime bunları tekrar tekrar yaşatıyorum. 10 psikolog bir araya gelse muhtemelen bir işe yaramayacaktır. Çünkü ufacık bir mutluluk sonrası bile "bugün güldüm kesin başıma bir şey gelecek" diye düşünüyorum. Ne olacak,nereye kadar böyle devam eder bilmiyorum.

Ya intihar eden o insanlardan biri olacağım, hayatıma son vereceğim ya da bir şekilde kendimi duygusal olarak güçlendirip hayatımı kuracağım. Kendimi ve hayatı sevmeye çalışacağım. Şimdi ben kendimi sevmezken, kim beni niye sevsinki? İlişkilerim hep yüzeysel kalır ve yaşanan yaşanır ,olur biter.

Karamsarlıkta boğulmuşsun :/ bu kısımlar için profesyonel destek aldığından dolayı ben detaya girmeyeceğim.

Yaptığın iş başvuruları belki de tecrübesiz olmandan dolayı negatif değerlendirilmiş olabilir bir tık daha alt seviyeden başvuru yapsan ve zaman içinde tecrübe kazanarak ilerlesen daha iyi olabilir. Hangi pozisyonlara başvuruyorsun mesela? Burdan yanıtlamak istemezsen özelden de konuşabiliriz.

Kpss konusunda ben de seni umutlandırmayacağım bana göre her yiğidin harcı değil. Ben eve kapanıp ders çalışacak mental güce sahip değilim mesela her şeyden sıkılırım ve dikkatim dağılır. Kpss temaları da hiç bana göre değil. Mühendis olduğum için sadece kendi alanıma ilgim var onu da severek isteyerek seçtiğimden.

Flört edin gülün eğlenin anı yaşayın ama ciddiyet boyutunda durun bir düşünün derim, evlilikten önce kendinizle alakalı çözümlenmesi gereken konularınızın olduğunu düşünüyorum.

Bu ne terbiyesiz bir üslup böyle.
Yeni üye olmuşsun; kafaya göre canının istediğini yazmak, argo/hakaret şeklinde konuşmak, millete ileri geri sallamak yasak.

GÜNCELLEME: Konuştuğum kişiye nazikçe kendimi ifade ettim. Onun için yaş farkımız ve boşanmış olmam sorun değildi fakat ben arkadaşımla elti olma mevzusunu istemediğimden dolayı konuşmayı kesmek istediğimi belirttim. Tabi ona sebep olarak bunu söylemedim başka şeyler söyledim. Arkadaşıma anlatmadım henüz. Böylelikle ortada bir sorun kalmadı. Kafam rahatladı bu hususta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…