- 15 Şubat 2015
- 13.354
- 47.111
- 798
- Konu Sahibi whispersOFhope
-
5 tane kiz kardesi varBurada eşinizin de suçu var. Kendi kız kardeşine yardım edebilir, babasının ona verdiğinin yarısı onun da hakkı diyebilir, gerekirse onlara bile söylemeden kendine gelenin yarısını ona verebilir. Büyükler eşit davranmayabilir ama kardeşler de suistimal etmemeli. Çok üzücü ve hakkı size gegeçiyor
Benim eşim ailesinin sattigi malın parasinin tamamini "kiz kardeslerinin rizasiyla" alacakti, ustelik kizlarin kendisi israr etti. 1 lira fazla alirsan seni bosarim dedim ve sadece hakkini aldi. Sizinki zorla degil, istemem yan cebime koy durumu. Bende bir kadinim, hakkim olanin erkek diye kardesime verilmesini istemezdim.Ego tatmini icin mi yazilmis? Siz ne yiyip ne iciyorsunuz? Bu kafadan istiyorum ben de. Oglunun yaninda geline de ofkelenilmis. her gelin bunlari istemiyor demeye getirdim siz kendi dusunce seklinize gore yorumlamissiniz.
Boyle bir sekilde anlasilacagimi tahmin etmedigimden soyleme geregi duymamistim. Insan olaylari nasil goruyorsa karsisindaki de oyle goruyor gibi dusunuyor. HaklisinizSataşmıyorum, yorum yapıyorum.
Kendi arabasını da zorla mı bindirdi eşinizi?
Lafım size değildi zaten benim.
Arabanın zorla değiştirilmiş olması aklıma yatmadı.
Burada sadece yazılanlar üzerine yorum yapıyoruz ya hani aralık ayında kredi çekeceğinizi bilemedim.
Helal olsun sizeBenim eşim ailesinin sattigi malın parasinin tamamini "kiz kardeslerinin rizasiyla" alacakti, ustelik kizlarin kendisi israr etti. 1 lira fazla alirsan seni bosarim dedim ve sadece hakkini aldi. Sizinki zorla degil, istemem yan cebime koy durumu. Bende bir kadinim, hakkim olanin erkek diye kardesime verilmesini istemezdim.
Bu forumda ne kadar yargisiz infazci varmis. Neyse diger yorumlarimi okuyun da bu yorumunuza belki pisman olursunuz. Bir umutBenim eşim ailesinin sattigi malın parasinin tamamini "kiz kardeslerinin rizasiyla" alacakti, ustelik kizlarin kendisi israr etti. 1 lira fazla alirsan seni bosarim dedim ve sadece hakkini aldi. Sizinki zorla degil, istemem yan cebime koy durumu. Bende bir kadinim, hakkim olanin erkek diye kardesime verilmesini istemezdim.
Kadinlar hayatin her yerinde maalesef dislaniyor. Iş, miras, evlilikte iş bölümü vb her konuda 2.plana atilabiliyor. Bir tarafta kadinlar ise alinmiyor(yeni evlendim, cocuk yaparim diye ise alinmamistim) diye yakinip diger tarafta cebim para dolacak diye kizlarin hakkinin yenmesini gormezden gelmeyi kendime yediremem. Erkekler zaten yapacağını yapiyor, bizlerin birbirimize destek olmasi lazim.Helal olsun size
Esiniz mirastan feragat sozlesmesi imzaladiysa yazdiklarima pisman olurum. Ancak bu gidisle zaten kizlara miras falan kalmazBu forumda ne kadar yargisiz infazci varmis. Neyse diger yorumlarimi okuyun da bu yorumunuza belki pisman olursunuz. Bir umut
Mirasyedi de olduk iyi miEsiniz mirastan feragat sozlesmesi imzaladiysa yazdiklarima pisman olurum. Ancak bu gidisle zaten kizlara miras falan kalmaz
Çok haklısınızKadinlar hayatin her yerinde maalesef dislaniyor. Iş, miras, evlilikte iş bölümü vb her konuda 2.plana atilabiliyor. Bir tarafta kadinlar ise alinmiyor(yeni evlendim, cocuk yaparim diye ise alinmamistim) diye yakinip diger tarafta cebim para dolacak diye kizlarin hakkinin yenmesini gormezden gelmeyi kendime yediremem. Erkekler zaten yapacağını yapiyor, bizlerin birbirimize destek olmasi lazim.
