• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce annem haklı mı?

ayrıca annenin tanımladığı aile ile senin ihtiyacın olan aile kavramı farklıdır o daha diplomatik goruşmeleri olan bir aile düşünüyordur snein için sende daha kendi halinde evinde oturan biri istiyorsundur belki.

bu aşağidaki de daha once yazdığım bir yaz muhtemelen aynı şeyleri anlatmişimdir :lepi: şimd okumak zor geldi

Valla kızlar benim babam yıllardır mantik evliliğini savnurdu.Geçen gün laf yine açildi kesinlikle aşk evliliği dedi

Neden diye sorunca mantik elbet bir yerde cöküyor tahammul edemez olursun gun gelir

sevgi ile her kavganın sonunda birbirinizi kucaklayıp kalp kırıklarını kolayca tamir edebilirsiniz.bazen ben 4 yıllık sevilimde bile cıldırcak gibi oluyorum kavga anında ama onun en kucuk bi gulumseyişi ya da yanağima kondurduğu kucuk bir opucuk sakinleşmem için yetiyor.Ablam aşk evliliğ yaptı kısmetse bende oyle yapıcam ama şu da bir gerçek mantığımızın desteklemediği biri de kesinlikle olmasın bile bile ateşe atılmayın.

Ben daha ilk zmnlar onca aradaki elektriğe rağmen aile yapısına yetiştirilişine cok dikkat ettim. Babasını ne kadar ornek almiş ilerde ev geçindirebilcek mi.eşine hangi gozle bakıcak cocuklarının anası evinin düzenini sağlayan kadın mı yoksa hayat arkadaşi yoldaşi olarak mı?ışte bu yuzden benim fikirlerime onem veriyor bir adım atarken ikimizde muhakka birbirimizin fikrini alıyoruz ama karşi tarafa baskı yapmıyoruz.Paylaşmak danışmak cok guzel:)

Hani diyorsunuz ya gonul bu aka da konar b.kada :) merak etmeyin bir sure aşkınız azalıyor ilk heyecanını kaybediyorsa zaten doğru kişi değil.ama diğerin de sevgin hergeçen gun artar daha cok şey paylaşmak için can atarsın.

Senin anlattiklarina bakilirsa, cocuk gayet düzgün, efendi, dinini bilen biri. Ailende ayni sekildeymis.
Bence annen cocuktan ayrilman icin söylemiyor bunlari.
Tamamen sana mesaj veriyor, emin olmani, o insanin dogru insan olup olmadigini iyi anlamani istiyor bence.
Yoksa cocugun bir eksik tarafi yok, yani sizin aile yapinizada uygun.
Illa mühendis veya doktor olmasi gerekmiyor iyi es adaylarinin.
AsIk olup evlenip cok mutlu olan insanlarda var, annen yanlis görüste bana göre.
Mantik evliligi yapmak herzaman yürür, diye bir kaide yok. Benim sevmem lazim sahsen, sevmeden sadece mantiklada olmuyor.
Ikisinin olmasi en sahane durumdur, ve anlattiklarina baktigimda sen ikisinide bulmussun, cünkü mantik olarak bakarsak bu cocuk sizin aile yapinizada uygun görünüyor.

Mutluluklar canim.

arkadaşım ilahiyatçıyla evlendi şimdi onlardayım kızın ailesi elıt tabakadan aile kabulda etti çok mutlular karşındaki dürüstse güven duyuyorsan evlen

yazdıklarınız benı okadar mutlu etti okadar rahatlattı ki anlatamam çook tesekkur ederim... örnekler gormeye cok ıhtıyacım vardi.. cunku evın en buyuguyum ve onumdeki örnek kuzenlerim hep mantık evlılıgı yaptılar tabı oncesınde gorusmelerıde oldu pat dıye evlenmedı hıc bırı ama cok mutlular sukur. diğer duruma ornekse dayılarım (sizin örneklerınızden sonra onların durumunu yaşlarına baglıyorum) biri üni de okurken diğeri lisedeyken evlendi. hiç bir şekilme evlerinde de bir düzen mutluluk huzur yok. annemlerde mantık evlılıgı yapmıslar hep kendı yasantımızı ornek gosterıyor babamla cok zıtlar ama cok sukur hıc bı sorunları yoktur bırbırlerını ıdare ederler bır gun bıle ben seslerını yukselttıklerıne sahıt olmadım ama dayılarıma gıttıgımde durum hıc boyle olmuyor dıye oldukca üzülüyordum...

