• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce annem haklı mı?

Ben bu genellemeye asla katilmiyorum...

Mantik evliliklerinde de illaki puruzler oluyor, severek yapilan evliliklerde sorun olunca bak onca yil ciktiniz taniyamamissiniz birbirinizi baskisi yapiliyor, mantik evliliginde de var bu sorunlar, kisiyi sonradan taniyosun o evliliktede puruzler oluyor herseye ragmen severek ve taniyarak yapilan evliliklerden yanayim...

neden hep biri varsa öbürü yok diye düşünüyoruz ki
yani hem sevip hem mantıklı bulamaz mısın ???
ya da mantığına uygun geldikten sonra sevemez misin ???
hayatta bu kadar keskin çizgiler yok bana kalırsa
ya mutlu ya mutsuz olunmuyor, mutlu olunca da ufak tefek sorunlar olabilir mutsuz olunca da
ya beyaz ya siyah mı olacak herşey,
herkesin anlık karar değişiklikleriyle, istekleri ve davranışlarıyla şekillendirdiği bir hayatı var
bunu da dilediği gibi geçirmek herkesin büyük ölçüde kendi elinde olan bir şey.

yani sözün özü illa bir doktorla evlenince mutlu olunmaz
seviyorsan ve anlaşabileceğini düşünüyorsan başka bir sorun yoktur...

Her iki olgudan da olmasında ne sakınca var..Hem aşk, hem mantık..
Sorun olacaksa her iki evlilik tipinde de sorun olur..
ıleride ne sorun olacağını kim bilebilir?

insan sevmedği biriyle bir hayat nasıl yaşayabilir ki evlilik kumar gibi derler hangisi daha iyi olur bunu bilemezsin fakat şöyle birşey var sevmediğin biriyle evlenirsen ilerde küçücük sorun olsa senin gözüne büyük görünür çünkü sevmiyorsun görmezden gelemezsin ama sevdiğin insana daha anlayışlı olursun sorunları halletme gücün olur iyi düşün meslek sahibi olupta kendini geliştiremeyen o kadar çok insan var ki kalbini dinle derim ben

bnede annene haksız diyemem oda sonuçta yaşamış ona göre konuluyo ama bana kalırsa sevmek sevdiğinle evlenmek şu hayatta alabileceğimiz en büyük ödül ben eşimle birbirimizle büyük bir aşkala evlidik ve şuan okadar mutluyzki işe gittiği zaman gelmesini 4 gözle beklerim çabucak gelmesi için dua ederim her gün düşünebiliyomusun canımız sıkıldığında evde kendş kendimize oyunlar oyanarız kör ebeden tut daha neler neler...... ya anlıcan bazen çocuklar gibi eğleniyoruz ama düşünsene mantık evlilği yaptığınca devamlı ya şöle sölesemmiki bişi dermiki dvamlı mesafeli bi ilişki olacak bak bunlar evliliğin gerçekleri afedersin ama yeri gelecek çok çok afedersin genireceksin yeri gelecek bağırsakların bozulacak yeri gelecek halının üstüne istifar edeceksin yani iğrenç bunlar biliyorum ama bunlar olacak emin ol ve sen bunları yaşadığında yerin dibine giriceksin oysa sevdiğin bi insan olsa onun ağzından gaz kaçırması seni güldürcek bile inan bana...... demem o ki sevmek aşık olmak çok güzel bişi gezeken bi çocuk parkı gördüğünüzde koşarak tahtaravalliye binmek çılgınca şeyler yapmak bi delilik yapıp şarıl şarıl yağmur yağarken el ele koşmanın tadı inan hiç bişeye benzemiyo....

