siz olsanız ne yapardınız?

oncelikle mutlulugunuz daim olsun... :)
gelin gelin beni de gaza getirin :))) belki tepki gosterme bicimim yetersiz kalıyordur. birseyler ogrenirim...

haklısınız.
aslında iki kişi calıstıgım da olmuştu ama... ne bileyim baska projeden kisiler olmasa da oyle yalnız degildik, hatta arkadaslarım sevgilim cekinmesin diye kendileri arar onu ozellikle cagırırlardı calısma bitince otururuz sen de gel diye.
fakat bu durum daha farklı gibi geliyor bana, belki de kıskanan taraf ben oldugum icin.

cok dogru soyluyorsunuz... aynılarını dusunuyorum.
yorumları tekrar tekrar okuyacagım zaten. ozellikle sizin onunla nasıl konusabilecegim konusundaki tavsiyelerinizi...

Biseyi merak ettim doğum gununuzde gitmiş ya sizin doğum gununuz olduğunu kiz biliyor muydu?yok eğer biliyorsa kiz resmen sevgiline yazıyor dicem...

bildigini sanmıyorum, cunku sosyal medyada falan paylasmıyorum tarihi. o kızla erkek arkadasım haricinde ortak noktamız da yok reeldeki arkadaslarımdan ogrenemez yani.

kızın ego tatmini yaptıgını vs soyleyip baya buyuk bir kavga patlatmıstım eskiden.
ama şöyle ki onların okudugu bölüm erkeklerin agırlıkta oldugu bir alan ve sınıfta zaten cok az kız var, dersleri de agır, o yuzden erkeklerle calısmasını normal karsılamıstım. sevgilim de guvenilir biri o yuzden onu tercih ediyor diye dusunmustum ama olur olmaz afedersiniz dadanmıs gibi ders ders...

belli bir noktadan sona bahane gibi durmaya baslıyor. zaten biraz sorunlu bir tip, surekli kendi erkek arkadasını benimkine de sikayet ediyormus. tamam dostluk babında dertlesme olur ama rahatsız oluyorum işte.

fakat cok haklısınız!

o kızla beraber okurken ortak proje grubunda olurlardı. bizimki mezun oldu kız kaldı, o yuzden yardım ediyor, dogum gunumun ertesi gune de odevi teslim etmesi gerekiyormus cok sıkısmıs vs.
hayır gitmeyeceksin sınıfta kalsın banane diyemedim. bir uyenin dedigi gibi biz sınır koymadıkca surekli daha fazlasını istiyorlar galiba.

Yer mi kalmamis ders calismak icin!!!
Yahu surekli bir seviye atliyor farkinda misin? Once arada bir gorusme odev, sonra dogumgunu konusu, simdi de evde ders calisma...
Hic birinde sevgilinin aman aman kotu niyetinin oldugunu dusunmuyorum, sadece dusuncesizce davranmis ama sen o kizdan hoslanmiyorsan bir sey vardir, emin ol...
Birincisi calistirdigina, ona zaman ayirdigina sukretmiyor da bir de ev isi isin icine giriyor, ikincisi senin dogumgununde cicek al donuste diyene kadar, cagirmasaymis o gun, gerci o cagirir, sevgilin gitmeseymis, son olarakta evet kimse kimsenin sahibi degil, evet herkesin kendi sosyal cevresi var, evet niyeti olani baglasan durmaz evet, evet, evet... Fakat arabayi dumduz duvara da surmeye gerek yok...
Tamam yardim etsin ama kac yil once bitmis isi gucu, ayni dersi alanlarla iki diyalog kursun madem hatunumuz...
Sen universite zamani cok zorlandin diye belki kiyamiyorsun kiza, empati yapiyorsun ama fazla...
Tamam farzedelim kiz zor durumda, farzedelim kiyamadik, gitsinler bir kutuphaneye, kafeye calissinlar, bu arada ona ayirdigi zamanlari da kisitlasin...
Bana sorsan ne yapardim diye, ya kalp krizi ya da evin kundaklanmasi diyim
Mantik bir yere kadar, hislerine guven...

bu arada nisanlına iltifatta bulunup sana şanslısın deseydi baska ama ayakustu yazmıs terbiyesiz.
fakat rahatlıgın onun kolunda olan kadının sen olmandan kaynaklanmıs olabilir.

ama benim olayda ne suclayıp gorusme diyebilecegim ne de içime sine sine ne de olsa benim yanımda diyebilecegim bir durum yok. ve bu durum beni felaket rahatsız ediyor... proje icin de aynılarını dusunuyorum.

en azından boyle yorumlar gordukce verdigim onceki tepkinin cok da abartılı olmadıgını gordum.
ve su anki huzursuzlugumda da haklı oldugumu hissettiriyor.
sanırım saglam bir konusma yapmam lazım tekrar.

