- 26 Ocak 2013
- 5.186
- 3.410
- 248
- Konu Sahibi keskelerveben
-
Teşekkür ederim canim :) eminim sende çok hossundur kilon gayet iyi bencebilmez miyim gördüm fotonu vücut taşş bende öyle istiyorum yok olmuyo durmuyo öyle vücut
sağol canım işte gelgitler yaşıyorum bazen böyle konularda balık burcuyum ya ondan zaarTeşekkür ederim canim :) eminim sende çok hossundur kilon gayet iyi bence
Bende balık burcuyum arada böyle geliyo bizesağol canım işte gelgitler yaşıyorum bazen böyle konularda balık burcuyum ya ondan zaar
Çok güzel anlatmissiniz 50 dememn sebebi 50 nin üzerine çıktığımda yanlarm göbeğim acayip çıkıyo o yüzden bnm ideal kilo 50Bence ille şu kiloda olmak lazım diye düşünmeye gerek yok. Mesela ben 1.68 boya 50 kiloyken çok çirkin derecede zayıftım, dümdüz olmuştum, kemiklerim çok kötü çıkıktı, yüzüm kaşık kadar kalmıştı ve pantolonları dolduramıyordum. Benim için ideali gerçekten 55 -57 arası, 55in altına düşersem hatlarım kaybolmaya başlıyor, 58'in üstüne 1 kilo bile çıkarsam görüntüm birden tuhaf biçimde değişiyor çünkü karından ve üst bacaktan alıyorum.
Bence bu yüzden ille 50 demeye de gerek yok, vücut yapısı kas yağ dağılımı çok önemli. Kaslar fazla yağ az ise 60 kiloda bile çok güzel bir vücuda sahip olunabilir çünkü malum kaslar ağır tartar vs. Bu açıdan önemli olan bence ölçüler. Bu yüzden bence kilonuzu değil ölçülerinizi takip edin. Konu sahibine de tavsiyem aynı, 36-38 beden nihayetinde ideal, tabi kişi biraz zayıf olmak da isteyebilir, tercihtir, vücudu ve hatları kaldırıyorsa 34-36 da onun ideali olur, ama vücut orantılı olsun, bel baldır basen çok çıkmasın ya da kalça göğüs erimesin, daha iyi.
Ölçülerin idealleştirilmesi için de hafif yürüyüşün yanı sıra kasları uzatıp sıkılaştıran, bedeni daraltan egzersizler (pilates gibi) en iyisi. Gece de çok yemek yenmediğinde kilolar gerçekten ayda 1er 2şer de olsa bir şekilde gidiyor
Toz sekerden bi parca atilabilir kasigin ucuyla.. Tadini degistirmiyo bile..İlk defa duydum bunu
Diyetisyene gidince anladım ki bizler diyeti yanlış anlıyoruz. Çünkü diyet yaparken hiç yemek yemedigim kadar çok yiyerek 14kilo verdim. Günde6 kere yedim. Kahvaltı yumurta süt bir dilim tam buğday ekmeği peynir. Ara öğün yoğurt yada bitki çayı öğlen bir büyük but salata bir dilim ekmek ara öğün 2 galeta yada yarimdan biraz az simit ayran. Akşam 6 kaşık dolu dolu sebze bir dilim ekmek yada çorba bir kase yoğurt. Ara öğün bir meyve kapanış. Okadar doyuyor dum ki sonraki ogunu yemek istemiyor dum ama yemek zorundasın yoksa yeme atağı çıkıyor karşına. Her seferinde kesin kilo aldım diye gidip2 buçuk kilo2 si yağdan verip 0 spor ile zayıfladım. Ac kalarak yada sadece sebze salata yiyerek kilo veremezsiniz. Hamburger de yedim mantı da döner de kebap ta ama dengelemeyi ogrendim.Ben 23 yasindayim boyum 1.65 kilom ise 63 evliyim 2 yasinda bir kizim var hamile kaldigimda 57 kiloydum sigara kullaniyordum hamile oldugumu ogrenince sigarayi birden birakmak zorunda kaldim bebegime zarar vermemek icin ve kendimi yemek yemeye ozelliklede cerez yemeye verdim gelin gorun ki doguma 86 kiloyla gittim 2 yilda ancak bu kadar verebildim sezeryan oldum ve hala gobegim var bu durumdan asiri derecede rahatsizim ve bir turlu diyet yapamiyorum 2 gun yapiyorum sonra dayanamayip yiyorum cevremdekiler asiri bir kilon yok deselerde icim rahat etmiyo sizce boyuma gore kilom nasil birde kk sorup zayiflama icin oneriler almak fazla kilom olup olmadgni ogrenmek istedim gercekten bu durum takinti haline geldi cevremde dogum yapip formunu koruyan bir suru bayan var ve onlari gordukce kendimi cok sisman hissediyorum esimde babaannem.gbi oldun deyip dalga geciyor dalga gecilecek kadar cok mu kilom lutfen bi akil verin onerilerinz ve tavsiyeleriniz de varsa lutfen soyleyin simdiden cok tesekkur ediyorum hepinize
