Siz olsaydınız?

gerçekten çok haklısınız bende diyorum bir an önce bul bak otuz yaşındasın hayata yeni başlayan genç bi delikanlı değilsin öyle seçim yapma lüksün yok diyorum ama yok illa iyi bir iş olsun

İşsizlik maaşı alıyor diye bir yıl çalışmayıp evde yatan adamdan hayır gelmez cicim. Yarın öbür gün nasıl olsa sen çalışıyorsun deyip bütün yükü senin omuzlarına bırakabilir. Bu ihtimal oldukça yüksek hatta.
Ayda bin lira maaş aldığını varsayarsak 12000 lira zarardasınız. Yazık günah, üstelik bir de elde avuçta ne varsa harcanmış. Şimdiye bir sürü birikiminiz olabilirdi bu hesapla.

Evet öyle ama yani biraz caba göstermek gerekmez mi sence ve caba gosterir bulamaz neyse de biraz rahat gibi geldi bana?
rahat canım annesi ne bakıyorum o kadıncağız da bulsun diye gözünün içine bakıyor ama üstelemiyor üzülmesin diye..

Sen çalışıp kazandığın parayı ona vereceksin, o da yiyip içip savuracak, olmazzz
Böyle bir adamla evlilik olmaz, bence ilişki de olmaz
Onu rahata alıştırmışsın, bu ömür boyu böyle gider inan
Sen sevdiğine konduramıyorsun, sana güzel gelen bir sürü şey yazmışsın ama bu adamın sorumsuz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Evlenip yakma hayatını sakın

rahat canım annesi ne bakıyorum o kadıncağız da bulsun diye gözünün içine bakıyor ama üstelemiyor üzülmesin diye..
Ve yaşı da küçük değil ki canım.. O yaştaki bir erkegin isi gücü idealleri vizyonu oturmuş olmalı belli bir olgunlukta olmalı kısacası..
Uzulmeni istemem insallah erkek arkadaşın bu konuda biraz daha sorumluluk sahibi olur..

evet en çok sinir olduğum şey bu tazminatını hiç etti benim sekiz aylık maaşımı hiç etti deli gibi alkol aldı bi aralar..
işsiz dedim canı sıkılıyor dedim bazen çocuk gibi photoshop programlarıyla video falan yapıyo deli oluyorum bi keresinde iki üç kez şehir dışına çıktı o zaman tartıştık dedim ki hasta mısın sen yaza düğün istiyorsun ayağı yanık it gibi geziyorsun paranı tutsana elinde diyorum özledim onları gittim daraldım anlasana bende bunalıyorum anlasana falan diyor...

Isteyen ekmegini tastan da cikarir.
Hayir yani bi de daha evlenmemissiniz kendi maasinizi ona veriyorsunuz ?
Gerçekten şok şok şok.
Millet anasina babasina vermiyor siz tembel, kahvede oturan, yan gelip yatan, varsa yiyen yoksa baskalarindan alıp yiyen, yarini dusunmeyen bir adama kendi maasinizi veriyorsunuz.
Bravo, cok iyi yoldasiniz.
Böyle adamdan birak koca olmayi, ne köy olur ne kasaba ( kusura bakma ama öyle )

İsi yoksa evliligi erteleyin

gerçekten çok haklısınız bende diyorum bir an önce bul bak otuz yaşındasın hayata yeni başlayan genç bi delikanlı değilsin öyle seçim yapma lüksün yok diyorum ama yok illa iyi bir iş olsun
Canım ben bu erkek tipine çook kızıyorum.İyi iş olsun tamam haklı ama sen o iş için yeterince iyi misin bakalım?İyi işlerde çalışanlar hayatı onun gibi mi yaşıyorlar?Bir erkek eli ayağı tutarken işsizlik maaşı almaya utanır ya.
Sigorta kredini ödesin,araba satıp parasını yemeyi düşün,bir yerden gelecek para ile evlenirim de bu ne beleşçilik?
Bu erkek nasıl bir evin ,kadının ve çocukların sorumluluğunu alacak?
Üstelik 30 yaş ?
Amacım seni doldurmak değil ama önerim:Bir süre belirle kafanda bence 6 ay iyidir :))
Bir kez ve çok kısa ve çok net konuş.
Benimle evlenmek istiyorsan bir işe gir ,sorumluluk al yoksa ben yokum de.
Bir daha da bu konuyu açma.
Ona da bir kuruş para da verme.
Eğer olumlu değişimler başlarsa elbette tam destek verirsin ama bu tür tembelliğin aşılması zor.
Bugüne dek yanında oldun fayda etmedi bir sürede sen kendini çek bakalım ne yapacak?
Bilsinki bundan sonra sen lafa değil işe bakıyorsun.

