- 14 Nisan 2018
- 236
- 618
- 18
- 32
- Konu Sahibi Evreka1800
-
Evlenmek kadar kolay bir olay göremiyorum ben. 10 dakika içinde her yaş grubundan insan bulabilirsiniz31 olucam. Daha evlenemedim. Tüm arkadaşlarım kendilerine uygun evlilikler yaptılar. Benim yaşımdaki erkekler de benden çok daha genç kızlara yöneliyorlar. Ben ise sürekli reddediliyorum. Sizce bu yaştan sonra yapılan evlilikler başarılı olur mu, ben sizce geç mi kaldım?
Bir yazıda okumuştum, kadının 30 yaşına kadar evlenmeme olasılığı %3'dür diye ve siz o %3'desiniz geç bir yaş malesef
Bana eski konum üzerinden yüklenmeyi bırakın bu benim fikrim, sizin fikrinize ben nasıl ki saygı duyuyorsam sizden de o saygıyı bekliyorum
20li yaşlarda evlenenler hiç boşanmıyor mu sanıyorsunuz yahu? Böyle bir genelleme olamaz ki, ha illa bir genelleme yapacaksanız tersine henüz olgunlaşmadan, hayattan ne istediğini bilmeden, karşısındaki kişiyi fazla tanımadan, uyumuna bakmadan sırf evlenmek için evlenen kişilerde boşanma oranı yüksektir. Yaşla da alakası yoktur.
Hatta bir istatistik daha vereyim size: Aşk evliliği yapanlardan ziyade görücü usulü evlenen kişilerde boşanma oranı daha düşüktür.
Hayattaki tek gayeniz nisanliniz ve evlilik gibi yazmissiniz , şaşırtıcı geldi.Nişanlım seviyor beni ya gerisi boş, ayrıca konu ben değilim
Onu bunu geç de sen yeni adamla buluştun mu kankaaaa
Hahsjsjs konu açmamın üzerinden geçen zamanda birkaç kez buluştum evet
30 yaş öncesi çocuk yapmanın meme ve endometrium gibi bazı kanser risklerini azaltması dışında erken evliliğin hiçbir kanıtlı faydası yok. Eğer seçici davranılıp uygun bir eş seçildiğinde muhtemelen erkenden acele veya acemilik ile yapılan evliliklerden daha mantıklı olacağı da aşikar. Sadece başka kısmetim yoktur, bu son şansım diyerek acele ile yanlış evlilik yapılmasın yeter diye düşünüyorum.
Sütyenine kadar diyeceğim ama yoktu değil miAlt tarafı 2 yaşın mi hesabını yapıyorsunuz? Zaten 1 yılı düğündü nikâhtı ile geçse geriye kalıyor 1 sene. Bu arada nişanlınız sevmesinden daha doğal bir şey yok. Ancak unutmayın büyük aşkların bir kısmı mahkemede "donuna kadar alma"çabasıyla bitiyor. Büyük konuşmayın ki başınıza gelmesin!
Bu tarz bilimsel araştırmalar kişisel olarak yanlış diyebileceğimiz şeyler değil zaten ihtimal bazında bilgi veriyor. Kanser tabii ki tek bir faktöre bağlı değildir; pek çok genetik ve çevresel faktöre göre değişir; sigara kullanımı, beslenme tarzı, ek hastalıklar gibi onlarca parametre var. Bu parametrelerden biri de erken yaşta hamile kalmak. Çünkü erken yaşta hamile kalınınca vücudun östrojen hormonuna maruziyeti bu hamilelik dönemi içinde azalıyor. Östrojen ise bazı kanserlerde tetikleyici faktör olduğu için, vücudun bu "östrojene maruziyet molası", bu açıdan faydalı oluyor. Fakat herkeste aynı oranda faydalı ve engelleyici değil.Bu araştırma bana göre yanlış. Meme kanseri tanıdığım kişilerin hepsi erken yaşta evlenmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?