- Konu Sahibi athenenoctua
-
canım ben evliyim zaten ama dediğim gibi bişey başardığım yok...direk kıskanıyorumm hiç deşmeden kısa yoldan kıskanıyorummmm :))) ve eşim böyle bişey yaparsa burnundan getiriyorummm....halimden de memnunum..bana ne karşı taraf iyi yada kötü niyetli benim eşim hiç bir kızla başbaşa kalmamalıdır benim kanaatimce okadarr...medeni falan değilim arkadaşşş...(gaza geldimm :))
bunu söyletmek için öyle dedim zaten :) 3 kişi olmak başkadır 2 kişi olmak başkadır. o yüzden ben de yaptım ama o anlayışlıydı demen bir şey ifade etmiyor. yani sen iki kişi çalışmadıysan...
Hastaliklarda genetik faktorlerin yani sira cevresel faktorlerinde etkisi vardir. Insan iliskilerinde de oyle oldugunu dusunuyorum. Bir erkek yada kadin devamli aldatmanin olabilecegi mekanlarda durumlarda bulunsa o insan ne kadar karakterli olursa olsun aldatma ihtimali artar. O yuzden hareketlerinize dikkat etmemiz gerekiyor, bazi toplumsal kurallar var doye dusunuyorum.
Biseyi merak ettim doğum gununuzde gitmiş ya sizin doğum gununuz olduğunu kiz biliyor muydu?yok eğer biliyorsa kiz resmen sevgiline yazıyor dicem...
Erkek arkadasin saf, kiz kullaniyor. Bence sen umrunda bile deyilsin, o yeter ki dersini calissin ve gecsin.
Senin yerinde olsam erkek arkadasinin o kiza ders calistirmasina engel olmazdim, cunku belki yanlis dusunuyoruz kiz hakkinda belki de cok saf iyi niyetli, ama nasil calisacaklarina dair mudahele ederdim. Erkek arkadasin kendini kullandirtmak istiyosa da yapabilecegin bisey yok. Gallant knight duygulari kabarmis.
Gaza getirmek gibi olmasın ama bencede şüphelensen iyi edersin. Pek normal gbı durmuyor anlattıkların. Senın dogum gunun de özel bir günde kalkıp o kızın yanına gdeblıosa herseyi düşünürüm ben..
Bu olayı deşmelisin.bişeyler var gibi duruyor. İşkillendim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
oncelikle mutlulugunuz daim olsun... :)
gelin gelin beni de gaza getirin :))) belki tepki gosterme bicimim yetersiz kalıyordur. birseyler ogrenirim...
Sağol canımm..gel tabiki gaza...kıskanmak enn doğal hakkınn...göğsünü gere gere kısskannn :)) diyorum ya ben senin yerinde olsam üstüne atlardım o kızın...düşsün artık yakanızdan...kendine başka bi beleş hoca bulsunn...ayy ta ben gerildim yaa...
Ben genişimdir, biraz.. Ay seninle evlensem keşke çok mutlu olurdum dedi bi hatun benim yanımda nişanlıma, ona bile amaan nolcak diyebilecek biriyim..
Ama bu durumdan ufaktan kıllandım..
Doğumgünü meselesi.. İsterse 3 yıl uzatsın okulunu, senin doğum gününde önceliği sen olmalısın.. Herkesten, her şeyden önce..
Yapsın kendi dersini Allah aşkına, ortaokul talebesi mi bunlar?
Projeler kalabalık yapılır, o da o projeye dahil olanlarla birlikte yapılır.. Alakasız insanlarla değil..
Bu ne böyle ders çalışmak/çalıştırmak.
Bizde okuduk, milleti ikide birde davet etmedik evimize, ya da gitmedik..
Bunun altında kesinlikle ve kesinlikle bişey var..
bu arada nisanlına iltifatta bulunup sana şanslısın deseydi baska ama ayakustu yazmıs terbiyesiz.
fakat rahatlıgın onun kolunda olan kadının sen olmandan kaynaklanmıs olabilir.
ama benim olayda ne suclayıp gorusme diyebilecegim ne de içime sine sine ne de olsa benim yanımda diyebilecegim bir durum yok. ve bu durum beni felaket rahatsız ediyor... proje icin de aynılarını dusunuyorum.
en azından boyle yorumlar gordukce verdigim onceki tepkinin cok da abartılı olmadıgını gordum.
ve su anki huzursuzlugumda da haklı oldugumu hissettiriyor.
sanırım saglam bir konusma yapmam lazım tekrar.
peki nasıl uzak tutabilirim? kızın yerine kendimi koyuyorum... (gerci ben sevgilisi rahatsız olmasın diye extra ozen gosterirdim) ama yok diyorum sabret, ne de olsa bu yıl okulu bitirecek, yalnız bırakma.
oncelikle yorumunuza cok tesekkur ederim...
evde ders calısmayın demek herhangi birseyle suclamakmıs gibi geliyor, nasıl diyebilirim sizce? yani nasıl bir dille?
