sizce bakıcımın amacı ne

aman ne utanmazlıktır bu ya kaprise bak sen birde temizlik dersi veriyor ne kadar ayıp siz niye bu kadar ezdirdiniz kendinizi yol verin gitsin vazgeçilmezmi sanıyor kendini.

ben aramızdaki saygı çerçevesi korunsun istedim. sonuçta onun yerinde benim annem ablam olabilirdi, başkasının annemlere nasıl davranmasını istiyorsam kendim de evimde çalışana öyle davrandım. ama arsız olunca iyilikten değer vermekten anlamıyormuş malesef canım

Sizi çok iyi anlıyorum.Yanlışlarını görüyor ama söyleyemiyorsunuz.
Kalbi kırılmasın,alınmasın diye çekiniyorsunuz.Bende öyleyim maalesef.
Benim de oğluma 1,5 sene bakıcı baktı.Fena değildi,ama oğlum çok sevemedi nedense.
Hiç unutmam ramazanın ilk günüydü.Ben her akşam oğlumu alırken ne yedi,kaçta uyudu-uyandı vs.
herşeyi soruyordum.Bugün kahvaltı yapmadık dedi.Niye diye sordum.
Malum bugün oruç tutuyoruz ya kahvaltı hazırlamadık dedi.Oğlan ne yedi dedim.
Eline bir domates verdim onu yedi dedi.İşte benim koptuğum an o andı.
Aşkolsun falan dedim ama yine birşey söylemedim.Çok üzüldüm ağladım hatta.
Bizim gözümüzden sakındığımız onlar için öyle değildi.
Bizim ülkede bakıcı demek eş,dost,komşu,anne,kayınvalide olmadı yabancı ama tavsiye ile bulunan kişi demek.
Oysa bu işin eğitimini almış insanlara yaptırmak gerekiyor ama biliyorum ki onlarda çok yüksek meblağ istiyorlar.

El yıkama mevzusuna gelince bakıcının titizliği değil bu bence sizin titizliğiniz.
Ben elim temizse bile mutfakta yemeğe başlamadan bir daha sabunlarım.
Zeytin yıkarım yağlanır,makinaya kirlileri yerleştirirken yağlanır hemen oracıkta sabunlarım.
Tuvaletten çıkıp ellerimizi mutfakta sabunlamıyoruz heralde.
Size uyarıda bulunacağına kendisi çocuğa mama yapmadan önce bir zahmet ellerini orada sabunlasın.
Yani ben temiz elimi bir daha temizlerim ki içime sinsin.

Allahım yarabbim ya..Minnacık çocuğa bütün gün verdiği tek verdiği şey domatesmiymiş ??

Bence sizin yumuşak yüzünüzden, sessizliğinizden şımarmış haddini aşmış. Nasıl eve not bırakmalar, laf sokmalar falan. Ayyy deli oldum resmen. Herkes haddini bilsin bi. Ben olsam yol verirdim

kesinlikle haklısınız ama yeni birine güvenmek zor. gerçi bu kadını da hiç tanımıyorduk ama daha önce çocuk baktırmış olanlar iyi falan dediler. çok zor bu işler

olsun başkla bakıcılarr vardırr muakaka dünya onun üzerine dönmüyor vala aisteyen meraklıları alsın çoçuguna baktırmak istyen baktırsın boşver gitsin

Bütün KK hanımları aynı eksende cevap vermişler, ben de fikrimi yazmak istedim. Elbette hepsine katılıyorum, bir evin kurallarını o evin sahipleri belirler. Gerektiğinde eve yardımcı alındığında da aynı sıkıntı yaşanıyor; bir çok arkadaşımızın yazdığı gibi "ev de kirliymiş" diye yaklaşıyor bu hanımlar, sanki yapılacak iş o evi temizlemek değilmiş gibi...