Dizginleri eline almanın zamanı gelmiş de geçiyor. Ama ciddi sıkıntılı bir durum. Şimdi işe girer, yaza evlenirsiniz falan da sonra ne olacak? Evlendikten sonra da böyle devam ederse, harcamalarını kontrol edemezse, işten çıkarsa, tekrar çalışmazsa vs. ne olacak? Sen böyle bir evlilik istiyor musun? Ya da mutlu olabilecek misin bu şartlarda?
Evlilik işini birazcık ertelemelisin bence. Bir bak bakalım nereye gidecek bu işin sonu..

ya o da bana maddi bir çok destekte bulundu zamanında işte beni kör eden davranışları yani gerçekten bi gün kırmadı üzmedi beni bir gün olsun ters bi hareketini görmedim ailemin yanına hep hediyelerle gelir ben çalışırken her akşam işten alır eve bırakır her istediğime yetmeye çalışır ama bi yandan da böyle işte..
ayrılsam diyorum o kadar ılımlı sade bi insan ki o karakterde birini asla bulamam diyorum..

Mutlaka öyledir:) iste bu yüzden araniza maddiyat yüzünden sogukluk olmasin diye zamana yayarsaniz mutlulugunuz da zarar görmemiş olur.

Bu yaza kadar is bulursa ne mutlu ama ben şöyle adam akilli calistigini görmeden pek içim rahat edemezdi. Ben kadın basima bunalimlardayim bir erkeğin daha cabalayici olması lazim is konusunda...

Bu konuda sadece gerçekçi bir göz ile nisanlinizi gozlemleyin.. O para gelmeseydi ne yapacaktı mesela? Ya da siz maasinizi eline saymasaydnz? Veya kredisi odenmeseydi ne yapacakti? Siz evlenir hop isten cikarsa ne yaparsiniz hepsini ama hepsini düşünün...

Hakkinizda hayirlisi olsun

Sözlüm diyorsunuz. Peki sizin aileniz ve onun ailesi bu duruma bir şey demiyorlar mı? Ailen bu şartlar altında evlenmene müsade eder mi? İş bulmadan sakın evlenme derim ben.

evet bende sırf bu yüzden nişanı yapmadım bi ara işsizken istemeye gelelim dediler kabul etmedim değil evlenmek emin olmadan nişan dahi yapmam ama gönülde vazgeçemiyor işte.. bekliyoruz bakalım sonumuz ne olacak

Ne demek sorumsuz biri degil? Adam 1 yil senin parandan beslenip, aldigi parayi alkole vermis, sürekli playstation oynuyor.
Diyelim ki o para geldi, eee ondan sonra ne olacak? Velev ki dügüne, ev esyasina gidecek, ondan sonra para bitmis olmayacak mi? Ondan sonra bu eski hayatina dönmeyecek mi?

Cok afedersin ama asil o zaman seni moku yemis olursun. Sen sabahin köründe çalisirsin ve beyefendide arkadaslari ile gidip playstation oynar. Üstüne bide senden yemek, temizlek beklese hiç sasirmam.

Adam bildigin tembel. Elbette senin ile tartisma yasamaz. Sonuçta sen ona para veriyorsun, sende beslenebilir o. Bu tip insanlarin degisebilcegini bilmiyorum. Hani tavrini koysan bile, o bir ise girse bile, ne kadar süreligine çalisir mesela? Ne bilim, genç bir insan, kadin yada erkek çalismasi lazim diye düsünüyorum.

Bu arada çok merak ettim, bu üniversiteye gitti mi? Meslegi var mi aslinda?

iki tane yatırım amaçlı kiracısı olan evi ve bir arabası var güvendiği tek şey arabayı satarız kira gelirim var engel olmasam 40 defa satmıştı o arabayı...

Bak güzelim bir süre sonra bu saydiklarini gormezsin. Zor gelir, neden neden neden dersin, tartışmalar olur. Sen calisip eve ekmek getir esin de iş yok diye evde otursun seni beklesin?
Böyle hayati ne kadar cekebilirsin?
Zoruna gitmez mi?
Iyi düşün, bu yaşta böyleyse Üzgünüm ama degismez..
Bir de cok savurgan. Hic birikiminiz olmaz..

aslında parayı eğlenmeyi seven bi insan bu insan ama biz bu bir yılda ayrı kaldık psikolojisi bozuldu herhalde depresyona girdi saçmalıyo yani anlamadım ki konduramıyorum işte size sormam bu yüzden

evet bende sırf bu yüzden nişanı yapmadım bi ara işsizken istemeye gelelim dediler kabul etmedim değil evlenmek emin olmadan nişan dahi yapmam ama gönülde vazgeçemiyor işte.. bekliyoruz bakalım sonumuz ne olacak
Haklısın sen de ama sevgi saygı evliliği yürütmeye yetmiyor. Maddiyat da şart. Hele ki sen çalışırken onun harcaması seni deli edecek en sonunda kavgalar da patlak vermeye başlayacak. İşe girmesi emin olman için yeterli olmasın sakın. Biraz tehlikeli sularda yüzüyorsun. Eve bakacağından, işinin sabit olacağından, harcamalarını ayarlayacağı dan emin olmadan hiç bir adım atmamalısın. Hayırlısı neyse o olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…