sizce cok mu kiloluyum kafayi yiycem

Ha bir de daha çok yeni canım, moralini bozma. Kilolar kolay gitmiyor, inceliyorsan doğru yoldasındır
Bir de imkanın olursa sabah poğaça yerine ufak sağlıklı bir kahvaltı yapmaya çalış. Ya da en azından bu sürede pastane poğaçası çok yememeye çalış. Kullandıkları yağlar iyi değil, çok çabuk depolanıyor ve zor veriliyor o sebeple.

Yok cnm yaa meyve yemiyorum saçma sapan bir beslenme seklim var o yüzden kilo alıyorum
Aksam yemek olmuyor evde hazir kofte patates melemen gibi seyler ve ekmek yiyorum onlarla o yüzden yemesem daha iyi
Sabah poğaça öğlen yemek akşam ayran yada yoğurt hazır maalesef aralarda yeşil çay. Gorup gorecegim besin bu Vücudum bile değişik şeyler istiyor bazen

İnan moral olmadan zayıflama da olmuyor. Sen moralini yüksek tut her koşulda, olur mu, motivasyonunu da. Bir de önce kendini o simit dediğin karınla da beğen. Çocuk doğurdun o kadar, normal.. Ama tabi alış yay iyice kilo al demiyorum. Bedenini sev ki kilo vermek için ona özen gösterebil diyorum. Vücudunla kavga ede ede değil, o zaman olmuyor inan. Ama bedenine gerekli özeni gösterdiğinin bilinciyle ve rahatlığıyla gir bu yola canım, önce sağlıklı olmak, enerjik hissetmek için, çünkü daha zayıf olunca insan daha hafif ve daha iyi hissediyor. Sonucun hayalini kur ama şimdiki durumundan ne olur nefret etme, bu sağlıklı değil, inan çok yıpranırsın.
Eşinle olan mesele apayrı bir konu. Onu da bence konuşmalı ve kırıldığını kesinlikle ona anlatmalısın. Bir şeyden rahatsızlığı varsa bunu söylemenin çok daha incelikli yollarını bulabilir, yine de konuşarak halledilebilecek bir konu, umarım atlatırsınız

Menemen tamam, gayet de sağlıklı ama hazır köfte ve patates olmaz. En azından patates olmaz canım, olacaksa da evde kendin fırında yap mis gibi sağlıklı Beslenmeye meyve eklemek zor değil, sabahları bir elma ye, gün içinde atıştırma ihtiyacın azalır. Yanında azıcık yoğurt yersen kan şekerini de etkilemez. Bence sen zaten sağlıklı beslensen doya doya yesen de kilo verirsin

Bende bugün bir kişinin konusuna yorum yazmıştım aşağıdaki yorumu. Senin de görmen için buraya da yazıyorum. belki faydası dokunur beslenmen açısından...
Benim de 2 yaşında bir oğlum var, 4 ay kadar emzirdim. Sonra sağlık sebeplerinden emzirememiştim.
Ben de doğum kilolarımdan kurtulmaya çalışıyorum, bir dönem 55 kilo civarındaydım, şu anda 1,60 boy ve 65 kiloyum. 70 kilodan düştüm ve benim de malesef ki göbeğim var
Vermem gereken bir 5 kilo daha var... Keşke daha fazla verebilsem ama şu an hedefim 5 kilo daha... Hayırlısı ile onu da vereceğim inşallah....

Fakat eşinin seninle bu şekilde alay etmesi yanlış olmuş.
Bende kiloluyum mesela ama benim eşim benimle asla alay etmez, tam tersine "kolay değil hayatım kilolu bir doğum yaptın verirsin zamanla, sıkma canını... Hem vermeye başladın, ben de korkuyorum bakalım iyice zayıflayınca geriye senden ne kalacak... Ben memnunum aslında senden" diye de takılır bana...
Eşin belki daha motive edici olsa, senin de yeme alışkanlıklarına biraz dikkat etmende yardımcı olsa, farklı olurdu.

Bende neredeyse senin gibi olmaya başlamıştım, sonra eşim ciddi bir şekilde tansiyondan hastanede soluğu aldığı akşama kadar bu böyle devam etti... Eşim benden daha kilolu haliyle. Şimdi eşim ile birlikte diyetteyiz... Tabii iki kişi birden diyete girince daha iyi oluyor...

Bizim spor yapma gibi bir imkanımız yok, çünkü zamanımız yok.
Sabah 6:30 gibi kalkıyoruz hergün, bir ufak oğlumuz var. Onu annane veya babaanne (zaman zaman değişebiliyor) teslim edip evden çıkıyoruz ve gün başlıyor bizim için. Evde kahvaltı edebilmemizin herhangi bir imkanı da olmuyor haliyle.
Akşam 18:00-19:00 gibi evde olduğumuzdan ancak oğlumuza vakit ayırabiliyoruz. Çalışan ve çocuklu insanların malesef en büyük problemi zaman darlığı sanırım. En azından biz bunu yaşıyoruz.

Benim tavsiyem şu, kendimde uyguladığım ve sonuç aldığım için sana da tavsiye etmek istedim.