Ben hem katılıyorum annenize hem katılamıyorum.
Evlilikte aşk, sevgi ilişkinin harcıdır. ılişkinin taraflarını tuğla varsayarsak o tuğlaları birbirine bağlayan yapıştıran şeydir. Sevgi yoksa üstü üste dizilmiş tuğlalara benzer evlilik, bir bina inşa edilmiş olmaz aslında.
Ama kasdettiğim şey bütün mantık sınırlarını zorlayan, saplantıya dönüşmüş ya da yeri gelmemiş sevgi değil. Öyle örnekler var ki, daha iki tarafta evliliğe hazır değil, karşısındakinin ne olduğu nasıl bir insan olduğu belli değil. Çıkıyorlar ortaya "seviyorum" diyerek. Hiçbir uyum yok arada, hiçbir mantıklı durum yok. Adam mesela kıskançlıktan ruh hastası boyutuna geçmiş, sevgi halleder zannediliyor. Ya da dünyaya bakış açıları yüzde yüz sıt, sevgi çözer zannediliyor. Çözmez. Çünkü aslında o duygu sevgi değil. Sevgi bir bütün. O tür duygular sevgiden çok saplantı ya da tensel çekim gibi geliyor bana.
Zaten mantıken aklınızda yer edemeyecek bir insanı sevmek de pek mümkün değil, ten çekimi olur ama iki gündür ömrü. Ama tabi sırf mantıken uygun diye de birini sevemezsiniz.
Nasıl anlatayım, bilemiyorum. En iyisi kendimden örnek vereyim. Ben eşime deli gibi aşığım. Hala aşığım. Onu seviyorum da istiyorum da. Ama eşimle dünya görüşlerimiz zıt olsaydı, eşim kadına değer vermeyen bir insan olsaydı, aramızda uçurum yaş farkı olsaydı, vs vs bu uyumsuzluklar beni rahatsız ederdi ve sevemezdim zaten. Yani beğenmediğim ve onaylamadığım bir insanı sevemem. Ama işte tersi de doğru değil. Eşim benim etrafımda gördüğüm mantıken bana uygun tek insan değildi. Mantık çerçevesinde uyuştuğum başka insanlar da vardı ama ben eşimi seçtim. Çünkü ona aşıktım, gönlüm sadece ona aktı, tenim onu istedi.
Yani demem o ki, aşksız evlilik olmaz; ama, mantıksızlık durumunda da varolan şey aşk değil sadece tensel çekimdir.

bence mantık evliliklerinin bi kısmı aileler düzgün doğru insanları buldukları için saygılı devam ediyor.aşk evliliklerine gelince hepsi mutsuz diye bişey yok ama bir coğuda özellikle erken yaşlarda yapılmışsa sevdikleri için sevdiğini insanın kusurlarını görmüyor yada görmek istemiyor evlilik oluncada çatışmalar yaşanıyor.bence aşk evliliklerinde çıkan sorunların tek sebebi bu ama genelleme yapmak dogru olmaz tabi insan hem sevmeli hem mantıklı olmalı bence..herşeyin başı sayı saygı saygı eger o yoksa hiçbişey olmuyor maalesef anneler hiçbizaman cocuklarının kötülüğünü düşünmezler bence mutlaka bildikleri bişeyler vardır...

arkadasım allah ahyırlısını wersın...sordugun soru herkese gore degısırr..bende sewerek ewlendımm hep mukemmel gıdıo dıe bır sey yok..iyi de oldugun zmanda oluo kotu oldugun zmanda..bende artık suna emınım mantık evlılıgı veya goruzu usulu denen ewlılıkler daha saglam oluo gıbı..cunku sewdıgın adamla ewlenıosun onu tanıosun herseyını bılıosun mutlu yada mutsuz oluosun..gorucu yada mantık ewlılıgı yaptıgın zman ewlendıkten sonra tanıosun esını ya ıyı cıkar ya kotu cıkar..ya bence kader..alnına ne yazılmıssa o... ewlılık kumar ısı..ıyı dersın kotu cıkar kotu dersın ıyı cıkarr..:)kusura bakma uzun oldu bırazz..herseyı akısına bırak bebem

he bıde sunu solımm arkadsımm anne baba rızası olmadan ewlenenlerın halı ortada..bende sewerek ewlendımm mutluyum tabı sewgı bıtmedı kocamı hala sevıorum her aılede oldugu gıbı kavgalar da oluo tabı bunlar olmasa abes zate:)

sevdigin kisinin annene gore mantiksiz olan tarafi meslegi mi? ya da aklinda birileri falan mi var sana dusundugu?

yani simdi anneni hakli gorup sevdiginden ayrilsan, sonrasinda mantik evliligi yapmak icin bekleyeceksin demektir. Peki icine sinen birini tekrar bulabilecek misin, herseyiyle annene gore mantikli bir damat adayi cikip gelse bile icin alacak mi? Sevdigin hep aklina gelmeyecek mi, o mantikli bulunup tanistigin insanla bi cafede karsikarsiya otururken simdi sevdigim olsa soyle derdi, boyle yapardi demeyecek misin? Gercekten aci cekersin, insan gonlunde biri varken baskasina ne kadar iyi olursa olsun ısınamaz.

Bence birini severken ve de anlattigin kadariyla cok kotu bi durumu yok, baska arayisa girmek delilik

annene hak vermedim....
birbirini seven insanların hepsi birbirinden bişeyler saklar diye birşey yok...