inşallah herşey çok güzel olur da sevdiğimle inşallah çok mutlu olurz..

sizlerde aynı şekilde..

tekrar teşekkürler..

aşk uğruna evlilik yaparsan o aşk ömür booyu sürmediği için bir zamandan sonra isyanlara başlarsın "yeterrrrrrrrrrrrr" diye

mantık evlilikleri aşk evliliklerinden daha iyi güzel gider...daha uzun ömürlüdür

evlilik aşkın mezarı derler...

bir yerden sonra aşk bitiyor .

hem aşkı hem mantığı aynı kişide bulmuşsan ne güzel... ama sadece aşk sana istediğin mutluluğu vermez

mantık evliliği yaptım,bunu kendim istedim ve çok mutluyum.üçbuçuk yıl oldu evleneli eşimi deliler gibi seviyorum.ama mantık evliliği demek;doktor,mühendis gibi etiketlere takılıp kalmak değil bence...

Arkadaşlar mantık evliliği iyi aşk evliliği kötü diye birşey yok karşına çıkan insan olsun yeter. Mantık evliliği yapıp mutsuz olan yok mu.Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.Gerisi boş bence

canım bence saygı sevgi, her iki tür evlilikte te görüledebilir, görülmeyedebilir, bence insanlarla ilgili... şunu ekleyim ben kesinlikle sevdiim bi insan varken, bırakıp ben mutlu olamam bu aşk evliliği diyip görücü usulü evlenmem.. bence sevdiiniz biri olmaması gerekir bu seçeneği düşünmek için.. yoksa bu sefer aklınızd hep o kalır.. bu da gizli saklı bir durum olmaz mı canım..

Bende kendimden örnek verebilirim bende severek evlendim benimde ailem karşı çıktı hiç bir açıdan uygun görmediler 4 aylık evliyim ve ailemin sözlerine geliyorum şu an,çok mutlu değilim büyükler yerinde konuşuyorlar tecrübeli oldukları için herhangi bir şeyi benim kanımca önceden görebiliyorlar...

aslında evli değilim dediklerine tam olarak cevap veremem ama erkek arkadaşımla 2 yıldır beraberiz ve heyecan aşk yerini mantığa olgunluğa bıraktıktan sonra daha çok mutlu oldum ben.önceden daha çok kavgamız vardı.

genelde mantık evliliği yapan daha mutlu oluyor ben çevremde böyle gördüm,aşk evliliğindede bağlılık saygı sevgi gibi duygular varsa ve kaybedilmiyorsa mutluluklar,sen her anlamda sevgilinle uyuşuyorsan,zıt düşüncelerinizdede birbirinizi çürütmek yerine fikir alışverişi yapabiliyorsanız bence güzel bir evliliğiniz olur.

ikisi dini konularda hassastır.

Allah a inanan insan aslında herşeyin kısmet olduğunu ve bazı şeyler insanın kendi elinde olmadığını bilemesi gerekir bence..(evleniceğin insan ve ölüm)
sen ne yaparsan yap kısmet değilse bu ailen istemio die değil başka sebeplerden biter eğer kısmetsede sen ne yaparsan yap olurrr..bu benim düşüncemm..
soruna gelince benim etrafımda hiçç görücü usulü evlenen yok,(ablamlar dahil) hepside dışardan çok mutlu görünüyorlar bende sevdiğim insanla nişanlıyım ve çok mutluyum(Allah bozmasın) hatta bazı arkadaşlarımı isteyenler oluyor ama onlar kabul etmiyorlar çünkü çıkarak birbirini daha iyi tanındığını düşünüyorlar bende öleee.....
(gerçi şimdi görücü usulü diye bişey kalmadı ama yine tanıştırma gibi olup çıkıyor insanlar)

aile yapılarının denk olması aynı kültürden olması evlilik için çoookkkk önemli...
ayrıca maddi durumlarının da birbirine yakın olması çoookkk önemli..
ne kız tarafı erkek tarafının altında kalsın ne de erkek tarafı kız tarafının altında kalsın..
sevdiğim insanla evlendim mutluyum da çoookkk şükür ama bu yazdıklarımdan dolayı problem yaşadık ve yeri geliyo halen de yaşıyoruz....