• sabahları yağlı şeyler yemiyorum. çalışan biri olduğum için önceden işe gelirken poça, açma. simit vs. alır gelirdim ve ofiste kahvaltımı yapardım. Onun yerine müsli veya yarma buğday içeren sütle kahvaltıları yapıyorum. Abartmayacak şekilde tabii ki, koca bir kase değil. Daha normal ölçülerde ve light süt kullanıyorum.
  • öğle yemeklerinde abartmıyorum. Eskiden pilav, makarna, et, vs. bir sürü ıvır zıvır yerdim. Şimdi bir kase çorba yiyorum çoğu zaman. Veya zeytinyağlı tabağı oluşturuyorum (bir kaç yaprak sarması, çerkez tavuğu (ki daha kalorili aslında) zeytinyağlı salata tarzı şeyler. Eğer et yiyeceksem muhakkak ızgara olmasına dikkat ediyorum. Izgara köfte, ızgara tavuk vs. gibi ve yanında asla makarna, pilav, bulgur pilavı vs. gibi şeyler tüketmiyorum. Ve tabii ki sıfır ekmek.
  • akşam yemeklerinde de genelde bende illaki yemeğe birileri olur, sofrayı tas tamam hazırlamama rağmen kendim sadece çorba, varsa zeytinyağlıdan yarım porsiyon (bir kaç kaşık gibi) yiyorum. Eğer illa misafire ayıp olmasın diye yiyeceksem de yemeklerden çok az koyuyorum tabağıma. Sıfır ekmek tabii yine.
  • çok çok acıkırsam geceleri 1 elma veya var olan ne meyve varsa ondan tüketiyorum. Evde olmadığım zamanlarda çok acıktığımda ise Wasa'nın peynirli krakerleri var her yerde bulabilirsin (marketlerde) ondan alıp tüketiyorum. Çünkü doyurucu ve sağlıklı krakerler olduğu için. Onu da bulamazsam Form ürünlerini tüketiyorum.

Bu yöntemler ile şimdilik 4 - 5 kilo verdim. Ha birde unutmadan altını çizeyim, bol bol su tüketiyorum. Vücuttaki ödemi atmaya yardımcı oluyor. aynı zamanda evde yaptığım salataların içine muhakkak (salatanın miktarına göre) 1-2 tatlı kaşığı sirke ilave ediyorum. Hem tadı baskın olmuyor (sirke çok sevilmiyor bizim evde) hem de gereken faydayı vücut almış oluyor.

Sadece bir örnek olması amacında yazdım. :) Umarım istediğin kiloya kavuşursun en kısa zamanda.

Ağzına sağlık çok güzel özetlemişsin.

Çayın sağlıksızlığını kırmak için şeker değil de bir dilim limon koymak gerekiyor aslında, böylece yanında yediğin yiyeceğin demirini de eksiltmiyormuş. Ben çayda kahvede direk şeker kullanmam, azıcık değse çaya tadını da garipserim, alışmışım, ama çikolata vs de yerim, metabolizmamın kaldırdığı kadar, yani şeker zararlı diye değil de çayla da gereksiz yere şeker almayayım diyerek alıştım şekersiz çaya.
Kaldı ki insan bu yapay şekerlerden hiç yemese bile meyvelerden zaten şeker alıyor. Ama mide sorunu, ülser vs varsa şekersiz çay dokunuyor, aslında böyle durumda çayı kahveyi tamamen kesmek gerekiyor ama kesemeyenler de şekerle içiyor.

Çikolata bitter yiyebilirsiniz demişti diyetisyenim hatta çoktan faydalı demişti. Ama kakao oranı yüksek olmalı. Ben karam yiyorum kakao oranı%70. Çünkü. Günde 2 fincan sütlü şekersiz kahve içerim. Yanında ya bir dilim karam yada bir kaşık kuru yaban mersini olur. Ara öğün de kullanıyorum.

Aynı zamanda çaya koyulan karanfil de sekersiz içmek için gayet iyi hale getiriyor tadını

Evet aynen bitteri abartmadan tüketmekte hiçbir sakınca yok, bu sayede insan şeker krizine de girmiyor. ben şuan çok da kilo vermeye çalışmıyorum, kendime göre normal sınırda sayılırım. Bu yüzden abartmadan istediğimi yiyorum, ancak kırk yılda bir canım çikolata falan istiyor çünkü meyve tüketiyorum, yetiyor. Sadece akşam yemeyi azalttım biraz bu sıra, çünkü kışın ödemi kaldı üzerimde, ama gıda alerjilerim de var benim, yani biraz farklı bir durum benimki. Ama gerçekten de ödem varken zaten yağ falan da gitmiyor, aksine metabolizma giderek yavaşlıyor, bu ödemi yavaş yavaş sağlıklı bir şekilde atmazsam bana zamanla kilo aldıracağını da biliyorum

Çaya karanfil konulduğunda uykusuzluk yaptığını belirtmek isterim.
O yüzden gündüz içilen çaya karanfil konulabilir, ama geceleri pek kullanmamakta fayda var

Y

Odem atmanın en iyi yolu aslında su içmek. Birde. Kahvaltıda yenen iki üç zeytin bile su tutuyor salamuradan uzak durmak. Ödem için lilton plus kiraz saplı yı tavsiye ederim2 Günde bir.

Bende ideal kilomdayım korumadayım şu an. Ama kışın insan sürekli yemek istiyor. Allahtan ilk bahar6geldi.

Malesef benim meyve ile hiç aram yok hemde hiç

işin doğrusu ben şeker atıyorum çaya, orta miktarda.. şükürler olsun bi problemim yok şekerle alakalı.. sadece bazı seyleri tamamen kesmek her zaman saglıklı demek degildir demek istedim.. bir de ben oyle duymustum, çayın zehrini şeker kırıyor diye.. tesekkurler verdiginiz bilgiler için.. Allah razı olsun

Ben teşekkür ederim inceliğiniz için

Boyumuz ayni sayilir.Ben 61 kiloyum bunu bile fazla buluyorum.Balik etli oluyoruz cunku.Bide odem varsa oldugunuzdan kilolu gorunuyorsunuzdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…