Ben hem katılıyorum annenize hem katılamıyorum.
Evlilikte aşk, sevgi ilişkinin harcıdır. İlişkinin taraflarını tuğla varsayarsak o tuğlaları birbirine bağlayan yapıştıran şeydir. Sevgi yoksa üstü üste dizilmiş tuğlalara benzer evlilik, bir bina inşa edilmiş olmaz aslında.
Ama kasdettiğim şey bütün mantık sınırlarını zorlayan, saplantıya dönüşmüş ya da yeri gelmemiş sevgi değil. Öyle örnekler var ki, daha iki tarafta evliliğe hazır değil, karşısındakinin ne olduğu nasıl bir insan olduğu belli değil. Çıkıyorlar ortaya "seviyorum" diyerek. Hiçbir uyum yok arada, hiçbir mantıklı durum yok. Adam mesela kıskançlıktan ruh hastası boyutuna geçmiş, sevgi halleder zannediliyor. Ya da dünyaya bakış açıları yüzde yüz sıt, sevgi çözer zannediliyor. Çözmez. Çünkü aslında o duygu sevgi değil. Sevgi bir bütün. O tür duygular sevgiden çok saplantı ya da tensel çekim gibi geliyor bana.
Zaten mantıken aklınızda yer edemeyecek bir insanı sevmek de pek mümkün değil, ten çekimi olur ama iki gündür ömrü. Ama tabi sırf mantıken uygun diye de birini sevemezsiniz.
Nasıl anlatayım, bilemiyorum. En iyisi kendimden örnek vereyim. Ben eşime deli gibi aşığım. Hala aşığım. Onu seviyorum da istiyorum da. Ama eşimle dünya görüşlerimiz zıt olsaydı, eşim kadına değer vermeyen bir insan olsaydı, aramızda uçurum yaş farkı olsaydı, vs vs bu uyumsuzluklar beni rahatsız ederdi ve sevemezdim zaten. Yani beğenmediğim ve onaylamadığım bir insanı sevemem. Ama işte tersi de doğru değil. Eşim benim etrafımda gördüğüm mantıken bana uygun tek insan değildi. Mantık çerçevesinde uyuştuğum başka insanlar da vardı ama ben eşimi seçtim. Çünkü ona aşıktım, gönlüm sadece ona aktı, tenim onu istedi.
Yani demem o ki, aşksız evlilik olmaz; ama, mantıksızlık durumunda da varolan şey aşk değil sadece tensel çekimdir.

Tinkerbelle canim benim… ne güzel anlattin. Kelimesi kelimesine katiliyorum valla.
Bende kendimden biraz anlatayim… ben Tinkerbelle gibi bastan ask yoktu. yani yari görücü usulü oldu. Esim beni gördü begendi ve ailesini yolladi. Bende onunla iki kez sadece görüstüm. Ve hem mantigima uygun birsi oldugunu anladim hemde hoslandim. Nisanlilik devremizde de (10 ay sürdü) git gide daha cok baglandim. Arkadasin dedigi gibi… mantigima uymayan biri olsaydi baglanamazdim sevemezdim. Simdi 12 Yillik mutlu huzurlu bir evliligimiz var. Inisler cikislar var tabii (yani tartismalar) ama bunlarin sonunda da cok güzel barismalar da var. Bunlar evliligin tadi tuzu. Ben yinede onu cooook seviyorum ve iyiki onunla evlendim diyorum :-)

tinkerbelle demis ki mantiksiz bi iliskide aslolan ten cekimidir...Evet bu cok dogru ve de ornegini ben gordum, mantikli bi evlilik yapmamislardi ama cinsel olarak baglanmislar evlilkik oncesi tanidigim bi cift. Ve sonra ne mi oldu? 2 ay icinde bosandilar

Şahsen ben bana aşık olmadan mantığına uygun olduğum için evlenecek birisini istemem. Çünkü içi hep aşkı özleyecektir. Heyecanı, ne bileyim kalp çarpıntısını ve bunu bulduğu anda benim evlilik fıytt doğru çöpe. Şimdi belki iyi de mantık evliliğini ben yapıcam diyorsan karşındaki insanın da seninle mantık veliliği yapmadığını nereden bileceksin Ne kadar soğuk mesafeli ve katı bir evlilik olur düşündün mü? Şimdi atıyorum ailene uygun hali vakti yerinde düzgün bir adamla mantık evliliği yaptın . Adamın işleri tepetaklak oldu ilk mantıklı nedenin çöktü. Ailene uygundu adam dindar demişsin bir anda dinle ilgili düşünceleri değişti. Nerde kaldı mantık işte aşık olduğun adam olunca evlilik yıkılmaz( elbette battı derken aç kalacak kadar değil) Hem madem ailen insan haklarına falan ilgili bir insanın varoluş hakkı olan sevme ve sevilme hakkını elinden almaz merak etme.