Ust yorumlarda esinize mirasi kizlar bolussun dediginizi yazmissiniz. Buna istinaden mirastan feragat sozlesmesi imzalayip, imzalamadigini sordum. Soz ucar, yazi kalir. Ayrica ben en iyi gelinim demedim ki. Su an bana kalacak yasal mirastan cok daha fazlasini alabilecekken hakkimin bir bolumunden "hakkaniyet" acisindan kendi istegimle vazgectim. Mesele hak yememek.Mirasyedi de olduk iyi mibeni gercek hayatta taniyan kisiler bu yorumların bana olduguna inanmazlardi herhalde. Tamam en "gururlu, onurlu, serefli" gelin sizsiniz. Ben ve benim gibiler istemem yan cebime koycular.. Allah bizi kahretsin
Tamam da boyle bir sey sadece bizim aramizda gecti . Kayinpederim kaynanam daha 50 yaslarindalar. Boyle bir imza olayini gundeme getirmek sacma olmaz mi? Valla ben boyle yargisiz infaz yapildiginda baskalarina cok uzulurdum. Burada sadece konu sahibine gelin istemiyordur belki demeye getirdim. Ne laflar isittim. Cocuklarimdan ornek verdim. Bize verdikleri her seyi fazla fazla onlara bir sekilde verdigimi soyledim. Hala neden beni hak yiyen gosteriyorsunuz ki. Yapim geregi haksizliga gelemedigim icin cevap yazdim bu kadar. Baskalarina da haksizliga susamadigim icin benle ilgisi olmayan bircok konuda da hayat boyu basim derde girmistir. Simdi yine oyle hissediyorum kendimi iyi mi. Iyi bir sey yapayim derken bosu bosuna incitiyorsunuz. Hic gerek yoktu bence. Neyse...Ust yorumlarda esinize mirasi kizlar bolussun dediginizi yazmissiniz. Buna istinaden mirastan feragat sozlesmesi imzalayip, imzalamadigini sordum. Soz ucar, yazi kalir. Ayrica ben en iyi gelinim demedim ki. Su an bana kalacak yasal mirastan cok daha fazlasini alabilecekken hakkimin bir bolumunden "hakkaniyet" acisindan kendi istegimle vazgectim. Mesele hak yememek.
Ben size hak yiyorsunuz demiyorum, esinize diyorum. Sizde bu haksizligi savunuyorsunuz. Çocuklarınıza sozlerinize degil, davranislarinizla da ornek olun lütfen. Kadinlar gercekten hayatin her alanında ikinci planda. Bu algiyi yine biz kadinlar yıkabiliriz.Tamam da boyle bir sey sadece bizim aramizda gecti . Kayinpederim kaynanam daha 50 yaslarindalar. Boyle bir imza olayini gundeme getirmek sacma olmaz mi? Valla ben boyle yargisiz infaz yapildiginda baskalarina cok uzulurdum. Burada sadece konu sahibine gelin istemiyordur belki demeye getirdim. Ne laflar isittim. Cocuklarimdan ornek verdim. Bize verdikleri her seyi fazla fazla onlara bir sekilde verdigimi soyledim. Hala neden beni hak yiyen gosteriyorsunuz ki. Yapim geregi haksizliga gelemedigim icin cevap yazdim bu kadar. Baskalarina da haksizliga susamadigim icin benle ilgisi olmayan bircok konuda da hayat boyu basim derde girmistir. Simdi yine oyle hissediyorum kendimi iyi mi. Iyi bir sey yapayim derken bosu bosuna incitiyorsunuz. Hic gerek yoktu bence. Neyse...
