- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- 133
- Konu Sahibi keskelerveben
-
Gerçekten akşam yemeği yememek çok etkili :)
Bende başladım 2 hafta oldu ben kilo veremedim ama şişkinlik gitti gobek bolgemden inceldigimi hissediyorum
Ve bariz belli
Sabah 1 poğaça öğlen yemek ekmeksiz pilav yok akşam 2 ayran kuruyemiş (leblebi ceviz fındık azar azar ) yarım saat 40dk spor
Niye kiloma yansimiyor sizce
Dipnot bende çok uyuyorum(
Akşama ekmeksiz sebze ekle derim canım. Etli yemek yiyorsan aynen öğlen yemeye devam et, kuruyemişi ayranı ara öğüne çek, akşam tercihen yağsız yoğurtla çok az yağda ya da yağsız pişmiş mevsim sebzelerinden dönüşümlü ye. Salataların sindirimi zordur bu yüzden akşam 8değil de öğlen yemeğin yanında yiyebilirsin. Menünü ne kadar çeşitlendirirsen vücudun o kadar kendini korumaya almaz. Bu şekilde daha da hızlanır metabolizman. Bir de aralara yeşil çay serpiştir ya da en azından spordan sonra. Ayrıca meyve hiç mi yemiyorsun. Öğlene ya da sabaha ekleyebilirsin, meyve lifleri metabolizma dostudur unutma. Ne kadar dengeli yersen ilerideki olası iştah patlamalarını o kadar engellemiş olursun.
Uyuman iyi aslında uykusuzluk da kilo yapıyor. Metabolizman ne kadar uyku istiyorsa uyu, tabi başka bir hormonel bozukluğun yoksa
Emzirmiyorum kizim 1 yasindayken emzirmeyi biraktim sonrasinda ayirmak zor olur diye 63 kiloya dusene kadar da hic diyet vs yapmadim kendiliginden ama cok sıkı bir vucudum vardi dogumdan once hala sıkı oldugumu soyluyorlar ama eskisi kadar degil.tabiki sadece gobek ve basenlerimden sikayetciyim hemde cokk simit seklini aldi karin bolgem kiyafetten cok.gozukmuyor ama ben biliyorum goruyorum ve rahatsiz oluyorum kardesim spora gidiyo ondan bir kac hareket ogrendim onlari uygulacagim yarindan itibaren yogurt kurunede basladim bu gece bakalim
Menemen tamam, gayet de sağlıklı ama hazır köfte ve patates olmaz. En azından patates olmaz canım, olacaksa da evde kendin fırında yap mis gibi sağlıklıYok cnm yaa meyve yemiyorum saçma sapan bir beslenme seklim var o yüzden kilo alıyorum
Aksam yemek olmuyor evde hazir kofte patates melemen gibi seyler ve ekmek yiyorum onlarla o yüzden yemesem daha iyi
Sabah poğaça öğlen yemek akşam ayran yada yoğurt hazır maalesef aralarda yeşil çay. Gorup gorecegim besin buVücudum bile değişik şeyler istiyor bazen
Ağzına sağlık çok güzel özetlemişsin.Beyaz şeker gıda olarak bile geçmiyor neredeyse diyetisyene göre . şeker zaten tüm besinler de var. Bir patlıcan kesme seker kadar şeker iceriyor mesela. Meyveler de öyle. Ekemek ile kesinlikle yiyilmeli. Ama çorba iciyor ise o öğün ekmek yememeli. Ve ekmek tam buğday veya çavdar olmalı dönüşümlü de yenebilir. Vücut su tutarsa yağdan kilo vermek mümkün değil yada o su yağ bağlar bu yüzden tuzun mümkün olduğu kadar az olması gerek. Damak tadı çok ilginç değişiyor. Mesela bana artık kola çok lezzetsiz. 3Ü bir arada aynı şekilde. Bana tuzlu gelen yemeğe herkes tuz atıyor. Ve bu2 hafta rutin şekilde bi yönde beslenince kendiliginden oluşuyor.
Toz sekerden bi parca atilabilir kasigin ucuyla.. Tadini degistirmiyo bile..
Kesme şeker zaten katkili,jelatin var,domuz mu sigir mi belirsiz..
Bir de bi gidayi komple kesmek de dogru degil bence.. Seker, tuz, ekmek gibi temel seyler, bi rahatsizlik durumu yoksa az da olsa tuketilmeli diye dusunuyorum..
Çikolata bitter yiyebilirsiniz demişti diyetisyenim hatta çoktan faydalı demişti. Ama kakao oranı yüksek olmalı. Ben karam yiyorum kakao oranı%70. Çünkü. Günde 2 fincan sütlü şekersiz kahve içerim. Yanında ya bir dilim karam yada bir kaşık kuru yaban mersini olur. Ara öğün de kullanıyorum.Çayın sağlıksızlığını kırmak için şeker değil de bir dilim limon koymak gerekiyor aslında, böylece yanında yediğin yiyeceğin demirini de eksiltmiyormuş. Ben çayda kahvede direk şeker kullanmam, azıcık değse çaya tadını da garipserim, alışmışım, ama çikolata vs de yerim, metabolizmamın kaldırdığı kadar, yani şeker zararlı diye değil de çayla da gereksiz yere şeker almayayım diyerek alıştım şekersiz çaya.