Ama bebek bakıcılığı işi bambaşka. Bir kere sizinle şimdiden nisan-mayıs ayının pazarlığını yapıyor, ne kadar yanlış. Bebeğiniz yürür ya da yürümez o zamana kadar, şimdiden "pusette olmaz, yürüsün ancak öyle" gibi söylemler hem sizin canınızı sıkar, hem de bakıcının niyetini belirler. Ben de bütün arkadaşlara katılıyorum; nasıl ki o size bırakmanın sinyallerini veriyor, siz de ona vazgeçilmez olmadığını bir şekilde anlatmaya çalışın. Hem çocuğunu okutuyormuş yani bir bakıma eylülde o çok istediği aileye gitmeden önce sizinle kalması lazım, hem de eve notlar bırakarak, parka götürmem diyerek sabrınızı sınıyor. İlginç gerçekten, hiç olmazsa bu işi yapmaya mecbur olduğu sürece özen göstermesi gerek. Üstelik alınanları beğenmiyor (miktar olarak), ve daha fazlasını talep ediyor. Yani nereden tutsanız elinizde kalıyor gibi geldi bana. Tabii ki iyi bakması çok çok önemli, ama işvereninin de canını sıkmamalı bahsettiğiniz konularda diye düşünüyorum.

Mutfakta el yıkama konusuna gelince; bbbb46 arkadaşıma aynen katılıyorum. Elbette normalde elimi mutfakta yıkamam ama mutfağa girdiğimde zaten elim temiz olarak girerim. Yemek yaparken bir şekilde elim yağlandığında mutlaka elimin altında sabun bulunmasını isterim ki orada hemen sabunlayabileyim. Bu düşünce bakıcınıza uymasa bile bu sizin alışkanlığınız ya da kuralınızdır, buna onun karışmaya hakkı yok. Hele notlar yazması...bilemiyorum ne denir?

Cnm sende yada ödemende bir sorun yok..Bakici arsiz cikmis...Bence degistir...Aslina bakarsan ben bebeklerin mümkün oldugunca 3 yasina kadar annelerinin elinde büyümesi taraftariyim ama mecbursan eger bence degistir bakicini kizin alismadan, yüzsüzlesmis kadin....

çok teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz destekleriniz için. kadınla konuşup yeni bir bakıcı bulabileceğimi söyledim. o da çok memnun olduğunu kusura bakmamamı söyledi. hiçbir yere gitmeyeceğini vs. bakalım biraz daha idare edelim. tv konusunda da anlaştık. bakalım ne zamana kadar iyi olacağız

ilk kez böyle bir şey duydum,kendinize yeni kıyafetler aldığınızda ona alınmadığı için bozulan,her öğlen dışarıda yemek isteyen ve not yazan...
iyi niyetinizi cidden iyi kullanıyor,konuşmuşsunuz kalmasına karar verilmiş,umarım sorunlar yoluna girer,bu zamanda yeni bir bakıcı bulmak,güvenmek
kolay değil tahmin ediyorum.
güvenini kazandısa çocuğunla ilgili bazı şeyleri de telafi eder.

ÇoK İYİ YAPMIŞSIN.dEMEK Kİ KADININ BEKLEDİĞİ BUYMUŞ.

İyi bir bakıcı bulmanızı umarım.

aaa hic duymadim boyle birsey, ne diye sizden maas disinda baska bir beklentiye giriyor bu kadin?
alisveris vs hicbirsey almak zorunda degilsin,, benimle calisiyorsa bnm kurallarima uymak zorunda
maasida iyi , hic sevmek ac gozlu insanlari. Bence koyun kapiya,sert oldu ama,ben oyle yapardim
cekemem onun bunun nazini vallahi. Isini adam gibi yapiyorsa yapicak yapmiyorsa.... GIDICEK;daha guzel imkanlar bulabiliyorsa.

bence tavrini koy o evin hanimi sensin:)

eğer kadından memnunsanız, ücreti biraz arttırıp başka hiçbir masraf yapmasanız olmaz mı?? 450 yerine atıyorum 600 verip meyve-sebze, mutfak alışverişi ve yola karışmasanız daha iyi olur gibime geliyor. çünkü bu durumda kadının beklentileri artmış...