Beyaz şeker gıda olarak bile geçmiyor neredeyse diyetisyene göre . şeker zaten tüm besinler de var. Bir patlıcan kesme seker kadar şeker iceriyor mesela. Meyveler de öyle. Ekemek ile kesinlikle yiyilmeli. Ama çorba iciyor ise o öğün ekmek yememeli. Ve ekmek tam buğday veya çavdar olmalı dönüşümlü de yenebilir. Vücut su tutarsa yağdan kilo vermek mümkün değil yada o su yağ bağlar bu yüzden tuzun mümkün olduğu kadar az olması gerek. Damak tadı çok ilginç değişiyor. Mesela bana artık kola çok lezzetsiz. 3Ü bir arada aynı şekilde. Bana tuzlu gelen yemeğe herkes tuz atıyor. Ve bu2 hafta rutin şekilde bi yönde beslenince kendiliginden oluşuyor.Toz sekerden bi parca atilabilir kasigin ucuyla.. Tadini degistirmiyo bile..
Kesme şeker zaten katkili,jelatin var,domuz mu sigir mi belirsiz..
Bir de bi gidayi komple kesmek de dogru degil bence.. Seker, tuz, ekmek gibi temel seyler, bi rahatsizlik durumu yoksa az da olsa tuketilmeli diye dusunuyorum..
Zaten benim de bahsettigim sey bu.. Salt, tek basina seker tuz ekmek tuketilsin demiyorum.. Bunlarin oldugu besinlere bile yanasmayanlar var.. Az da olsa alinmali; ister bi sebze ister meyve ister baska bi gida araciligiyla..Beyaz şeker gıda olarak bile geçmiyor neredeyse diyetisyene göre . şeker zaten tüm besinler de var. Bir patlıcan kesme seker kadar şeker iceriyor mesela. Meyveler de öyle. Ekemek ile kesinlikle yiyilmeli. Ama çorba iciyor ise o öğün ekmek yememeli. Ve ekmek tam buğday veya çavdar olmalı dönüşümlü de yenebilir. Vücut su tutarsa yağdan kilo vermek mümkün değil yada o su yağ bağlar bu yüzden tuzun mümkün olduğu kadar az olması gerek. Damak tadı çok ilginç değişiyor. Mesela bana artık kola çok lezzetsiz. 3Ü bir arada aynı şekilde. Bana tuzlu gelen yemeğe herkes tuz atıyor. Ve bu2 hafta rutin şekilde bi yönde beslenince kendiliginden oluşuyor.
Aynen ışte pazartesi başlayıp salı biten diyetlerin nedenide hep bu. Mesela bigün doktora gittim kafam yerde ben yarım lahmacun yedim dedim. Ohh afiyet olsun ama niye okadar az yedin. Öğlen yemeği 2 lahmacun yiyebilirsin dedi. yedigin şeyin keyfini çıkar ki diyet yapmak azap olmasın. Ye lahmacununu ertesi gün iki öğün sebze ye dengele. Haburger ye ama kola patates kızartması ve sosları yeme. Al yanina bir ayran salata ye. Bazen tv de ünlüler çıkar derdi ya herşeyi yiye yiye zayıfladım hadi canım derdim. Gerçekten olayın özü bu.Zaten benim de bahsettigim sey bu.. Salt, tek basina seker tuz ekmek tuketilsin demiyorum.. Bunlarin oldugu besinlere bile yanasmayanlar var.. Az da olsa alinmali; ister bi sebze ister meyve ister baska bi gida araciligiyla..
Aaa olurmu ayol ne o cubuk kreker gibi
Emzirmiyorum kizim 1 yasindayken emzirmeyi biraktim sonrasinda ayirmak zor olur diye 63 kiloya dusene kadar da hic diyet vs yapmadim kendiliginden ama cok sıkı bir vucudum vardi dogumdan once hala sıkı oldugumu soyluyorlar ama eskisi kadar degil.tabiki sadece gobek ve basenlerimden sikayetciyim hemde cokk simit seklini aldi karin bolgem kiyafetten cok.gozukmuyor ama ben biliyorum goruyorum ve rahatsiz oluyorum kardesim spora gidiyo ondan bir kac hareket ogrendim onlari uygulacagim yarindan itibaren yogurt kurunede basladim bu gece bakalimbenim hamile kalmadan önceki kilomdasınız, aynı boydayız.
ve evet 63kg bu boya göre biraz fazla.
rahatsız oluyorsan spor ve diyetle verirsin, emzirmiyorsan daha rahat verirsin hem de.
ayrıca 86 dan 63 e iyi düşmüşsün tebrikler.
