Sizce cimri mi?

Siz gayet ilimli ve makul davraniyorsunuz ama saat parasini sizden istemesi cok sacma ve itici. Yarin obur gun paraniz olmazsa ne olacak sizden ayrilacak mi?

Peki napcaksin eger siz herseyi guzel alirsaniz da bu defa ezilecek misal senin ailen her biri sana kalin bilezikler taksa düğünde super ceyiz esyalari alsan falan ezilecek aileside kiskancak o da var
Ailesi onun gibi değil ki o kendi kendine bu hallere girdi

Yok aslında ben de düğün istemiyorum ama düğün sonrası yakınlarla yemek olabilirdi

Kitaplik parasini da bir zahmet sizin kistiginiz masraflardan tamamlasin pasam. Baslik parasi da ister bu kendine

Gelinlik giycem ama düğün olmayacak. Durum iyi degil diye ben böyle istedim. Nikâh olsun benim zaten düğün hevesim yok dedim. Nişanda da takı istemedim. Çeyiz alışverişi istemedim.
Cok iyi yapmissin deger kiymet bilirler iki gun sonra bir tartismada sen ne fedakarlik yaptinki der isin icinden cikar yapmayin boyle nolur kendinize karsinizdaki kisiden daha cok deger verin yoksa uzulursunuz ilerde

Daha evlenmeden bu haldeyse evlendikten sonra düsünemiyorum bile.Gayette cimri biri.Siz hesapli olsundiye her seyden kisarken unun yaptigina bakin.Her seyi kisip hacca gitmek istiyor, araba almak istiyor.Saat meselesine hic girmiyorum bilebir tanidiklari ikinize saat hediye ederken onun parasini esi olacak kisiden tirtiklamaya calismak mide bulandirici.Iyi düsünüp tartin.

Çok meraklıysa kendi vereceği saat parasını kitaplığa ekleseymiş? Adamın hayat felsefesi birilerine kitlemek sanırım. Tanıdık saatçiye gidip, iki saati birden bedavaya getirmesi de bir strateji belli ki.
Ömür geçmez...

evet cimri ve bu arkadaşla nereye kadar diye düşünmeme sebep oldu

Cimri ve yüzsüz hediye edilen şeyin parasını istemek nedir ya rezillik. Acımayın evleneceğiniz adamlara. Ben evlenirken doğru düzgün altın takmadı kayınpederim neymis altın sevmiyormuş hali vakti yerinde olmsına ragmen ve sorsan herseyimizi yaptı vs vs. Bende eşime demiştim ben bunu nasıl aileme söylerim rezillik bu diye. O gidip babasiyla konusamayacagi icin ben annemlerle konustum tatsizlik cikmasin bosverin diye. Simdiki aklim olsa neden ben ailemle muhattap oluyorumki sen ol gerekirse sen al demeliydim. Hep içimde kaldı bir gün söyleyecegim sen bana ne yaptınki diye fırsat kolluyorum.

Nişanlınız tutumlulukla cimrilik arasında gelgitler yaşıyor gibi geldi bana. Ama cimriliği daha ağır basmış. Taviz verdiği konularda hadi ıvır zıvır eşya için tutumluluk yapsın ama düğünden taviz vermek nedir insan bir kez evlenecekmiş gibi o düğünün hayalini kurar. En özel en mutlu günü olacaktır. Sonra size hediye edilen saatlerin parasını istemek hepten densizlik olmuş bunu siz teklif edebilirsiniz ama onun istemesi aşırı yanlış. Yani en azından isteyeceğine birbirimize alacağımız saatler hediye geldi onlara ayırdığımız parayı şuraya değerlendirsek nasıl olur diye senden fikrini alsaymış daha iyi olurmuş.

Saatin parasını isteyene kadar neyse falan demiştim ama saat işi çok çirkin. Bunu ima ettiğini anlasam bile soğurdum. Gözlemle biraz daha. Cimrilik tahammülü en zor konuların başı bnm için.

Saat ve para konusu çok çirkinmiş gerçekten. Ama ben de cimri biri olduğum için yazmak istedim. Bazı insanların öncelikleri var, para harcama konusunda. Ve bazı alışkanlıkları var. Mesela, ben bir ev süsüne 50 kuruş bile vermem. Ama kilosu 50 liradan balık alıp yiyebilirim. Bir ayakkabım sağlamken gidip başka bir ayakkabı almam, eskiyip yırtılana kadar giyerim ama bir haftalık yurtdışı tatiline 20000 verebilirim. Borçsuz, kredisiz ev almak bu devirde başarı eğer bunu yapabilirse sözlünüz bravo. Bu devirde ayakkabısız karda kışta okula giden çocuklar varken, hacca gitmek için onca para harcamak tuhaf geliyor bana ama dini bir şey sonuçta saygı duymak lazım. Velhasıl kelam, evlilikte maddi konular oldukça önemli burada yazılan sorunların yarısı ekonomik temelli sorunlardan kaynaklanıyor. Eğer parayı harcama şeklinizde uyum yoksa ileride sorun oluşur. O sevmiyor ve gerekli bulmuyor diye sizi çok mutlu edecek bir eşyadan, bir şeyden mahrum kalıyorsanız kendinizi mutsuz hissedersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…