valla ben aşk evliliği yaptım ama kişiliği de bana çok uygundu ama eğitimi ve mesleği aslında uygun sayılmaz ben üniversite mezunuyun eşim lise misal

3 yıl flört ettik 3 yıldır da evliyiz ama halen bizi dışardan görenler yeni evli zannediyor halen sabahları öperek uyandırırız birbirimizi her fırsatta elele gözgözeyiz halen sarılır uyuruz

annem çok karşı çıktı başta ama sonra eşimi tanıdıkça ve benim inadımı gördükçe değişti annem de çok söyledi evlenince değişir diye ama eşimde gram farklılık yok evlendikten sonra da tanıdığım sevdiğim aşık olduğum adam kimse evlendiğim adam da o benim şu anda annem de el üstünde tutuyor eşimi ben de öyle

eğer gerçekten tanıdığına inanıyorsan eş adayını korkma ben kimsenin değiştiğine inanmıyorum insan gerçek yüzünü öyle sürekli saklayamaz evli olmasa da ama malesef insanlar aman evlenince adam ederim diye düşünüyor sonra da ay ben böyle tanımamıştım diyor
kendi adıma ben sadece mantık evliliği yaptığım adamı her sabah yanımda görmekten mutlu olur muydum bilmiyorum ama şu an benim güne güzel başlama nedenim eşim
eğer kültürü sana uygunsa, görgüsü tamsa, en önemlisi sana saygı duyuyorsa sevdiğin insanla evlenmekten korkma derim ben annen de tanıdıkça damat adayını sevecektir

cnm annen mukemmeliyetçi diye içine sinen sevdğin kişileri elinin tersi ile geri mi iteceksin.annene damat dğil kendine hayat arkadaşi bak lutfen.aşkın gozu kordur ama aşk çabuk biter rutine bağladıktan sonra aşk kalmayacak asıl guzel olan kıymetli olan aşktan sonra gelen birbirine duyulan sevgidir bence paha biçilmez birşeydir.

sen yine hayat arkadaşini secerken mantığını da cok goz ardı etme.eğer cok sınamak istiyorsan aşkını akışına bırak zaten maksimum 3yıl omru.daha bir yıldır cıkyorsunuz.

mantık evliliği yaparsan belki saygı içinde yuruyecek ama elbet kavga olcak kacınılmaz ikili ilişkilerde.karşindaki insanı sevmiyorsan affetmende katlanmanda zorlaşiyor.ben 4 yıldır cıkıyorum aslında cok iyi anlaşiyoruz surekli gozlerimizin içi gülüyor ki biz sabahtan akşama kadar beraber aynı derslere giriyoruz evli ciftlerden daha cok goruşuyoruz.elbet bazen kavga ediyoruz allahım nasıl katlancam dediğim zmn oluyor ama oyle birşey oluyor ki 1 sn onceki delirmiş ben sevgi ile gulen gozlerle sevdiğine sarılabiliyor.o tartıştığımız kırgınlık mı ikimiz içinde amaaaaan oluyor.

mantık evlilikleri iyi gorunuyor ama ki zaten onlarda birçok şeye dikkat etmişlerdir karekter aile cevre analizine rahat uyum sağlayabilcekleri kişileri secmişlerdir.kavgaları az oluyordur.cok saygılı diye kavgaları az olmuyordur bence.kavga kaçinilmaz.hayat toz pembe değil ki elbet terslik olcak.kişilikleriniz uyumlu olsun.

bende eşimle severek 2,5 yıl flort ederek evelendim benim ailemde eşimi ilk tanıştırdığımda istemediler soryn cıkardılar ama inanıyordun eşime güveniyordum evlendik belki ayrılıp bir başkasıyla evlanseydim bu kadar sevemezdim asık olmazadım her zaman allahıma dua edip eşime benzeyen bir bebek nasip et diye oğlumun olursa ilk ismini eşimin ismini koyucam diye geçiremezdim şimdi ailem eşimi cok seviyor erkeke kardeşimden bir farkı yok eşimin ailedeki yerinde sevmek cok öenmli inanmak güvenmek

seviyorsan devammmm.......
kiminle evlenirsen evlen çekeceksen çekeceksin
sefanı süreceksen sefamm olsunnn diyeceksin sevdiğine git de bari makbule geçsin..
amannn annelerde herşey karışıyor

Back
X