ben anlayamiyorum okumus kültürlü insanlar neden dinden uzaklasir gercekten anlamiyorum seviyorsaniz evlenin önemli olan siz bunu kaldirabilicekmisiniz

ikisinin de garantisi yok bi kere.
ama aşk olmadan evlilik sadece hayat arkadaşlığı, sevgi, saygı, dostluk içerebilir... tutku eksik kalır sanki.. aşk varken başka bi boyutta yaşanıyor....... Aşk bi gün biter mi bilmiyorum ama ben ne olursa olsun sevmeden yapamam diye düşünüyorum.......

biz iki kız kardeşiz ablam maalesef bir mantık evliliği yaptı eniştem bu ülkenin en büyük şirketlerinden birinde üst düzey bi yönetici başta gayet aklı başında oturaklı bi adam gibiydi üstelik aynı şehirden yani kültür farkı da yoktu ablam sevmeden bu adamı evlendi onunla annem ne dediyse ikna edemedi ablamı..bense kendim gibi öğretmen olan (hatta tanıştığımızda ben kadroluydum o 4_c li çalışıyordu şimdi de 4-bli) farklı bi şehirden, ailesinin maddi durumu oldukça kötü olan ,ama deli gibi aşık olduğum 3 yıl süren bi arkadaşlıktan sonra evlendim..sonuç alesef ablamın artık hayattan hiç bir beklentisi yok tek derdi çocuğunu mutlu edebilmek defalarca demiştir ben bittim artık kendim için yapacağım hiç bişey kalmadı diyee..onda görüyorum ve biliyorum ki sevmediğin bi adamla evlilik gerçekten zor..çok üzülüyoruz hepimiz..bana gelince 1 yıl oldu evleneli hayatımın en güzel bir yılıydıkocama hala çok aşığım ve onsuz bi hayatı düşünemiyorum bilee...bi de son bişey ablam evleneli 4 sene oldu ama hiç orgazm olmamış , hatta hiç zevk almıyormuş , çünkü sevmiyor adamı..

Ben de severek evlenip mutlu ve huzurlu olanlardanım boshayallersmile

Eğer sen de seviyorsan sanmam ki ondan vazgeçip mantık evliliği yapasın...

Aşk evliliği yapıp da mutsuz olan da vardır yok değil...ama mantık evliliğinin de aşk evliliği gibi garantisi yok,bunu zaman gösterir ancak,tahmin yürüterek yada çevrendeki evliliklere bakarak fikir sahibi olamazsın tam olarak.Bu senin hayatın .

Ya annenin dediği ve istediği gibi ailenize uygun biriyle evlenip mutsuz olursan ne olacak,annen bunun garantisini de verebiliyor mu peki ?

Orta yolu bulursunuz umarım.

Canım seni çok iyi anlayabiliyorum, benim ailemde çok tutucuydu, onlara kalsa kendi zihniyetlerinde zengin ama yobaz biriyle evlenmeliydim.Eşimle üniv son sınıfta mezun olurken tanıştık, hep hayıflanırız daha önce tanışsaydık diye, neyse 2 yıl çıktık, ikimizde işe girdik evlendik sonunda, şu anda çok mutluyum eşim çok iyi biri, hatta ailemle ne kadar mutsuzmuşum ve baskı altındaymışım onu gördüm evlilik hayatımda.Bizim evimizde günah diye televizyon bile açılmazdı düşünün artık.Sen canım gönlünden geçeni yap ailende korkma onların baskılarına aldanma, ilerde mutlu evliliğinde inan bana herşeyi unutacaksın.

annem evlılık şans işidir der hep....
dogruda söyluyormuş....
severek evlendım çok da mutluyum....
ama çevremde severek evlenıp mutlu olmayan arkadaşlarımda çok var..
aynı şekilde mantık evlılıgı yapıp çok mutlu olan ve çok mutsuz olanda var...
beyaz eşya gıbı bıraz sanırım fişi takmadan çalışıp çalışmadıgını anlayamıyoruzboshayallersmile

annem evlılık şans işidir der hep....
dogruda söyluyormuş....
severek evlendım çok da mutluyum....
ama çevremde severek evlenıp mutlu olmayan arkadaşlarımda çok var..
aynı şekilde mantık evlılıgı yapıp çok mutlu olan ve çok mutsuz olanda var...
beyaz eşya gıbı bıraz sanırım fişi takmadan çalışıp çalışmadıgını anlayamıyoruzboshayallersmile

boshayallersmile boshayallersmile boshayallersmile
Maalesef öyle...

Back
X