Kaldı ki insan bu yapay şekerlerden hiç yemese bile meyvelerden zaten şeker alıyor. Ama mide sorunu, ülser vs varsa şekersiz çay dokunuyor, aslında böyle durumda çayı kahveyi tamamen kesmek gerekiyor ama kesemeyenler de şekerle içiyor.
Çikolata bitter yiyebilirsiniz demişti diyetisyenim hatta çoktan faydalı demişti. Ama kakao oranı yüksek olmalı. Ben karam yiyorum kakao oranı%70. Çünkü. Günde 2 fincan sütlü şekersiz kahve içerim. Yanında ya bir dilim karam yada bir kaşık kuru yaban mersini olur. Ara öğün de kullanıyorum.
Aynı zamanda çaya koyulan karanfil de sekersiz içmek için gayet iyi hale getiriyor tadını
Çaya karanfil konulduğunda uykusuzluk yaptığını belirtmek isterim.Çikolata bitter yiyebilirsiniz demişti diyetisyenim hatta çoktan faydalı demişti. Ama kakao oranı yüksek olmalı. Ben karam yiyorum kakao oranı%70. Çünkü. Günde 2 fincan sütlü şekersiz kahve içerim. Yanında ya bir dilim karam yada bir kaşık kuru yaban mersini olur. Ara öğün de kullanıyorum.
Aynı zamanda çaya koyulan karanfil de sekersiz içmek için gayet iyi hale getiriyor tadını
Valla ben keske cunuk krsker gibi olsam:) sahane duruyolar insan bi inrenmiyo degil:)[/QUOTE]
Yok canim yaa yemegin salcalisi kadinin kalcalisi,kadin dedigin etine dolgun olmali,hukumet gibi ne o adam elini atsa kemik gelir ciks olmazet gelmesi lazim bingil bingil bu arada ben 58 kiloyim 164 boyum ama az buluyorum bu ara ufakliktan dolayi yemek falan yiyemiyirum ki,seneye falan bi 60,63 olasim var,doguma u73 le girdim 17 ayda 58 oldum hafiflik guzel kocam hobbidik kaldiriyo bi eliyle ama ne o cocuk gibi
Odem atmanın en iyi yolu aslında su içmek. Birde. Kahvaltıda yenen iki üç zeytin bile su tutuyor salamuradan uzak durmak. Ödem için lilton plus kiraz saplı yı tavsiye ederim2 Günde bir.Evet aynen bitteri abartmadan tüketmekte hiçbir sakınca yok, bu sayede insan şeker krizine de girmiyor. ben şuan çok da kilo vermeye çalışmıyorum, kendime göre normal sınırda sayılırım. Bu yüzden abartmadan istediğimi yiyorum, ancak kırk yılda bir canım çikolata falan istiyor çünkü meyve tüketiyorum, yetiyor. Sadece akşam yemeyi azalttım biraz bu sıra, çünkü kışın ödemi kaldı üzerimde, ama gıda alerjilerim de var benim, yani biraz farklı bir durum benimki. Ama gerçekten de ödem varken zaten yağ falan da gitmiyor, aksine metabolizma giderek yavaşlıyor, bu ödemi yavaş yavaş sağlıklı bir şekilde atmazsam bana zamanla kilo aldıracağını da biliyorum
işin doğrusu ben şeker atıyorum çaya, orta miktarda.. şükürler olsun bi problemim yok şekerle alakalı.. sadece bazı seyleri tamamen kesmek her zaman saglıklı demek degildir demek istedim.. bir de ben oyle duymustum, çayın zehrini şeker kırıyor diye.. tesekkurler verdiginiz bilgiler için.. Allah razı olsunÇayın sağlıksızlığını kırmak için şeker değil de bir dilim limon koymak gerekiyor aslında, böylece yanında yediğin yiyeceğin demirini de eksiltmiyormuş. Ben çayda kahvede direk şeker kullanmam, azıcık değse çaya tadını da garipserim, alışmışım, ama çikolata vs de yerim, metabolizmamın kaldırdığı kadar, yani şeker zararlı diye değil de çayla da gereksiz yere şeker almayayım diyerek alıştım şekersiz çaya.
Kaldı ki insan bu yapay şekerlerden hiç yemese bile meyvelerden zaten şeker alıyor. Ama mide sorunu, ülser vs varsa şekersiz çay dokunuyor, aslında böyle durumda çayı kahveyi tamamen kesmek gerekiyor ama kesemeyenler de şekerle içiyor.
işin doğrusu ben şeker atıyorum çaya, orta miktarda.. şükürler olsun bi problemim yok şekerle alakalı.. sadece bazı seyleri tamamen kesmek her zaman saglıklı demek degildir demek istedim.. bir de ben oyle duymustum, çayın zehrini şeker kırıyor diye.. tesekkurler verdiginiz bilgiler için.. Allah razı olsun
Neresi çok afedersiniz ? Herkes reklam panosundaki gibi mi olmalı, ben 157yim kilom 70 ama 40 beden giyiyorum, dar da giymiyorum, hiçte görülmüyor kilom, abartmayn, herkes 45 kilo olmak zorunda değilnormalde 1,65 boya 63 kilo çok
hala emziriyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?