Dediğim gibi benim metobolizmam yabaş çalışıyor ve kronik kabızlıgım var bu yuzden 3 ogunlu ara ogunlu diyetler bana zor geldi. Çok yavaş verdiğim için sıkılıp bırakıyodum.
Şöyle yapıyorum
En başta her yemekte asitli içecek tuketirdim bunu kestim tamamen ve artık içemiyorum içim almıyor
Kahvaltı yapmayıp akşamustu yemeye başlardım. Şimdi azda olsa yiyorum
Gece geç saate kadar ıvır zıvır yerdım. Şimdi 5 te akşam yemegini yiyorum ve sonrasında acıkırsam tek yiyecegim yogurt
Gunde 2 dilim hakkı koyuyorum kendime ve en aç oldugum oğün hangisiyse ozaman ekmek yiyorum.ekmek yerine başka karbonhidrat almıyorum yani degişiklik yapmıyorum çünkü ben çavdar ek egi yedim zaman daha tok kalıyorum. 1 dilim ekmek 2 kaşık pilav yerine geçiyo ve 2 kaşık pilav bana fos tokluk yapıyor.
Kahvaltıda 2 bazen 1 haslanmış pulbiberli yumurta
İstediğşm kadar domates , zeytin , biber , yeşillik ve peynir yiyorum.
5 e kadar ara oğün olarak
Sınırsız yoğurt (evyapımı)
Şekersiz Turk kahvesi
Ceviz , badem bikaçtane
5 dede akşam için ne yemek yaptıysam 1 tabak yiyorum
5 den sonrada acıkırsam 7 ye kadar elma yada yogurt yiyorum.
Şekeri çayda kesrmedim ama azalttım ve mumkun oldugunca az içiyorum.
Kahveyı ise şekersiz içebildiğim için 2 fincan içiyorum ve bu hem iştahımı bastırıyor hemde tatlı ihtiyacımı kesiyor.
Kaçamaksa yapmıyorum çünkü canım ne yemek istiyosa kalorili olarak diyim, az miktarda dogru zamanda yıyorum.
Önemli olan neyi nezaman ve nekadar yediğin
Bu arada gunde 7.000 adım atıyorum geçtiği oluyor ama altına düşmemeye çalışıyorum. Erken kalkmakta işin sırrı uyku beni şişiriyor. Akşamlarıda 10 dk egzersiz yapıyorum. Dun sporada başladım işallah hızlanacak vermem çünkü 1 aydır diyeti bozmadıgım halde 64 de çakılı kaldım
Yani diyorum ki Milletin derdi yok demekti 63 kilo yüzden takıntı yapıyor
O zaman bir yandan da kaslarını güçlendirmeye bak derim canım, hem metabolizman da hızlanır çok daha rahat kilo verir ve korursun. Çünkü daha o kiloda yanlar çıkıyorsa yağ dokun fazla kas dokun az olabilir. Hafif ağırlık kaldırmak kadında zararlı olmaz öyle çirkin kasa neden olmaz ama biraz toparlar, metabolizmayı hızlandırır, tavsiye ederim. Çünkü ben o kiloda gerçekten çok hasta gibi olmuştum, herkes yalvara yakara kilo aldırdı bana. Benim de kaslar çok zayıf değildir ama o zaman kaslar bile erimişti spor yapmadığımdan, belki de benimki abartıdır bilmiyorum, sen istersen emin olmak için bir yerde yağ kas ölçümü yaptırÇok güzel anlatmissiniz 50 dememn sebebi 50 nin üzerine çıktığımda yanlarm göbeğim acayip çıkıyo o yüzden bnm ideal kilo 50
Gerçekten akşam yemeği yememek çok etkili :)
Bende başladım 2 hafta oldu ben kilo veremedim ama şişkinlik gitti gobek bolgemden inceldigimi hissediyorum
Ve bariz belli
Sabah 1 poğaça öğlen yemek ekmeksiz pilav yok akşam 2 ayran kuruyemiş (leblebi ceviz fındık azar azar ) yarım saat 40dk spor
Niye kiloma yansimiyor sizce
Dipnot bende çok uyuyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?