Son düzenleme:

Çok çok sağlam bir konuşma yapmalısın hemde canım.

Athen, öncelikle seni çok seviyorum bunu söylemek istedim.
Beni az çok taniyorsun.
Kiskanclikta üstüme kimseyi tanimam.
Ben olsam dayanamazdim sanirim.
Kavga ederdim önce sevgilimle sonra o kizla..
Ayrıca kimseye de güven olmaz .
İnsan en yakin arkadaşı Burak yaninda doğup buyudugu kardeşini anasini babasini taniyamiyor.
Sevgiline guvensende o kiza asla güvenme..

Erkeklere fazla anlayışlı davranaya gerek yok ,
sonra mokunu çıkarıp şekildeki gibi sizinle özel bir günü paylaşmak yerine,
başka bir kıza ders çalıştırmaya gider ki , öyle bir çıngar çıkarmalı ki bu durumdan gereken dersi çıkarsın
Fazla rahat davranmışsınız, medeniyette , empatide bir yere kadar.
Hayatta en tehlikeli şey başkaları adına özür, mazeret yaratmaktır ki size zarardan ve hayalkırıklığından başka birşey getirmez.
Buna dur demenin zamanı çoktan geçmiş , önceliklere bakılmalı , bazen tercih yapılmalı hayat böyle..
Doğumgünü meselesinde bu sınır çoktan aşılmış bence

Canim nasil uzak tutabilurim demissin inan bana bi fikrim yok kirilacaksa kirilsin boşver ama nasil knusman gerektiğini sen daha iyi bilirsin yani haksizmiyim sence knusulmasi gereken bi durum deilmi? Uzak durmasini istemeye hakkin var bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Atheenciğim biz ne kadar kıskanç olmasak da hayatın gerçekleri bizi bırakmıyor. :)

Çok çok benzer şeyler yaşadım yaşıyorum. Öncelikle bu erkek milleti birazcık saf oluyor. Kızlara ne kadar arkadaş gibi yaklaşsalar yok öyle olmuyor karşı taraftan tuhaf bir elektrik alıyorum ben her zaman. Benimki de kızlarla arkadaşlık kurmayı çok seven bir tip ve bu benim hoşuma gider aslında kadınlarla anlaşabilen arkadaş olabilen bir erkek incedir bence kadın ruhundan anlıyordur. En önemlisi kadınlara rahatsızlık vermiyordur. Benimkini biliyorsun inşaat müh. Öğrenciyken bölümde 3-5 kız varsa hepsi bununla arkadaştı ödevler sınavlar hep beraberdi. Bu bana güzel görünürdü başlarda. kızlar da hep bana derdi yani seninki olmasa biz bölümden arkadaş edinemeyiz bölümdeki tüm erkekler kızlara potansiyel sevgili gibi bakıyor vs vs..

Sonradan bizim ilişkimiz ilerledikçe güzelleştikçe bu şirin hatunların hepsi gözümde birer canavara dönüştü. Birden bir telefon mesajlaşmasına denk geldim! Kız bizimkine diyoki canım bak bence sen bu ilişkiden çok sıkıldın çok uzadı böyle olur biz de böyle ayrılmıştık uzatmanın alemi yok falan. Ben şok oldum ve tüm telefonu karıştırmaya başladım benimki ne yazmış diye. Sonradan görüyorum ki benim ailevi bir problemimden ötürü sevgilime biraz uyuz davranmışım o günlerde sevgilim de dansmarue bu aralar ailevi bi sebepten mutsuz e ben de etkilendim gibisinden yazmış. sonra bu kız bunu yazmış. Benimki de yok canım öyle bir şey değil derken. Konunun devamı sen bir akşam bana gel karşılıklı bir dertleşelim ben de uzun ilişkiden çıktım bilirim diye gidiyor. Benimki de tamam olur diyor.

Neyse sonuç ben olaya el koydum tabiki mesajlarımı okuduğumu 3 yıl sonra falan öğrendi.Bu kız birkaç ay sonra kendine sevgili buldu ve benim sevgilimle en iyi arkadaşım diye takılan tip bir anda iletişimini kesti. Ne gözle baktığı kendiliğinden ortaya çıktı böylece.

