- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi cakiltasi061
-
Evet ben tek çocuk düşünengillerdenim.. bu devir bana gore ya tek cocuk ya hic cocuk. Haliyle kendi düşünce stilime göre örnek verdim.36 yaşında ancak tek cocuk dusunebilirsiniz. Iki veya daha fazlasını planlayan biri ilk cocugunh 36da dusunmeye baslamaz.
Ayrica yenidoganin nerede 1000 1500 masrafı var? Ben birşey mi kacirdim diye düşünüyorum
Bende bir anormallik var herhalde. 3 sene once ozel doktor 40 liraydi ayda 2den fazla gidiliyor yenidoğan icin ama yine kontrol suresi olduğundan 2 muayene ucreti ödendiği doğrudur.Evet ben tek çocuk düşünengillerdenim.. bu devir bana gore ya tek cocuk ya hic cocuk. Haliyle kendi düşünce stilime göre örnek verdim.
Peki sizin için hesaplayayım.
Mulipa yeni doğan mama 171 tl kutu. ×4 aylık = 684.
Bez 30 tl ortalama × 4 120 haftalik. Aylık 120×4 480.
Ilaç 200 desek. Giysi eşya oyuncak vs de 300 desek o kalemler de 500.
Doktor devlet olsa diyelim o 0.
Doktora getir götür araba olmasa taksi desek ayda 2 olsa 100 tl.
Toplayalım
Aylik mama 684
Aylik bez 480
Ilaç 200
Giysi oyuncak esya 300
Ulaşım bebek için 100
Ne etti 684 + 480 +200 +300+100 = 1.764tl.
Hadi uygun yerden al 1500 olsun.
Hadi maması olmasın belki 1764 - 684 = 1080. Tl
Benim hesaplar bu.
En uygun masraf kalemi 1080 tl
Diğer ortalama kalem 1764 tl.
Ki özel doktora gidilse bu kalemler rahat 2500 tlyi bulur.
Benim hesaplar bu.
Ben bir şey kaçırdı isem siz yazın lutfen.
Veya atladı isem.
(Not: Fiyatlar ortalama baz alındı.)
Bende bir anormallik var herhalde. 3 sene once ozel doktor 40 liraydi ayda 2den fazla gidiliyor yenidoğan icin ama yine kontrol suresi olduğundan 2 muayene ucreti ödendiği doğrudur.
Ben yenidogana d vitamini haric ilac kullandigimi hatırlamıyorum. Onu da saglik ocagi ucretsiz veriyor.
Mama hic vermedim anne sutu alabildi. Ama anne sutu artırıcı cok gida kullandım. Oldukca maliyetliler.
Bez de en pahalisindan basladim memnun kalmaya kalmaya en ucuzuna kadar dustumbezi 2 hafta once biraktik ama öncesinde aylik 100 liraydi bez masrafı.
Yenidoganin oyuncak masrafi olmaz.
Kıyafet ve besik vs hazirliklarini 9 aya yaymak mümkün. Bir anda masraf birikmemesi için.
Dogum ücreti bir anda verilecek mecbur tabii hastanesine gore 3 4 bin.
Gelen hediyeler ve altınlar da bebegin bereketi oluyor genelde.
Maddiyat cok şeydir. Kesinlikle kimsenin sefaletin icine bebek dunyaya getirmemesi taraftarıyım. Ama yine de sizin hesabınız bana uymadı
Farklı ve mantıklı bir bakış açısı dayıÇocuk "ne zaman" yapılmalı sorusundan ziyade bu rezil ve her geçen gün daha da rezilleşen dünyaya çocuk getirilmeli mi sorusunu sormalıyız bence... Haaa bu soruyu sorup evet getirmeliyiz diyorsak zamanı pek de önemli değil bence...
Cocugum olana kasar hic endisem yoktu. Her zaman derim anne baba olmak bi cilginlil diye.Insan cocugu kucagina alinca herseyden korkar oluyo.o cilgin ben gitti yerine cocuklarima zarar gelmesin diye endise eden bi korkak geldi.Insan ruzgarrdan korkarmi? Cocuklarin hasta olacaksa kirkar. Ben hemen yaotim pisman olmadim asla onlar benim nese kaynagim sanki dogdum dogali varlar.Yani demem oki cocugu kucagina alana kadar anlamazsin nasil bi duygu oldugunu.Allah hakedene hakettigi zaman nasip etsin InsaAllahMerhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)
24 yasinda evlendim 40 gun sonra hamileydim butun arkadaslarimin cocuklari vardiMerhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)
Ne zaman haxır olursanız o zaman yapılmalıMerhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)
Ama böyle Elleri minnak dişsiz kel bir yaratığı kim istemez ki
Apla ben de o kadar bekleyemem ama yavalla bencede allah nasip ederse zaten olur önemli olan ruh saglıgın yerinde olsun cocugu yaparken paran olsun esim yarcımdı olsun zaten 34 ten önce evlenmek salaklık 5 6 senede gezersin 40 ta baktın evlilik güzel yaparsın 1 cocuk sonra 44 te bi tane daha ohhh misss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?