ıste bu yuzden bakıcılara hıc guvenım yok ıy ıbıle olsa bı suru problem yasanabılıyor kres neden düşünmüyorsunuz

ıste bu yuzden bakıcılara hıc guvenım yok ıy ıbıle olsa bı suru problem yasanabılıyor kres neden düşünmüyorsunuz

Ben de aynı şekilde düşünüyorum..Bakıcıdansa kreşler daha iyi..Ama bu da tercih meselesi tamamen...

bu ne yaa. o isini yapıyo siz de karsılıgında para oduyosunuz. sizin evladınız degil ki tum ihtiyaclarını karsılayasınız. boyle sacma sey olmaz :26: biz calısıoruz maasımız alıyoruz fazlasını kımse isteyemez ki. hayret yaa ne kadar doyumsuzmus. resmen sizi somurmek istemis

maalesef çalışan annelerin çocuklarının bakımıyla ilgili endişeleri her daim oluyor
bakıcı değişsede, çocuklar büyüsede bu defa başka sıkıntılar çıkıyor
henüz çocuğum yok ama çalışan bir bayan olduğum için, ilerde bebeğim olursa bende bakıcıyla büyütmek zorunda kalacağım
gerek kk da, gerekse iş arkadaşlarımın anlattıklarından kafamda azçok belli düşünceler oluştu.
* kesinlikle bakıcı eve girmeden önce kamera sistemi kurduracağı. bakıcıya da bunun kendisiyle gilgil olmadığını söyleyeceğim. çünkü siz bu saatten sonra kamera koydursanız, bakıcı alınacaktır.
* bakıcı işe başlamadan önce evde tv izlenmesinin yasak olacağını söyleyeceğim. ancak çocuk uyuduğunda açılabilir. kuralları baştan koyarsak, sonradan kimsenin alınganlık göstereceğini sanmıyorum

sizin yerinizde olsam yukarıda saydığım kuralları en başından uygulamak için, çevremde uygun bakıcı adaylarını araştırmaya başlarım.daha iyi bir bakıcı bulabileceğinizi düşünüyorum

haklısınız. ama eşim de diyor ki kadın sabahtan akşama sıkılır evde.

Sıkılabilir işi bu, herşeyin bir bedeli var. Çok bunalırsa çocuk uyuduğu zaman açabilir. Zaten çocuk uyanıkken tv izlemeye vakti oluyorsa , birşeyler mutlaka eksik kalıyordur.

şaşkınlık içinde okudum ne kadar yüzsüsmüş valla bu kadından herşey beklenir maaş veriyorsunuz ona daha okadar şey niye bekliyorki bende binamızda eşimin akrabasının çocuğuna bakıyorum evimde ama sabahları çocuk uyuduğu için yanına iniyorum uyanınca evime çıkıyorum inanın 300 tl alıyorum ve bunun dışında evlerinde su bile içerken çekiniyorum. bu gün çocuk geç kalktı rahatsızdı 12 gibi eve çıktık kucağımdan inmek istemedi bende kendine gelene kadar bekledim ağlamasın diye çünkü çok seviyorum hiç kıyamıyorum. saat 2 de kahvaltı edebildim evimde . bu bakıcı bence çok şeyyy bekliyor

Sizin evinize ne karışırmış o kadın yahu. Not bırakmak ne demek, sokun gözüne notları ben kendi evimde ne yapacağımı sana mı sorcam deyin gitsin Sinir oluyorum böyle kendini bilmez hadsizlere, bırakın gitsin öbür kadına yardım etsin versinler eşya kıyafet, meyve filan öğlende yemeğe çıkartsınlar Kontes gibi ohh ne iyi ya var mı öyle iş, söyleyin bana bende girim öyle bir işe Üstelik çocuğunuz hakkında yapması gerekenleri bile adam akıllı yerine getirmeyen bir insandan bahsediyorsunuz (tv mevzusu).. Ben olsam dayanamazdım çoktan kapıyı göstermiştim, siz nasıl dayanıyorsunuz hayret doğrusu..

Aç gözlü insanalardan nefret ederım.
Bakıcınızda bu ınsanlardan bırı ..
Benım evımde bana hızmet eden ınsanların hadsızlıklerıne goz yummazdım , basınıza iş acmadan yollayın bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…