Bir kız beni rahatsız ediyorsa artık direk söylüyorum hiç saklamıyorum. Eskiden aman söylemiyim nasılsa ortaya çıkar ben kötü olmiyim derdim. Ama baktım saf anlamıyor zaten bi halttan. Artık açık açık söylüyorum. Şu bana yaşattığı üzüntüyü de vuruyorum yüzüne. Ohh. Susup kalıyor.

Sen o kızla ders çalışmasını istemiyorsan söyle. Bize anlattığın gibi anlat tek tek rahatsız olduğun şeyleri abarttığını düşünecektir. Komik bulacaktır. Ya kızın benden başka arkadaşı yok yazık değil mi diyecektir. Merhametli de oluyor keratalar. O aklı eksik kız okulunu uzattı diye neden sen mutsuz olasın ki şimdi. Doğum günü olayı başlı başına gerçekten çok uyuz bir durum. Kıskanç değilim ama gerçekten deliriyorum bu durumlarda ben ya. Biz bir şeyleri hissedebiliyoruz ama erkekler anlayamıyor. Bunu adamın kafasına sok. Kadınları senden iyi tanıyamayacağını bilsin. Eğer sevgilin bunun acısını senden çıkarmayacaksa sen bir arkadaşınla görüştüğünde engel olma teşebbüsünde bulunmayacaksa -sırf inattan- elinden geleni yap bence.

Son düzenleme:
sevgiliniz bir bayanla özellikle sizi ihmal edecek kadar baş başa kalıyorsa müdahale etmek sizin hakkınız bence bu normal, suçlamayla falan alakası yok..
bugün sevgilimin doğum günü demek o kadar da zor değil, öncelik siz olmalısınız, insanlar da buna saygı göstermeli.
hoşuma gitmedi.. kıskançlık veya değil, uygun olmayan bir şeyler var. ben olsam bütün düşüncelerimi aktarırım direkt...
anlayışın fazlası da zarar bir üyenin de dediği gibi

Sinir olmakta haklısın. Benim de aklıma ilk gelen beraber vakit geçirmek için bahane yarattığı olurdu. Ne bu böyle ilkokul çocuğu gibi sürekli başkasının çalıştırması gerekiyor bu kızı? Kendi başına kafası basmıyor mu? Okuduğu bölüm ne ki? Beraber çalışacak kız arkadaşları yok mu?

Ayrılmak için bir sebep değil, ama erkek arkadaşınla net bir şekilde konuş. Empati kurmasını iste, sen sürekli aynı erkekle birerbir vakit geçirseydin, evde başbaşa ders çalışsaydınız o nasıl hissederdi acaba?

.

heexee dogum gunu olayını bile atlatmak icin nerdeyse 2hafta konusmadıgımı cok iyi biliyorsun...
sanki hicbir sey olmamıs gibi ders calısmaya gelcekmis diyince gözüm döndü. hicbir kelime edemedim bogazımda dügümlendi. sonra epey aradı sinirle agzımdan cıkanı kontrol edemem diye acmadım... hala sakinlesemeyince konu açtım işte.
fakat cok iyi geldi yorumlar... en azından sandıgımın tersine yalnız olmadıgımı hissettim. :)

cok tesekkur ederim ceylin, duygularımız karşılıklı
sevgiliyle kavga kesin zaten artık da, o kızla muhatap olacagımı sanmıyorum.
beni gorunce evde ders calısmaktan vazgecip kapıdan dönen bir kız yani. köşebucak kaçıyor hicbir laf etmedigim halde.
3.kişiler yuzunden ilişki bozulmasın dedikce pislige bulanıyoruz. bir an once temizlemek lazımmış...

cok dogru diyorsunuz... dogumgünü vs bu tip seylerden hoslanan biri degilim o yuzden abartmayayım diyordum ama yok daha birini unutamamısken yeni bir olay patlak veriyor. konusmayı anlamasını beklemeyi bırakıp tavrımı sert bicimde koymam lazım.