Biseyi merak ettim doğum gununuzde gitmiş ya sizin doğum gununuz olduğunu kiz biliyor muydu?yok eğer biliyorsa kiz resmen sevgiline yazıyor dicem...
Yer mi kalmamis ders calismak icin!!!
Yahu surekli bir seviye atliyor farkinda misin? Once arada bir gorusme odev, sonra dogumgunu konusu, simdi de evde ders calisma...
Hic birinde sevgilinin aman aman kotu niyetinin oldugunu dusunmuyorum, sadece dusuncesizce davranmis ama sen o kizdan hoslanmiyorsan bir sey vardir, emin ol...
Birincisi calistirdigina, ona zaman ayirdigina sukretmiyor da bir de ev isi isin icine giriyor, ikincisi senin dogumgununde cicek al donuste diyene kadar, cagirmasaymis o gun, gerci o cagirir, sevgilin gitmeseymis, son olarakta evet kimse kimsenin sahibi degil, evet herkesin kendi sosyal cevresi var, evet niyeti olani baglasan durmaz evet, evet, evet... Fakat arabayi dumduz duvara da surmeye gerek yok...
Tamam yardim etsin ama kac yil once bitmis isi gucu, ayni dersi alanlarla iki diyalog kursun madem hatunumuz...
Sen universite zamani cok zorlandin diye belki kiyamiyorsun kiza, empati yapiyorsun ama fazla...
Tamam farzedelim kiz zor durumda, farzedelim kiyamadik, gitsinler bir kutuphaneye, kafeye calissinlar, bu arada ona ayirdigi zamanlari da kisitlasin...
Bana sorsan ne yapardim diye, ya kalp krizi ya da evin kundaklanmasi diyim
Mantik bir yere kadar, hislerine guven...
Athen, öncelikle seni çok seviyorum bunu söylemek istedim.
Beni az çok taniyorsun.
Kiskanclikta üstüme kimseyi tanimam.
Ben olsam dayanamazdim sanirim.
Kavga ederdim önce sevgilimle sonra o kizla..
Ayrıca kimseye de güven olmaz .
İnsan en yakin arkadaşı Burak yaninda doğup buyudugu kardeşini anasini babasini taniyamiyor.
Sevgiline guvensende o kiza asla güvenme..
Erkeklere fazla anlayışlı davranaya gerek yok ,
sonra mokunu çıkarıp şekildeki gibi sizinle özel bir günü paylaşmak yerine,
başka bir kıza ders çalıştırmaya gider ki , öyle bir çıngar çıkarmalı ki bu durumdan gereken dersi çıkarsın
Fazla rahat davranmışsınız, medeniyette , empatide bir yere kadar.
Hayatta en tehlikeli şey başkaları adına özür, mazeret yaratmaktır ki size zarardan ve hayalkırıklığından başka birşey getirmez.
Buna dur demenin zamanı çoktan geçmiş , önceliklere bakılmalı , bazen tercih yapılmalı hayat böyle..
Doğumgünü meselesinde bu sınır çoktan aşılmış bence
sevgiliniz bir bayanla özellikle sizi ihmal edecek kadar baş başa kalıyorsa müdahale etmek sizin hakkınız bence bu normal, suçlamayla falan alakası yok..
bugün sevgilimin doğum günü demek o kadar da zor değil, öncelik siz olmalısınız, insanlar da buna saygı göstermeli.
hoşuma gitmedi.. kıskançlık veya değil, uygun olmayan bir şeyler var. ben olsam bütün düşüncelerimi aktarırım direkt...
anlayışın fazlası da zarar bir üyenin de dediği gibi
Sinir olmakta haklısın. Benim de aklıma ilk gelen beraber vakit geçirmek için bahane yarattığı olurdu. Ne bu böyle ilkokul çocuğu gibi sürekli başkasının çalıştırması gerekiyor bu kızı? Kendi başına kafası basmıyor mu? Okuduğu bölüm ne ki? Beraber çalışacak kız arkadaşları yok mu?
Ayrılmak için bir sebep değil, ama erkek arkadaşınla net bir şekilde konuş. Empati kurmasını iste, sen sürekli aynı erkekle birerbir vakit geçirseydin, evde başbaşa ders çalışsaydınız o nasıl hissederdi acaba?
.
düsüncelerimi aktarmaz olur muyum, hatta uzun sure konusmadık ama cok yumusak yüzümü gordu simdiye kadar ondan sanırım bu rahatlıgı.
fakat şu olanlardan sonra eski beni ve o anlayısı bulamayacak zaten
Atheenciğim biz ne kadar kıskanç olmasak da hayatın gerçekleri bizi bırakmıyor. :)
Çok çok benzer şeyler yaşadım yaşıyorum. Öncelikle bu erkek milleti birazcık saf oluyor. Kızlara ne kadar arkadaş gibi yaklaşsalar yok öyle olmuyor karşı taraftan tuhaf bir elektrik alıyorum ben her zaman. Benimki de kızlarla arkadaşlık kurmayı çok seven bir tip ve bu benim hoşuma gider aslında kadınlarla anlaşabilen arkadaş olabilen bir erkek incedir bence kadın ruhundan anlıyordur. En önemlisi kadınlara rahatsızlık vermiyordur. Benimkini biliyorsun inşaat müh. Öğrenciyken bölümde 3-5 kız varsa hepsi bununla arkadaştı ödevler sınavlar hep beraberdi. Bu bana güzel görünürdü başlarda. kızlar da hep bana derdi yani seninki olmasa biz bölümden arkadaş edinemeyiz bölümdeki tüm erkekler kızlara potansiyel sevgili gibi bakıyor vs vs..