3 çocuğun varsa istediğini yapamazsın. Ya üçüne de yapacaksın ya hiçbirine yapmayacaksın. İş kurmaya destek olabilir ok, ama ev mi sattılar hakkınız olanı size ayırmalılar, yok oğlumuza para vermedik diye inkar etmemeliydiler.Sevgili okurlar yine bir aile konusu ile geldim. Burada yapılan yorumlar bana farklı bakış açıları kazandırdığı için bu konuda da fikir alışverişinde bulunmak istedim. Biraz uzun yazmış olabilirim.
Biz 3 kardeşiz. Hepimiz üniversite ve ardından yüksek lisans bitirdik. Lisans döneminde ailelerimiz üçümüze de destek oldu okuttu Allah razı olsun. Yüksek lisansı hepimiz yarı burslu kazandık ve ailem benim okul paramın yarısını, erkek kardeşimin ücretinin hepsini, kız kardeşimin ise hiçbir okul parasını karşılamadı.
Daha sonra çok şükür hepimiz meslek edindik. Mesleğe ilk girdiğimizde ailem bana ‘Bizden bu kadar, artık senin mesleğin var kendi paranı kendin kazanıp geçineceksin.’ Derken (ki bence de böyle olmalı) erkek kardeşime neredeyse her ay yarım maaş da kendileri veriyordu. Kız kardeşime yine bir şey verilmedi. İkimiz de geçinemediğimiz için gafta sonları da ek işler yaptık.
Daha sonra erkek kardeşim müstakbel eşi ile kendi iş yerlerini açmak istediler. Kuracakları iş için kardeşimin eşi olacak kişinin annesi masraflara destek olurken benim ailemin olmaması erkek kardeşimi rahatsız etti. Sonra ne hikmetse annem ve babam, büyük bir şehrin güzel bir semtinde bulunan emekli maaşları ile aldıkları evi sattılar. Açacakları iş yerine destek oldular. Fakat kız kardeşime ve bana o ev parası ile ne kadar destek olduklarını söylemediler. Hatta o ev parası ile destek olduklarını bir süre inkar ettiler.
Ertesi yıl kız kardeşimle ben bir iş kurduk. Babam destek olmak istemedi. Biz de zaten destek istemedik. Annemin ısrarları ile küçük bir miktar destek oldular. Ben parayı kabul etmedim, koz kardeşime verdim hepsini. Sanırım işi yürüteceğimize inancı yoktu.
Sizce erkek kardeşimin işi için satılan bu ev, üniversite ve iş hayatında maddi bolluk sağlanması fakat kız kardeşime ve biraz da bana sağlanmaması evlat ayrımıdır diyebilir miyiz?
Benim düşünceme göre olması gereken: “ Oğlum biz seni okuttuk, yetiştirdik. Artık sen kendi adımlarını kendin at” deyip tüm evlatlarına eşit davranılabilirdi. Bunun dışında son noktada ev satılmaya karar verilmeden önce hepimizle görüşülüp “Kızlar böyle bir durum var. Kardeşinize destek olmak için bu evi satacağız. Sizin de fikrinizi almak istedik.” Gibi nezaketen de olsa bir konuşmanın geçmesi gerekirdi. En azından biz böyle bir aileydik. Saklamak yerine böyle bir konuşma ‘elit olamıyoruz ama sizi de önemsiyoruz’ mesajı verirdi diye düşünüyorum.
Yoksa “emekli maaşları ile aldıkları ev, istediklerini yaparlar, sanane” diyen içimdeki ses mi doğru? Bilemiyorum.
Fikirlerinizi merak ediyorum.
Şimdiden fikir beyan edenlere teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?