düsüncelerimi aktarmaz olur muyum, hatta uzun sure konusmadık ama cok yumusak yüzümü gordu simdiye kadar ondan sanırım bu rahatlıgı.
fakat şu olanlardan sonra eski beni ve o anlayısı bulamayacak zaten

ne guzel bir benzetme olmus oyle moralimi düzelttiniz!
okudugu fakulte muhendislik ve diger bölümlerde sınıfta 5kız oluyorsa bu bölümün tamamında 3-5kız ancak oluyor... yani erkeklerle calısmak zorundalar ama cok haklısınız ilkokul cocugu gibi ödev yaptırmalar falan.
anlatınca hak veriyor ama sonra yine başa dönüyoruz... fakat bu sefer unutamayacagı bicimde konusacagım...

düsüncelerimi aktarmaz olur muyum, hatta uzun sure konusmadık ama cok yumusak yüzümü gordu simdiye kadar ondan sanırım bu rahatlıgı.
fakat şu olanlardan sonra eski beni ve o anlayısı bulamayacak zaten

evet bence de.. nasılsa geçer bir şey demez fazla gibi.. suyunu çıkarıyorlar anlayışın... empati yeteneği de erkeklerde nadir bulunan bir şey.
doğum günü vs. takılmıyorsunuz diye de böyle olmuş olabilir, nasılsa önem vermiyor demiştir. erkekleri fazla rahatlığa alıştırmamak adına bu tür günlerin üstünde durmak gerekebiliyor bazen illaki düşünce bekliyoruz...
bence de artık daha net bir tavır gerekli...

gozlerimi actı bu yorumun dans,
sanki bu kızı anlatmışsın, erkek arkadasıyla sorun yaşadıkca bir de bizimkine dert yanması yok mu...
o mesajı yakaladıgın da cok iyi olmus! terbiyesizlik resmen!
aynı saflık bizimkinde var, matematiksel zeka ucuyor ama konu boyle seylere gelince saf ayakları... ama artık o konuda da inanmıyorum.

aman acısını istedigi kadar cıkartsın, aynısını yaparsam o da söylensin... böyle bir ilişki istemiyorum artık. çalışacaklarsa da arkadaslıgına onem veriyorsa da kaldırsın o totosunu haftaici demesin kutuphaneye gitsin. simdiye kadar boyle konussaydım benden önce o kendisi usanırdı kızdan zaten.

Püüüf cok sinirlenirdim eminim.. Baska kimse kalmamış mı yahu ders calıstırcak. Amaaan . yada sen kıza söyle artık başkasını bul kendıne ders anlattırcak de..

destek olan herkese cok tesekkur ederim... tavrımı degistirme kararı almıstım ki beyfendi aradı.
o an son kez sakinligimi koruyup detayları ogrenmek istedim (sabah aradıgında kızın gelecegini dedigi an konusmayı uzatmadan sonlandırmıstım)

ne ogrendim dersiniz... kucuk hanım ders calısmaya gelmis eve.
bizimki de salonu ve bilgisayarı ona bırakıp kendi odasına kitap okumaya cekilmiş...
ee dedim yardım etmiyor musun? öyle bir durum yoktu ki dedi. kan beynime sıcradı.

bu kızın evi yok mu dedim, var dedi.
bilgisayarı mı bozuk dedim, yooo o da var dedi.
evde bunaldıysa bile kendi erkek arkadasının evi yok mu dedim, evet var hala beraberler zaten dedi.
senin evin sessiz sakin kutuphane mi de o kız calısmaya gleiyor dedim, dondu kaldı.

bu adam bunları nasıl dusunemez/dusunmez aklıma almıyor ya.... bu sorularımı düşün taşın, su an konusmayacagım yoksa kalbini fena kırarım dedim teli kapattım. ha bi de kapatmadan once dedi ki "kızın evde canı sıkılıyormus"
bizde evde canım sıkılıyor diyene canı koca istiyor derler dedim. bu biraz ayıp oldu o an bunu düsünecek durumda degildim...

şimdi ben bu adama son olarak ne diyeyim? elime gec su an parcalarım herhalde. ilk defa bu kadar gozum döndü. yani bunaldım diyip o kız eve oturmaya gelse daha mantıklı. canım sıkıldı diyip baskasının evine çöreklenip ders calısmak nedir ya?! nasıl bir bahanedir, neyin kafasıdır...

Son düzenleme:

Bir kizla bir erkek bu sekil arkadas olamaz ama erkek arkadasim nasil dusunemiyor dememelisin cunku onlarin dusunce bicimleri farkli. Cani sikiliyorsa madem seninle konussun. Bir ifadesini al bakayim derdi neymis? Sinirlenerek eline koz veriyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…