Sonradan bizim ilişkimiz ilerledikçe güzelleştikçe bu şirin hatunların hepsi gözümde birer canavara dönüştü. Birden bir telefon mesajlaşmasına denk geldim! Kız bizimkine diyoki canım bak bence sen bu ilişkiden çok sıkıldın çok uzadı böyle olur biz de böyle ayrılmıştık uzatmanın alemi yok falan. Ben şok oldum ve tüm telefonu karıştırmaya başladım benimki ne yazmış diye. Sonradan görüyorum ki benim ailevi bir problemimden ötürü sevgilime biraz uyuz davranmışım o günlerde sevgilim de dansmarue bu aralar ailevi bi sebepten mutsuz e ben de etkilendim gibisinden yazmış. sonra bu kız bunu yazmış. Benimki de yok canım öyle bir şey değil derken. Konunun devamı sen bir akşam bana gel karşılıklı bir dertleşelim ben de uzun ilişkiden çıktım bilirim diye gidiyor. Benimki de tamam olur diyor.
Neyse sonuç ben olaya el koydum tabiki mesajlarımı okuduğumu 3 yıl sonra falan öğrendi.Bu kız birkaç ay sonra kendine sevgili buldu ve benim sevgilimle en iyi arkadaşım diye takılan tip bir anda iletişimini kesti. Ne gözle baktığı kendiliğinden ortaya çıktı böylece.
Bir kız beni rahatsız ediyorsa artık direk söylüyorum hiç saklamıyorum. Eskiden aman söylemiyim nasılsa ortaya çıkar ben kötü olmiyim derdim. Ama baktım saf anlamıyor zaten bi halttan. Artık açık açık söylüyorum. Şu bana yaşattığı üzüntüyü de vuruyorum yüzüne. Ohh. Susup kalıyor.
Sen o kızla ders çalışmasını istemiyorsan söyle. Bize anlattığın gibi anlat tek tek rahatsız olduğun şeyleri abarttığını düşünecektir. Komik bulacaktır. Ya kızın benden başka arkadaşı yok yazık değil mi diyecektir. Merhametli de oluyor keratalar. O aklı eksik kız okulunu uzattı diye neden sen mutsuz olasın ki şimdi. Doğum günü olayı başlı başına gerçekten çok uyuz bir durum. Kıskanç değilim ama gerçekten deliriyorum bu durumlarda ben ya. Biz bir şeyleri hissedebiliyoruz ama erkekler anlayamıyor. Bunu adamın kafasına sok. Kadınları senden iyi tanıyamayacağını bilsin. Eğer sevgilin bunun acısını senden çıkarmayacaksa sen bir arkadaşınla görüştüğünde engel olma teşebbüsünde bulunmayacaksa -sırf inattan- elinden geleni yap bence.
destek olan herkese cok tesekkur ederim... tavrımı degistirme kararı almıstım ki beyfendi aradı.
o an son kez sakinligimi koruyup detayları ogrenmek istedim (sabah aradıgında kızın gelecegini dedigi an konusmayı uzatmadan sonlandırmıstım)
ne ogrendim dersiniz... kucuk hanım ders calısmaya gelmis eve.
bizimki de salonu ve bilgisayarı ona bırakıp kendi odasına kitap okumaya cekilmiş...
ee dedim yardım etmiyor musun? öyle bir durum yoktu ki dedi. kan beynime sıcradı.
bu kızın evi yok mu dedim, var dedi.
bilgisayarı mı bozuk dedim, yooo o da var dedi.
evde bunaldıysa bile kendi erkek arkadasının evi yok mu dedim, evet var hala beraberler zaten dedi.
senin evin sessiz sakin kutuphane mi de o kız calısmaya gleiyor dedim, dondu kaldı.
bu adam bunları nasıl dusunemez/dusunmez aklıma almıyor ya.... bu sorularımı düşün taşın, su an konusmayacagım yoksa kalbini fena kırarım dedim teli kapattım. ha bi de kapatmadan once dedi ki "kızın evde canı sıkılıyormus"
bizde evde canım sıkılıyor diyene canı koca istiyor derler dedim. bu biraz ayıp oldu o an bunu düsünecek durumda degildim...
şimdi ben bu adama son olarak ne diyeyim? elime gec su an parcalarım herhalde. ilk defa bu kadar gozum döndü. yani bunaldım diyip o kız eve oturmaya gelse daha mantıklı. canım sıkıldı diyip baskasının evine çöreklenip ders calısmak nedir ya?! nasıl bir bahanedir, neyin kafasıdır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?